X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Zobaczymy jak to będzie :) Póki co jak zjem coś lekkiego to mdłości trochę odpuszczają, ale fakt nie jest to miłe.
    SuperGirl, a Ty jak się czujesz? :*

Chyba dobrze... najbardziej odczuwalne mam te mdłości na głodniaka. I wcale nie muszę być bardzo głodna, żeby je odczuwać. Najlepiej się czuję zaraz po zjedzeniu :) jajniki przestały mnie pobolewać, teraz czasami tylko ciągnie mnie tam bardzo nisko, ale przez chwilę i to tyle z moim objawów. Może czulszy węch... Jak pies :)
    Wczoraj powiedziałam przyjaciółce w pracy. Ucieszyła się :) A jutro w końcu siostrze jednej jak się zobaczymy i zadzwonię drugiej, żeby nie była obrażona hehe :)

Lolipop
    Może wzdęcia?;)

Lolipop lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka trzymam kciuki i czekamy na wieści!!

plemniczka lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, właśnie też się dowiedziałam, że jestem w ciąży :) po tak długim czasie starań takie zaskoczenie :) mam ustaloną wizytę na piątek 9 marca, domyślam sie, że pewnie nie za dużo lekarz będzie mi w stanie powiedzieć w tak wczesnej ciąży. Ale orientujecie sie czy mógłby mi już wystawić L4 na tej wizycie? Niestety mam pracę fizyczną i często muszę dźwigać, a nie chciałabym sobie zaszkodzić. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

truskawka_oli, plemniczka lubią tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim :) Jeśli pozwolicie, przeniosę się tutaj, bo jak na razie moja ciąża rozwija się wolniej niż wynika z OM. Wpisy w październikowym wątku trochę mnie dołują... Termin wg OM 25.10, ale tydzień temu dopiero było u mnie widać 3 mm pęcherzyk, 12.03 mam następne USG i bardzo liczę, że zobaczę już zarodek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 11:05

Lolipop, truskawka_oli, plemniczka lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:

Ana
    A jak ty się czujesz?

Psychicznie ok, poukladalam sobie wszystko w glowie i wrocilam do rownowagi. Fizycznie super, zero dolegliwosci jakichkolwiek. W poprzedniej ciazy sajgon sie zaczal na koniec 8 tygodnia.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Ja mam ogólnie problemy z progesteronem i ogólnie pierwsza ciążę straciłam w 14 tc struga z córka na podtrzymanie dodawałam zastrzyki i luteine
    Teraz plamienie rozpoczęło się więc lekarze od razu traktują jak poprzednie ciaze
    Rozumiem. No to zdecydowanie ostroznosc wskazana.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 właśnie dlatego ja jestem tutaj a nie w pazdziernikowym wątku :-) bo teoretycznie powinnam być tam ale wiem ze ciąża młodsza i żeby się nie stresować jestem tu z dziewczynami :-)
    Nie martw się, będziemy przechodzic przez to razem :-)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    04.02.2025 kolejna wizyta
    17.02.2025 prenatalne + pappa

preg.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Chyba dobrze... najbardziej odczuwalne mam te mdłości na głodniaka. I wcale nie muszę być bardzo głodna, żeby je odczuwać. Najlepiej się czuję zaraz po zjedzeniu :) jajniki przestały mnie pobolewać, teraz czasami tylko ciągnie mnie tam bardzo nisko, ale przez chwilę i to tyle z moim objawów. Może czulszy węch... Jak pies :)
    Wczoraj powiedziałam przyjaciółce w pracy. Ucieszyła się :) A jutro w końcu siostrze jednej jak się zobaczymy i zadzwonię drugiej, żeby nie była obrażona hehe :)

Lolipop
    Może wzdęcia?;)

Kurcze mam tak samo z tym jedzeniem hehe
    I tak m wiem ze to wzdecia tylko wszystko zostaje w srodku! Na szczescie w dzien czuje sie dobrze i tez juz czasem tylko ciagnoe

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Cześć dziewczyny, właśnie też się dowiedziałam, że jestem w ciąży :) po tak długim czasie starań takie zaskoczenie :) mam ustaloną wizytę na piątek 9 marca, domyślam sie, że pewnie nie za dużo lekarz będzie mi w stanie powiedzieć w tak wczesnej ciąży. Ale orientujecie sie czy mógłby mi już wystawić L4 na tej wizycie? Niestety mam pracę fizyczną i często muszę dźwigać, a nie chciałabym sobie zaszkodzić. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Jak masz fizyczną pracę zagrażającą zarodkowi, to powinien ci wystawić L4. A tak w ogóle gratuluję :) Długo się staraliście, że napisałaś po tak długim czasie?

Marcelina
    Witaj u nas:) U nas praktycznie żadna nie widziała serduszka, tylko co najwyżej pęcherzyk ciążowy, wiec jak najbardziej tutaj pasujesz:) Będziemy na podobnym etapie.

Ana
    Dobrze, że jesteś przygotowana psychicznie, niemniej cieszyłabym się jakbyś razem z Bąblem została z nami :)

Lolipop
    Dobrze, że dzisiaj dobrze:)

Ana., Marcelina85 lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 mój by wystawił tylko jeśli jest dowód w postaci badania beta HCG
    Martusiu ja też wcinam duphaston i dodatkowo zapodałam luteinę która mi została z poprzedniej ciąży. Idę na 14:30 do gina bo jednak dostaję do głowy

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • happywife Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supergirl, to dobrze :) Ja też zauważyłam, że jak coś zjem to trochę lepiej się czuję. A co do zapachów to w sobotę gotowałam brokuły i myślałam, że padnę. Mąż musiał je przejąć, bo tak niemiłosiernie mi śmierdziały :D Super, siostry pewnie też się ucieszą. Fajna jest ta radość innych jak ich informujesz <3

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim :) Jeśli pozwolicie, przeniosę się tutaj, bo jak na razie moja ciąża rozwija się wolniej niż wynika z OM. Wpisy w październikowym wątku trochę mnie dołują... Termin wg OM 25.10, ale tydzień temu dopiero było u mnie widać 3 mm pęcherzyk, 12.03 mam następne USG i bardzo liczę, że zobaczę już zarodek :)
    Gratulacje!! A co do terminu to wg wyliczeń w internecie ja mam datę na 30.10, ale też wolę tam się nie stresować, także witaj kochana :D

Marcelina85 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:

Gratki z całego serca! No i hej haj helloł :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife
    Radość i szok:) One nie wiedziały, że się nie zabezpieczamy z mężem, choć zawsze mówiłam, że nie chcę jedynaka :) A cieszyć się na pewno będą :)
    Mi dzisiaj nawet mój jogurt podejrzanie pachniał, ale jakoś zjadłam..bo głodna byłam ;)

Aria
    Kciuki za wizytę i daj znać po!

Plemniczka
    I jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 12:31

plemniczka lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Happywife
    Radość i szok:) One nie wiedziały, że się nie zabezpieczamy z mężem, choć zawsze mówiłam, że nie chcę jedynaka :) A cieszyć się na pewno będą :)
    Mi dzisiaj nawet mój jogurt podejrzanie pachniał, ale jakoś zjadłam..bo głodna byłam ;)

Aria
    Kciuki za wizytę i daj znać po!

Plemniczka
    I jak tam?

Ja dzis szefowej powiedzialam bo sie dopytywala czemu chce zmienic kontraktowe godziny..na szczęście mam z Nia bardzo dobre relacje ... Wie ze zawsze na Mnie mogla liczyc szczegolnie gdy jje nie bylo badz gdy jest chora. Tak wiec dziwaczne uczucie..jakbym najwieksza tajemnice swiata wygadala:) ale po tym dodala ze zrobi to jak najszybciej bym miala pieniazki ...i tak to przyjaciolka...2 osoby:)
    Widze ta radosc w oczach twojej siostry:):):)

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym przyszłym mamusiom :)

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie - u mnie wiesci slabe - najprawdopodobniej puste jajo plodowe:/ nic za bardzo nie widac omimo bety w sobote na poziomie 16 tys:( bylam przekonana ze wazystko bedzie ok... czy ktpras slyszala o sutuacji ze w 6 tyg nic nie widac a pozniej pojawia sie pecherzyk zoltkowy?

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop
    Ja też niedługo powiem w pracy, po wizycie. Muszę szykować zastępstwo, a mam samodzielne stanowisko dosyć, część roboty tylko ja umiem i dochodzi fakt, że mamy specyficzny program, którego tez trzeba się nauczyć...Ale moja szefowa jest spoko, myślę, że się ucieszy i powie, że damy radę ;)
    Super, że masz taką fajną szefową:) Widać, że dobro wraca :)

Lolipop lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma1985 wrote:
    Ja po wizycie - u mnie wiesci slabe - najprawdopodobniej puste jajo plodowe:/ nic za bardzo nie widac omimo bety w sobote na poziomie 16 tys:( bylam przekonana ze wazystko bedzie ok... czy ktpras slyszala o sutuacji ze w 6 tyg nic nie widac a pozniej pojawia sie pecherzyk zoltkowy?

Kochana bardzo dużą masz tą betę, nie wiem czemu nic nie widać.. Ciężko coś doradzić, może inny lekarz na lepszym sprzęcie? Ale co w sumie stwierdził ten lekarz? Żeby czekać czy jak? :(

34bwgywl9johpf1n.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Emma1985 a który to tc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 12:56

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    04.02.2025 kolejna wizyta
    17.02.2025 prenatalne + pappa

preg.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ