Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
happywife wrote:https://zapodaj.net/afd2e10a411af.jpg.html
fantastyczny!Ale Ci zazdroszczę, ja też bym chciała
Od kiedy go masz?
Dziewczyny, trochę prywaty ale od dawna już chciałam Was spytać. Jak u was popęd seksualny? U mnie dramat.. Ostatni raz miałam tak po 4 latach na tabletkach anty.Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
1 cs ---> i jest!
-
Super girl tak mnie sami w klinice umowili pytali kiedy om kiedy ostatnie usg i jak duzy maluch byl wtedy. Z ostatniego usg wychodzi ze jest o prawie tydz starsze malenstwo niz mam na suwaczku.
Happy wife mocno juz sie odznacza super. Zazdroszcze
Lofewicz u nas to roznie. Przez plamienia byly obawy ale jak meza zmotywowalam od moich urodzin tak i ochota i sposobnosc wieksza.biedny jest niby na urlopie ale w zasadzie codzien na dzialce haruje od rana do wieczora. Maluje regipsy przykręca. A ja wczoraj to od rana chodziłam jak nakrecona (zapewne przez zboczone sny ktore mam co dziennie)
a wieczorem zero ochoty. Dzis za to leżę w łóżku bo mam mega zawroty glowy/ migrene
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 13:26
happywife lubi tę wiadomość
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
Od kiedy go masz?
Dziewczyny, trochę prywaty ale od dawna już chciałam Was spytać. Jak u was popęd seksualny? U mnie dramat.. Ostatni raz miałam tak po 4 latach na tabletkach anty.
Witaj w klubie
Jaki popęd? Co to jest w ogóle???? Dla mnie sex mógłby nie istnieć
Myślę, że to przez mdłości i samopoczucie, po prostu sex jest osatnią rzeczą o jakiej myślęAczkolwiek jak mnie mąż ostatnio skusił to nie narzekałam na efekt
-
Witajcie
jestem po wizycie z wynikami, wszystko ok, ginka przeprowadziła ze mną szeroki wywiad, wypełniła wszelkie niezbędne dokumenty, dała plan porodu, kartę ruchów dziecka od 30 tyg. Założona karta ciążyJestem pozytywnie zaskoczona jej podejściem do ciąży i opieki. Na przestrzeni kilku lat zmieniła się bardzo na +
tak się zastanawiam, gdybym chodziła do gina prywatnie to czy kierując mnie na prenatalne z racji wieku maiałabym na nfz czy bym płaciła ?
happywife śliczny masz brzuszek już i jaka szczuplutka jesteś
happywife lubi tę wiadomość
-
Lofewicz wrote:
fantastyczny!Ale Ci zazdroszczę, ja też bym chciała
Od kiedy go masz?
Dziewczyny, trochę prywaty ale od dawna już chciałam Was spytać. Jak u was popęd seksualny? U mnie dramat.. Ostatni raz miałam tak po 4 latach na tabletkach anty.
Wydaje mi się, że początkiem kwietnia mi tak bardziej wyrzuciło brzuszek, czyli ok 10 tygodnia. Wcześniej nie mogłam się zapiąć w spodniach i nawet pisałam Wam tutaj, ze w pracy za biurkiem siedzę z porozpinanymi guzikamiWczoraj robiłam sobie zdjęcie na zapleczu w biurze w którym pracuje i wydaje mi się, że jest większy niż na tym zdjęciu co dodałam. A to zdjęcie ma tydzień
Co do popędu to jest o wieeeele mniejszy niż przed ciąża. Zanim zaszłam w ciąże to kochaliśmy się tak 4-5 razy w tygodniu, a bywało i że codziennie. Teraz przy tym to żyjemy w celibacieMoje libido zdecydowanie spadło, mąż też jest jakoś mniej chętny. Widzę po nim, że cały czas ma obawy. Ostatnio jak byłam na dole to widziałam, że bał się, żeby nie przygnieść mi brzucha. W ogóle mówi mi,żebym nie spała na brzuchu. On trochę oszalał..
SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
Happy wife kurczę jesteśmy w tem samym momencie ciąży ;p a mój brzuszek do Twojego się chowa
a to druga moja ciąża wiec tym bardziej powinno wywalić teoretycznie ;p to mój brzuszek w środę czyli 11i2
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f3c168507c8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 13:47
happywife, SuperGirl_83, blue00 lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Dziękuję bacha8709
Nie namawiam nikogo, ale nie ukrywam, że miło by było jakbyście też się pochwaliły. Ja chętnie popatrzę na Wasze maleństwa. Oczywiście to tylko luźna propozycja, nikt nie musi - wiadomo. Myślę jednak, że to piękny czas i mogłybyśmy razem pocieszyć oko swoimi rosnącymi brzuszkami. Wiadomo, żeby było nadal anonimowo można wyciąć ze zdjęcia głowę. Co myślicie?SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
MałaMii, ale suuuper wyglądasz
Wiadomo, że każda ciąża jest inna i przede wszystkim każda kobieta jest inna. Ja sama się zdziwiłam, że już się pokazuje.
btw, jak wrzuciłaś zdjęcie? Ja wrzuciłam na zapodaj.net i skopiowałam tu link w odpowiedzi, ale jak widać wyszedł sam link a nie zdjęcie
Pozytywny test 23.02 -
Dziękuje
http://naforum.zapodaj.net Tu masz link dodajesz zdjęcie zaznacz opcje 500x500 o zapodam później ostatni, trzeci na samym dole ;p link skopiuj[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Dziękuje
http://naforum.zapodaj.net Tu masz link dodajesz zdjęcie zaznacz opcje 500x500 o zapodam później ostatni, trzeci na samym dole ;p link skopiuj
Aaaaaa, czyli ja przez złą stronę dodawałam. Będę wiedzieć na przyszłość. DziękujęMała_Mii lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
Ale fajne brzuszki macie
happy wife u mnie podobny ...jutro zaczynam 10 tydzień ale dzidzia młodsza o 2...przypominam tylko.....ale na wielkość brzucha to chyba i tak nie ma wpływu
lofewicz popęd by był ale strach ogromny...także ze wzgledu na przebyte poronienia zero sexu
słuchajcie jak u Was? ale ja już sie zaczełam rozgladać za wózkiemwiem ze za wcześnie ale przyjemnie tak ogladać rzeczy dla dzieciaczków i jakos mnie to uspokaja i nie mysle tak ze znow poronie.....
-
Kurcze myślałam że ten brzuch to będzie rósł od podbrzusza i ze to ze mi odstaje wyżej to dlatego że przestałam wciągać moje sadełko bo nie dam rady go utrzymać wciagnietego jak zazwyczaj. A teraz patrze na wasze zdjęcia i Wy też ten brzuszek macie pod pepkiem a nie na wysokości podbrzusza.
To w takim razie i mi urósł i się wydął
Później postaram się zrobić zdjęcie
Wyglądacie pięknie z takimi brzuszkami!
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
nick nieaktualnyLofewicz wrote:Kurcze, ale to nie jest tak, że jak lekarz nie jest "certyfikowany" to jest jakiś gorszy
No słuchajcie.. Wygląda to tak, że jak chodzicie do ginekologa, którego na tej liście nie ma to nie znaczy, że musicie go zmieniać. Ten lekarz może być fanatycznym położnikiem, lekarzem z ogromną wiedzą.
Tam jak masz ten ceryfikat to patrzyłaś akurat na badanie przezierności karku (Nuchal translucency), która to pośrednio mówi o wadach wrodzonych płodu. Czyli lista tych lekarzy, to lekarze, którzy są przeszkoleni w zakresie wykonywania usg prenatalnego.
Żeby oceniać na co miesiecznej wizycie wzrost płodu (CRL), akcje serduszka, a potem wagę, ustawienie (główka, pośladki) nie trzeba posiadać certyfikatu do badania przezierności karku
W skrócie - lekarz, który prowadzi Twoją ciąże nie musi mieć certyfikatów w usg prenatalnym.
Jak idziesz na badania prenatalne, to lepiej żeby miał. Prenatalne wykonuje się 2 albo 3 razy, 3 raz wtedy, gdy w dwóch poprzednich wykryto nieprawidłowości.
pierwsze - 11-14 tc
drugie - 18-23 tc
A teraz najlepsza część. NFZ nie refunduje żadnego badania prenatalnego, mimo tego, że ginekolodzy są zdania, że powinna je mieć wykonywane każda kobieta. (refundowane są tylko te zwykłe, podczas wizyty, aby określić ile jest płodów, czy ciąża jest macicy, czy jest żywa, jak wygląda płód). Prenatalki są refundowane tylko ze wskazań, które ściśle określił NFZ (wiek matki, wady u poprzedniego dziecka, wady u ojca lub matki dziecka, gdy w usg w gabinecie ginekologicznym lekarz podejrzewa nieprawidłowości) i o to, że lekarz nie chce wypisać skierowania nie powinno się mieć do niego pretensji - niestety NFZ rozlicza takie skierowania i rozlicza też lekarza, który wypisuje skierowania bez wskazań.