X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Ja pierwsza ciaze prowadzilam na nfz, teraz tez planuje tak samo :)/QUOTE]

A czemu by nie, jeśli tylko lekarz jest OK to pewnie. Wkońcu płaci się te ZUSy.

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Dziewczyny a jest sens badania progesteronu podczas zazywania luteiny? Biore od owulacji i lekarz caly czas zalecil brac

Jak dla mnie to można zbadać kontrolnie, na jakim utrzymuje się poziomie.
    Zresztą tak samo jeśli nic się nie bierze.

Ana. lubi tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife,
    MartaBS,
    Emma1995,
    Aga188990,
    Megi777,

Dzisiaj wasz dzien! Przynoscie dobre wiesci!!

Ktos jeszcze moze? :)

oyeykova, happywife lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, witam się i ja!:)

Co do wczoraj to powiem tylko, że bym chciała każdą w miarę możliwości wesprzeć czy dać otuchę, czy czasami pozytywnego kopa, żeby właśnie myślała pozytywnie, i nie mam zamiaru wtrącać się w czyjeś zdanie na temat robienia bądź nie robienia bety ;) To jak z cc, kp, i innymi tematami - każda ma prawo mieć własne zdanie i nie ma co na siłę przekonywać drugiej do własnej racji.
    Jak któraś napisze, że robiła betę i poda to jej pogratuluję, jak napisze, że nie zrobiła ale ma test, też jej pogratuluję i tyle mojego ;)
    I żadna z nas nie jest gorsza, ani lepsza.
    Ja z moimi siostrami też często gęsto mam różne zdania na różne tematy, naprawdę. Mogłybyśmy się za łeb wziąć i tyle bym miała po nich. Ale szanujemy właśnie zdanie, każda mówi, że robi tak i koniec tematu. Żadnych kłótni! Dzięki tamu mam bardzo dobre stosunki z jedną i drugą, zawsze mogę na nie liczyć. Po co dzielić skórę na niedźwiedziu?

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj i czekam na sprawozdania!
    A co do lekarza to ja tylko prywatnie... Mieszkam na zadupiu i jakbym tu poszła na NFZ to wiem do jakiego lekarza bym trafiła i za nic nie dam mu się zbadać, o nie!

happywife, Joanna_blondi, Arashe, Ana. lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Happywife,
    MartaBS,
    Emma1995,
    Aga188990,
    Megi777,

Dzisiaj wasz dzien! Przynoscie dobre wiesci!!

Ktos jeszcze moze? :)

Dziewczyny powodzenia na wizytach i samych dobrych wiadomości :)

aw3ncwo.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem Monika.
    Według OM termin mam na 26 październik, ale ciąża według lekarza (i moich obliczeń) jest młodsza, więc pewnie na listopad się załapie :)

Przycupne u was.

Trochę o mnie... W piątek zaczęłam krwawić więc pojechałam na IP, tam zrobili mi USG i lekarz nie zobaczył zarodka... Zrobili mi teź Betę i ta przyrasta prawidłowo...

Teraz czekam jak na szpilkach do czwartku, bo wtedy mam w Lux Med USG. Mam nadzieje, że będzie coś widać...

Ana., Iza_86, truskawka_oli, Justaaa lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK witam i życzę powodzenia.
    Musisz poczekać, bo jeśli faktycznie ciaza młodsza to fasolek mógł się jeszcze nie pokazać lub na IP mają kiepski sprzęt, niejedna dziewczyna miała takie USG.

aw3ncwo.png
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Według OM termin mam na 26 październik, ale ciąża według lekarza (i moich obliczeń) jest młodsza, więc pewnie na listopad się załapie :)

Przycupne u was.

Trochę o mnie... W piątek zaczęłam krwawić więc pojechałam na IP, tam zrobili mi USG i lekarz nie zobaczył zarodka... Zrobili mi teź Betę i ta przyrasta prawidłowo...

Teraz czekam jak na szpilkach do czwartku, bo wtedy mam w Lux Med USG. Mam nadzieje, że będzie coś widać...
    Cześć MonisiaK, nie widział zarodka bo pewnie za wczesnie albo sprzęt stary jak ro bywa na IP. Będzie wszystko dobrze i moje gratulacje :)))

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monisiak
    To jak dziewczyny piszą - niestety często się zdarza na IP trafić i na słaby sprzęt i jeszcze lekarza konowała, a to razem w parze daje taki właśnie rezultat...A później się okazuje za dwa dni np.że pęcherzyk jest i to taki duży, że raczej w dwa dni nie urósł! :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

Przycupne u was.

Spokojnie, dziewczyny dobrze piszą, na IP bardziej się można załamać i zestresować przez słabego lekarza i mało czuły sprzęt.
    A o ile młodsza ciążę obstawiasz?
    Mój termin z OM tez jest na 26.10 ale ja mialam o jakieś 6 dni później owu :-)

Dzięki dziewczyny, ja na 13:45 idę..

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa

preg.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie robicie ten fajny suwaczek w opisie z info w ktoryn tygodniu jestescie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 09:02

Jezu ufam Tobie
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Dziewczyny jak sobie robicie ten fajny suwaczek w opisie z info w ktoryn tygodniu jestescie? ;)

suwaczki .com i później wklejasz tutaj link w podpisie :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrose 22-23 marca mam wizyte(dzis jade sie umowic). Ja was podczytuje a co do bety to bylam dzis rano zrobic. Nie krytykuje zadnej z was. Robie to dla spokoju ducha chociaz na chwile. To moja pierwsza ciaza wiec podgladanie tych cyferek jest pokrzepiające ;) i osobiscie uwazam ze doslownie WSZYSTKO moze sie wydarzyc na kazdym etapie ciazy. Wiec stres bedzie ciagle. A pozniej sie urodzi i bedzie jeszcze wiekszy stres! ;)

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 13 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraW wrote:
    Redrose 22-23 marca mam wizyte(dzis jade sie umowic). Ja was podczytuje a co do bety to bylam dzis rano zrobic. Nie krytykuje zadnej z was. Robie to dla spokoju ducha chociaz na chwile. To moja pierwsza ciaza wiec podgladanie tych cyferek jest pokrzepiające ;) i osobiscie uwazam ze doslownie WSZYSTKO moze sie wydarzyc na kazdym etapie ciazy. Wiec stres bedzie ciagle. A pozniej sie urodzi i bedzie jeszcze wiekszy stres! ;)

Kciuki za dużą betę!
    Mamy tak mają...martwią się o swoje dzieci od zrobienia testu chyba do samej śmierci ;)

AleksandraW, Ana. lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ;)
    Ja już w kolejce u ginka czekam, trzymam kciuki za wszystkie dzisiaj wizytujące i betujące :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 09:15

plemniczka, truskawka_oli lubią tę wiadomość

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Ja nie wiem dziewczyny czy to tak hormony mi buzują czy jestem nienormalna ale po wstepnej radosci ze wszystko u mnie ok zaczelam porownywac, szukac w necie i martwic sie ze mam za duzy pecherzyk 19mm by w nim nie bylo jeszcze zarodka. Niby lekarz powiedzial ze i do 30mm moze sie zarodek pojawic ale jednak u wiekszosci ze znalezionych przeze mnie przypadkow prxy mniejsxych pecherzykach zarodki miala. Kurde no. Niby gin widzial cos malego bialego w dole pecherzyka i podejrzewa ze to zarodek no ale teraz sobie mysle ze przeciez zarodek powinien byc przy pecherzyku zoltkowym a nie w drugim koncu pecherzyka chyba... jak ktoras ma taka wiedze by mnie uspokoic bede wdzieczna

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tez duzo wizyt. Trzymam kciuki!

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    Cześć dziewczyny! ;)
    Ja już w kolejce u ginka czekam, trzymam kciuki za wszystkie dzisiaj wizytujące i betujące :D
    Powodzenia!

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

Przycupne u was.

Witaj! A o ile mlodsza ciaze podejrzewasz? Mialas pozniej owulacje? Pamietasz jaką wielkosc ma pecherzyk? Trzymam mocno kciuki za dovre czwartkiwe wiesci

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka dostajesz zakaz na czytanie internetow! Jeśli lekarz powiedział ze jeszcze może się pojawić to słuchaj go i ciesz się ciąża! :D

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ