Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jastin76 wrote:Jak też taki miałam później podskoczyl na 35 A teraz mam 37 .. Biorę luteine dopochwowa i duphaston co 8 godz.
W przyszłym tyg powtórzę ale jeśli nic się nie dzieje to bądź spokojna.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedźA bierzesz te specyfiki właśnie ze względu na niski poziom progesteronu czy miałaś jeszcze jakieś objawy (typu krwawienie)?
-
Annusia wrote:Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
A bierzesz te specyfiki właśnie ze względu na niski poziom progesteronu czy miałaś jeszcze jakieś objawy (typu krwawienie)?
Tylko że względu na niski progesteron. On właściwie jest w normie ale na dolnej granicy. -
Dziewczyny macie wybrane już jakieś imiona dla dzieci? Powiem wam szczerze, że ja już sama nie wiem jakie mi się podobają. Nie których jest już za dużo (np. Podoblało nam się franek a teraz jest ich tyle że w klasie będą same franki) albo inneinnźle źle mi się kojarzą. Będę musiała wybrać aż 3 imiona. Mąż już gada mi do brzucha i wymyśla różne obcje ale jakoś nie mogę się przekonać do wszystkich.
-
Red Head wrote:Dziewczyny macie wybrane już jakieś imiona dla dzieci? Powiem wam szczerze, że ja już sama nie wiem jakie mi się podobają. Nie których jest już za dużo (np. Podoblało nam się franek a teraz jest ich tyle że w klasie będą same franki) albo inneinnźle źle mi się kojarzą. Będę musiała wybrać aż 3 imiona. Mąż już gada mi do brzucha i wymyśla różne obcje ale jakoś nie mogę się przekonać do wszystkich.
chłopiec będzie Antoni i dla mnie nieważne jest, że Antków jest wielu
podoba nam się, mamy z tym imieniem dobre skojarzenia i kiedyś przeczytałam, że Antoni ma najwspanialszego świętego, bo nigdy się nie zgubi w życiu
-
Ja mam w domu Amelkę i Nikodema.
W brzuszku nie wiem kto mieszka. Kiedyś jak rozmawialiśmy to dla chłopca podobało nam się niewiele: Gabryś lub Przemuś
Dla dziewczynki jest dużo: Pola, Zoja, Gaja, Gabrysia - to te główne a sa też fajne Nela, Marcelina, Kornelia, Iza.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
W ogole to polecam Aleksandrę dla dziewczynki. Gdyby nie "oczywista oczywistość " to forsowalabym Olę w debacie z mężem
Aleksandra jest dlugaśna ale jest wieele zdrobnień do Oli . Pomimo ze mam juz ponad 25 lat moi dziadkowie nadal mówia do mnie Olusia Oleńka;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 01:45
SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
Generalnie nie odbierze mnie źle ale pamiętajcie dziewczyny że zdrobniale do dziecka będziecie mówić głównie wya w dorosłym życiu najczesciej będzie używało pełnego imienia i jeśli macie jakieś wątpliwości co do tego ogólnego to lepiej nie myślcie "ooo bo przecież zdrobniale jest takie cudowne". Mi podoba się wiele zdrobnień, ale już pełnych imion nie. Np. Tymuś ale już panie Tymoteuszu jakoś mi nie podrodze
Kitkat, Angel1982 lubią tę wiadomość
-
Zimowa stokrotka
A może być Tymek tez od TymonaW przedszkolu Młodego jest Tymon, nie Tymoteusz
A w pracy mamy dwóch Janów, dwóch starszych zresztą i do jednego nigdy w życiu nie powiedziałam inaczej niż panie Jasiu
haha, wszyscy tak mówią, to ja też. Inaczej sobie go nie wyobrażam. A do drugiego zaś panie Janku
I najlepsze jest to, ze w ten sposób od razu każdy wie o kim mowa. I to wcale nie jest specjalny zabieg, po prostu tak się utarło
Ale oczywiście masz rację, jak ktoś lubi żeby wołać do dziecka Misia, a juz imienia Michalina nie lubi, to nie powinien tak dawać
Ja nie mam żadnych typów. Dla dziewczynki może po prababci (mojej babci) Helena ( od Heleny Trojańskiej mi się też kojarzy) albo Ania? Zadnej malutkiej Ani nie znam... Natomiast dla chłopca to nie mam pojęcia. Z Młodym juz był problem, bo nie mogłam się z mężem dogadać...
Tak naprawdę to żadnego jeszcze nie wybrałam ani dla chłopca, ani dla dziewczynki, no ale czas jeszcze jest
Marta, Lofewisz
Brzuszki jakby ich nie było!Takie malutkie
Annusia
Co do progesteronu to chyba dobry wynik, poza tym on jest wydzielany pulsacyjnie, też różnie można trafić. A jak bierzesz duphaston to teraz masz jaszcze większyNa pewno jest wszystko w porządku
Oyeykowa
Też myślałam o Ignacym... ładnie imię
Aleksandra
A mi się podoba i Ola i Aleksandra jako długie imię teżWłaśnie mi przypomniałaś, ze kiedyś się nad tym imieniem zastanawiałam...
Mi kiedyś bardzo podobało się imię Ada. Ale nie Adela, Adrianna, tylko Ada. Ale tu znowu nie ma żadnego zdrobnienia hehe. Aduś? Nie, dziękuję...
Choć imię bardzo mi się podoba dalej
Happywife
Gdzie się przychomikowałaś? Zdawaj raport z weekendu
AleksandraW lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Przez weekend staram się jak najmniej korzystać z internetu, jeszcze przy takiej pogodzie jaka była to już w ogóle
W sobotę byłam z koleżanką na zakupach. Nie widziałyśmy się 3 tygodnie i ona sama była w szoku, że brzuszek mi tak urósł. Przy przymierzaniu zauważyłam jak rosnę
Wczoraj byliśmy na chrzcinach, a dziś już od rana w pracy
Przyznam się Wam, że wieczorem zaczął mnie ogarniać strach czy na pewno wszystko w porządku z dzieciaczkiem i moje maleństwo po chwili zafundowało mi takie mdłości, że hej! Charakterek po mamusi
Super, że wrzuciłyście zdjęcia. Brzuszki rosną
Co do imienia to z mężem mamy ciche nadzieje na chłopca, ale w ogóle żadne imię nam się nie podoba dla chłopca. Jeśli już to Vincent, ale zastanawiamy się czy nie "skrzywdzimy" tym imieniem dzieckaJeżeli będzie dziewczynka to podobają mi się takie imiona: Laura, Maja, Iga, Lena, Nadia, Ligia, Liwia, Gaja
Pozytywny test 23.02 -
oyeykova wrote:ja mam roczniaka o imieniu pospolitym na pierwszy rzut oka ale od dawna nie nadawanym
- Jacek
A teraz jeśli będzie chłopiec to będzie Ignacy
Oyeykowa, a czy Ty jesteś na fejsie? Bo nie widzę Ciebie na liście -
zimowa stokrotka wrote:My dla chłopca nie mamy wybranego żadnego. Dla dziewczynki będzie Małgorzata
.
Generalnie nie odbierze mnie źle ale pamiętajcie dziewczyny że zdrobniale do dziecka będziecie mówić głównie wya w dorosłym życiu najczesciej będzie używało pełnego imienia i jeśli macie jakieś wątpliwości co do tego ogólnego to lepiej nie myślcie "ooo bo przecież zdrobniale jest takie cudowne". Mi podoba się wiele zdrobnień, ale już pełnych imion nie. Np. Tymuś ale już panie Tymoteuszu jakoś mi nie podrodze
Ja też zwracam na to uwagę, mi musi się podobać i tak i tak
Np. bardzo podoba mi się Gabrysia-Gabriela ☺️13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
bacha8709 wrote:Ja mam w domu Wojciecha i jeśli teraz będzie chłopiec to nie mam pojęcia na jakie imię się zdecydujemy bo typów żadnych nie mamy.
Dla dziewczynki natomiast podoba mi się Gabrysia, Gaja, Amelia.
Widzę, że gusta mamy bardzo podobne. GAJA to bardzo rzadkie imię. Ja spotkałam się z nim raz, nawet w żadnych spisach imion nie widziałam. Nie sądziłam, że znajdą się na forum inne mamusie, które się nad nim zastanawiają☺️
Ja jednak czuję, że będzie chłopak a z imieniem dla małego mężczyzny mam duży problem.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
kasiulka1082 wrote:Widzę, że gusta mamy bardzo podobne. GAJA to bardzo rzadkie imię. Ja spotkałam się z nim raz, nawet w żadnych spisach imion nie widziałam. Nie sądziłam, że znajdą się na forum inne mamusie, które się nad nim zastanawiają☺️
Ja jednak czuję, że będzie chłopak a z imieniem dla małego mężczyzny mam duży problem.
Ja zawsze mówiłam, że jak będę mieć córkę to chcę by miałam na imię Gabrysia. Ale zanim się dowiedziałam, ze jestem w ciąży, a staraliśmy się o rodzeństwo dla synka, to myśleliśmy jakie nadamy imiona i tak własnie wtedy gdzieś wyczytałam o Gaji i od razu mi się spodobało. Mężowi zresztą też. -
Happywife
Czemu imieniem Vincent skrzywdzicie dziecko? jak van GoghTyle, że nie wiem czy nie musiałabyś dać na imię przez W, a nie V. Albo Wincenty
ja na weekend też na neta nie wchodzę
A co do imienia Gaja, to czytam blogi Szczęślivej i jej niedawno się urodziło 3dziecko, dziewczynka..i właśnie ona dała imię Gaya, ale chyba przez y...Może stąd kojarzycie? Znany blog i na fejsie dużo polubień ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 10:53
-
AleksandraW wrote:Aria40, Jest jakas lista facebookowa?
no jasne, już dawno było o tym, jak chcecie dołączyć do grupy to piszcie do Konieczność Wyższa. Niestety u niej serduszko nie zabiłoale nadal chyba tylko ona może dodać was do grupy.
-
SuperGirl_83 wrote:Happywife
Czemu imieniem Vincent skrzywdzicie dziecko? jak van GoghTyle, że nie wiem czy nie musiałabyś dać na imię przez W, a nie V. Albo Wincenty
ja na weekend też na neta nie wchodzę
A co do imienia Gaja, to czytam blogi Szczęślivej i jej niedawno się urodziło 3dziecko, dziewczynka..i właśnie ona dała imię Gaya, ale chyba przez y...Może stąd kojarzycie? Znany blog i na fejsie dużo polubień ma
Nam się podoba, ale moi rodzice zrobili jednoznaczną minęWiadomo, że to nasza decyzja, ale oni lubią mieć coś do powiedzenia, choć już przy wstępnej rozmowie o imieniu dałam im do zrozumienia, że nie mają nic do powiedzenia w tej kwestii. Im nikt nie mówił jak mają mnie i moje siostry nazwać
Teraz można zapisywać zgodnie z własnymi upodobaniami, także przez V mogłoby być jak najbardziej. Problem polega na tym, że Wincenty już nam się nie podoba
Co do bloga to nie znam takiego. Byliśmy kiedyś w Bieszczadach i poznaliśmy takiego hm.. zakapiora i właśnie on miał córkę o imieniu Gaja i właśnie wtedy od razu mi się spodobałoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:04
Pozytywny test 23.02