Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma1985 wrote:Od dzisiaj tez bede mowic ze nir ma po co robic Bety:) moje przyrosty suppper a na usg puste jajo
21.02 80
23.02 350
27.02 3500
03.03 16 000
kto mi teraz powie dlaczego? sppkojnie szlam na usg, a tu niespodzianka:( -
Emma1985 wrote:Od dzisiaj tez bede mowic ze nir ma po co robic Bety:) moje przyrosty suppper a na usg puste jajo
21.02 80
23.02 350
27.02 3500
03.03 16 000
kto mi teraz powie dlaczego? sppkojnie szlam na usg, a tu niespodzianka:(współczuję z całego serca
Emma1985 lubi tę wiadomość
-
Witam się nieśmiało
I ja zobaczyłam 2 kreseczki 20 lutego)
Termin mam na 1 listopada , nie przeczę ze mogę urodzić w październiku ;p No ale chyba tu się rozgoszcze;)
Narazie czekam na pierwsza wizytę mam ja 23 .. i mi się dluuuzy ze szok ;( No ale będzie to już 8tyd 4 dni wiec dużo już zobaczę
To moja druga ciąża . Gabrys urodził się dla nieba ;( jest aniołkiem i czuwa nad nami ❤️Tetaz już nic złego nam nie grozi
Obydwie ciąże udało się zajść odrazu za pierwszym razem starańArashe, aria40, Iza_86, Marcelina85, Lolipop, truskawka_oli lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
SuperGirl_83 wrote:Ale byłaś na tym drugim usg już? Bo rzeczywiście betę masz ładną..
drugie usg we wtorek 13 marca, ale raczej nic z tego, mam monitoring wiec wiem kiedy byla owulacja:/
To juz bedzie 3 ciaza- jedna biochemiczna, druga bawi sie teraz w pokoju obok, trzecia do ptwierdzenia puste jajo ... -
Mała_Mii wrote:Witam się nieśmiało
Termin mam na 1 listopada , nie przeczę ze mogę urodzić w październiku ;p No ale chyba tu się rozgoszcze;)
Narazie czekam na pierwsza wizytę mam ja 23 .. i mi się dluuuzy ze szok ;( No ale będzie to już 8tyd 4 dni wiec dużo już zobaczę
To moja druga ciąża . Gabrys urodził się dla nieba ;( jest aniołkiem i czuwa nad nami ❤️Tetaz już nic złego nam nie grozi
Obydwie ciąże udało się zajść odrazu za pierwszym razem starań
Hej Mała_Mii miło Cię tu widziećJak dziś apetyt? dopisuje?
-
Nova87 wrote:To ja moge którejś oddać bol piersi
jestem typem spiącym na brzuchu i przez bolące cycki sie nie wysypiam
Mdłości miewam ale wieczorem. wystarczy coś przegryść drobnego i jest spokój. Brzuch mnie boli nadal jak na @. I może to głupio zabrzmi ale od tygodnia mam takie kichanie że szok -
Arashe wrote:Hej Mała_Mii miło Cię tu widzieć
Jak dziś apetyt? dopisuje?
A daj spokójpowiem Ci ze najgorzej to na wieczór jest ;p ogólnie to chce mi się jeść tylko problem w tym ze nie wiem co .
Jestem głodna i jak myśle co zjeść to mi się nic nie chceto biorę paluszki orzeszki chipsy czy coś takiego
jeśli chodzi o k kasy to tez o matko nie wiem co gotować żeby mi się chciało to jeść
wiec ze mną to taki problem ze jestem głodna ale nie mam na większość rzeczy ochoty
naszczescie ciągnie mnie do treściwego słonego i kwaśnego jedzenia
nie do słodyczy ;p a u Ciebie jak tam ciasteczka zjedzone ?;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Marcelina85 wrote:Ana., witaj w klubie, u mnie też nie przyrasta prawidłowo i widzę, że nawet wizytę mamy tego samego dnia! Popieram - beta o niczym nie świadczy, dopiero USG daje jakiś obraz sytuacji.
Trzymam kciuki za Wasze badania i wyniki -
Martusiaa wrote:A ja mam takie pytanie dlaczego wy robicie betę czy testy po 5 tc jak już ciąża jest potwierdzona? Testy są po to by potwierdzić ciążę A nie się stresować A beta po to by lekarz który ja zleca mógł sprawdzić czy jest ok jeśli nie widzi np pecherzyka w macicy i ma dylemat czy nie jest to np pozamaciczna itp.. tak to bez sensu bo tylko niepotrzebny stres.. ja tez sie denerwuje wizyte mam 9.03 na 12 ale nie przyszlo by mi do glowy by teraz robic bete (bo jest niemiarodajna a od 6000 juz nie rosnie tak jak na poczatku) a tym bardziej test
-
Ana. wrote:Przyzwyczajaj sie. Od polowy ciazy juz na brzuchu nie pospisz, potem przy karmieniu (jesli planujesz) tez, zelaszcza na poczatku :p
Arashe, Ana. lubią tę wiadomość
-
Martusiaa wrote:A ja mam takie pytanie dlaczego wy robicie betę czy testy po 5 tc jak już ciąża jest potwierdzona? Testy są po to by potwierdzić ciążę A nie się stresować A beta po to by lekarz który ja zleca mógł sprawdzić czy jest ok jeśli nie widzi np pecherzyka w macicy i ma dylemat czy nie jest to np pozamaciczna itp.. tak to bez sensu bo tylko niepotrzebny stres.. ja tez sie denerwuje wizyte mam 9.03 na 12 ale nie przyszlo by mi do glowy by teraz robic bete (bo jest niemiarodajna a od 6000 juz nie rosnie tak jak na poczatku) a tym bardziej test
Martusiu kochana z całym szacunkiem każda z nas inaczej przeżywa ten czas oczekiwania. Jednych testy i bety stresują innych uspokajają i odprężają. Mi na przykład pomagają w pozytywnym myśleniu. Jesteśmy sobie tutaj przypadkowo dobrane terminem porodu i tworzymy pewnego rodzaju grupę wsparcia więc proszę Cię wspierajmy się raczej a nie krytykujmy. To jest trudny czas dla każdego ale tak już jest, że jedni odreagowują robiąc testy i bety inni gotują, ćwiczą jogę, chodzą na spacery z psem. Pełna dowolność, dzielcie się czymkolwiek, co wam pomaga i przynosi radość. Mam nadzieję, że nie uraziłam Twoich uczuć tym testem.Nova87, SuperGirl_83, Iza_86 lubią tę wiadomość
-
happywife wrote:A ja mam pytanie do tych, które są już mamami. Jak to jest? Faktycznie wszystko się zmienia ? Nie chodzi mi o sam fakt, bo to mogę sobie wyobrazić, że dużo się zmieni, chodzi mi bardziej o świadomość i mentalność. Każda kobieta mówi, że po urodzeniu dziecka nic już nie jest takie same..
plemniczka, SuperGirl_83, Iza_86 lubią tę wiadomość
-
Mała_Mii wrote:No cześć ;p
A daj spokójpowiem Ci ze najgorzej to na wieczór jest ;p ogólnie to chce mi się jeść tylko problem w tym ze nie wiem co .
Jestem głodna i jak myśle co zjeść to mi się nic nie chceto biorę paluszki orzeszki chipsy czy coś takiego
jeśli chodzi o k kasy to tez o matko nie wiem co gotować żeby mi się chciało to jeść
wiec ze mną to taki problem ze jestem głodna ale nie mam na większość rzeczy ochoty
naszczescie ciągnie mnie do treściwego słonego i kwaśnego jedzenia
nie do słodyczy ;p a u Ciebie jak tam ciasteczka zjedzone ?;p
Mam ten sam problem, czuje że mnie ssie, ale jak mąż pyta co bym zjadła to ja pojęcia nie mam. A ciasteczka wciąż zamknięte, jakoś ochota na nie minęła.
Z gotowaniem też mam problem, bo nie wiem co zrobić by starsza zjadła, a nie tylko podzióbała. Już nawet siebie nie biorę pod uwagęwczoraj jej smakowały placki z cukinii ^^
Słone to też nie za dobrze, bo znowu pić się chce okropnie -
SuperGirl_83 wrote:Tak, to prawda. I nie umiem tego wytłumaczyć. Ale tak:
PO pierwsze jest to istotką, którą kochasz ponad życie. Po drugie: boisz się o nią, już zawsze. Po trzecie: koniec myślenia o sobie w perspektywie JA. Bo ja mam wpływ na dziecko, a dziecko na mnie. Głupi przykład: gdybym zachorowała teraz nieuleczalnie, to już nie chodzi o to, ze umrę młodo, ale że zostawię dziecko. Wiec muszę o siebie dbać. Po czwarte: jest inaczej, ale tak samo.
Dalej mam swoje hobby, dalej jestem sobą, no ale jest inaczej... jakbym była powiązana niewidzialną nicią z Młodym. Moje serce jest zawsze z nim
I oczywista oczywistość, że gdyby była potrzeba to skoczyłabym za nim w ogień. Tak to już chyba jestSuperGirl_83 lubi tę wiadomość
-
21.02 80
23.02 350
27.02 3500
03.03 16 000
kto mi teraz powie dlaczego? sppkojnie szlam na usg, a tu niespodzianka:( -
Moja dzisiejsza beta: 7625, przyrasta o prawie 126%.
Niestety u mnie przy braku serduszka beta pieknie przyrastala, przy pustym pecherzyku tez moze dobrze przyrastac ..
Ja ją robie po to by mniej wiecej moc okreslic moment ciazy, np przy becie ok 17000 widac serduszko na USG, od jakiejs tam wartosci chyba 2000 powinien byc pecherzyk.
aria40 lubi tę wiadomość
-
Mała_Mii wrote:Witam się nieśmiało
Obydwie ciąże udało się zajść odrazu za pierwszym razem starań( co sie stalo...?
(