X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    Lepiej jest zjesc 5 razy dziennie, ale małe porcje niż dwa razy dziennie i tez nawet małe porcje, im czesciej i regularnie jemy, małe ilości wtedy napędzamy metabolizm. Np. Co 2-3 godziny. Jeżeli zjesz dwa czy trzy posiłki w ciągu dnia, to organizm zaczyna odkładać w tkankę tłuszczowa aby zabezpieczyć sie na zapas, bo nie wie kiedy dostanie cos.
    Ja wiem ale ja nie mogę nie chce mi się A jak spojrzeć na jedzenie to mnie odrzuca :(

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Loretka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka trzymaj się. Oby jednak wszystko się udało. Sama widzisz masz trzy diagnozy. Musisz być silna

aw3ncwo.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka
    No debil,a nie lekarz! Kto mu dał dyplom??ja pitolę!!
    Kochana, nie płacz. Jestem przekonana, że ten malutki pęcherzyk w macicy to twój Bąbel, a ta reszta to albo torbiel albo w ogole debil się pomylił - specjalista od siedmiu boleści! Nie płacz proszę, bo bobasek sie denerwuje niepotrzebnie :( naprawdę wszystko będzie dobrze!

Ana
    Jem chyba normalnie :) dwa śniadania w pracy, owoce jako przekąski :) z tymże obiad po 16, a to 2.sniadanie o 12 i już długo dla mnie.,a pózniej kolacyjka o 19:) spać chodzę po 23 wiec teraz jeszcze czasami o 22 podjadam jabłuszko na przykład :)

A z tą spermą w ciąży to nie w 9 miesiącu dopiero przyspiesza poród? :) u mnie i tak teraz mam problem przekonać męża, bo trochę się boi.. mówi ze jak lekarz pozwoli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 17:38

Ana. lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Dziewczyny załamana jestem. Byłam dzisiaj na tym USG wg terminu miesiaczki 5t2d, ale owulacja byla pozniej w 17dc. Lekarz ledwo glowice do USG wlozyc i mowi: "Na 100% nic z teg nie bedzie Pani roni tą ciaze bo pecherzyk jest juz w szyjce macicy... w sekundzie wszystko mi sie zawalilo. Za chwile patrzy, mierzy i mowi albo w sumie nie ma Pani objawów poronienia to moze to ciaza pozamaciczna szyjkowa... jeszcze slabiej mi sie zrobilo ☹. Zmierzyl ten pecherzyk w szyjce i o ile dobrze pamietam powiedzial ze ma 12mm.... przeciez nie mozliwe by na moim etapie pevherxyk taki duzy byl.... zaczął szukać dalej po czym mowi ze w macicy jest cos co moze byc pecherzykiem ciazowym ale jest to jesscze tak male ze ciezko zmierzyc, a wtedy ten pecherzyk w szyjce to moglaby byc torbiel. W ciagu kilku minut postawil 3 diagnozy. Na koniec powiedzial ze mam jutro przyjsc do niego do szpitala by na lepszym sprzecie on z ordynatorem mogli to zobaczyc bo jesli to ciąza w szyjce to niebezpieczne. Po czym stwierdzil ze taka ciaza to 1 na 1000 wiec nie sadzi jednak ze to to i ze na 85% mysli ze ta kropka w macicy to pecherzyk jednak ale ze przez dluzszy cykl poprostu ciaza mlodsza. No siedze i rycze
    Kochana zmienilabym lekarza skoro ten sam nie wie co na usg widzi

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Better_togother Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 12.03.2018 na 17:)
    Ze względu na to że 1 ciąża była zagrożona wybieram się szybciej. Druga planuje coś koło 30 jak będzie widać serduszko :)

truskawka_oli, Ana. lubią tę wiadomość

Aleksander - 19/08/2015
    Miłosz - 09/11/2018
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemnikczka biedactwo, Ci lekarze nie mają pojęcia co nam robią taką niekompetencją... mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Takie historie niestety tak straszą, że sama odkładam pierwsza wizytę i odkładam...

Co do jedzenia to ja mam wzrost apetytu. Innym widocznym objawem jest trądzik... Moja twarz wygląda jak u nastolatki ostatnio.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:

Co do jedzenia to ja mam wzrost apetytu. Innym widocznym objawem jest trądzik... Moja twarz wygląda jak u nastolatki ostatnio.
    Aah widzisz, a ja sie zastanawiam co mi sie na twarzy dzieje, przebarwienia straszne, wyglądam jakbym pole minowe miała na twarzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:25

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka, ja gleboko wierze, ze to nie jest poronienie, bo tak jak sama piszesz, 12mm pecherzyk na tym etapie jest raczej malo prawdopodobny. Tym bardziej, ze masz mlodsza ciaze niz wynika z terminu miesiaczki.
    Doradzalabym to samo co dziewczyny, czyli pojscie do innego lekarza.
    Glowa do gory, mam przeczucie, ze bedzie dobrze i zobaczysz niedlugo na USG swojego kropka :)
    Trzymaj sie, sciskam <3

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier woman widze ze ty jak i ja z Mezem:) na sportowo ! Zgadzam sie z toba z tym odzywianiem:)

Plemniczka mialam podobna sytuacje jak bylam w ciazy z synem ale ja wiedzialam ze gosciu albo sie nie zna albo ma zly sprzet..za pare dni u innej lekarki zobaczylam bijace serduszko!!

Prosze Cie mysl pozytywnie..prawdopodobnie to za wczesnie i gosciu namieszal w tym co sam widzi! Trzymam kciuki bardzo mocno

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    Aah widzisz, a ja sie zastanawiam co mi sie na twarzy dzieje, przebarwienia straszne, wyglądam jakbym pole minowe miała na twarzy
    Widać nie tylko mnie dopadło ;)

Ja mam pytanie do mam, które mają starsze dzieci, takie które jeszcze wymagają czasem noszenia. Jak sobie radzic z takim noszeniem starszaków będąc w ciąży. Moja mała, zwłaszcza w nocy jak się obudzi inaczej nie zaśnie jak tylko nosząc ją...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:35

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:

A z tą spermą w ciąży to nie w 9 miesiącu dopiero przyspiesza poród? :) u mnie i tak teraz mam problem przekonać męża, bo trochę się boi.. mówi ze jak lekarz pozwoli ;)

No wlasnie slyszalam, ze sperma powoduje dojrzewanie szyjki jak wszystko jest juz gotowe na porod.
    Ale najlepiej sluchac swojego lekarza, a nie internetu :)
    W poprzedniej ciazy, jak bylam w 39 tyg.polozna mi doradzala czeste wspolzycie w celu przyspieszenia porodu. Efekt byl taki, ze to nic nie pomoglo, bo urodzilam tydzien po terminie :D

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:

Ja mam pytanie do mam, które mają starsze dzieci, takie które jeszcze wymagają czasem noszenia. Jak sobie radzic z takim noszeniem starszaków będąc w ciąży. Moja mała, zwłaszcza w nocy jak się obudzi inaczej nie zaśnie jak tylko nosząc ją...

A ile mała wazy? Moja dwulatka czasami tez wymaga podnoszenia, ale tylko na chwile. Wazy 14 kg. Unikam tego, ale jak trzeba, to biore na rece.
    Ostatnio czytalam na blogu mamaginekolog artykul o dzwiganiu w ciazy:
    https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki/
    Wynika z niego, ze mozna nosic starsze dziecko :)

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:

Nic nie doradze mimo że muszę lezec to starsza córkę muszę nosić czasami po prostu się tego nie da uniknąć.. mąż jak może to mnie wyrecza ale jednak gdy to nie ma to muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:47

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Ja wiem ale ja nie mogę nie chce mi się A jak spojrzeć na jedzenie to mnie odrzuca :(
    To nie musisz jesc normalnego posiłku, co 2 lub 3 h przegryźć cos, wartościowego, jabłko banan, musli , jogurt cos co lubisz, byle lekkiego, zobaczysz ze po tygodniu bedziesz robić sie głodna, a to oznacza ze żołądek lepiej pracuje. W dodatku, dziewczyny, bardzo ważne, a niewiele osób o tym wie, owoców nie powinno jesc sie na noc, ani wieczorem, do popołudnia tylko....

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • Better_togother Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2.5 latka co się lubi nosić - waży niecałe 14 kg. Jestem sama bo mąż pracuje za granica. Synek chodzi do żłobka i jeździ 3 x w tygodniu na fizykoterapie - także często go nosze:( Staram się go namówić na chodzę na nogach jak najwięcej póki ciąża niska... Dla pewności zapytam gina w poniedziałek

Aleksander - 19/08/2015
    Miłosz - 09/11/2018
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    To nie musisz jesc normalnego posiłku, co 2 lub 3 h przegryźć cos, wartościowego, jabłko banan, musli , jogurt cos co lubisz, byle lekkiego, zobaczysz ze po tygodniu bedziesz robić sie głodna, a to oznacza ze żołądek lepiej pracuje. W dodatku, dziewczyny, bardzo ważne, a niewiele osób o tym wie, owoców nie powinno jesc sie na noc, ani wieczorem, do popołudnia tylko....
    Ja to wszystko doskonale wiem i tak się odzywialam do tej pory ale teraz od 2 tygodni po prostu mnie odrzuca na sam zapach i widok

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • truskawka_oli Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Better_togother wrote:
    Ja mam wizytę 12.03.2018 na 17:)
    Ze względu na to że 1 ciąża była zagrożona wybieram się szybciej. Druga planuje coś koło 30 jak będzie widać serduszko :)
    oo to wizytujemy razem ;) tylko, że ja od rana

plemniczka ten lekarz jakiś niekompetentny. Żeby wystawić na raz 3 diagnozy? No sory, więcej bym do takiego nie poszła. A ty się nie przejmuj kochana, będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 19:22

Better_togother lubi tę wiadomość

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze z ta sperma. Na szczescie mnie to nie stresowalo w tamtym czasie bo o tym nie wiedzialam :p haha

W 2 ciazy mialam straszny pociag do orgazmu lechtaczkowego bo do sexu to nie.. . zadna pozycja dla mnie nie byla wygodna:(choc sie zdarzalo..co do lechta. musialam sie powstrzymywac co bylo mega trudne bo na dlugo mi sie brzuch stawial ..i mialam czestsze skurcze tego braxtona ..a pamietam ze wczesnie mi sie zaczely

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Littlegirl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka nie stresuj się niepotrzebnie tylko jutro migem do innego lekarza.
    Trzymam kciuki!

*Starania od 2013,
    *Hashimoto,
    *Niepłodność idiopatyczna,
    * I UIU - 11.2017 :(
    * II UIU - 01.2018 - :(
    * III UIU - 10.02.2018 :) beta 9dpo 10,8, 10dpo 25, 12dpo 86, 15dpo 359, 17dpo 950.
    3jgx3e3kn1i4v6fc.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Plemniczka tulę Modlę się żeby wszystko było dobrze.
    U mnie beta też nie za wysoka tydzień temu 305 a dziś 3631 do tego prog 13,7 spadł z 18,5

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ