X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz, nakaz lezenia zero seksu. Czasem sobie posiedze i tyle. Nawet na świeta do teściów nie mozna jechać. (30km)
    No tyle ze u mnie nie ma krwiaka i nie znamy powodow plamien)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 21:52

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 30 marca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam ochoty na seks. Czuje się ociezala ospala i najchętniej wkroczylabym już w 2 trymestr bo wiem że to wszystko minie. W poprzednich ciazach wymioty do 12 tc.
    Teraz mega mdłości przez caly dzien i czasem wymioty :-( dziś wizyta trzymajcie kciuki

.kropka. lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

• happywife Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam rozmowę z mężem i w końcu dowiedziałam się co jest przyczyną jego niechęci do seksu ostatnio. Mój mąż odkąd się dowiedział, że mam bakterie w moczu to przestraszył się, że to może on mi je "wprowadził". Nie mam pojęcia dlaczego tak myślał, ale powiedział że czytał dużo o tych bakteriach w internecie i nie chce, żeby coś zaszkodził.

A co do wizyty to wszystko dobrze! :) Maleństwo pięknie się rozwija i rośnie. Ma już 2,8 cm <3 Wczoraj zaliczyliśmy kolejne wzruszenia. Termin z miesiączki na 30.10, a z usg 2.11. Mam już założoną kartę ciąży, skierowanie na pozostałe badania. Glukozę mam przekroczoną o 0,1 i dostałam skierowanie na glukozę na czczo. Poza tym, dostałam antybiotyk na te moje bakterie w moczu.

Czy któraś z Was miała bakterie w moczu w czasie ciąży?

Joanna_blondi, Martusiaa, SuperGirl_83, kreseczki, .kropka., Luuna, AleksandraW, Millvaa lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife - gratuluję samych dobrych wieści.

Co do sexu to ja też mam zakaz ze względu na plamienia. Poza tym i tak nie mam ochoty bo mnie mdłości strasznie męczą.

AleksandraW ja mam tak samo - plamienia bez powodu. Już nawet przeszły na parę dni, a wczoraj wieczorem znowu. Chociaż dziś już czysto.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuna wrote:
    Ja w ogóle nie mam ochoty na seks. Czuje się ociezala ospala i najchętniej wkroczylabym już w 2 trymestr bo wiem że to wszystko minie. W poprzednich ciazach wymioty do 12 tc.
    Teraz mega mdłości przez caly dzien i czasem wymioty :-( dziś wizyta trzymajcie kciuki
    Trzymam kciuki ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Miałam rozmowę z mężem i w końcu dowiedziałam się co jest przyczyną jego niechęci do seksu ostatnio. Mój mąż odkąd się dowiedział, że mam bakterie w moczu to przestraszył się, że to może on mi je "wprowadził". Nie mam pojęcia dlaczego tak myślał, ale powiedział że czytał dużo o tych bakteriach w internecie i nie chce, żeby coś zaszkodził.

A co do wizyty to wszystko dobrze! :) Maleństwo pięknie się rozwija i rośnie. Ma już 2,8 cm <3 Wczoraj zaliczyliśmy kolejne wzruszenia. Termin z miesiączki na 30.10, a z usg 2.11. Mam już założoną kartę ciąży, skierowanie na pozostałe badania. Glukozę mam przekroczoną o 0,1 i dostałam skierowanie na glukozę na czczo. Poza tym, dostałam antybiotyk na te moje bakterie w moczu.

Super że takie dobre wieści;) duży maluszek już ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria
    Maleństwo rośnie, to i silniejsze się robi. Będzie dobrze!

Happywife
    Wspaniałe wieści z wizyty! Ale urósł Bąbel!

Co do sexu to u nas rzadziej... Ale nic na to nie poradzę, libido mam prawie zerowe, czuję się jak w II fazie cyklu, jakbym była przed okresem - w sensie ochoty na sex. Pewnie to przez mdłości i samopoczucie, dodatkowo jestem senna cały czas i czasami jakby mnie choróbsko rozbierało, choć nie rozbiera, to po prostu takie uczucie zmęczenia... I jak tu mieć ochotę na igraszki?
    Liczę, że w II trymestrze będzie lepiej. Zresztą zobaczę..
    Czytałam też gdzieś kiedyś, jeszcze jak byłam w 1.ciąży, że podczas ciąży kobiety mężczyznom może spaść potencja. Ponoć tez tak natura to stworzyła.
    Ale nie podam źródła, bo to było dawno i przeczytane w gazecie, nie w necie...
    Jakby nie było, jedną ciąże przeżyliśmy, teraz też damy radę :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Co do niechęci do seksu to rozumiem Was, bo jak mnie męczyły mdłości źle się czułam to seks to była ostatnia rzecz na jaką miałam ochotę. Teraz samopoczucie się poprawiło to i ochota wzrosła. Jednak z powodu tej infekcji dostałam też globulki dopochwowe, więc na razie i tak nic nie będzie :D

Luuna, trzymam kciuki za wizytę :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:

Co do sexu to u nas rzadziej... Ale nic na to nie poradzę, libido mam prawie zerowe, czuję się jak w II fazie cyklu, jakbym była przed okresem - w sensie ochoty na sex. Pewnie to przez mdłości i samopoczucie, dodatkowo jestem senna cały czas i czasami jakby mnie choróbsko rozbierało, choć nie rozbiera, to po prostu takie uczucie zmęczenia... I jak tu mieć ochotę na igraszki?
    Liczę, że w II trymestrze będzie lepiej. Zresztą zobaczę..
    Czytałam też gdzieś kiedyś, jeszcze jak byłam w 1.ciąży, że podczas ciąży kobiety mężczyznom może spaść potencja. Ponoć tez tak natura to stworzyła.
    Ale nie podam źródła, bo to było dawno i przeczytane w gazecie, nie w necie...
    Jakby nie było, jedną ciąże przeżyliśmy, teraz też damy radę :)

Może coś właśnie w tym jest. Natura wie co robi :) Pewnie, że tak. Ciąża to wyjątkowy stan, więc wiadomo, że dużo się zmienia. :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z Wami żegnam. 9+0 puste jajo.... pęcherzyk na etapie 4+6.....
    Życzę wszystkim cudownych ciąże, prześliczny maluszków i jak najmniej stresów!!!

Littlegirl lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • katson Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Życzę wszystkim cudownych ciąże, prześliczny maluszków i jak najmniej stresów!!!
    Bardzo mi przykro, trzymaj sie dzielnie :*

mhsv9vvjik6eumb7.png

endometrioza, plamienia, AHM 0,5, FSH 29
    Laparoskopia 02/2015
    Laparoskopia 10/2017, usunięcie ognisk endo, udrożnienie jajowodów
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dołączyć bo u mnie też chyba termin na listopad - sama końcówka o ile wszystko potoczy się dobrze.
    Teraz jestem na etapie 5t5d i dziś się wygłupiłam i po zaobserwowaniu plamienia pojechałam na IP do szpitala - doktor mnie troszkę okrzyczał,że panikuję i nic się nie dzieje, ale po wyjaśnieniach,że to pierwsza ciąża i na dodatek bliźniacza to przepbadał i wypisał luteinę i mam odpoczywać.
    Tyle dobrego, że już widziałam serduszka :) jeszcze się stresuję bo brzuch nieco pobolewa ale jestem dobrej myśli.
    Czytałam,że u was też takie plamienia występowały,więc tym chętniej dołączę żeby się doedukować :)

Littlegirl, Kitkat lubią tę wiadomość

Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 :)gg64l6d850o2zp3w.png
  • kreseczki Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Przykro strsznie. Trzymaj się dzielnie. Miałam tak więc wiem co wtedy w głowie siedzi. Tulam mocno.

• Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka bardzo mi przykro :( trzymaj się!

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Ja miałam w poprzedniej ciąży, dostałam leki i przy następnym badaniu moczu było ok :) więc nic się nie martw, będzie dobrze :) i super że z mężem porozmawiałaś, trzymam kciuki żeby się bardziej otworzył ;)

• stresant Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:

przykro mi bardzo, trzymaj sie dzielnie, przeżyłam to samo we wrześniu....

• Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 przykro mi bardzo, trzymajcie się ciepło

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • piorunem Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości męczą raz słabiej, raz mocniej. W pracy jest najgorzej, ale daję radę - ciągle sobie wmawiam, ze wszystko ok. i czasem pomaga ;) ale samochodem mogę jeździć wyłącznie jako kierowca ;p
    A dzisiaj na 17 mam pierwszą wizytę, liczę na serduszko.

f2w3vfxmnwy34lhx.png
  • Luuna Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Przykro mi tule mocno

Mam 3 skarby

• Luuna Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie serduszko bije maluch ma 1cm. Wszystko zgadza się z OM.
    Test papp-a jest konieczny ? Dostałam skierowanie na badania i ten test

plemniczka lubi tę wiadomość

Mam 3 skarby

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ