X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head
    Gratuluję potrójnego szczęścia!! Wow! Ale ci się trafiło :) Będziesz mamą trojaczków:) Nie wiesz czy będą jednej płci czy mogą być różnej?

Kreseczki
    Może miałaś późną owulację. To się przecież zdarza! Za tydzień będzie pięknie serduszko biło:)

Stresant
    Chodzi ci o cytomegalię? A badałaś przeciwciała w 1.ciąży? I wyszło ci, że jesteś seronegatywna? Czyli nie przechodziłaś?
    Może akurat się nie zarazisz... Trzeba być dobrej myśli. Pewnie lekarz wyśle cię na to badanie.

Plemniczka
    A ty jak się czujesz?

Ja wczoraj mega okrutne mdłości, dziś jakby lepiej. Ale nie zapeszam...:)

34bwgywl9johpf1n.png
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak wczoraj glowa bolala. Dzis juz lepiej. Leze i nie plamie. Odwolalismy swieta u tesciow. Mąż musial troche sklamac swojej mamie ze grypa mnie rozlozyla i musze lezec w łóżku. Bo nie chcemy im o ciazy mowic przez tel. Moze pojedziemy na kawe w poniedzialek. Zobacze jak bede sie czuć.

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 29 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jadę do mojego ginekologa z wynikami badań, z tym że nie jestem umówiona na wizytę, bo nie było już miejsc. Rejestratorka powiedziała, żebym przyjechała i czekała w poczekalni. Mam nadzieję, że mnie przyjmie.. Ciekawa jestem czy wszystko w porządku u małej fasolki.

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife na pewno wszystko w porządku! :) daj znać po :)

happywife lubi tę wiadomość

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • happywife Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać, mam nadzieję, ze mnie przyjmie.

Dziewczyny, ja mam do Was takie intymne pytanie i mam nadzieję, że nikogo nie urażę nim. Jak Wasi mężowie/partnerzy zachowują się odkąd jesteście w ciąży? Chodzi mi o sferę seksualną. Przyznam, że mój mąż jest kochany i opiekuńczy i dba o mnie, ale jeżeli chodzi o seks to go nie poznaje. Zawsze mieliśmy bogate życie seksualne, często się kochaliśmy, a marzec to jakaś katastrofa. Nie wspomnę o tych tygodniach, w których to ja fatalnie się czułam i nie myślałam o żadnych igraszkach, ale ogólnie. Widzę, że jak tylko zaczynam go namiętniej całować to wycofuje się. Do wizyty sama się obawiałam, ale na pierwszej wizycie (13.03) lekarz powiedział, że nie ma przeciwskazań a nawet jest zalecane, bo potem wiadomo, że może nie być jak :D

I od tamtej pory robiliśmy to ..3 razy.
    Ogólnie On bardzo się cieszy z tej ciąży, ostatnio w sobotę sam wysprzątał całą łazienkę, bo wyczytał, że nie mogę mieć kontaktu ze środkami chemicznymi, jak jest w pracy to wysyła mi strony z akcesoriami dla noworodków, ale kurczę trafia mnie że tego seksu tak mało jest. Ostatnio już się wkurzyłam, bo dotknął mnie tam, więc ja już ucieszona, a on nagle : "z tego miejsca wyjdzie nasz dzieciaczek, piękne to kochanie, prawda?"
    Myślałam, że padnę...Oczywiście mu się dostało :D

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • kreseczki Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh. Babą to nigdy nie dogodzi :). Ja tam w 2 ciążach miałam zakaz ale nie narzekałam bo się bałam. Co do twojego męża to myślę , że on się też boi by krzywdy nie zrobić. Jemu chyba bardzo zależy na dzidzi więc się nie martw.

• happywife Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kreseczki wrote:
    Heh. Babą to nigdy nie dogodzi :). Ja tam w 2 ciążach miałam zakaz ale nie narzekałam bo się bałam. Co do twojego męża to myślę , że on się też boi by krzywdy nie zrobić. Jemu chyba bardzo zależy na dzidzi więc się nie martw.

Wiem, że na początku bał się właśnie o to, ale był ze mną na wizycie i lekarz wszystko wyjaśnił - że wszystko w porządku i nie ma żadnych przeciwwskazań..

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety mamy zakaz, mój bardzo cierpi z tego powodu :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My normalnie się kochamy, w pierwszej ciąży na początku było podobnie bo chyba się bał że uszkodzi fasolkę ;) ale pogadaliśmy o tym i mu wytłumaczyłam, że nic się nie stanie :D od tamtej pory całą ciążę współżyliśmy, pod koniec z dużym brzuchem to już trzeba było kombinować :P chodził ze mną do szkoły rodzenia a tam położne w zdrowej ciąży zalecały sex, nawet przed wizytą na porodówce ;) teraz jest już obyty z tym jak to jest w ciąży, więc od początku nie ma problemu. Więc zalecam porozmawiać z partnerem o naszych potrzebach bo przecież nie jesteśmy tylko inkubatorami :P

• happywife Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    My niestety mamy zakaz, mój bardzo cierpi z tego powodu :)

Jednak to długa perspektywa bez, więc nie dziwię się, ale wiadomo że zdrowie dzieciątka najważniejsze. Aga, a jeśli mogę wiedzieć to dlaczego macie zakaz?

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    My normalnie się kochamy, w pierwszej ciąży na początku było podobnie bo chyba się bał że uszkodzi fasolkę ;) ale pogadaliśmy o tym i mu wytłumaczyłam, że nic się nie stanie :D od tamtej pory całą ciążę współżyliśmy, pod koniec z dużym brzuchem to już trzeba było kombinować :P chodził ze mną do szkoły rodzenia a tam położne w zdrowej ciąży zalecały sex, nawet przed wizytą na porodówce ;) teraz jest już obyty z tym jak to jest w ciąży, więc od początku nie ma problemu. Więc zalecam porozmawiać z partnerem o naszych potrzebach bo przecież nie jesteśmy tylko inkubatorami :P

Zgadzam się z Tobą i super, że cieszycie się regularnym seksem! :) Próbowałam delikatnie rozmawiać, ale trochę mnie poniosło :P Mąż sam przyznał, że widzi sam po sobie że teraz jest ospały w tym temacie i sam nie potrafi dokładnie tego wytłumaczyć. Czułości mi nie szczędzi, bo przytulamy się baaardzo dużo, rozmawiamy, mówi mi komplementy, ale seks seksem.. Nie będę za bardzo na Niego naciskać, może niedługo się ustabilizuje i wróci do normalności. Mam nadzieję, bo mi już ciężko wytrzymać :P

.kropka. lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pojawił się krwiak :(

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech jakja to znam. Na szczęscie teraz się nie stresuję, bo i tak szlaban na sex.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • happywife Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    Bo pojawił się krwiak :(
    Na pewno się wchłonie i będzie dobrze :)

Aria, znasz abstynencje seksualną męża?

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife u mnie to samo. Mąż mówi, że teoretycznie ma ochotę i bardzo chce, ale się boi. Ale tak naprawdę sam nie wie o co chodzi.
    Narazie dajemy sobie czas. To nasza pierwsza ciaza i myślę że to go onieśmiela.

aw3ncwo.png
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest troche inaczej. Mój jak sie dowiedziwlismy o ciazy nie chcial seksu ;) ale na codzien nie mieszka w Polsce i teraz widzimy sie po 3 tygodniach. Ale z racji plamien zakaz seksów i mój mężuś mowi ze brakuje mu i to mocno. Bede musiala coś wymyślić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 20:28

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 29 marca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Na pewno się wchłonie i będzie dobrze :)

Aria, znasz abstynencje seksualną męża?

Tak kochana w ostatniej ciąży omijał mnie szerokim łukiem, nie potrafił się przełamać.

Jeszcze raport z wizyty:
    Dzidzia ma 2 cm czyli 8t4d , serduszko bije 180 na min. Krwiak zmalał troszkę, teraz ma 4 na 3 cm. Mam za to jakieś 2 mięśniaki, żeby było ciekawiej. Ale ulga, że żyje i walczy. Muszę w końcu wyluzować psychicznie. Cały czas mam brązowe plamienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 20:53

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Mysz17 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do dziewczyn z krwiakami i plamieniami, macie nakaz lezenia czy funkcjonujecie normalnie?

• Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krwiaka bez plamien, oszczędny tryb zero dźwigania i sexu :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę, bo mam plamienia i miałam krwawienie ale powoli chyba zacznę się więcej ruszać bo oszaleję

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ