Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Supergirl, oj była radość U mnie do pewnego czasu też było do pohamowania, ale wczoraj to już zaczynałam czuć taką kwaśną slinę jak przed wymiotami, więc wolałam wyjść
Co do jedzenia to bardzo dobre rozwiązanie, żeby jeść często, ale mało. Jak wczoraj dziadkowie się dowiedzieli to śmiali się, że teraz będą mnie pilnować z jedzeniem, bo ja mało jem.. Teraz też nie mam jakiegoś apetytu.
Kobietki, a tak z innej beczki - używacie jakiś ciążowych aplikacji ? Możecie polecić coś fajnego ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 11:16
Pozytywny test 23.02 -
Happywife
Właśnie mnie też jakoś do jedzenia nie ciągnie...to znaczy nie mam ochoty, żeby się zajadać, tylko mdłości się pojawiają jak nie jem dłużej niż 3godziny Więc muszę coś podjadać... Choćby jabłko czy wafel ryżowy, no inaczej muli mnie Właśnie teraz tam mam i muszę coś zjeść, tyle ze teraz akurat jest czas mojego drugiego śniadania
Co do aplikacji to ściągnęłam dwie, ale na razie bez szału. Zobaczę jak się będą spisywały w trakcie : Moja ciąża i BabyApp. Przyznaję, że ściągnęłam dwie pierwsze jakie zobaczyłam. Jakbyś znalazła lepszą to daj znać... Zresztą może te moje nie będą takie złe -
To dobrze, że przekąska pomaga Ci w mdłościach. Ja rano zjadłam sałatkę, ale w sumie też lepiej mi po niej było, może to faktycznie jest sposób, bo czuję że wczorajszy incydent w kościele zapoczątkował mdłości, bo dziś też tak średnio się czuje..Też mnie muli i mdli..
Właśnie dzisiaj sobie tak pomyślałam, ze fajnie byłoby mieć apkę, która na bieżąco informuje co i jak, ale nie znam nic takiego. Zobaczę te Twoje, chyba że znajdę jakąś super hiper to wtedy napiszę.SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
Hejka:) ja używam apki happy baby jest opisane tydzień po tygodniu jak rozwija sie maleństwo wraz ze zdjęciem, przypomina aby dodać aktualna wagę, opisuje jak mama powinna sie już czuć, ze czas na wizytę lekarza, i wpisałam sobie te wizytę, kiedy włączam apke to w prawym dolnym rogu mam na czerwono i jak klikam to jest wpisane lekarz data i godzina. A co do mdłości, w sobotę moja mama miała urodziny, a ze czekam do 1wizyty aby poinformować resztę rodziny bo mama i siostra już wiedza, musiałam kłamać ze nie pije bo mam służbę, całe szczęście przeszło. Ale w niedziele za to jak sie obudziłam, tak było mi nie dobrze... przeszło po godzinie i zaczyna sie chyba nasilać... Co do Płci kuzynka, która urodziła 2 miesiące temu, używa chińskiego kalendarza aby określić płeć dziecka, i przy około 10 dzieciaczkach sie sprawdziło. No i te podjadanie:) najlepiej cos niskokalorycznego i lekkiego:) ja dziś paczka zjadłam ale spaliłam na bieżni:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 12:44
SuperGirl_83, aria40 lubią tę wiadomość
11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶 -
Haha, Soldeir-Woman, rozwaliłaś mnie na końcu tym postem! Najlepiej niskokalorycznego coś zjeść... i ten pączek hehehehe
Mi na chińskich kalendarz Młody wychodzi jako dziewczynka :)Tylko w jednym mi się zgodził
W tej apce Moja ciąża tez jest jak się mama czuje, jak dziecko rośnie i wizyty można zapisywać, ale jakoś mnie nie przekonał do końca..Może spróbuję tej twojej apki
Soldier-Woman lubi tę wiadomość
-
Soldier, zaraz sprawdzę apkę. Biegasz na bieżni? Ja byłam leniem przed ciążą, więc nie wkraczam z treningiem teraz.
Jeju, ja mam apetyt straszny, to mnie zgubi. Biorąc pod uwagę moją nadwagę nie powinnam tyć w 1 trymestrze.
Chiński kalendarz pokazuje mi dziewczynkę, a co bedzie zobaczymy -
No ciekawe czy ten chinski kalendarz sie sprawdza... mi wychodzi chlopiec, a akurat celowalismy w chlopca, wiec moze sie spelni
Sprawdzilam tez teraz z ciekawosci wg daty poczecia mojej coreczki i rzeczywiscie wyszla dziewczynka wg chinskiego kalendarza.Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
Ja też jestem ciekawa tego kalendarza, w sumie to od was się o nim dowiedziałam i wyszedł chłopiec - nie powiem, bo bardzo bylibyśmy zadowoleni z takiego obrotu sprawy Chociaż wiadomo, że zdrowie dzieciątka najważniejsze, a płeć to tylko wisienka na torcie
Pozytywny test 23.02 -
aria40 wrote:Soldier, zaraz sprawdzę apkę. Biegasz na bieżni? Ja byłam leniem przed ciążą, więc nie wkraczam z treningiem teraz.
Jeju, ja mam apetyt straszny, to mnie zgubi. Biorąc pod uwagę moją nadwagę nie powinnam tyć w 1 trymestrze.
Chiński kalendarz pokazuje mi dziewczynkę, a co bedzie zobaczymy
Ja tez do fit ludzi nie należę... Jedyne biegi to za moim dzieckiem, a skoki na trampolinie Choć na razie waga wa normie... ale co będzie za m-c, dwa ..... strach się bać -
ja akurat przed ciaza zajadalam sie słodkim i teraz tez sobie pozwole ale od czasu do czasu. W mojej sytuacji jest tak. Ze jak bym spadła o 1-2kg to mam już niedowagę. A co do biegania to tak, biegam i trenuje cały czas, taka mam prace, rano zaprawa i 2-3 razy w tygodniu wf po 1,5 h. Teraz tylko w pracy, wcześniej z narzeczonym prawie codziennie byliśmy na siłowni, nawet na wakacjach w Turcji
Lolipop lubi tę wiadomość
11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶 -
Ja już po wizycie
Pęcherzyk głęboko w macicy, jest echo zarodka
Na następnej wizycie 26 marca powinno być serduszkoSuperGirl_83, aria40, happywife, Better_togother, plemniczka, Soldier-Woman, truskawka_oli, Lolipop, Iza_86, Loretka lubią tę wiadomość