Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga powodzenia i dawaj znać po!
Plemniczka nie czytaj, wiem ze łatwo powiedzieć ale my kobiety mamy manie porównywania a w wypadku ciąży niestety zupełnie nie ma to sensu bo wiadomo ze y każdego inaczej wszystko przebiega. Nie zamartwiaj się na zapas! Kiedy wizyta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 09:28
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Dzięki Dziewczyny! Ja mam wizytę dopiero na 19, także napiszę wieczorem :)Nie mogę się doczekać!! Zrobiłam sobie listę pytań do lekarza, żeby o niczym nie zapomnieć, może macie coś co warto poruszyć z lekarzem? Z pewnością jesteście bardziej doświadczone niż ja
Ja zawsze chodziłam do lekarzy prywatnie, dziś też idę prywatnie, ale zastanawiam się czy nie chodzić na nfz. Boję się tylko, że terminy będą bardzo odległe - wiadomo..
Co do samopoczucia to tak strasznie mi niedobrze. Jem na siłę kanapkę, ale mdli mnie na potęge. OkropnieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 09:31
Pozytywny test 23.02 -
A wracajac do tematu sluzu. U mnie jest tylko i wylacznie na papierze. Nie zalewa mnie. Wiem ze to indywidualna sprawa ale ktoras ma podobni?
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
Mój termin z OM tez jest na 26.10 ale ja mialam o jakieś 6 dni później owu
Dzięki dziewczyny, ja na 13:45 idę..
Obstawiam około tygodnia.
W dniu spodziewanej miesiączki test wyszedł negatywny, potem miałam krwawienie, ale tak na prawdę jedno dniowe (podejrzewałam zagnieżdzenie, a teraz to już sama nie wiem...)
Po tygodniu był cień cienia, który chyba tylko ja widziałam.
Dopiero po 9 dniach były dwie krechyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 09:42
-
Wreszcie do końca doczytałam... uff
Witam nowe dziewczyny, Papierówkę, której gratuluje pięknych widoków na usg ^^ oraz moją imienniczkę Monikę
Gratuluje wszystkim pomyślnych wizyt wczorajszych i życzę udanych dzisiejszych.
Z własnego doświadczenia wiem, że najlepsze na stres jest zajęcie się zupełnie czymś innym. Ja jak czytam internety... to też popadam w paranoje, od razu się trzęse i jest mi zimno...
A tu któraś z Was pisała, że plamienie może wystąpić podczas karmienia ze względu na wysoką prolaktynę, i to mnie pociesza
Zazdroszczę Wam wizyt, do mojej jeszcze taki kawał czasu, krew zrobie sobie 23 marca,
Co do wizyt to ja ide na nfz do tej samej kobity co prowadziła mi 1 ciąże, jakby trzeba było coś więcej to wtedy pójdę prywatnie (choć ona jak jest konieczne coś więcej to wysyła na obserwacje - nie lubię patoli, ale jak to ma pomóc to nie ma co narzekać).
Ana. lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dziewczyny które mają dziś wizyty i za dzisiejsze bety
Ana ja mam nakaz leżenia, nie wiem czemu ale słucham lekarza..
Plemniczko nie czytaj wujka Google...
Czasami nawet powyżej 20 mm pojawia się zarodek może się pojawić w każdej chwili tak naprawdę..
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Wieści ode mnie nienajlepsze, rano krew żywa na papierze teraz brunatne plamienie. Na usg nędza - pęcherzyk spłaszczony 1,58 na 0,85 cm, wielka pustka w środku. Mam przeczucie najgorszego, choć żarliwie się modlę o cud. Dziś jeszcze sprawdzę na lepszym usg, mam wizytę na 18stą. Trzymajcie się!!!
-
Witam. Ja też dzisiaj bylam betke zrobic z polecenia ginki. Normalnie hormony buzuja u mnie pełną parą. Ile ja się dzisiaj w lab napłakałam z dzieciaczkami ktore byly na pobraniu to szok
Powodzenia na dzisiejszych wizytach. -
AleksandraW wrote:A wracajac do tematu sluzu. U mnie jest tylko i wylacznie na papierze. Nie zalewa mnie. Wiem ze to indywidualna sprawa ale ktoras ma podobni?
Mnie też nie zalewa, najwięcej przy wypróżnianiu wylatuje, ale też bez szału. W poprzedniej ciąży to musiałam co chwilę wkładkę zmieniać, więc to z pewnością mam inaczej niż w 1.ciąży. Myślę, że to chyba nie jest istotne za bardzo...
Plemniczka
Tak sobie myślę, że jedyne co ci by się przydało to BAN na internet! no klapsa dostaniesz na gołe dupsko!Lekarz mówi to tak jest. Czekaj na wizytę i zobaczysz serduszko. Wizyty miały cię uspokajać Kochana, a nie wpędzać w gorszy nastrój... pamiętaj, że nie wolno porównywać ciąży do ciąży. Przecież każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Drogą, którą idziesz prowadzi do wiecznego stresu przez całą ciąże. Teraz porównujesz pęcherzyki, później, wagę i cm dziecka... Wykończysz się... Trzeba słuchać lekarza i przestać nad tym dumać. Postaraj się, ok?
Aria
Nie... Nie może tak być. Wszystko było przecież ładne... Może kijowy sprzęt i lekarz, który nie umie patrzeć? Wierzę, że na tym lepszym sprzęcie będzie lepiej wszystko widać! Trzymam kciuki!
-
aria40 wrote:Wieści ode mnie nienajlepsze, rano krew żywa na papierze teraz brunatne plamienie. Na usg nędza - pęcherzyk spłaszczony 1,58 na 0,85 cm, wielka pustka w środku. Mam przeczucie najgorszego, choć żarliwie się modlę o cud. Dziś jeszcze sprawdzę na lepszym usg, mam wizytę na 18stą. Trzymajcie się!!!
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
happywife wrote:Teraz dopiero nadrobiłam zaległości na forum i widzę piękne zdjęcie z usg! Papierówka -gratulacje!
Reszcie dziewczyn po wizytach również gratuluję, super wieści - oby tylko same takie!
Może też się dzisiaj pochwalisz taką fotką z usg jak Papierówka -
Ja już po wizycie, jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym.. wydawało się lekarzowi ze widzi maleńki zarodek ale nie był w 100% pewny
następna wizyta 27.03
Better_togother, oyeykova, truskawka_oli, Loretka, Iza_86, Ana., Justaaa lubią tę wiadomość
❤️Aniołek - 12tc
❤️Aniołek - 6tc -
MonisiaK wrote:Obstawiam około tygodnia.
W dniu spodziewanej miesiączki test wyszedł negatywny, potem miałam krwawienie, ale tak na prawdę jedno dniowe (podejrzewałam zagnieżdzenie, a teraz to już sama nie wiem...)
Po tygodniu był cień cienia, który chyba tylko ja widziałam.
Dopiero po 9 dniach były dwie krechy
Myślę że możesz być narazie spokojna, przy opoznieniach jest naj gorsze to ze nie ma żadnego punktu odniesienia, poczekaj do wizyty i się nie denerwuj, wszystko w pęcherzyku pojawia się z godziny na godzinę, wiec nie stresuj się narazie bo wszystko jeszcze się nadrobi
Aria40 trzymam kciuki żeby jednak było wszystko dobrze!
Aga super! Zarodek się pojawia niebawem i na nast wizycie będzie serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 10:54
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
aria40 wrote:Dokładnie tak samo uważam, ale co jakiś czas którąś drażnią testy, bety itp i się komuś uleje, bo uważa, że jego prawda jest najmojsza, więc reakcja innych jest jakby oczywista...
O nie nie.. Co do mnie to mialam dobre intencje i Zarowno moje wcześniejsze wypowiedzi jak i terazniejsze mialy na celu 'wesprzec' przed jak i po B. a nie udawadnianiu kto ma 'wieksza ' racje!inne wypowiedzi odebralam tak samo. Troszke sie naczytalam roznych reakcji..na dany stan rzeczy i tez prawda jest ze kazdy jest inny i kazdy zareaguje inaczej co nie znaczy ze przekreslam jedno czy drugie bo beta m.in. ma pomagac . ale prawda jest ze to dziala jak domino jesli wiecie co mam na mysli wymykajace sie spod kontroli ale to jak komu wygodnie i mi to ryba
Pierunem postapilabym tak samo to napewno
Zajze moze pozniej zobaczyc co u Was kiedy minie ten najbardziej streujacy okres pod warunkiem ze na forum bede czuc wieksza energię pozytywnego myslenia czy tez wiecej wiary!
Jestem tez na innym forum i tam inna atmosfera ale to wszystko jest zalezne od ludzkiego podejscia
Zycze Wam wszystkiego najlepszego bez wyjatkow!!
MuAaaa