X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Zobaczymy jak to będzie :) Póki co jak zjem coś lekkiego to mdłości trochę odpuszczają, ale fakt nie jest to miłe.
    SuperGirl, a Ty jak się czujesz? :*

Chyba dobrze... najbardziej odczuwalne mam te mdłości na głodniaka. I wcale nie muszę być bardzo głodna, żeby je odczuwać. Najlepiej się czuję zaraz po zjedzeniu :) jajniki przestały mnie pobolewać, teraz czasami tylko ciągnie mnie tam bardzo nisko, ale przez chwilę i to tyle z moim objawów. Może czulszy węch... Jak pies :)
    Wczoraj powiedziałam przyjaciółce w pracy. Ucieszyła się :) A jutro w końcu siostrze jednej jak się zobaczymy i zadzwonię drugiej, żeby nie była obrażona hehe :)

Lolipop
    Może wzdęcia?;)

Lolipop lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka trzymam kciuki i czekamy na wieści!!

plemniczka lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, właśnie też się dowiedziałam, że jestem w ciąży :) po tak długim czasie starań takie zaskoczenie :) mam ustaloną wizytę na piątek 9 marca, domyślam sie, że pewnie nie za dużo lekarz będzie mi w stanie powiedzieć w tak wczesnej ciąży. Ale orientujecie sie czy mógłby mi już wystawić L4 na tej wizycie? Niestety mam pracę fizyczną i często muszę dźwigać, a nie chciałabym sobie zaszkodzić. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

truskawka_oli, plemniczka lubią tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim :) Jeśli pozwolicie, przeniosę się tutaj, bo jak na razie moja ciąża rozwija się wolniej niż wynika z OM. Wpisy w październikowym wątku trochę mnie dołują... Termin wg OM 25.10, ale tydzień temu dopiero było u mnie widać 3 mm pęcherzyk, 12.03 mam następne USG i bardzo liczę, że zobaczę już zarodek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 11:05

Lolipop, truskawka_oli, plemniczka lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:

Ana
    A jak ty się czujesz?

Psychicznie ok, poukladalam sobie wszystko w glowie i wrocilam do rownowagi. Fizycznie super, zero dolegliwosci jakichkolwiek. W poprzedniej ciazy sajgon sie zaczal na koniec 8 tygodnia.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Ja mam ogólnie problemy z progesteronem i ogólnie pierwsza ciążę straciłam w 14 tc struga z córka na podtrzymanie dodawałam zastrzyki i luteine
    Teraz plamienie rozpoczęło się więc lekarze od razu traktują jak poprzednie ciaze
    Rozumiem. No to zdecydowanie ostroznosc wskazana.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 właśnie dlatego ja jestem tutaj a nie w pazdziernikowym wątku :-) bo teoretycznie powinnam być tam ale wiem ze ciąża młodsza i żeby się nie stresować jestem tu z dziewczynami :-)
    Nie martw się, będziemy przechodzic przez to razem :-)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa
    04.04.2025 połówkowe

preg.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Chyba dobrze... najbardziej odczuwalne mam te mdłości na głodniaka. I wcale nie muszę być bardzo głodna, żeby je odczuwać. Najlepiej się czuję zaraz po zjedzeniu :) jajniki przestały mnie pobolewać, teraz czasami tylko ciągnie mnie tam bardzo nisko, ale przez chwilę i to tyle z moim objawów. Może czulszy węch... Jak pies :)
    Wczoraj powiedziałam przyjaciółce w pracy. Ucieszyła się :) A jutro w końcu siostrze jednej jak się zobaczymy i zadzwonię drugiej, żeby nie była obrażona hehe :)

Lolipop
    Może wzdęcia?;)

Kurcze mam tak samo z tym jedzeniem hehe
    I tak m wiem ze to wzdecia tylko wszystko zostaje w srodku! Na szczescie w dzien czuje sie dobrze i tez juz czasem tylko ciagnoe

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Cześć dziewczyny, właśnie też się dowiedziałam, że jestem w ciąży :) po tak długim czasie starań takie zaskoczenie :) mam ustaloną wizytę na piątek 9 marca, domyślam sie, że pewnie nie za dużo lekarz będzie mi w stanie powiedzieć w tak wczesnej ciąży. Ale orientujecie sie czy mógłby mi już wystawić L4 na tej wizycie? Niestety mam pracę fizyczną i często muszę dźwigać, a nie chciałabym sobie zaszkodzić. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Jak masz fizyczną pracę zagrażającą zarodkowi, to powinien ci wystawić L4. A tak w ogóle gratuluję :) Długo się staraliście, że napisałaś po tak długim czasie?

Marcelina
    Witaj u nas:) U nas praktycznie żadna nie widziała serduszka, tylko co najwyżej pęcherzyk ciążowy, wiec jak najbardziej tutaj pasujesz:) Będziemy na podobnym etapie.

Ana
    Dobrze, że jesteś przygotowana psychicznie, niemniej cieszyłabym się jakbyś razem z Bąblem została z nami :)

Lolipop
    Dobrze, że dzisiaj dobrze:)

Ana., Marcelina85 lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 mój by wystawił tylko jeśli jest dowód w postaci badania beta HCG
    Martusiu ja też wcinam duphaston i dodatkowo zapodałam luteinę która mi została z poprzedniej ciąży. Idę na 14:30 do gina bo jednak dostaję do głowy

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • happywife Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supergirl, to dobrze :) Ja też zauważyłam, że jak coś zjem to trochę lepiej się czuję. A co do zapachów to w sobotę gotowałam brokuły i myślałam, że padnę. Mąż musiał je przejąć, bo tak niemiłosiernie mi śmierdziały :D Super, siostry pewnie też się ucieszą. Fajna jest ta radość innych jak ich informujesz <3

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim :) Jeśli pozwolicie, przeniosę się tutaj, bo jak na razie moja ciąża rozwija się wolniej niż wynika z OM. Wpisy w październikowym wątku trochę mnie dołują... Termin wg OM 25.10, ale tydzień temu dopiero było u mnie widać 3 mm pęcherzyk, 12.03 mam następne USG i bardzo liczę, że zobaczę już zarodek :)
    Gratulacje!! A co do terminu to wg wyliczeń w internecie ja mam datę na 30.10, ale też wolę tam się nie stresować, także witaj kochana :D

Marcelina85 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:

Gratki z całego serca! No i hej haj helloł :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife
    Radość i szok:) One nie wiedziały, że się nie zabezpieczamy z mężem, choć zawsze mówiłam, że nie chcę jedynaka :) A cieszyć się na pewno będą :)
    Mi dzisiaj nawet mój jogurt podejrzanie pachniał, ale jakoś zjadłam..bo głodna byłam ;)

Aria
    Kciuki za wizytę i daj znać po!

Plemniczka
    I jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 12:31

plemniczka lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Happywife
    Radość i szok:) One nie wiedziały, że się nie zabezpieczamy z mężem, choć zawsze mówiłam, że nie chcę jedynaka :) A cieszyć się na pewno będą :)
    Mi dzisiaj nawet mój jogurt podejrzanie pachniał, ale jakoś zjadłam..bo głodna byłam ;)

Aria
    Kciuki za wizytę i daj znać po!

Plemniczka
    I jak tam?

Ja dzis szefowej powiedzialam bo sie dopytywala czemu chce zmienic kontraktowe godziny..na szczęście mam z Nia bardzo dobre relacje ... Wie ze zawsze na Mnie mogla liczyc szczegolnie gdy jje nie bylo badz gdy jest chora. Tak wiec dziwaczne uczucie..jakbym najwieksza tajemnice swiata wygadala:) ale po tym dodala ze zrobi to jak najszybciej bym miala pieniazki ...i tak to przyjaciolka...2 osoby:)
    Widze ta radosc w oczach twojej siostry:):):)

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym przyszłym mamusiom :)

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie - u mnie wiesci slabe - najprawdopodobniej puste jajo plodowe:/ nic za bardzo nie widac omimo bety w sobote na poziomie 16 tys:( bylam przekonana ze wazystko bedzie ok... czy ktpras slyszala o sutuacji ze w 6 tyg nic nie widac a pozniej pojawia sie pecherzyk zoltkowy?

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop
    Ja też niedługo powiem w pracy, po wizycie. Muszę szykować zastępstwo, a mam samodzielne stanowisko dosyć, część roboty tylko ja umiem i dochodzi fakt, że mamy specyficzny program, którego tez trzeba się nauczyć...Ale moja szefowa jest spoko, myślę, że się ucieszy i powie, że damy radę ;)
    Super, że masz taką fajną szefową:) Widać, że dobro wraca :)

Lolipop lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma1985 wrote:
    Ja po wizycie - u mnie wiesci slabe - najprawdopodobniej puste jajo plodowe:/ nic za bardzo nie widac omimo bety w sobote na poziomie 16 tys:( bylam przekonana ze wazystko bedzie ok... czy ktpras slyszala o sutuacji ze w 6 tyg nic nie widac a pozniej pojawia sie pecherzyk zoltkowy?

Kochana bardzo dużą masz tą betę, nie wiem czemu nic nie widać.. Ciężko coś doradzić, może inny lekarz na lepszym sprzęcie? Ale co w sumie stwierdził ten lekarz? Żeby czekać czy jak? :(

34bwgywl9johpf1n.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Emma1985 a który to tc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 12:56

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa
    04.04.2025 połówkowe

preg.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ