X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz, nakaz lezenia zero seksu. Czasem sobie posiedze i tyle. Nawet na świeta do teściów nie mozna jechać. (30km)
    No tyle ze u mnie nie ma krwiaka i nie znamy powodow plamien)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 21:52

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 30 marca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam ochoty na seks. Czuje się ociezala ospala i najchętniej wkroczylabym już w 2 trymestr bo wiem że to wszystko minie. W poprzednich ciazach wymioty do 12 tc.
    Teraz mega mdłości przez caly dzien i czasem wymioty :-( dziś wizyta trzymajcie kciuki

.kropka. lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

• happywife Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam rozmowę z mężem i w końcu dowiedziałam się co jest przyczyną jego niechęci do seksu ostatnio. Mój mąż odkąd się dowiedział, że mam bakterie w moczu to przestraszył się, że to może on mi je "wprowadził". Nie mam pojęcia dlaczego tak myślał, ale powiedział że czytał dużo o tych bakteriach w internecie i nie chce, żeby coś zaszkodził.

A co do wizyty to wszystko dobrze! :) Maleństwo pięknie się rozwija i rośnie. Ma już 2,8 cm <3 Wczoraj zaliczyliśmy kolejne wzruszenia. Termin z miesiączki na 30.10, a z usg 2.11. Mam już założoną kartę ciąży, skierowanie na pozostałe badania. Glukozę mam przekroczoną o 0,1 i dostałam skierowanie na glukozę na czczo. Poza tym, dostałam antybiotyk na te moje bakterie w moczu.

Czy któraś z Was miała bakterie w moczu w czasie ciąży?

Joanna_blondi, Martusiaa, SuperGirl_83, kreseczki, .kropka., Luuna, AleksandraW, Millvaa lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife - gratuluję samych dobrych wieści.

Co do sexu to ja też mam zakaz ze względu na plamienia. Poza tym i tak nie mam ochoty bo mnie mdłości strasznie męczą.

AleksandraW ja mam tak samo - plamienia bez powodu. Już nawet przeszły na parę dni, a wczoraj wieczorem znowu. Chociaż dziś już czysto.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuna wrote:
    Ja w ogóle nie mam ochoty na seks. Czuje się ociezala ospala i najchętniej wkroczylabym już w 2 trymestr bo wiem że to wszystko minie. W poprzednich ciazach wymioty do 12 tc.
    Teraz mega mdłości przez caly dzien i czasem wymioty :-( dziś wizyta trzymajcie kciuki
    Trzymam kciuki ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Miałam rozmowę z mężem i w końcu dowiedziałam się co jest przyczyną jego niechęci do seksu ostatnio. Mój mąż odkąd się dowiedział, że mam bakterie w moczu to przestraszył się, że to może on mi je "wprowadził". Nie mam pojęcia dlaczego tak myślał, ale powiedział że czytał dużo o tych bakteriach w internecie i nie chce, żeby coś zaszkodził.

A co do wizyty to wszystko dobrze! :) Maleństwo pięknie się rozwija i rośnie. Ma już 2,8 cm <3 Wczoraj zaliczyliśmy kolejne wzruszenia. Termin z miesiączki na 30.10, a z usg 2.11. Mam już założoną kartę ciąży, skierowanie na pozostałe badania. Glukozę mam przekroczoną o 0,1 i dostałam skierowanie na glukozę na czczo. Poza tym, dostałam antybiotyk na te moje bakterie w moczu.

Super że takie dobre wieści;) duży maluszek już ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria
    Maleństwo rośnie, to i silniejsze się robi. Będzie dobrze!

Happywife
    Wspaniałe wieści z wizyty! Ale urósł Bąbel!

Co do sexu to u nas rzadziej... Ale nic na to nie poradzę, libido mam prawie zerowe, czuję się jak w II fazie cyklu, jakbym była przed okresem - w sensie ochoty na sex. Pewnie to przez mdłości i samopoczucie, dodatkowo jestem senna cały czas i czasami jakby mnie choróbsko rozbierało, choć nie rozbiera, to po prostu takie uczucie zmęczenia... I jak tu mieć ochotę na igraszki?
    Liczę, że w II trymestrze będzie lepiej. Zresztą zobaczę..
    Czytałam też gdzieś kiedyś, jeszcze jak byłam w 1.ciąży, że podczas ciąży kobiety mężczyznom może spaść potencja. Ponoć tez tak natura to stworzyła.
    Ale nie podam źródła, bo to było dawno i przeczytane w gazecie, nie w necie...
    Jakby nie było, jedną ciąże przeżyliśmy, teraz też damy radę :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Co do niechęci do seksu to rozumiem Was, bo jak mnie męczyły mdłości źle się czułam to seks to była ostatnia rzecz na jaką miałam ochotę. Teraz samopoczucie się poprawiło to i ochota wzrosła. Jednak z powodu tej infekcji dostałam też globulki dopochwowe, więc na razie i tak nic nie będzie :D

Luuna, trzymam kciuki za wizytę :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:

Co do sexu to u nas rzadziej... Ale nic na to nie poradzę, libido mam prawie zerowe, czuję się jak w II fazie cyklu, jakbym była przed okresem - w sensie ochoty na sex. Pewnie to przez mdłości i samopoczucie, dodatkowo jestem senna cały czas i czasami jakby mnie choróbsko rozbierało, choć nie rozbiera, to po prostu takie uczucie zmęczenia... I jak tu mieć ochotę na igraszki?
    Liczę, że w II trymestrze będzie lepiej. Zresztą zobaczę..
    Czytałam też gdzieś kiedyś, jeszcze jak byłam w 1.ciąży, że podczas ciąży kobiety mężczyznom może spaść potencja. Ponoć tez tak natura to stworzyła.
    Ale nie podam źródła, bo to było dawno i przeczytane w gazecie, nie w necie...
    Jakby nie było, jedną ciąże przeżyliśmy, teraz też damy radę :)

Może coś właśnie w tym jest. Natura wie co robi :) Pewnie, że tak. Ciąża to wyjątkowy stan, więc wiadomo, że dużo się zmienia. :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z Wami żegnam. 9+0 puste jajo.... pęcherzyk na etapie 4+6.....
    Życzę wszystkim cudownych ciąże, prześliczny maluszków i jak najmniej stresów!!!

Littlegirl lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • katson Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Życzę wszystkim cudownych ciąże, prześliczny maluszków i jak najmniej stresów!!!
    Bardzo mi przykro, trzymaj sie dzielnie :*

mhsv9vvjik6eumb7.png

endometrioza, plamienia, AHM 0,5, FSH 29
    Laparoskopia 02/2015
    Laparoskopia 10/2017, usunięcie ognisk endo, udrożnienie jajowodów
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dołączyć bo u mnie też chyba termin na listopad - sama końcówka o ile wszystko potoczy się dobrze.
    Teraz jestem na etapie 5t5d i dziś się wygłupiłam i po zaobserwowaniu plamienia pojechałam na IP do szpitala - doktor mnie troszkę okrzyczał,że panikuję i nic się nie dzieje, ale po wyjaśnieniach,że to pierwsza ciąża i na dodatek bliźniacza to przepbadał i wypisał luteinę i mam odpoczywać.
    Tyle dobrego, że już widziałam serduszka :) jeszcze się stresuję bo brzuch nieco pobolewa ale jestem dobrej myśli.
    Czytałam,że u was też takie plamienia występowały,więc tym chętniej dołączę żeby się doedukować :)

Littlegirl, Kitkat lubią tę wiadomość

Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 :)gg64l6d850o2zp3w.png
  • kreseczki Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Przykro strsznie. Trzymaj się dzielnie. Miałam tak więc wiem co wtedy w głowie siedzi. Tulam mocno.

• Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka bardzo mi przykro :( trzymaj się!

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Ja miałam w poprzedniej ciąży, dostałam leki i przy następnym badaniu moczu było ok :) więc nic się nie martw, będzie dobrze :) i super że z mężem porozmawiałaś, trzymam kciuki żeby się bardziej otworzył ;)

• stresant Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:

przykro mi bardzo, trzymaj sie dzielnie, przeżyłam to samo we wrześniu....

• Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 przykro mi bardzo, trzymajcie się ciepło

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • piorunem Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości męczą raz słabiej, raz mocniej. W pracy jest najgorzej, ale daję radę - ciągle sobie wmawiam, ze wszystko ok. i czasem pomaga ;) ale samochodem mogę jeździć wyłącznie jako kierowca ;p
    A dzisiaj na 17 mam pierwszą wizytę, liczę na serduszko.

f2w3vfxmnwy34lhx.png
  • Luuna Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Przykro mi tule mocno

Mam 3 skarby

• Luuna Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie serduszko bije maluch ma 1cm. Wszystko zgadza się z OM.
    Test papp-a jest konieczny ? Dostałam skierowanie na badania i ten test

plemniczka lubi tę wiadomość

Mam 3 skarby

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ