Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z mężem puki co obstawiamy, że będą 2dziewczyny i chłopak. Chcielibyśmy żeby te imiona były mało powtarzalne. Więc puki co jest Apoloniusz( Polo), Stefania(stefcia po babci) i właśnie myślimy nad Aleksandrą. Ale kto tam wbrzuszku rośnie to nie wiem;)
AleksandraW, aria40 lubią tę wiadomość
-
aria40 wrote:no jasne, już dawno było o tym, jak chcecie dołączyć do grupy to piszcie do Konieczność Wyższa. Niestety u niej serduszko nie zabiło
ale nadal chyba tylko ona może dodać was do grupy.
A jak u Ciebie? Wszystko w porządku? Pamiętam, że na początku tez miałaś różne przejścia... -
Happywife
Rodzicami nie ma co się przejmować w kwestii imienia w ogóleJak się urodzi to zwariują na jej/jego punkcie i do każdego imienia się przyzwyczają. Tak jak napisałaś - oni swoją szansę wyboru imion już mieli
RedHead
Wszystkie mi się podobają, ale Apoloniusz dla mnie brzmi mega poważnie
-
Supergirl, masz zupełną rację. Jednak to jest ich pierwszy wnuk/wnuczka i wiadomo
Choć moja mama zawsze lubiła rządzić, jednak po ślubie już sobie nie pozwalam i od razu ustaliłam granicę, których nie mogą przekroczyć. Czasem muszę jej przypomnieć o tym i zwrócić uwagę, ale cóż.
Właśnie Aria, jak u Ciebie? Mam nadzieję, że wszystko dobrze?
To strasznie przykre, że serduszko nie zabiło
Pozytywny test 23.02 -
SuperGirl_83 wrote:A jak u Ciebie? Wszystko w porządku? Pamiętam, że na początku tez miałaś różne przejścia...
dziś mam wizytę o 14stej. Plamienie już malutkie, mam nadzieję, że będzie dobrze i początkowe dramaty odejdą w niepamięćhappywife, SuperGirl_83, kasiulka1082, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
AleksandraW - musisz szukać na Facebook a nie na forum
w lupce wpisujesz 'Konieczność Wyższa'i wyskoczy Ci nasza koleżanka, wtedy zapraszasz do znajomych i piszesz di niej wiadomość ze chcesz żeby Cię dodała do grupy i podaj swój nick stąd
Przyszedł mój segregator od mamyginekolog. Podoba mi się bardzo, już wszystko ułożyłam na swoje miejsca i będę miała porządek
AleksandraW lubi tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Hejka dziewczyny, a co do imion:) my mamy dla dziewczynki Matylda- zdrobnienie Np. Matyla, Matylka. A dla chłopca chciałam Aleks, ale nie przejdzie, wiec wybraliśmy Gabriel, ale nie wiem co z tym będzie....
dziś mam wizytę, badanie prenatalne, moze dowiem sie już wstępnie jaka płeć
kreseczki lubi tę wiadomość
11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶 -
SuperGirl_83 wrote:Happywife
Czemu imieniem Vincent skrzywdzicie dziecko? jak van GoghTyle, że nie wiem czy nie musiałabyś dać na imię przez W, a nie V. Albo Wincenty
ja na weekend też na neta nie wchodzę
A co do imienia Gaja, to czytam blogi Szczęślivej i jej niedawno się urodziło 3dziecko, dziewczynka..i właśnie ona dała imię Gaya, ale chyba przez y...Może stąd kojarzycie? Znany blog i na fejsie dużo polubień ma
Ja kupiłam samochód od Pana z Poznania, który miał 4 dzieci i najmłodsza to była Gaja. Zresztą on miał same oryginalne imiona dla dzieci, ale tyłka Gaja mi w głowie została☺️
Problem trochę ze zrobieniem, bo nie wiem jak na malucha mówić, Gajusia? Trochę dziwnie brzmi☺️SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
happywife wrote:Nam się podoba, ale moi rodzice zrobili jednoznaczną minę
Wiadomo, że to nasza decyzja, ale oni lubią mieć coś do powiedzenia, choć już przy wstępnej rozmowie o imieniu dałam im do zrozumienia, że nie mają nic do powiedzenia w tej kwestii. Im nikt nie mówił jak mają mnie i moje siostry nazwać
Teraz można zapisywać zgodnie z własnymi upodobaniami, także przez V mogłoby być jak najbardziej. Problem polega na tym, że Wincenty już nam się nie podoba
Co do bloga to nie znam takiego. Byliśmy kiedyś w Bieszczadach i poznaliśmy takiego hm.. zakapiora i właśnie on miał córkę o imieniu Gaja i właśnie wtedy od razu mi się spodobało
U mnie też wszyscy wiedzą, że my decydujemy i koniec kropka. Rodzice mieli już swój czas, mieli nas w końcu czworo więc cztery imiona wybierali, a moje dzieci - ich czas nadejdzie jak będą mieli swoje. Moja córka jest zakochana w imionach Laura i Antoni i od dawna mówi że tak swoje dzieci nazwie☺️13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
Soldier-Woman wrote:Hejka dziewczyny, a co do imion:) my mamy dla dziewczynki Matylda- zdrobnienie Np. Matyla, Matylka. A dla chłopca chciałam Aleks, ale nie przejdzie, wiec wybraliśmy Gabriel, ale nie wiem co z tym będzie....
dziś mam wizytę, badanie prenatalne, moze dowiem sie już wstępnie jaka płeć
No my się też zastanawiamy na Gabrielem i Gabrielą. Tylko dla dziewczynki mamy kilka opcji, dla chłopca podoba nam się póki co jeszcze tylko Przemuś. Mi kiedyś się podobało imię Dorian, ale przyszły tatuś kręci nosem. ☺️13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
Red Head wrote:Z mężem puki co obstawiamy, że będą 2dziewczyny i chłopak. Chcielibyśmy żeby te imiona były mało powtarzalne. Więc puki co jest Apoloniusz( Polo), Stefania(stefcia po babci) i właśnie myślimy nad Aleksandrą. Ale kto tam wbrzuszku rośnie to nie wiem;)
Ja to bym trzy córki mogła mieć, ale trzech synów jakbym miała to trzeci by chyba bez imienia latał po świecie☺️13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
kasiulka1082 wrote:No my się też zastanawiamy na Gabrielem i Gabrielą. Tylko dla dziewczynki mamy kilka opcji, dla chłopca podoba nam się póki co jeszcze tylko Przemuś. Mi kiedyś się podobało imię Dorian, ale przyszły tatuś kręci nosem. ☺️
kasiulka1082 lubi tę wiadomość
11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶 -
Red Head wrote:A mi się Dorian źle kojarzy bo sąsiedzi mieli psa Doriana;p
Haha rozwaliłaś mnie!
No ale fakt, każda ma jakieś skojarzenie z jakimś imieniem, mi się Dorian kojarzy z książką Portret Doriana Graya. I znam małego Dorianka, słyszałam jak w sklepie mama wołała do synka Dorianku
Solder-woman
Myślisz, że taks szybko płeć będzie widać? ja mam prenatalne dopiero za półtora tygodnia, pewnie zleci
jak będziesz mieć fotkę to wklej, zobaczę czy przeczytam płeć hehe:)
Kasiulka
Gaja to mi się kojarzy z Matką Ziemią - z mitologii greckiejI rzeczywiście jak tu zdrabniać? Może nie zdrabniać, tylko wołać Gaja po prostu
Jedna z sąsiadek ma Kaję, podobnie, ale ją zdrabnia Kajka. Ale Gajka?
Ja pomysłu na imiona nie mam. Myślę, że w II trymestrze może zacznę szukać. A może do końca ciąży nie będę wiedzieć i wymyślę coś po porodzie
-
Witam Was po tym pięknym weekendzie
juz myślałam, że mi mdłości i wymioty opuściły, a tu wczoraj i dziś przywitał mnie "haft"
U nas z imieniem będzie trudno z racji tego, że mam sporo rodzeństwa i większość imion, które mi najbardziej się podobały juz są u dzieci rodzeństwa
Ja wizytę mam dopiero jutro popołudniu, ale też strasznie się stresuje czy wszystko będzie w porządku.
Piękne te wasze brzuszki, u mnie niestety jeszcze nie widać. Ale za to biustonosz musiałam wymienić na rozmiar większy -
Hej, my ostatnio walczyliśmy z zapaleniem oskrzeli u małej, w weekend goście...
Dzisiaj umówiłam się na prenatalne na 16 maja, poprzednio usłyszałam, że na 70% będzie dziewczynka, więc jestem ciekawa czy teraz czegoś się dowiem, a idę do tej samej Pani.
W poprzedniej ciąży mieliśmy imię tylko dla dziewczynki od samego początku. Teraz nawet nie mam czasu o tym myśleć, ale byłoby fajnie mieć jakieś wybrane na prenatalne w razie gdyby dziecko współpracowalo.
-
Oki juz lece buszowac na fejsie
nasz chlopczyk bedzie Kubuś - Jakub tak nie do konca mi pasuje ale Kuba juz bardzo i nikt mi nie bedzie narzucal ze mam do niego mowic Jakub jak juz bedzie mial te nascie lat. Czy dzieści
Mam kolege znamy sie od zawsze i on pd zawsze jest Kuba a innego mialam w podstawowce to zawsze byl Jakub. A dziewczynka Lena nie helena nie magdalena ale zwykla Lena i tak jak ktos juz pisal predzej nie dbam o to ze jest to imie popularne. Podoba nam sie i juz
Ja za poltorej tygodnia mam prenatalne 25 kwietnia. Bo ciaza jest troche starsza niz pokazuje moj suwaczek uaktualnie po nastepnej wizycie
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018