Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
happywife wrote:Zobaczymy jak to będzie
Póki co jak zjem coś lekkiego to mdłości trochę odpuszczają, ale fakt nie jest to miłe.
SuperGirl, a Ty jak się czujesz? :*
Chyba dobrze... najbardziej odczuwalne mam te mdłości na głodniaka. I wcale nie muszę być bardzo głodna, żeby je odczuwać. Najlepiej się czuję zaraz po zjedzeniujajniki przestały mnie pobolewać, teraz czasami tylko ciągnie mnie tam bardzo nisko, ale przez chwilę i to tyle z moim objawów. Może czulszy węch... Jak pies
Wczoraj powiedziałam przyjaciółce w pracy. Ucieszyła sięA jutro w końcu siostrze jednej jak się zobaczymy i zadzwonię drugiej, żeby nie była obrażona hehe
Lolipop
Może wzdęcia?Lolipop lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, właśnie też się dowiedziałam, że jestem w ciąży
po tak długim czasie starań takie zaskoczenie
mam ustaloną wizytę na piątek 9 marca, domyślam sie, że pewnie nie za dużo lekarz będzie mi w stanie powiedzieć w tak wczesnej ciąży. Ale orientujecie sie czy mógłby mi już wystawić L4 na tej wizycie? Niestety mam pracę fizyczną i często muszę dźwigać, a nie chciałabym sobie zaszkodzić. Z góry dziękuję za odpowiedzi
truskawka_oli, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim
Jeśli pozwolicie, przeniosę się tutaj, bo jak na razie moja ciąża rozwija się wolniej niż wynika z OM. Wpisy w październikowym wątku trochę mnie dołują... Termin wg OM 25.10, ale tydzień temu dopiero było u mnie widać 3 mm pęcherzyk, 12.03 mam następne USG i bardzo liczę, że zobaczę już zarodek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 11:05
Lolipop, truskawka_oli, plemniczka lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
SuperGirl_83 wrote:
Ana
A jak ty się czujesz?
Psychicznie ok, poukladalam sobie wszystko w glowie i wrocilam do rownowagi. Fizycznie super, zero dolegliwosci jakichkolwiek. W poprzedniej ciazy sajgon sie zaczal na koniec 8 tygodnia. -
Martusiaa wrote:Ja mam ogólnie problemy z progesteronem i ogólnie pierwsza ciążę straciłam w 14 tc struga z córka na podtrzymanie dodawałam zastrzyki i luteine
Teraz plamienie rozpoczęło się więc lekarze od razu traktują jak poprzednie ciaze -
Marcelina85 właśnie dlatego ja jestem tutaj a nie w pazdziernikowym wątku
bo teoretycznie powinnam być tam ale wiem ze ciąża młodsza i żeby się nie stresować jestem tu z dziewczynami
Nie martw się, będziemy przechodzic przez to razem
Marcelina85 lubi tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
04.02.2025 kolejna wizyta
17.02.2025 prenatalne + pappa
-
SuperGirl_83 wrote:Chyba dobrze... najbardziej odczuwalne mam te mdłości na głodniaka. I wcale nie muszę być bardzo głodna, żeby je odczuwać. Najlepiej się czuję zaraz po zjedzeniu
jajniki przestały mnie pobolewać, teraz czasami tylko ciągnie mnie tam bardzo nisko, ale przez chwilę i to tyle z moim objawów. Może czulszy węch... Jak pies
Wczoraj powiedziałam przyjaciółce w pracy. Ucieszyła sięA jutro w końcu siostrze jednej jak się zobaczymy i zadzwonię drugiej, żeby nie była obrażona hehe
Lolipop
Może wzdęcia?
Kurcze mam tak samo z tym jedzeniem hehe
I tak m wiem ze to wzdecia tylko wszystko zostaje w srodku! Na szczescie w dzien czuje sie dobrze i tez juz czasem tylko ciagnoe
SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
-
ann1109 wrote:Cześć dziewczyny, właśnie też się dowiedziałam, że jestem w ciąży
mam ustaloną wizytę na piątek 9 marca, domyślam sie, że pewnie nie za dużo lekarz będzie mi w stanie powiedzieć w tak wczesnej ciąży. Ale orientujecie sie czy mógłby mi już wystawić L4 na tej wizycie? Niestety mam pracę fizyczną i często muszę dźwigać, a nie chciałabym sobie zaszkodzić. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Jak masz fizyczną pracę zagrażającą zarodkowi, to powinien ci wystawić L4. A tak w ogóle gratulujęDługo się staraliście, że napisałaś po tak długim czasie?
Marcelina
Witaj u nas:) U nas praktycznie żadna nie widziała serduszka, tylko co najwyżej pęcherzyk ciążowy, wiec jak najbardziej tutaj pasujesz:) Będziemy na podobnym etapie.
Ana
Dobrze, że jesteś przygotowana psychicznie, niemniej cieszyłabym się jakbyś razem z Bąblem została z nami
Lolipop
Dobrze, że dzisiaj dobrze:)
Ana., Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Supergirl, to dobrze
Ja też zauważyłam, że jak coś zjem to trochę lepiej się czuję. A co do zapachów to w sobotę gotowałam brokuły i myślałam, że padnę. Mąż musiał je przejąć, bo tak niemiłosiernie mi śmierdziały
Super, siostry pewnie też się ucieszą. Fajna jest ta radość innych jak ich informujesz
SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
Marcelina85 wrote:Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim
Jeśli pozwolicie, przeniosę się tutaj, bo jak na razie moja ciąża rozwija się wolniej niż wynika z OM. Wpisy w październikowym wątku trochę mnie dołują... Termin wg OM 25.10, ale tydzień temu dopiero było u mnie widać 3 mm pęcherzyk, 12.03 mam następne USG i bardzo liczę, że zobaczę już zarodek
Marcelina85 lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
ann1109 wrote:Cześć dziewczyny, właśnie też się dowiedziałam, że jestem w ciąży
Gratki z całego serca! No i hej haj helloł
Pozytywny test 23.02 -
Happywife
Radość i szok:) One nie wiedziały, że się nie zabezpieczamy z mężem, choć zawsze mówiłam, że nie chcę jedynakaA cieszyć się na pewno będą
Mi dzisiaj nawet mój jogurt podejrzanie pachniał, ale jakoś zjadłam..bo głodna byłam
Aria
Kciuki za wizytę i daj znać po!
Plemniczka
I jak tam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 12:31
plemniczka lubi tę wiadomość
-
SuperGirl_83 wrote:Happywife
Radość i szok:) One nie wiedziały, że się nie zabezpieczamy z mężem, choć zawsze mówiłam, że nie chcę jedynakaA cieszyć się na pewno będą
Mi dzisiaj nawet mój jogurt podejrzanie pachniał, ale jakoś zjadłam..bo głodna byłam
Aria
Kciuki za wizytę i daj znać po!
Plemniczka
I jak tam?
Ja dzis szefowej powiedzialam bo sie dopytywala czemu chce zmienic kontraktowe godziny..na szczęście mam z Nia bardzo dobre relacje ... Wie ze zawsze na Mnie mogla liczyc szczegolnie gdy jje nie bylo badz gdy jest chora. Tak wiec dziwaczne uczucie..jakbym najwieksza tajemnice swiata wygadala:) ale po tym dodala ze zrobi to jak najszybciej bym miala pieniazki ...i tak to przyjaciolka...2 osoby:)
Widze ta radosc w oczach twojej siostry:)SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie - u mnie wiesci slabe - najprawdopodobniej puste jajo plodowe:/ nic za bardzo nie widac omimo bety w sobote na poziomie 16 tys:( bylam przekonana ze wazystko bedzie ok... czy ktpras slyszala o sutuacji ze w 6 tyg nic nie widac a pozniej pojawia sie pecherzyk zoltkowy?
-
Lolipop
Ja też niedługo powiem w pracy, po wizycie. Muszę szykować zastępstwo, a mam samodzielne stanowisko dosyć, część roboty tylko ja umiem i dochodzi fakt, że mamy specyficzny program, którego tez trzeba się nauczyć...Ale moja szefowa jest spoko, myślę, że się ucieszy i powie, że damy radę
Super, że masz taką fajną szefowąWidać, że dobro wraca
Lolipop lubi tę wiadomość
-
Emma1985 wrote:Ja po wizycie - u mnie wiesci slabe - najprawdopodobniej puste jajo plodowe:/ nic za bardzo nie widac omimo bety w sobote na poziomie 16 tys:( bylam przekonana ze wazystko bedzie ok... czy ktpras slyszala o sutuacji ze w 6 tyg nic nie widac a pozniej pojawia sie pecherzyk zoltkowy?
Kochana bardzo dużą masz tą betę, nie wiem czemu nic nie widać.. Ciężko coś doradzić, może inny lekarz na lepszym sprzęcie? Ale co w sumie stwierdził ten lekarz? Żeby czekać czy jak? -
Emma1985 a który to tc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 12:56
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
04.02.2025 kolejna wizyta
17.02.2025 prenatalne + pappa