X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko - stokrotne dzięki :) jeśli chodzi o uwagi - ja na lanolinę niestety jestem uczulona i u mnie odwrotnie z im mniej w kremie tym lepiej :) ale to sobie zabiorę jakiś swój specyfik :)

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 :)gg64l6d850o2zp3w.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yaminka. No tak... Uczulenia. Na to nie wpadłam :p ale standardowo większość ludzi przyjmuję ja bez skutków ubocznych :p mi się podobało że nie muszę jej zmywac przed karmieniem, co i tak robiłam w sumie. :p

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molisia wrote:
    Wasze maleństwa tez takie mało ruchliwe ?? Moja wogole się nie rusza
    Dobrze ze mam detektor bo inaczej już bym jechała na IP
    Jeszcze od rana boli mnie brzuch

Może masz łozysko na przedniej scianie, to ruchy będziesz odczuwać bardziej subtelnie

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molisia wrote:
    Wasze maleństwa tez takie mało ruchliwe ?? Moja wogole się nie rusza
    Dobrze ze mam detektor bo inaczej już bym jechała na IP
    Jeszcze od rana boli mnie brzuch

U mnie też przez te upały mała przez dwa dni taka leniwa była, ale już dziś w nocy pokazała charakterek ;)

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    My już po wizycie;) okruszki ważą już 600,630 i 680g wiec rosną chłopaki ale już nie tak jak wasze;p nosze już trochę w tym brzuszku xD serducha, komory wszystkie przepływy super;) tylko fotki żadnej nie mamy:( bo nie chcą się pokazywać chłopaki dwóch leży głowami w dół, twarzami ii brzuszkami do siebie a trzeci w poprzek ale dupka obrócony;p

Twoje maluchy ważą razem dwa razy więcej od naszych pociech :) już masz co dzwigac, prawie 2 kilo:) moja będzie tyle ważyć dopiero po 30 tygodniu ;) jeśli to nie tajemnica na kiedy u Ciebie planują rozwiązanie ciąży ?:)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yaminka wrote:
    Super Red! Już na prawdę sporo dzwigasz w brzuchu - czasem aobie przeliczam wagowo i wzrostowo na jakik etapie byłabym z jednym maluchem tych rozmiarów - ty już pewnie ostatnia prosta przed porodem :)

Mamy - słuchajcie co sądzicie o tych takich gniazdkach-kokonach z minky? Przydatne czy zbędny gadżet?

Ja planuję zakupić na początek, a czy się przyda okaże się w trakcie użytkowania :) nie wiem tylko jaki ten kokon kupić, bo zauważyłam, że rozmiarami się różnią, jedne są większe a inne takie typowe dla maluszków :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście ostatnio, że u Was brzuszek rośnie w oczach, u mnie też zaczął :) wstawiłam ostatnio zdjęcie brzuszka, a dziś równo 2 tygodnie później brzusio wygląda tak :) rośniemy :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 09:13

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak okrutnie gorąco że mam wrażenia iż to moje dziecko w brzuchu ma tam mega ogrzewany basen... Tragedia... Pewnie dlatego jakoś ostatnio spokojniejsze jest i dopiero w nocy mnie trochę skopie, a w dzień pewnie walczy z goracem i śpi...

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supergirl, miło że pamiętałaś, że wczoraj miałam wizytę. :)
    Na szczęście wszystko super. Wyniki super, maluszek super rośnie i waży już 1050 gram! Także już jest kawał chłopa :D
    Najważniejsze jest to, że łożysko się podniosło i tym samym zakaz seksu odwołany. Trochę się martwiłam tym łożyskiem, ale jak się okazało niepotrzebnie.

Mój synek to mały wariat jest, bo nic mu upały nie przeszkadzają i czasem mocno mamie przywali :)

zimowastokrotka, pędze na bloga czytać!

Co do kokonów to sama się właśnie zastanawiam czy kupować czy nie.

.kropka., ann1109, SuperGirl_83 lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • magdzi Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife super wieści! :) Faktycznie Maluch szybko rośnie i bardzo dobrze.
    Co do łożyska to w końcu się podniosło i przynajmniej tyle zmartwień mniej, a i może jakieś przyjemności będą ;)

happywife lubi tę wiadomość

atdc2n0adheyq10q.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzi wrote:
    Happywife super wieści! :) Faktycznie Maluch szybko rośnie i bardzo dobrze.
    Co do łożyska to w końcu się podniosło i przynajmniej tyle zmartwień mniej, a i może jakieś przyjemności będą ;)

Haha, wyjeżdzamy jutro z mężem na trzy dni z okazji rocznicy ślubu także kto wie :D

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife to udanego wyjazdu i bądźcie niegrzeczni :P

Ja mam ślub za 2 tyg i nie wiem co mi do łba strzeliło na ślub w sierpniu ;) oby się trochę ochłodziło, bo zdechniemy w tym urzędzie jak będzie nadal 33 w cieniu

U mnie też całymi dniami dziecko w brzuchu śpi, wieczorami lekko kopnie, ale bez szaleństw... grzecznie czekam na wizytę w czwartek, bo jak się tak mało rusza to człowiek się niepokoi. Z drugiej strony ja też zdycham z gorąca, więc nie ma co się dziwić

happywife lubi tę wiadomość

• happywife Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję kropka!

No jest niemiłosierny upał, w tamtym roku nie narzekałam na takie ciepełko, ale w ciąży jednak gorzej się to znosi.
    Urząd pewnie klimatyzowany, także może nie będzie tak źle. 2 tygodnie to już zaraz! Wszystko gotowe do wielkiego dnia? :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie jest gotowe hehehe ;) w weekend mamy plan jechać po garniak, sukienkę i resztę :P właściwie to mieliśmy plan wyjechać na wakacje za granicę i tam przy okazji wziąć ślub... Ale byłby wielki foch a w obecnym stanie nie chce mi się słuchać gadania mojej matki i teściowej, więc niestety będzie ślub na 10 osób+obiad i ciacho w knajpie. Jakby się dało to bym najchętniej z ulicy weszła do urzędu, podpisała papiery i z głowy :P powinni z automatu zawierać małżeństwa po wielu latach konkubinatu (u nas już 9 rok leci)

• Red Head Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dochodzą jeszcze 3łożyska i pewnie troche więcej wód płodowych. Widząc mój brzuch teraz, jestem przerażona co to będzie niedługo. Dzisiaj kobieta w sklepie spojrzała na mnie z uśmiechem i mówi "już końcowka?" a ja tylko się uśmiechnęłam i odp "nie, dopiero 6 miesiąc" ciekawe co pomyślała;p bo dziwne oczy jej się zrobiły;p ten mój brzuch to już rośnie w przód i troche jak jajo wyglada xD
    Wczoraj wieczorem nogi mi spuchły i już myślałam że przegapiłam moment w ktorym zaczęłam tyć ale rano już wróciły do normy. Mam nadzieję że nie będą za często puchły bo bardzo źle się z tym czułam. Happywife ponad kilo to już piękna waga!
    Ann co do mojego porodu to do końca nie wiem, jeżeli wszystko będzie dobrze to 33-34tc a jak coś się zacznie dziać to poprostu będziemy walczyć zeby siedzieli jak najdłużej;) narazie wszystko jest super, wszystkie badania, łącznie z glukozą są dobre;) szyjka troche się skróciła bo jest 2,6cm ale wszyscy lekarze mówią że to długa szyjka jak na ten czas ciąży w dodatku trojaczej;) pani profesor zawsze powie jeszcze jakiś komplement odnośnie wyglądu więc ostatnio wychodzę bardzo zadowolona i podbudowana z gabinetu;)
    A powiedzcie dziewczyny ile przytyłyście już od początku? Ja już 8kg i cały czas przybywa;p

mhsvqtkfflrf4775.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedHead dziś na wizycie byłam ważona i mam 4,5 kg do przodu :) miałam ostatnio dziwne kłucia przy szyjce i tez myślałam, że się może zaczęła skracać, ale dziś miałam mierzoną i ma 4,7 cm, ale jest delikatnie rozpulchniona i mam brać magne B6 z tego powodu i się trochę oszczędzać :) to już za niecałe 10 tygodni będziesz miała szkraby przy sobie <3 :)

U mnie dzidziuś ma się dobrze, malutka ma już 900 g :) także tez zaczyna trochę przyspieszać :) lekarz dziś na badaniu na samolocie trochę zaniepokoił się wzrostem macicy, ale na szczęście usg nie wykazało żadnych mięśniaków :) i stwierdził tylko, że taka moja uroda i w końcu mogę się pochwalic ciążowym brzuszkiem ;)ale z tego powodu będę miała wizyty co 2 tygodnie i częściej będę mogła małą podglądać ;)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head ja to mam wrażenie że ludzie w ogóle nie chcą przyjąć do wiadomości że na świecie są też kobiety w ciąży mnogiej u których po prostu szybciej widać brzuch i jest trochę większy :p jak na trojaczki to j tak mało przytyłaś ;) ja jestem nadal na ponad -3 kg od wagi początkowej. Tylko że u mnie waga początkowa to ponad 83 kg z czego prawie 8 zleciało w pierwszym trymestrze i na samym początku drugiego. I od 18/19 tyg sobie powoli rośnie :). Także nie teskno mi żeby szybko rosła :p i powiem Ci że taki wynik szyjki na tym etapie to faktycznie nieźle się trzymasz :D obyscie jak najdłużej byli w czteropaku ;)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już odpuściłam, jestem u rodziców z dzieciakami. Niby trochę odpoczywam, ale mam wrażenie że im więcej leżę tym gorzej się czuje. Ostatnie 2 dni to w ogóle wiezadla mnie bolały że chodzić nie dałam rady. Opuchlizna? Miałam nadzieję że przyjdzie w ostatnim miesiącu, a tu chyba już się że mną wita. Liczę że to efekt upałów.
    Red Head, niestety nie pociesze w tym temacie bo z każdym kolejnym tyg będzie gorzej. U mnie był moment że kostki miałam szersze niż kolana. W panice nawet badania zaczęłam robić. Po porodzie jak ręką odjal. Któreś dziecko uciskalo żyle :/

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • magdzi Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wagi początkowej +2kg. Ale mam wrażenie, że po części to efekt upałów, czyli zatrzymana woda. W moim przypadku jeśli dzieciaczki rosną odpowiedni to im mniej przytyje tym lepiej bo start był z 83kg :/
    Męczące to gorąco...wieczorem tzn. koło 23 kiedy końcu uda mi się położyć spać to padam jak mucha, normalnie spie już nad poduszką ;) Ale nie mam teraz za bardzo czasu na jakąkolwiek drzemkę :/
    Dziewczyny pracujecie jeszcze?? Moja lekarka na każdej wizycie pyta mnie "co z pracą?". W ostatni czwartek powiedziałam jej, że chciałabym pracować tak przynajmniej do połowy września czyli do około 32tc, to stwierdziła "ambitnie"... ;)

atdc2n0adheyq10q.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka
    Właśnie tak myślę, że może sobie bazę darujemy i będziemy wpinać na pasy..Trochę dłużej to będzie trwało, ale sprawdzałam testy ADAC to bezpieczeństwo to samo. A łupiną długo wozić nie będziemy. Szybko zmienimy łupinę na taki fotelik 0-18, on tez będzie tyłem, ale dziecko będzie już większe i nie będę wyciągała go z fotelikiem, tylko już samego ;)Chyba, że zmienię zdanie jeszcze haha:)

Red Head
    Pięknie twoi synkowie rosną! :) Ładną wagę już dźwigasz!
    Mnie w ogóle denerwuje - nawet w ciąży pojedynczej, ocenianie, która ciężarna jaki ma brzuch...Duży, mały, okrągły, sraty taty - mamy jakie nam urosły, nie mamy na to żadnego wpływu to raz, a po drugie- przecież to nie brzuchy piwne!!!!!! Słyszałyście kiedyś, żeby ktoś się pytał faceta z brzuchem czemu ma taki duży? :) Także ten...Jak mi jedna kobieta powiedziała, że o jej, jak mi już urósł brzuch! To powiedziałam - dziękuję, też się cieszę, że moje dziecko zdrowo rośnie :) Jej mina bezcenna :)
    U ciebie to ciążą trojacza, w ogóle wg mnie masz mały brzuch jak na trójkę w środku!

ann1109
    Śliczny, ciążowy brzuszek :) Pięknie widać :)
    I gratuluję zdrowej, coraz większej już córeczki :) Niech rośnie zdrowo :)
    Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym wzrostem macicy? Skąd to się bierze i jaki ma wpływ na ciążę??

Happywife
    Brawo synek! Pierwszy kg dzieciątka na forum :) U mnie myślę, za parę dni kilo pyknie :) Ale bez usg to tak strzelam :)
    Super, że macie cofnięty zakaz sexu, może sobie odbijecie na wypadzie :)
    Mój syn tez mega aktywny...I tak już mam po cichu nadzieję, że jego aktywność w brzuchu nie przełoży się na aktywność na świecie.... Ja liczę na Aniołka, bo moim pierworodnym pełnym energii ;)

Magdzi
    Co do pracy do pracuję jeszcze, w sierpniu zastępstwo za kolejną koleżankę (teraz trwa mi zastępstwo za inną), ale niby mówią,że mam iść we wrześniu na L4, u mnie to będzie albo 31tydzień albo 34tydzień, zależy na której wizycie bym je wzięła.. Zobaczę... :)
    Zależy jak będę się czuła, na razie wszystko ok, nie puchnę, nic nie boli..Ale to jeszcze m-c na myślenie mam, poza tym dochodzi też sprawa spędzenia czasu z pierworodnym.... Także jeszcze nie wiem...

Jeśli chodzi o wagę to u mnie 3,8kg na plusie od ostatniej wizyty :) Startowałam z 56kg, jak na mnie to więcej niż zwykle, więc pewnie też dlatego ten przyrost dopiero teraz taki większy się zaczął. Od paru tygodni widzę, że już przybieram z tygodnia na tydzień, a wcześniej prawie nic. Ale co tam, ważne, żeby dzidziol rósł zdrowo :)
    Powoli zaczynam interesować się wyprawką i muszę powiedzieć, że podoba mi się to, że szybko podejmuję decyzję i kupuję zdecydowanie. W 1.ciąży to chyba więcej wyczytałam, trochę w ciemno kupowałam i tak jakoś to było..no...jak z opaską na oczach :)
    Co do kokonu to ja myślę o kołysce, ale takiej większej, żeby miała 90cm długości. Synek będzie spał w łóżeczku normalnym, ze szczebelkami drewnianym, ale sypialnia jest trochę daleko od kuchni i naszego salonu -centrum (mieszkamy w domku), wiec planuję póki bobas będzie malutki, tak do 5-6m-cy mieć go na oku w kołysce właśnie w salonie jak będzie spał.. Jak już będzie siedział to później jakiś bujaczek czy nawet krzesełko, coś się wymyśli :) Chyba, żebym kupiła taki leżaczek na płasko, co z niego się robi siedzisko... Tyle, że to drogie okrutnie..hmm... Więc ta kołyska zamiast kokonu będzie, chyba też na dłużej posłuży. Ten kokon do którego m-ca?

34bwgywl9johpf1n.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ