X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • happywife Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supergirl, oj była radość :) U mnie do pewnego czasu też było do pohamowania, ale wczoraj to już zaczynałam czuć taką kwaśną slinę jak przed wymiotami, więc wolałam wyjść :P
    Co do jedzenia to bardzo dobre rozwiązanie, żeby jeść często, ale mało. Jak wczoraj dziadkowie się dowiedzieli to śmiali się, że teraz będą mnie pilnować z jedzeniem, bo ja mało jem.. Teraz też nie mam jakiegoś apetytu.

Kobietki, a tak z innej beczki - używacie jakiś ciążowych aplikacji ? Możecie polecić coś fajnego ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 11:16

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife
    Właśnie mnie też jakoś do jedzenia nie ciągnie...to znaczy nie mam ochoty, żeby się zajadać, tylko mdłości się pojawiają jak nie jem dłużej niż 3godziny :( Więc muszę coś podjadać... Choćby jabłko czy wafel ryżowy, no inaczej muli mnie :( Właśnie teraz tam mam i muszę coś zjeść, tyle ze teraz akurat jest czas mojego drugiego śniadania :)
    Co do aplikacji to ściągnęłam dwie, ale na razie bez szału. Zobaczę jak się będą spisywały w trakcie : Moja ciąża i BabyApp. Przyznaję, że ściągnęłam dwie pierwsze jakie zobaczyłam. Jakbyś znalazła lepszą to daj znać... :) Zresztą może te moje nie będą takie złe :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że przekąska pomaga Ci w mdłościach. Ja rano zjadłam sałatkę, ale w sumie też lepiej mi po niej było, może to faktycznie jest sposób, bo czuję że wczorajszy incydent w kościele zapoczątkował mdłości, bo dziś też tak średnio się czuje..Też mnie muli i mdli..

Właśnie dzisiaj sobie tak pomyślałam, ze fajnie byłoby mieć apkę, która na bieżąco informuje co i jak, ale nie znam nic takiego. Zobaczę te Twoje, chyba że znajdę jakąś super hiper to wtedy napiszę. :)

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) ja używam apki happy baby jest opisane tydzień po tygodniu jak rozwija sie maleństwo wraz ze zdjęciem, przypomina aby dodać aktualna wagę, opisuje jak mama powinna sie już czuć, ze czas na wizytę lekarza, i wpisałam sobie te wizytę, kiedy włączam apke to w prawym dolnym rogu mam na czerwono i jak klikam to jest wpisane lekarz data i godzina. A co do mdłości, w sobotę moja mama miała urodziny, a ze czekam do 1wizyty aby poinformować resztę rodziny bo mama i siostra już wiedza, musiałam kłamać ze nie pije bo mam służbę, całe szczęście przeszło. Ale w niedziele za to jak sie obudziłam, tak było mi nie dobrze... przeszło po godzinie i zaczyna sie chyba nasilać...:) Co do Płci kuzynka, która urodziła 2 miesiące temu, używa chińskiego kalendarza aby określić płeć dziecka, i przy około 10 dzieciaczkach sie sprawdziło. No i te podjadanie:) najlepiej cos niskokalorycznego i lekkiego:) ja dziś paczka zjadłam ale spaliłam na bieżni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 12:44

SuperGirl_83, aria40 lubią tę wiadomość

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Soldeir-Woman, rozwaliłaś mnie na końcu tym postem! Najlepiej niskokalorycznego coś zjeść... i ten pączek hehehehe :)

Mi na chińskich kalendarz Młody wychodzi jako dziewczynka :)Tylko w jednym mi się zgodził :)
    W tej apce Moja ciąża tez jest jak się mama czuje, jak dziecko rośnie i wizyty można zapisywać, ale jakoś mnie nie przekonał do końca..Może spróbuję tej twojej apki :)

Soldier-Woman lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier, zaraz sprawdzę apkę. Biegasz na bieżni? Ja byłam leniem przed ciążą, więc nie wkraczam z treningiem teraz.

Jeju, ja mam apetyt straszny, to mnie zgubi. Biorąc pod uwagę moją nadwagę nie powinnam tyć w 1 trymestrze.

Chiński kalendarz pokazuje mi dziewczynkę, a co bedzie zobaczymy

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe czy ten chinski kalendarz sie sprawdza... mi wychodzi chlopiec, a akurat celowalismy w chlopca, wiec moze sie spelni :)

Sprawdzilam tez teraz z ciekawosci wg daty poczecia mojej coreczki i rzeczywiscie wyszla dziewczynka wg chinskiego kalendarza.

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa tego kalendarza, w sumie to od was się o nim dowiedziałam i wyszedł chłopiec - nie powiem, bo bardzo bylibyśmy zadowoleni z takiego obrotu sprawy :D Chociaż wiadomo, że zdrowie dzieciątka najważniejsze, a płeć to tylko wisienka na torcie :D

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3

Wysłany: 5 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl - hehe wiem, sprzeczność, co ma niskokaloryczna przekąska do pączka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 13:21

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi w tych grafikach, kalendarz wychodzi, że syn jest dziewczynką, ale tutaj, w tym:
    http://www.prokerala.com/kids/baby-gender/chinese-gender-predictor.php
    to mi się zgodziło i syn jest synkiem, i teraz tez ma być syn :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    SuperGirl - hehe wiem, sprzeczność, co ma niskokaloryczna przekąska do pączka

Mnie to tylko rozbawiło, ach, taka sprzeczność jak u kobiety w ciąży :)

Soldier-Woman lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • truskawka_oli Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo musze sobie jakąś apkę ściągnąć ;)

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Soldier, zaraz sprawdzę apkę. Biegasz na bieżni? Ja byłam leniem przed ciążą, więc nie wkraczam z treningiem teraz.

Jeju, ja mam apetyt straszny, to mnie zgubi. Biorąc pod uwagę moją nadwagę nie powinnam tyć w 1 trymestrze.

Chiński kalendarz pokazuje mi dziewczynkę, a co bedzie zobaczymy

Ja tez do fit ludzi nie należę... Jedyne biegi to za moim dzieckiem, a skoki na trampolinie :) Choć na razie waga wa normie... ale co będzie za m-c, dwa ..... strach się bać:)

34bwgywl9johpf1n.png

Wysłany: 5 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat przed ciaza zajadalam sie słodkim i teraz tez sobie pozwole ale od czasu do czasu. W mojej sytuacji jest tak. Ze jak bym spadła o 1-2kg to mam już niedowagę. A co do biegania to tak, biegam i trenuje cały czas, taka mam prace, rano zaprawa i 2-3 razy w tygodniu wf po 1,5 h. Teraz tylko w pracy, wcześniej z narzeczonym prawie codziennie byliśmy na siłowni, nawet na wakacjach w Turcji

Lolipop lubi tę wiadomość

• Better_togother Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) melduję się z bledziutką krechą:) Termin planowany 05.11.2018 :)

aria40, plemniczka, Soldier-Woman, truskawka_oli, Lolipop, Iza_86 lubią tę wiadomość

Aleksander - 19/08/2015
    Miłosz - 09/11/2018
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje!!!

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7

Wysłany: 5 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratulacje :)))

• Littlegirl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :)
    Pęcherzyk głęboko w macicy, jest echo zarodka ;)
    Na następnej wizycie 26 marca powinno być serduszko :)

SuperGirl_83, aria40, happywife, Better_togother, plemniczka, Soldier-Woman, truskawka_oli, Lolipop, Iza_86, Loretka lubią tę wiadomość

*Starania od 2013,
    *Hashimoto,
    *Niepłodność idiopatyczna,
    * I UIU - 11.2017 :(
    * II UIU - 01.2018 - :(
    * III UIU - 10.02.2018 :) beta 9dpo 10,8, 10dpo 25, 12dpo 86, 15dpo 359, 17dpo 950.
    3jgx3e3kn1i4v6fc.png
  • Better_togother Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewałam się, ponieważ o synka staraliśmy się długo ze względu na hiper prolaktynę. Cieszę się i boję jednocześnie:) w którym tygodniu idziecie na wizytę?

Aleksander - 19/08/2015
    Miłosz - 09/11/2018
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Better-togother
    Gratuluję:)

Littlegirl
    Cieszę się bardzo i gratuluję!:)

Better_togother, Littlegirl lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ