X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Jestem w domu dziś dzidzia 1.47 czyli 7t4d Rośnie lobuziak

Super :)

Kinaa lubi tę wiadomość

• Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    I lekarz nie widzi zrodla? A na fotelu cie badal i sprawdzal szyjke?

Ja plamilam 1.5 tyg, potem kilka dni bylo czysto i teraz znowu od 3 dni, mocniej :/ ale wiem ze mam intensywny tryb zycia i to moze miec wplyw. No i moj syn = 12 kg...

Tak badał, ale nic o szyjce nie mówił.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Nie donosilabym nie leżąc z córka co tylko zaczynałam prowadzić normalny tryb zaczynałam krwawic i zaraz szpital spadające tętno dziecka oklejanie łożyska .. tu zależy od czego są te plamienia.. Ja ufam swojemu lekarzowi i jak każe mi lezec to wolę lezec , aby tylko wytrwać do listopada.. No może być koniec października..
    Nie pamiętam.w którym tyg z córka miałam założona karte ale też chyba pozno
    No jasne ze tak! Grunt to ufac lekarzowi, on najlepiej powinien wiedziec kiedy nakazac lezing a kiedy nie. Bardziej mi chodzilo o to ze maja tez roznie z tymi badaniami ;)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_blondi wrote:
    Tak badał, ale nic o szyjce nie mówił.
    Ja w poprzedniej ciazy mialam plamienia z szyjki, dlatego o tym pisze. W macicy czysto, a szyjka wrazliwa i ciagle cos pekalo.
    Teraz szyjka czysta, plamienia z macicy :/

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • WildVerm Znajoma

Wysłany: 23 marca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piorunem wrote:
    Nie byłam opiekunką. Od czasu do czasu brałam dzieci kuzynów.

Tylko Ci napisałam, że da się pewnie to ogarnąć i podałam za przykład moją mamę, która miała mnie i 13 miesięcy młodszego ode mnie brata.
    Reszta to były takie dodatkowe przemyślenia.
    Każdy robi co chce i na tyle na ile czuje się na siłach, a że to forum to wyraziłam swoje zdanie - ja uważam, źe nie ma z tym żadnego problemu, Ty masz prawo sądzić inaczej ;)
    Sądzimy jednak podobnie, bo dla mnie to nie jest żaden problem. Gdyby tak było, to nie staralabym się o drugie dziecko. Nigdzie nie pisałam, że to problem. Pisałam jedynie o obawach. Myślę, że każda mama ma pewne obawy I nie ważne czy jest w pierwszej czy dziesiątej ciąży. To normalne, bo życie każdej z nas się zmieni. Ja mimo, że cieszę się jak szalona to po prostu kilka tych obaw mam i chciałam poczytać jak to jest u innych mam które są w podobnej sytuacji. Myślę, że to normalne.

oyeykova lubi tę wiadomość

• WildVerm Znajoma

Wysłany: 23 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria cudowna wiadomosc ❤

Odnośnie plamień, to u mnie w pierwszej ciąży była mikro nadzerka która wcześniej nikomu nie przeszkadzała. W ciąży jednak dała o sobie znać i była przyczyną moich zmartwień przy każdym delikatnym plamieniu.

• RedRose Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Serducho bije i to najwazniejsze :) nie mierzył z jaką częstotliwością dokladnie ale powiedział ze na tym etapie bije odpowiednio. Zarodka tez nie mierzyl powiedział ze na nastepnej wizycie. Ale jak spytalam czy jak na ten etap jest wszystko ok to powiedział ze tak.
    Zalecenia to caly czas luteina i zero seksu ze wzgledu na moją drobną budowę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 16:36

Martusiaa, Arashe, Joanna_blondi, AleksandraW, Loretka, plemniczka, Justaaa lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała jedno po drugim i tak czwórkę, sama w obcym mieście, ojciec wiecznie w pracy :) więc skoro dała radę i są z nas ludzie to jest to do zrobienia, ale i tak sobie myślę jak to będzie :) jedno drugie obudzi itd. albo będą właśnie budzić się w nocy o innych porach i nici że snu, którego i tak jest tak mało.

Ja na razie nic o swojej ciąży nie wiem, ale nie ma nic do niepokoju to idę dziś pograć

WildVerm lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Jestem po wizycie. Serducho bije i to najwazniejsze :) nie mierzył z jaką częstotliwością dokladnie ale powiedział ze na tym etapie bije odpowiednio. Zarodka tez nie mierzyl powiedział ze na nastepnej wizycie. Ale jak spytalam czy jak na ten etap jest wszystko ok to powiedział ze tak.
    Zalecenia to caly czas luteina i zero seksu ze wzgledu na moją drobną budowę
    Świetne wiadomości;)

RedRose lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose bardzo się cieszę że wszystko jest ok :)

RedRose lubi tę wiadomość

• M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraW wrote:
    Gratulacje dziewczyny ;) serduszek i wizyt ;) ja bylam dzis w pracy zawiezc chorobowe. I dawno nikt mnie tak w zasadzie nie potraktowal. Wychodzi na to ze maja gdzies ze jestem w ciazy i powinnam tam siedziec chyba do porodu a na moje ze to chorobowe lezace i nie musialam tu przyjezdzac jeszcze sie wydarla na mnie. Plus straszenie kosztami. Nie wroce tam.

To tak jak u mnie, tylko, że gadają za plecami, ale mam to gdzieś, to my jesteśmy teraz najważniejsze i trzeba się na tym skupić a nie na myśleniu o sytuacji w pracy :)

AleksandraW, Arashe lubią tę wiadomość

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Ja jestem w sytuacji ze zanim dowiedziałam sie ze jestem w ciąży, postanowiłam rzucić palenie. Na chwile obecna wychodzi na to ze gdzieś dzień dwa po zapłodnieniu wypalilam ostatniego papierosa. A w pracy.... pierwsze co, to gadanie ze skoro rzuciła palenie to pewnie w ciąży jest. Szybciej wiedzieli ode mnie. Teraz w poniedziałek wracam. No nic zobaczymy jak będzie... a tak zmieniając temat, dziewczyny myslalyscie już tak wstępnie nad imionami?:)

WildVerm lubi tę wiadomość

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • piorunem Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WildVerm wrote:
    Sądzimy jednak podobnie, bo dla mnie to nie jest żaden problem. Gdyby tak było, to nie staralabym się o drugie dziecko. Nigdzie nie pisałam, że to problem. Pisałam jedynie o obawach. Myślę, że każda mama ma pewne obawy I nie ważne czy jest w pierwszej czy dziesiątej ciąży. To normalne, bo życie każdej z nas się zmieni. Ja mimo, że cieszę się jak szalona to po prostu kilka tych obaw mam i chciałam poczytać jak to jest u innych mam które są w podobnej sytuacji. Myślę, że to normalne.

Pewnie, że każdy ma obawy ;) bo jednak życie się zmienia, ale myślę, że czasem obawy są więksże niż później rzeczywistość ;) ja to staram się myśleć, że z dobrą organizacją dużo zmienić nie musimy ;) czas pokaże ;p

f2w3vfxmnwy34lhx.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich serduszek :D Jeszcze 4dni i tez mam nadzieje zobaczyc moje malutkie ❤️

Dla dziewczynki mamy wybrane albo Zuzia albo Michalina a dla chłopczyka szczerze mówiąc nie..

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dla dziewczynki Lena albo Matylda, ale skrót to Mati... wiec chyba odpadnie, jeszcze myśle nad Amelia i Hania, ale mój narzeczony upiera sie przy w/w Dwóch pierwszych. A dla chłopca- Gabriel. Michalina tez bardzo ładne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 17:38

AleksandraW lubi tę wiadomość

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • maggda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ją mam Zuzie uważaj bo to imię pełne temperamentu :) <3

Ja myślę że jeśli dziewczynka to imię wybieramy na L a jeśli chłopak to na K lub M bo na L same brzydkie.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas raczej Kuba/Jakub i Lena ;)

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 23 marca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena tez mi się podoba ale mamy pieska Nele a to troszke podobnie i język będzie się płatał :D

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dalsze -przyszle dzieci myslelismy Mikołaj i Kornelia(czyli nelka ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 17:55

plemniczka lubi tę wiadomość

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 23 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    Ja mam dla dziewczynki Lena albo Matylda, ale skrót to Mati... wiec chyba odpadnie, jeszcze myśle nad Amelia i Hania, ale mój narzeczony upiera sie przy w/w Dwóch pierwszych. A dla chłopca- Gabriel. Michalina tez bardzo ładne:)
    My jesteśmy zdecydowani na Matylde. Zdrobnienie Mati tez nas nie orzekonuje, ale znalazlam gdzies "Matylka" i nam sie podoba:) dla chlopczyla nie potrafimy sie dogadac i majac juz dwoch synow mam nadzieję ze nie będziemy musieli:)

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ