Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaudiaRbn ja do prania koloru kupiłam proszek, a do białego mleczko. Podwójne płukanie włączałam, bo używałam też płynu do płukania dla niemowląt. Ciuszki prałam w 60°, nic się z nimi nie zadziało. Pieluchy, ręczniki w 80°. Prasowalam normalnie jak bawełnę ok. 3 kropek na żelazku
karmelowaaa od początku miałam wizyty co 3 tygodnie, teraz od 27 t mam co 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 19:44
-
natalka0887 mi z wyników wyszło, że cukrzycy nie mam, ale cukier na czczo praktycznie zawsze poniżej 70, a po posiłkach ledwo do 100 dociąga
przez co czasami się naprawdę źle i słabo czuję
natalka0887 lubi tę wiadomość
-
Mi położna mówiła uszy można moczyć. A wody płodowe4w brzuchu to niby omijają te rejony?
My już u siebie w domu, remont jeszcze trwa ale da się przeżyć. W nocy z niedzieli na poniedziałek znowu odwiedziłam sor ale tym razem ogólny. Myślałam że przechodzę, zawał albo inna cholerę. 4h bólu w klatce piersiowej, puls ponad 120, serce bolało i lewą ręką mi dretwiala. Na szczęście zrobili ekg I nie zawał, podali kroplowke z sodem bo był obniżony ale nie pomogło. Potem konsultacja ginekologiczna żeby sprawdzić czy nie rodze ale wszystko ok. Chcieli mnie kłaść na kardiologie bo nie dałam rady siedzieć na wózku żeby kroplowka zleciala. Poprosilam o paracetamol. Pomogło ale lewą ręką jakby mnie przewialo albo jakby pole obrobila. Nikomu nie życzę takich przeżyć. Niestety chyba na tle nerwowym bo moja matka nie nieziemsko zdenerwowala ale dopiero w nocy jakby zaczęło mi schodzić.
Na wczorajszej wizycie dziewczyny po 1650. Jeszcze zostało 4 tygjaj się uda to będziemy całować z cc w 13.10
A co do smarowania. Mi położna mówiła olejem kokosowym. Przez pierwszy miesiąc po kąpieli tak smarowalam. Później już miałam dość i stosowania oliwke hipp. A w którymś momencie w ogóle przestałamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 21:13
-
Może będą drobne, mój Szymek ważył w 32tyg 1612g. Do 35tc dobił 2200.
Teraz ma 2 lata i 9msc i waży niecałe 15kg. Fakt wszystkie spodnie mu z dupy spadają,ale nie wygląda na chuderlaka.
Takie filigranowe dziewczynki pozniej są fajnekarnataka, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Karnatka
Przeżycia straszne wiem o czym piszesz gdyż często mam wysoki puls powyżej 120 ... Ale to na tle nerwowym , już obiecałam sobie że po urodzeniu idę do kardiologa
Ja też lubię drobniutko dziewczynki 1650 super waga
Zaczynam czasem mnie schize jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to od dziś za równie dwa mc CC tak mnie wpisał w grafik na 12.11kiedy to przelecialo
Choć te dwa mc będą chyba najgorsze:-/ -
Justin Ty 2 miesiące A ja miesiąc, 4 tyg
nie wiem kiedy zleciało. Dziś przyjeżdża moja ciotka żeby pomóc że starszakami, ona się boi czy poradzi A ja mam nadzieję że się nie wystraaszy
bo mamy etap zabkowania. Pogubilam się które to już idą bo myślałam że zostaly nam tylko piątki. Może to już osemki
bo taki był krzyk i temp powyżej 39 że myślałam że to już mój koniec i wyskoczy z balkonu.
Moja mała 19 mies A waży tylko 9 kg, a młody 10,5:/ jedzenie to dramat ale już nie wygląda jak dziecko z Etiopii, jest bardzo drobna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 09:16
-
nick nieaktualnykarnataka to trzymamy kciuki za ciotkę
moja młoda 15mc i też 9kg, ale ona jest też krótka (ciuchy 74/80) więc wygląda "normalnie".
U nas też ząbkowanie na tapecie (miesiąc przebijała się dolna czwórka, dwa dni spokoju i znowu jazda z drugą dolną czwórką), więc wiem jak się czujesz... Dziś o 3 w nocy już nie miałam siły a moje dziecko kategorycznie odmawia wszelkich przeciwbólowych w syropie i drze się/rzuca/pluje jak opętane (czopki jak na złość się skończyły) i tak czekałam do rana aż zgłodnieje żeby ten syrop przemycić w mlekucyrk w tym domu jak nie wiem, a to tylko jedno dziecko póki co
-
Jastin już masz ustaloną cesarkę? Ciekawe kiedy mi będzie ustal. Może coś będzie gadał na tym USG 3 trymestru. Narazie tylko się spytał tak mimo chodem czy będę chciała CC czy sn
Ja słuchajcie dopiero wstałam. Znaczy rano już od 5.30 nie spałam bo Szymek się obudził. Wyszykowalam go do przedszkola. Usmażyłam naleśniki i o 10 poszłam znów spać. Jakoś się słabo czułam. Jeszcze pogoda taka byle jaka. A mi się wydaje od wczoraj że mi brzuch twardnieje ale w dotyku jest miękki zwłaszcza jak leżę
-
nick nieaktualny
-
U mnie wrecz przeciwnie... brzuch boli jak na okres od rana (ciagly bol), zamiast sie wyciszyc gdy leze to mam wrazenie ze sie nasilaja
ruchy czuje normalnie, ale troche sie martwie... Maz ma po pracy zadzwonic do szpitala i oni maja zadecydowac czy konieczny bedzie przyjazd
co za niefart, tydzien temu niespodziewana wizyta w szpitalu i ktg, dzisiaj to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 13:33
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
.kropka. wrote:Natalka i dobrze, odpoczywaj jak się gorzej czujesz
może masz skurcze przepowiadające? One niby wyciszają się jak człowiek poleży
-
nick nieaktualnynatalka0887 wrote:Bardziej to odczuwam jako taki ciężki brzuch, nie wiem ja nie potrafię rozróżnić tych skurczy. Takie prawdziwe odczułam 2 razy. Ale to przed 25tc. Poczułam jak się macica zrobiła twarda a za 20sek puściło.
ale pamiętam właśnie ze szkoły rodzenia, że skurcze przepowiadające ustępują jak się odpocznie i podczas kąpieli/prysznica. Więc ostatnio przed wyprawą na porodówkę chyba z godzinę relaksowałam się w wannie żeby się upewnić czy mam jechać do szpitala
Klaudia ty to masz "przygody"jak się martwisz to lepiej pojechać, zbadają, zrobią ktg i jak będzie ok to wypuszczą do domu a ty będziesz spokojniejsza
-
Klaudia brałaś magnez i nospe. Też miałam ostatnio takie bóle, ale bardziej na plecy promieniowały. Przeszli po 2 dniach. U mnie od razu kładą na oddział więc nie można jechać i się tylko zbadać...
Ja skurczy przed porodem nie miałam bo mi wody odeszły. Dopiero po oksytocynie się zaczęły, ale i tak poród nie poszedł.
Teraz to tak mnie mdli trochę może bardziej żołądek boli i promieniuje
-
Ehh... wyobrazcie sobie, ze lekarz stwierdzil ze to wszystko jest normalne i ze nie mamy po co przyjezdzac, bo odesla nas z kwitkiem! Tak tak poje***y holenderski system opieki zdrowotnej! Mam zazyc paracetamol (tutaj tabletka na wszystko, jestes chory? - paracetamol, zlamiesz reke - paracetamol, bedziesz umierac - dostaniesz paracetamol). Dopoki nie mam goraczki i nie krwawie, a bol brzucha nie jest coraz to mocniejszy to mam odpoczywac i sie nie denerwowac... Tylko jak?!
az sie poplakalam z tego wszystkiego, z tej bezradnosci
dwojke dzieci juz stracilam - tak bardzo sie boje, a jakas pinda Ci powie przez telefon nawet nie widzac Cie na oczy - wszystko jest w porzadku!
Dziewczyny musialam sie wygadac:* czasem w takich momentach tak bardzo chcialabym byc w polsce, tam na pewno nikt nie odeslalby mnie w takiej sytuacji z kwitkiem
zazdroszcze wam, ze z kazda sprawa mozecie pojechac do kekarza, skonsultowac sie - nawet nie wiecie jak to wiele, a zarazem tak niewiele. Tutaj - niestety rzeczy na pierwszy rzut oka oczywiste, tak bardzo oczywiste nie sa
,
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
KlaudiaRbn ja mam takie bóle jak okresowe gdy mnie zaparcia męczą
wtedy biorę nospe i czopek glicerynowy i na szczęście przechodzi. Ale zawsze lepiej takie coś konsultować z lekarzem.
karnataka aż Ci zazdroszczę, że jeszcze 4 tygodnie i będziesz miała maleństwa przy sobie -
A my już w szpitalu;) na izbie czekałam 3h aż lekarz dyżurny przyjdzie bo nie za bardzo mi się spieszyło rano;p nawet dzwonili do mnie kiedy będę bo pokój czeka;p zakwaterowałam się jak w hotelu. Pokój jednoosobowy, duży telewizor, duża szafa(a ja skromnie mało rzeczy brałam) łazienka w pokoju i uwaga!!! Ogromny prysznic z siedzeniem. Wszystkie pielęgniarki mówiły że od rana na mnie czekają, że od paru dni już w szpitalu o tym mówią. Ogólnie to tylko rodzić trojaczki jak tak mają traktować
kolacjemawet mi zostawili ale mąż pojechał po pizze bo obiadu nie jedliśmy. Ktg próbowali mi zrobić ale ciężko złapać 3osobne tetna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 19:38
KlaudiaRbn, Kijuki, .kropka., natalka0887, Jastin76, karnataka, StaraczkaNika, magdzi, zimowa stokrotka, RedRose, Mia21 lubią tę wiadomość