X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    U mnie owulacja była tak 11lutego :) Suwaczki mamy podobne ;)

Plemniczka
    Mocno trzymam kciuki za ciebie! I wierzę, że będzie dobrze!
    Ja nie wiem kiedy owu była bo ten cykl był odpuszczony. 13dc byłam na usg bo mam torbiel to owu nie było a wg temp i testów owu zawsze miałam 13dc :/
    W czwartek mam wizyte która juz wczesniej ustalałam bo miałam dostac skierowanie na laparo więc pójde. Raczej za duzo nie zobaczy bo za wczesnie ale moze da juz jakies skierowania na badania :)

plemniczka lubi tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Jak plamienia? Skończyły się?
    Na szczęście narazie czysto..
    Plemniczka o której idziesz do szpitala ?

SuperGirl_83, plemniczka lubią tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Ja nie wiem kiedy owu była bo ten cykl był odpuszczony. 13dc byłam na usg bo mam torbiel to owu nie było a wg temp i testów owu zawsze miałam 13dc :/
    W czwartek mam wizyte która juz wczesniej ustalałam bo miałam dostac skierowanie na laparo więc pójde. Raczej za duzo nie zobaczy bo za wczesnie ale moze da juz jakies skierowania na badania :)

Ale nic nie wiedział na usg? Bo skoro nie widział pęcherzyka to może już po ovu byłaś? A płyn widział w zatoce Douglasa?
    Skoro w ciąży jesteś to raczej nie był cykl bezowulacyjny... Profesjonalny lekarz widzę ;)

34bwgywl9johpf1n.png
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Ale nic nie wiedział na usg? Bo skoro nie widział pęcherzyka to może już po ovu byłaś? A płyn widział w zatoce Douglasa?
    Skoro w ciąży jesteś to raczej nie był cykl bezowulacyjny... Profesjonalny lekarz widzę ;)
    usg było pod kątem sprawdzenia torbieli. Nie mówiła nic o pęcherzykach jedynie że plynu nie ma w zatoce.

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    usg było pod kątem sprawdzenia torbieli. Nie mówiła nic o pęcherzykach jedynie że plynu nie ma w zatoce.

Czyli ovu miałaś później niż 13dc :) Ciąża z zaskoczenia ;) U mnie znowu owulacja mnie zaskoczyła, bo przylazła szybciej :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka, strasznie to przykre, że przez takiego niekompetentnego lekarza musiałaś się stresować. Nie przejmuj się, trzeba wierzyć że będzie dobrze. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.

Kurcze, nadrobiłam zaległości widzę, że mamy nowe użytkowniczki, ale zapamiętałam tylko jeden login, a mianowicie Słoneczko - witaj i gratuluję Tobie jak i pozostałym, które dołączyły do nas.

Martusia, cieszę się, że plamienia ustały. :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife
    Jak twoje rozpięte spodnie? :) Możesz je zapiąć czy dalej nie? ;)

happywife lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka trzymam kciuki by bylo dobrze!!! Trzymaj sie kochana

Podziwiam mamy decydujące sie na dzieci rok po roku z wlasnej woli
    Nam die nie spiedzylo.. planowaliśmy jeszcze wieksza różnice miedzy dziecmi ale szybciej wykonczylismy dom w Pl wiec zaszlam wcześniej o rok. W pierwszej ciazy trochę przeszlam wiec tez chcialam miec pewnosc ze w razie co dziecię będzie na tyle duze ze pozwoli mi lezec. Pozatym chcialam nacieszyc sie jednym brzdacem zanim bede miec drugie:) uwielbiam takie maile dzieci:) Ale wiadomo ze da sie rade i jakoś mozna zacząć coś zmieniać i funkcjonować choć trochę inaczej jeśli sytuacja tego wymaga. W zdrowej ciazy to malo jest raczej zakazow..moja znajoma ma rok po roku 4 dzieci i kazde nosiła opierając na brzuchu oO :)

Dziś obudzily mnie mdlosci i odbijanie o 2 w nocy..a potem wymioty tyle ze nie było czym
    ..ale się zle czułam:( jeszcze rano mi sie powietrzem odbijalo

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny chodze ubrana jak Eskimos..marzne ale o mam napady goraca..potem zimna lol

Witam nowe zaciazone i Gratulacje:):):)

• Ana. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Ja też tak uważam :) aczkolwiek moja ciąża ma przyjętą łatkę "zagrożona "więc wolę dmuchać na zimne .. jednak córkę noszę do póki nie plamilam to spacery itp również były wskazane ;)no ale cóż płomienie pokrzyzowalo mi plany i z seksu przynajmniej do 2 trymestru nici ;) z córka przez 9 m-cu miałam zakaz sexu i orgazmu :)
    Martusia, a na jakiej podstawie ta ciaza juz zagrozona? Czemu z corka tak mialas? Dzialo sie cos zlego?

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Czesc. Dziekuje za wasze wsparcie. Mam nadzieje ze dzisiaj s
    W szpitalu ordynator postawi trafna diagnoze i nie bedzie to nic tak strasznego i kończącego...
    Trzymam mocno kciuki. Oby wszystko bylo dobrze, a to w szyjce jakas torbiel czy cos. Daj znac!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    Plemniczka trzymam kciuki by bylo dobrze!!! Trzymaj sie kochana

Podziwiam mamy decydujące sie na dzieci rok po roku z wlasnej woli
    Nam die nie spiedzylo.. planowaliśmy jeszcze wieksza różnice miedzy dziecmi ale szybciej wykonczylismy dom w Pl wiec zaszlam wcześniej o rok. W pierwszej ciazy trochę przeszlam wiec tez chcialam miec pewnosc ze w razie co dziecię będzie na tyle duze ze pozwoli mi lezec. Pozatym chcialam nacieszyc sie jednym brzdacem zanim bede miec drugie:) uwielbiam takie maile dzieci:) Ale wiadomo ze da sie rade i jakoś mozna zacząć coś zmieniać i funkcjonować choć trochę inaczej jeśli sytuacja tego wymaga. W zdrowej ciazy to malo jest raczej zakazow..moja znajoma ma rok po roku 4 dzieci i kazde nosiła opierając na brzuchu oO :)

Dziś obudzily mnie mdlosci i odbijanie o 2 w nocy..a potem wymioty tyle ze nie było czym
    ..ale się zle czułam:( jeszcze rano mi sie powietrzem odbijalo
    My bardzo, bardzo chcielismy dzieci rok po roku. 13 mcy czekalam na powrot okresu, teraz jesli by sie udalo byloby 20 mcy roznicy, rocznikowo rok...

Lolipop lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Happywife
    Jak twoje rozpięte spodnie? :) Możesz je zapiąć czy dalej nie? ;)
    Haha, nie! Dlatego dzisiaj jestem w pracy w sukience. Wczoraj po kąpieli siedziałam w szlafroku i nie mogłam się nadziwić jak mi wybuliło, szczególnie że zawsze miałam szczupły brzuch. Moja mama powiedziała mi wczoraj, że jak była w ciąży z moją młodszą siostrą to też ją wszystkie spodnie uwierały i wyrzucało jej brzuch. Zawsze miałam szczupły brzuch, a teraz tak go wyrzuciło :D No i 6 tydzień przywitałam mdłościami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:51

SuperGirl_83, Lolipop lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czekam w szpitalu

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :-)

Plemniczka kciuki trzymam!!!

Ja dziś idę na 15:30 do gina.
    Ogólnie byłam pozytywnie nastawiona ale dziś rano na papierze pojawił się różowawy śluz, szyjka nadal jest twarda i zamknięta ale zobaczyłam tez pojedynczą nitkę krwii w śluzie.. I teraz się zaczęłam stresować :-(
    Dobrze ze ta wizyta dzisiaj to będę wiedziała co tam się dzieje.

Littlegirl czy to Ty widziałaś echo zarodka wczoraj? Który to tydzień i dzien ciąży?
    Ja niby 6t4d ale owu była w 20dc wiec będzie młodsza ciąża i pewnie nie będzie jeszcze :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:55

Lolipop, plemniczka lubią tę wiadomość

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa
    04.04.2025 połówkowe

preg.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Plemniczka!

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :-)

Plemniczka kciuki trzymam!!!

Ja dziś idę na 15:30 do gina.
    Ogólnie byłam pozytywnie nastawiona ale dziś rano na papierze pojawił się różowawy śluz, szyjka nadal jest twarda i zamknięta ale zobaczyłam tez pojedynczą nitkę krwii w śluzie.. I teraz się zaczęłam stresować :-(
    Dobrze ze ta wizyta dzisiaj to będę wiedziała co tam się dzieje.

Littlegirl czy to Ty widziałaś echo zarodka wczoraj? Który to tydzień i dzien ciąży?
    Ja niby 6t4d ale owu była w 20dc wiec będzie młodsza ciąża i pewnie nie będzie jeszcze :-(

Powodzenia na wizycie :) A echo zarodka to obraz na usg zarodka, nie serduszko :) Myślę, że pęcherzyk już powinien być widoczny u ciebie :)

Happywife
    Jak jesteś szczupła to może mimo tego wzdęcia brzuch długo będziesz miała plaski :) W pierwszej ciąży jeszcze mięśnie brzucha trzymają... No ale z drugiej strony taki brzuszek ciążowy też fajnie wygląda :)
    A mdłości...współczuję ;(

Plemniczka
    Powodzenia! I czekamy na twoją relację!

Ana
    A jak ty się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 10:08

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak to będzie :) Póki co jak zjem coś lekkiego to mdłości trochę odpuszczają, ale fakt nie jest to miłe.
    SuperGirl, a Ty jak się czujesz? :*

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Haha, nie! Dlatego dzisiaj jestem w pracy w sukience. Wczoraj po kąpieli siedziałam w szlafroku i nie mogłam się nadziwić jak mi wybuliło, szczególnie że zawsze miałam szczupły brzuch. Moja mama powiedziała mi wczoraj, że jak była w ciąży z moją młodszą siostrą to też ją wszystkie spodnie uwierały i wyrzucało jej brzuch. Zawsze miałam szczupły brzuch, a teraz tak go wyrzuciło :D No i 6 tydzień przywitałam mdłościami..
    Mi wczoraj wieczorem tak wybulilo!! Ale miha i znów powraca..szczegolnie wieczorem

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Martusia, a na jakiej podstawie ta ciaza juz zagrozona? Czemu z corka tak mialas? Dzialo sie cos zlego?
    Ja mam ogólnie problemy z progesteronem i ogólnie pierwsza ciążę straciłam w 14 tc struga z córka na podtrzymanie dodawałam zastrzyki i luteine
    Teraz plamienie rozpoczęło się więc lekarze od razu traktują jak poprzednie ciaze

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ