X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    Ja też po wizycie;) biją 3 serduszka. Dzieci mają 0,77 0,77 i 0,79cm wielkości i tętno 132, 134 i 135;) więc wszystko oki;) karty ciąży jeszcze nie mam bo musze na patologie ciąży iść, już nie prywatnie.

Wielki gratulacje razy trzy. :)

aw3ncwo.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head gratuluje potrójnie, cudowna wiadomość :)

• AleksandraW Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red head zycze spokojnej ciazy z tymi 3 maluchami ;)

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 28 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze dzieci nasze i raczej już ostatnie;)
    Jak jest ciąża trojacza to jest to ciąża wysokiego ryzyka dlatego musze wizytować na patologi ciąży, czestrze wizyty, lepszy sprzet;) teraz brzuch mam płaski ciekawe jaki będzie po ciąży i ile przybiore kg.

Aga188990 lubi tę wiadomość

mhsvqtkfflrf4775.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red head super wiadomość :) cudowna :) gratuluję :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    Ja narazie nie potrafie się cieszyć ale to przez te złe samopoczucie, mdłości męczą. Kupiłam jakieś tabletki imbirowe i pomagają ale mimo wszystko organizm przez te hormony rozwalony. Cieszę się ale jeszcze tego nie czuję, za to wszyscy się cieszą, tesciowie, rodzice, babcie więc wsparcie będzie;) jeszcze mamy owczarka niemieckiego, który śpi z nami w łóżku;p więc będzie wyzwanie;)

Bardzo, ale to bardzo gratuluję! Czad po prostu! Super, ze masz wsparcie w rodzinie, fantastyczna wiadomość. To chyba taki palec szczęścia Cię dotknął :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 19:02

oar8gywlbmaslvpt.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi1994 wrote:
    Ja osobiście test PaPPa mam za darmo bo mój lekarz poszedł mi na rękę i wpisał niedoczynnosc tarczycy chociaż jej nie mam i to już mnie kwalifikuje na NFZ

O kurcze tego nie wiedziałam. Ja oprócz niedoczynności mam jeszcze Hashimoto. Muszę porozmawiać na ten temat z ginekologiem, może też będę miała możliwość zrobienia tych badań na NFZ.

Red Head serdecznie gratuluję potrójnego szczęścia :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    Ja też po wizycie;) biją 3 serduszka. Dzieci mają 0,77 0,77 i 0,79cm wielkości i tętno 132, 134 i 135;) więc wszystko oki;) karty ciąży jeszcze nie mam bo musze na patologie ciąży iść, już nie prywatnie.

Przeogromne GRATULACJE!!! Ale szczęście, cudnie ❤❤❤

• aria40 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red head gratulacje! !!!! Jesteś po stymulacji clostilbegyt?

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Hot gratulacje! Mi to się zawsze bliźniaki marzyły, ale chyba nie te geny ;)

• kreseczki Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Read head gratulacje razy 3.
    Coś pięknego. A ile się przytyje to już nieważne. Ważne by dzieci były zdrowe.

Teraz z innej beczki. Byłam na wizycie. Według miesiączki tydzień 7 według usg 5. Tylko pęcherzyk. Za tydzień następna wizyta kontrolna. Mam złe przeczucia co do tej ciąży. Gdy miałam podobnie i brak objawów do tego ( tak jak teraz) to okazało się to pustym jajem. Teraz może być powtórka z rozrywki. Nie nastawiam się więc za bardzo i czekam co pokaże usg za tydzień.

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreseczki nie martw sie, ja przy pustym jaju miałam wszystkie objawy przez 10 tygodni, sennosc, bol piersi, nawet mdłości (co u mnie rzadkość i właściwie tylko w ciazy z pustym jajem sie pojawiły).....To że ma sie objawy lub ich nie ma o niczym nie świadczy.....dalaczego lekarz nie wysłał cie na bete? chociaz przy pustym i tak wzrasta....nic innego Ci nie pozostaje tylko czekać....podobno puste jajo to przypadek i nie powtarza sie drugi raz....
    niestety na poczatku ciazy nasza cierpliwośc wystawiana jest na ogromna próbę....ja sama czekam na wizyte jak na zmiłowanie a to jeszcze tydzien...serduszka jeszcze nie słyszałam wiec tez nie wiem na czym stoje.....

Trzeba myśleć pozytywnie.....ja staram sie to robić, ale nie jest to łatwe....u syna podejrzewaja CMV a wszystkie wiemy co to znaczy dla ciąży....teraz tylko pytanie czy sie zaraziłam czy nie.....

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją droga czy jest jeszcze ktos na forum w 7 tygodnieu i 4 dniu co jeszcze nie słyszał serduszka? podobno jak zaczyna bic to ryzyko poronienie diametralnie spada......jak dzis dowiedziałam sie o tym CMV to od razu chciałam leciec do gina zeby kuknął czy zarodek sie rozwija ...ale wstrzymalam sie bo bo co jakby jeszcze nie było serduszka to całe Swieta w nerwach i znow czekanie...a jeszcze pomysli ze hipohondryczka ze mnie.....nie mieszkam w Polsce i tu tak za bardzo nie przejmuja sie ciąża...konrola raz za miesiac....jak zarodek bedzie chory to poprostu poronisz....takie podejscie....z jednej strony chyba trzezwe...przezywaja tylko najsilniejsi.....a 2 zdrowych dzieci juz mam.....lekarz twierdzi ze zdolna do rozrodu jestem....

• Red Head Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:

Miałam stymulacje penem ovaleap;)

mhsvqtkfflrf4775.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Swoją droga czy jest jeszcze ktos na forum w 7 tygodnieu i 4 dniu co jeszcze nie słyszał serduszka? podobno jak zaczyna bic to ryzyko poronienie diametralnie spada......jak dzis dowiedziałam sie o tym CMV to od razu chciałam leciec do gina zeby kuknął czy zarodek sie rozwija ...ale wstrzymalam sie bo bo co jakby jeszcze nie było serduszka to całe Swieta w nerwach i znow czekanie...a jeszcze pomysli ze hipohondryczka ze mnie.....nie mieszkam w Polsce i tu tak za bardzo nie przejmuja sie ciąża...konrola raz za miesiac....jak zarodek bedzie chory to poprostu poronisz....takie podejscie....z jednej strony chyba trzezwe...przezywaja tylko najsilniejsi.....a 2 zdrowych dzieci juz mam.....lekarz twierdzi ze zdolna do rozrodu jestem....

witaj
    ja jeszcze nie widziałam mojej dzidzi i nie słyszałam serduszka. Jak byłam 20.03. na wizycie to według OM był 7 tydz 3 dzień, ale generalnie ciąża (płód) 5 tydz. Lekarka widziała tylko sam pęcherzyk. 5.04 mam kolejną wizytę i mam nadzieję ujrzeć fasolkę i bijące serduszko..

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Red head bardzo gratuluje tego ogromu szczescia. Uwazaj teraz na siebie.

Kreseczki objawami sie nie przejmuj tak bo bo ja dopuero od ok tygodnia mam jakies objawy, a i to nie sa mdlosci a piersi dslej maja taki rozmiar jak mialy. Czy ty mialas monitoring i wiesz kiedy dokladnie byla owulacja?

Stresant co to jest CMV? Jesli jestes juz w 7t4d i owulacja nie byla pezesunieta to juz musi byc serduszko i pewnie jest ☺

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz to bie tez gratuluje dobrych wiesci, oby krwiak sie szybko wchlonal i uwazaj na siebie, moze juz nie skacz po krzeslach.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Luuna Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    Wow gratulacje ♡

https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

• oyeykova Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    ja jestem po stymulacji clo i o mały włos a byłyby bliźniaki (poza żyjącym zarodkiem jest puste jajo zatrzymane ok 4tc)
    o mały włos :D

• aria40 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oyeykova wrote:
    ja jestem po stymulacji clo i o mały włos a byłyby bliźniaki (poza żyjącym zarodkiem jest puste jajo zatrzymane ok 4tc)
    o mały włos :D
    Kurcze zawsze mnie to zastanawia. Co się dzieje z takim dodatkowym pustym jajem,które się nie rozwinęło. Przecież jak jest jedno to nie ma opcji żeby się wchlonelo, organizm musi wydalic a jak ciąża trwa to tez pusty pęcherzyk jakos się resorbuje. Natura jest zadziwiająca.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ