Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza_86 wrote:Martusiaa, nie wymagaj od bab w ciazy racjonalnego myslenia
A tak na serio to mysle, ze to wynika z takiej potrzeby ciaglego potwierdzania sobie, ze jest ok, niektorzy tego potrzebuja, nawet jesli to tak naprawde jest bez sensupoza tym, jak jedna zrobi kilka razy bete i test, to druga tez chce
taktaktak a poza tym tak zupełnie szczerze I'm a testoholicplemniczka, SuperGirl_83, Iza_86 lubią tę wiadomość
-
Ana. wrote:Zgadzam sie w milionie procent. Zmienia sie wszystko. Kazdego dnia towarzyszy ci lęk, taki ktoremu ten ciazowy nawet sie nie rowna... Kazdego dnia towarzyszy ci tez szczescie, takie ktoremu dzisiejsza radosc nie ma nawet jak sie porownywac. Stajesz sie kims innym. I juz nigdy, nigdy nie jest tak jak wczesniej.
Zgadzam się z Tobą, odkąd jestem mamą to jestem bardziej radosna, mimo większej ilości obowiązków i trosk związanych z macierzyństwem.
Wszystkie na pewno dobrze wiemy, że inaczej nie znaczy gorzej -
Mała_Mii wrote:No cześć ;p
A daj spokójpowiem Ci ze najgorzej to na wieczór jest ;p ogólnie to chce mi się jeść tylko problem w tym ze nie wiem co .
Jestem głodna i jak myśle co zjeść to mi się nic nie chceto biorę paluszki orzeszki chipsy czy coś takiego
jeśli chodzi o k kasy to tez o matko nie wiem co gotować żeby mi się chciało to jeść
wiec ze mną to taki problem ze jestem głodna ale nie mam na większość rzeczy ochoty
naszczescie ciągnie mnie do treściwego słonego i kwaśnego jedzenia
nie do słodyczy ;p a u Ciebie jak tam ciasteczka zjedzone ?;p
Mam podobnieW sumie jestem często głodna, ale miłości do jedzenia nie mam w ogóle. Ale trzeba jeść
tylko wszystko jakieś takie bez smaku...
A tak w ogóle to gratuluję i witam:)
Emma
Wstrzymaj się z pożegnaniem ciąży do następnej wizyty. Może jednak nie będzie źle... Naprawdę, już było gdzieś napisane, ciąża to nie matematyka.
Marcelina
Też wierzę, że u ciebie i Bąbla wszystko w porządku będzie
Arashe
Wytrzymasz, wytrzymasz. Tak szczerze to nie masz wyboru
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Słone to też nie za dobrze, bo znowu pić się chce okropnie
Dziewczyny to prawda ja np mieszkam w Holandii i nie mam możliwość pójść szybciej na usg , gdzie w pl już spokojnie mogłabym iść i tak jak zadzwoniłam 20.02 do położnej umówić się na usg ona do mnie ze dopiero 23 .03 może na wizytę mnie umówić bo wyedy już będzie wszystko wraz z sercem widząc . I nie ma możliwość szybciej . Bhcg tez tu nie jest prosto zrobić jak w pl idziesz do labo pobierają krew zaraz masz wynik ...
Jeszcze w moim przypadku gdzie 2 miesiące przed zobaczeniem 2 kresek rodziłam mojego synka z zes Edwardsa ..
Strach w oczach mam ogromny , żeby nie powiedzieć ze świruje ... bo boje się strasznie . Chociażby ułamał mi się zab , miałam stan zapalny ,poleciałam wczoraj do dentysty zaraz ( bo przecież nie leczone żeby w ciąży to zagrożenie ) zrobił mi tego zęba ( wiedziałam ze jestem w ciąży ) bo powiedział ze dlatego nie może mi zrobić rtg , a znieczulenie mi dał mówiąc ze to bezpieczne i nic nie grozi dziecku . A ja przyszłam do domu i rozpacz lament co mnie otumanilo ze się zgodziłam , i wydzwanianie po dentysta h w pl gdzie tez mi powiedzieli ze widać ze lekarz kompetentny i napewno dał mi takie znieczulenie dla kobiet w ciąży ...
a zmierzam do tego ze sama przynamniej 2,3 razy w tyg robię test bo podnosi mnie to na duchu .. zwlaszcza ze robiłam te clearblue które pokazują tydzień ciąży ... wiedz wiedziałam ze co tydzień jak zobaczę o tydzień więcej to przyrost jest dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:10
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Martusiaa wrote:A ja mam takie pytanie dlaczego wy robicie betę czy testy po 5 tc jak już ciąża jest potwierdzona? Testy są po to by potwierdzić ciążę A nie się stresować A beta po to by lekarz który ja zleca mógł sprawdzić czy jest ok jeśli nie widzi np pecherzyka w macicy i ma dylemat czy nie jest to np pozamaciczna itp.. tak to bez sensu bo tylko niepotrzebny stres.. ja tez sie denerwuje wizyte mam 9.03 na 12 ale nie przyszlo by mi do glowy by teraz robic bete (bo jest niemiarodajna a od 6000 juz nie rosnie tak jak na poczatku) a tym bardziej test
wiem ze to nie ma sensu bo co ma byc to bedzie ale mimo wszystko jestem pelna nadzieji:) bo coz MI pozostaje
-
Mała Mi trzymam za Ciebie mocno kciuki. Też się boję wszelkich znieczuleń, tym bardziej, że możliwe, że mam zle zrobioną kanałówke, której od tak sobie nie powtórzę, bo trzeba zrobić rtg przed i jestem w kropce. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie
-
Arashe wrote:Mała Mi trzymam za Ciebie mocno kciuki. Też się boję wszelkich znieczuleń, tym bardziej, że możliwe, że mam zle zrobioną kanałówke, której od tak sobie nie powtórzę, bo trzeba zrobić rtg przed i jestem w kropce. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie
Arashe lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
SuperGirl_83 wrote:Ha, też pomyślałam o Tobie, że tak ci tłumaczę, a sama sobie chciałam kuku zrobić
Martusia
Ja bety w ogóle nie robiłam i mój lekarz jej nie wymaga. Robi usg i widzi jak jest:)
A ty się pytasz czemu mam ochotę sikać prawie dwa tygodnie po moim pierwszym bladziochu?? Naprawdę??? HA! To ci powiem:
BO JESTEM KOBIETĄi czasami mam takie pomysły, jak widać powyżej nie ja jedna hahahahaa
Poza tym myślałam, że zostawie sobie na pamiątkę taki bordowy test
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
SuperGirl_83 wrote:Mam podobnie
W sumie jestem często głodna, ale miłości do jedzenia nie mam w ogóle. Ale trzeba jeść
tylko wszystko jakieś takie bez smaku...
A tak w ogóle to gratuluję i witam:)
Emma
Wstrzymaj się z pożegnaniem ciąży do następnej wizyty. Może jednak nie będzie źle... Naprawdę, już było gdzieś napisane, ciąża to nie matematyka.
Ok - poczekamy:) dzieki -
Ana. wrote:Polac jej!!
Zostal mi jeden test i zrobilam by tez zobaczyc jak ladnie sie paseczek zabarwia i U mnie a troche sie owych naogladalam:) . jak by nie bylo i tak bylabym pelna nadzieji
Ale prawda jest ze na forum jedna druga nakreca .. Choc bede sie starac wytrwac w swoich postanowieniach:)
Czy beta czy test ..wszystko w rekach Boga.
Myslalam ze nie wyslalam wiadompsci a widze ze jest lol
HeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:36
-
aria40 wrote:Martusiu kochana z całym szacunkiem każda z nas inaczej przeżywa ten czas oczekiwania. Jednych testy i bety stresują innych uspokajają i odprężają. Mi na przykład pomagają w pozytywnym myśleniu. Jesteśmy sobie tutaj przypadkowo dobrane terminem porodu i tworzymy pewnego rodzaju grupę wsparcia więc proszę Cię wspierajmy się raczej a nie krytykujmy. To jest trudny czas dla każdego ale tak już jest, że jedni odreagowują robiąc testy i bety inni gotują, ćwiczą jogę, chodzą na spacery z psem. Pełna dowolność, dzielcie się czymkolwiek, co wam pomaga i przynosi radość. Mam nadzieję, że nie uraziłam Twoich uczuć tym testem.
6 cs
Beta hcg
-
plemniczka wrote:Moja dzisiejsza beta: 7625, przyrasta o prawie 126%.
Niestety u mnie przy braku serduszka beta pieknie przyrastala, przy pustym pecherzyku tez moze dobrze przyrastac ..
Ja ją robie po to by mniej wiecej moc okreslic moment ciazy, np przy becie ok 17000 widac serduszko na USG, od jakiejs tam wartosci chyba 2000 powinien byc pecherzyk.super że beta przyrasta
plemniczka lubi tę wiadomość
6 cs
Beta hcg
-
Emma1985 wiem co czujesz. Ja myślałam wtedy ze gorzej być nie może, a później lekarz wspomniał o zaśniadzie groniastym i zaczęłam się modlić żeby to było TYLKO puste jajo płodowe.. Bo zasniad, rak kosmówki i chemia mnie kompletnie przerazaly. Na szczęście u mnie nawet jeśli był to zasniad to nie przekształcił się w raka i po pół roku jest wszystko ok.
ALE jeszcze wszystko się może zdarzyć, nie załamuj się dopóki nie dostaniesz kompletnej diagnozy!
Ja po wizycie. Ciąża młodsza tak jak podejrzewałam, zarodek ma 2mm wiec nawet aparat nie określił ile to tygodni. Żadnych zmian nie ma wiec wszystko w rękach Boga. Jak to pani doktor powiedziała 'wczesna ciąża to system zero jedynkowy. Jeśli ma być dobrze to będzie, a jeśli ma być coś nie tak to żadne siły ziemi i niebios ciąży nie utrzymają'. Także o
Iza_86, truskawka_oli, SuperGirl_83, Marcelina85 lubią tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
04.02.2025 kolejna wizyta
17.02.2025 prenatalne + pappa