Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
RedRose wrote:Dziewczyny a jest sens badania progesteronu podczas zazywania luteiny? Biore od owulacji i lekarz caly czas zalecil brac
Jak dla mnie to można zbadać kontrolnie, na jakim utrzymuje się poziomie.
Zresztą tak samo jeśli nic się nie bierze.Ana. lubi tę wiadomość
-
Hej hej, witam się i ja!
Co do wczoraj to powiem tylko, że bym chciała każdą w miarę możliwości wesprzeć czy dać otuchę, czy czasami pozytywnego kopa, żeby właśnie myślała pozytywnie, i nie mam zamiaru wtrącać się w czyjeś zdanie na temat robienia bądź nie robienia betyTo jak z cc, kp, i innymi tematami - każda ma prawo mieć własne zdanie i nie ma co na siłę przekonywać drugiej do własnej racji.
Jak któraś napisze, że robiła betę i poda to jej pogratuluję, jak napisze, że nie zrobiła ale ma test, też jej pogratuluję i tyle mojego
I żadna z nas nie jest gorsza, ani lepsza.
Ja z moimi siostrami też często gęsto mam różne zdania na różne tematy, naprawdę. Mogłybyśmy się za łeb wziąć i tyle bym miała po nich. Ale szanujemy właśnie zdanie, każda mówi, że robi tak i koniec tematu. Żadnych kłótni! Dzięki tamu mam bardzo dobre stosunki z jedną i drugą, zawsze mogę na nie liczyć. Po co dzielić skórę na niedźwiedziu?
Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj i czekam na sprawozdania!
A co do lekarza to ja tylko prywatnie... Mieszkam na zadupiu i jakbym tu poszła na NFZ to wiem do jakiego lekarza bym trafiła i za nic nie dam mu się zbadać, o nie!
happywife, Joanna_blondi, Arashe, Ana. lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jestem Monika.
Według OM termin mam na 26 październik, ale ciąża według lekarza (i moich obliczeń) jest młodsza, więc pewnie na listopad się załapie
Przycupne u was.
Trochę o mnie... W piątek zaczęłam krwawić więc pojechałam na IP, tam zrobili mi USG i lekarz nie zobaczył zarodka... Zrobili mi teź Betę i ta przyrasta prawidłowo...
Teraz czekam jak na szpilkach do czwartku, bo wtedy mam w Lux Med USG. Mam nadzieje, że będzie coś widać...
Ana., Iza_86, truskawka_oli, Justaaa lubią tę wiadomość
-
MonisiaK wrote:Hej dziewczyny, jestem Monika.
Według OM termin mam na 26 październik, ale ciąża według lekarza (i moich obliczeń) jest młodsza, więc pewnie na listopad się załapie
Przycupne u was.
Trochę o mnie... W piątek zaczęłam krwawić więc pojechałam na IP, tam zrobili mi USG i lekarz nie zobaczył zarodka... Zrobili mi teź Betę i ta przyrasta prawidłowo...
Teraz czekam jak na szpilkach do czwartku, bo wtedy mam w Lux Med USG. Mam nadzieje, że będzie coś widać...))
11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶 -
Witaj Monisiak
To jak dziewczyny piszą - niestety często się zdarza na IP trafić i na słaby sprzęt i jeszcze lekarza konowała, a to razem w parze daje taki właśnie rezultat...A później się okazuje za dwa dni np.że pęcherzyk jest i to taki duży, że raczej w dwa dni nie urósł! -
Przycupne u was.
Teraz czekam jak na szpilkach do czwartku, bo wtedy mam w Lux Med USG. Mam nadzieje, że będzie coś widać...
Spokojnie, dziewczyny dobrze piszą, na IP bardziej się można załamać i zestresować przez słabego lekarza i mało czuły sprzęt.
A o ile młodsza ciążę obstawiasz?
Mój termin z OM tez jest na 26.10 ale ja mialam o jakieś 6 dni później owu
Dzięki dziewczyny, ja na 13:45 idę..
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Redrose 22-23 marca mam wizyte(dzis jade sie umowic). Ja was podczytuje a co do bety to bylam dzis rano zrobic. Nie krytykuje zadnej z was. Robie to dla spokoju ducha chociaz na chwile. To moja pierwsza ciaza wiec podgladanie tych cyferek jest pokrzepiające
i osobiscie uwazam ze doslownie WSZYSTKO moze sie wydarzyc na kazdym etapie ciazy. Wiec stres bedzie ciagle. A pozniej sie urodzi i bedzie jeszcze wiekszy stres!
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
AleksandraW wrote:Redrose 22-23 marca mam wizyte(dzis jade sie umowic). Ja was podczytuje a co do bety to bylam dzis rano zrobic. Nie krytykuje zadnej z was. Robie to dla spokoju ducha chociaz na chwile. To moja pierwsza ciaza wiec podgladanie tych cyferek jest pokrzepiające
i osobiscie uwazam ze doslownie WSZYSTKO moze sie wydarzyc na kazdym etapie ciazy. Wiec stres bedzie ciagle. A pozniej sie urodzi i bedzie jeszcze wiekszy stres!
Kciuki za dużą betę!
Mamy tak mają...martwią się o swoje dzieci od zrobienia testu chyba do samej śmierciAleksandraW, Ana. lubią tę wiadomość
-
Czesc. Ja nie wiem dziewczyny czy to tak hormony mi buzują czy jestem nienormalna ale po wstepnej radosci ze wszystko u mnie ok zaczelam porownywac, szukac w necie i martwic sie ze mam za duzy pecherzyk 19mm by w nim nie bylo jeszcze zarodka. Niby lekarz powiedzial ze i do 30mm moze sie zarodek pojawic ale jednak u wiekszosci ze znalezionych przeze mnie przypadkow prxy mniejsxych pecherzykach zarodki miala. Kurde no. Niby gin widzial cos malego bialego w dole pecherzyka i podejrzewa ze to zarodek no ale teraz sobie mysle ze przeciez zarodek powinien byc przy pecherzyku zoltkowym a nie w drugim koncu pecherzyka chyba... jak ktoras ma taka wiedze by mnie uspokoic bede wdzieczna
-
Przycupne u was.