X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2017
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Katik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz ide na bete. Tak bardzo sie denerwuje. Wczoraj nas ogromne obawy dopadly czy wszysrko jest dobrze, czy fasolka sie dobrze ulozyla, czy sie prawidlowo rozwija. Czemu to wszystko jest takie skomplikowane?

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Macierzyński jest teraz dla każdej kobiety, bezrobotnej, studiującej, pracującej na zlecenie i dzieło, fakt to tylko 1000 zł ale jest to tzw kosiniakowe (moja koleżanka studentka dostała w ubiegłym roku) i pamiętajcie, opieka bezpłatna zdrowotna w ciąży przysługuje KAŻDEJ kobiecie pracującej, niepracującej, ubezpieczonej i nieubezpieczonej., bez wyjątku.
    Na L4 można iść przy umowie zlecenie, ale trzeba sobie opłacić składkę zdrowotną.

Z tego co się orientuje to nie zdrowotna a chorobowa :)
    Dzień dobry dziewczyny. Czytam co piszecie o tych umowach ale wszystko zależy od tego jaka to umowa zlecenie, jakie składki są opłacane, czy jest to jedyna umowa, czy jest status studenta itp. Nie jestem ekspertem w tej sprawie więc niewiele wam podpowiem. Najważniejsze że maleństwa się zdrowo rozwijały.
    mietata współczuję przygód. Na pocieszenie powiem że w ciąży która Zakończyła się dopiero w 22 tc ( niewydolnosc szyjki) to na początku mój progesteron był 13 ng a miałam od 5-8 tygodnia plamienia a nawet żywą krew. Prawdopodobnie od torbieli na ciałku żółtym a acard który brałam jeszcze ro nasilal.
    Zaciakam mocno kciuki, niech się dzidzia mocno trzyma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 08:00

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katik wrote:
    Zaraz ide na bete. Tak bardzo sie denerwuje. Wczoraj nas ogromne obawy dopadly czy wszysrko jest dobrze, czy fasolka sie dobrze ulozyla, czy sie prawidlowo rozwija. Czemu to wszystko jest takie skomplikowane?

Katik, nic się nie bój - wszystko jest pewnie dobrze :)
    Bierz kwas foliowy albo witaminki prenatalne i się nie denerwuj :) beta wyjdzie piękna :) a za 3 tygodnie pewnie zobaczysz piękne <3 u małego człowieka :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Z tego co się orientuje to nie zdrowotna a chorobowa :)
    Dzień dobry dziewczyny. Czytam co piszecie o tych umowach ale wszystko zależy od tego jaka to umowa zlecenie, jakie składki są opłacane, czy jest to jedyna umowa, czy jest status studenta itp. Nie jestem ekspertem w tej sprawie więc niewiele wam podpowiem. Najważniejsze że maleństwa się zdrowo rozwijały.
    mietata współczuję przygód. Na pocieszenie powiem że w ciąży która Zakończyła się dopiero w 22 tc ( niewydolnosc szyjki) to na początku mój progesteron był 13 ng a miałam od 5-8 tygodnia plamienia a nawet żywą krew. Prawdopodobnie od torbieli na ciałku żółtym a acard który brałam jeszcze ro nasilal.
    Zaciakam mocno kciuki, niech się dzidzia mocno trzyma

no zdrowtna chorobowa jeden diabeł ;) tylko trzeba ją płacić.

no ja właśnie startowałam z 12 ng czyli 40 nmol, pisałam już o jednostkach, i miałam krwawe plamienia, teraz mi się podniosło na 18ng czyli 58 nmol i też jest średnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 08:25

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie mam pojęcia jakie są normy chociażby z tym progesteronem. O ile na becie względnie się znam, o tyle jeśli chodzi o progesteron to jestem ciemna :P Czy mój wynik progesteronu na początku ciąży 42,6 ng jest poprawny, czy to za mało? Lekarz nic nie powiedział, a ja całkiem zapomniałam spytać...

Katik, beta na pewno będzie piękna :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka a ja rano mialam lekkkie plamiwnia pomaranczowe , zazywam dufaston 3*1 , w piatek mialam miec cytologie wiec luteine na ten czas mialam.odstawic .Martwie sie czy to normalne , plamienia delikatne mam od wizyty u lekarza.

Anetta31
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Czy ja dobrze pamiętam ze masz umowę zlecenie? Jeśli tak, to do kiedy? Nie chciałabym wprowadzać w błąd, ale kiedy byłam w ciążky ponad 5 lat temu i pracowałam na umowę zlecenie, to L4 było płatne normalnie 100%, a po porodzie miałam urlop macierzyński (wtedy jeszcze tylko pół roku było). Ale to się wszystko zmienia także nie wiem... myślę że warunki kobiet w ciąży też ogólnie uległy polepszeniu w Polsce, prawda?
    Mam do czerwca, do końca czerwca umowę. Teraz (czytałam w necie) że na L4 można iść jeśli ma się płacone chorobowe min 90dni i można na zwolnieniu być ale tylko do końća umowy

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis Twój prog jest super!

Anetta po cytologii plamienia są normalne bo szyjka w ciąży jest mocno ukrwiona.

A ja też jestem listopadowka ale oficjalnie się przywitam jak przetrwam 10 tc.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Na umówię zlecenie niestety macierzyński w ogóle nie przysługuje , nie wiem jak z L4 ciążowym nie chce wprowadzić w błąd, ale zwykle L4 z powodu choroby również nie przysługuje,
    Dokładnie tak :) tzn teraz macierzyńskie się nalezy pspie bezrobotnej, studentce i osobom praującym na zlecenie - 1000zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 08:51

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata niby jeden diabeł ale dwie różne składki. Ja po owulacji w tym cyklu miałam 11,55 ng a od owu jesyem na luteinie. Że względu na plamienia drobne przez dwa dni dostałam dodatkowo duphaston. Progesteronu teraz nie sprawdzałam bo i tak jestem obstawiania lekami. Hormon ten jest pulsacyjny i tylko to mnie pociesza.
    Jesteś po zabiegu obstawiona też lekami i specjalistami. Dużo leżeć, odpoczywać, brać leki i mieć pozytywne myśli. Jedyne co więcej nam pozostaje to Czekać.

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless tylko ze ja cytologi nie mialam jeszcze tylko usg I badanie ginekologiczne w poniedzialek wieczorem.Cytologie mam miec w piatek .

Anetta31
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Kurczę nie mam pojęcia jakie są normy chociażby z tym progesteronem. O ile na becie względnie się znam, o tyle jeśli chodzi o progesteron to jestem ciemna :P Czy mój wynik progesteronu na początku ciąży 42,6 ng jest poprawny, czy to za mało? Lekarz nic nie powiedział, a ja całkiem zapomniałam spytać...

Wynik moim zdaniem bardzo dobry :) zazdroszczę pozytywnie bo u mnie z tym zawsze był problem.

Hope miło cie widziec :) ja się odważyłam. Wkoncu to tylko forum a biegu wydarzeń nie zatrzymam. Staram się być dobrej myśli. Mam nadzieję że jednak pozostaniemy i na naszym watku

mhsv9vvj9veszbog.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 wrote:
    Hopeless tylko ze ja cytologi nie mialam jeszcze tylko usg I badanie ginekologiczne w poniedzialek wieczorem.Cytologie mam miec w piatek .
    Po usg transvaginalnym tez może być plamienie. Bierzesz leki. Nic więcej nie zrobisz.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszko widziałam ze się przywitałas :) i bardzo dobrze :)
    Ja mam trochę uraz bo byłam matką założycielka wątku marcowego i koniec był mocno bolesny. Teraz raczej na zimno biorę ta ciążę.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odbieram betę z poniedziałku, mam nadzieje że ładnie urosła.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Ja dziś odbieram betę z poniedziałku, mam nadzieje że ładnie urosła.

Na pewno ładnie urosła :) Ja jednak więcej bety nie robię, chyba że ze wskazań lekarza ;P

Hopeless rozumiem Cię, też się boję, mam mętlik w głowie. Tak już jest po poronieniu :( Musimy szczerze uwierzyć w to, że będzie dobrze. Nie potrafię całkowicie na zimno przyjąć tej ciąży, bo mam wrażenie że podświadomie "sama" ją wtedy "odrzucę" a tego też bym nie chciała... eh.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Katik, nic się nie bój - wszystko jest pewnie dobrze :)
    Bierz kwas foliowy albo witaminki prenatalne i się nie denerwuj :) beta wyjdzie piękna :) a za 3 tygodnie pewnie zobaczysz piękne <3 u małego człowieka :)
    Mam witaminy prenatalne i mnóstwo innych leków. Wynik będę mieć dziś po 18. Teraz to i tak emocje są bardzo skrajne.

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta,

3mam kciuki za wszystkie podwojone bety i ładne progesterony :).
    Proszę też o kciuki za mnie bo dziś po raz pierwszy idę do gina żeby zobaczyć czy w ogóle jestem w ciąży ;) ;) bo jak na razie to były tylko dwa pozytywne sikane testy, brak @ i kilka objawów ciążowych także dziś sądny dzień :p

Rysiowa, Kaczorka lubią tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 wrote:
    Hejka a ja rano mialam lekkkie plamiwnia pomaranczowe , zazywam dufaston 3*1 , w piatek mialam miec cytologie wiec luteine na ten czas mialam.odstawic .Martwie sie czy to normalne , plamienia delikatne mam od wizyty u lekarza.
    Nie martw się, bardzo często po badaniu ginekologicznym pojawiają się plamienia, cała pochwa jest mocno rozpulchniona i wrażliwa więc łatwo ja delikatnie uszkodzić/zadrapać. W żaden sposób to nie zagraża fasolce :)

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeska trzymam kciuki :)

Cześka lubi tę wiadomość

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ