X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2017
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście wszystkiego cudownego KOBIETKI w naszym dniu :) <3

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 wrote:
    U ginekologa mam wizytę za chwile. A jak robiłam betę przed sinkanymi to wyszła ujemna. A prawda jest taka ze nie miałam kiedy pójść do laboratorium badania zrobić. Uznałam ze dziś się dowiem co i jak. Okres zawsze miałam jak w zegarku a tu brak juz ponad tydzień .

No to dziewczyny, trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści! <3

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co cycki nie urosły. I nie bolą ;) tylko sutki przy dotyku wrażliwe.
    Mdli przez większość czasu, ale delikatnie. I najbardziej po słodkim.
    Za to od poniedziałku chyba wszystko się rozciąga, bo czuję bóle, kłucia i ciągnięcia.

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze USG, żeby już ciąża była potwierdzona naocznie a nie tylko testami :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero w piątek. Mi tam nic nie rośnie i nic nie boli, kurcze fajnie by było gdyby tak zostało :) Jak mi się te wszystko hormony z ivf "wypłukały" to od razu lepiej się czuję.

Ale i tak nie dociera do mnie, że jestem w ciąży. Zawsze myślałam, że "to" poczuję, że się uniosę 3cm nad ziemię i w ogóle, ale nic, totalne zero. Ani mnie nie ciągnie na kupowanie malutkich ciuszków, ani nie rozkminiam wyprawki, dosłownie nie dociera to do mnie :) może jak na usg potwierdzimy i się utrzyma powyżej 12 tyg to dotrze w końcu ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Ja mam wizytę dopiero w piątek. Mi tam nic nie rośnie i nic nie boli, kurcze fajnie by było gdyby tak zostało :) Jak mi się te wszystko hormony z ivf "wypłukały" to od razu lepiej się czuję.

Ale i tak nie dociera do mnie, że jestem w ciąży. Zawsze myślałam, że "to" poczuję, że się uniosę 3cm nad ziemię i w ogóle, ale nic, totalne zero. Ani mnie nie ciągnie na kupowanie malutkich ciuszków, ani nie rozkminiam wyprawki, dosłownie nie dociera to do mnie :) może jak na usg potwierdzimy i się utrzyma powyżej 12 tyg to dotrze w końcu ;)

Też nawet nie pomyślałam o kupowaniu czegokolwiek. Poczekam spokojnie do wakacji :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Odebrałam betę z poniedziałku, tj 15dpo wynosi 180,5. Wg kalkulatora belly przyrost 200% :) z 11dpo była 20,6.

Kaczorka, Cześka, antonna, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:

Odebrałam betę z poniedziałku, tj 15dpo wynosi 180,5. Wg kalkulatora belly przyrost 200% :) z 11dpo była 20,6.

No to pięknie przyrosło :)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęścia dla wszystkich w dniu kobiet!

antonna lubi tę wiadomość

• mietata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie jak beta rośnie, mnie jeszcze czeka 5 pomiar, normalnie się wykończę ;) finansowo też.
    zbieram te faktury z kliniki i kiedyś temu mojemu dzieciowi pokażę ile musiałam w niego zainwestować jeszcze przed urodzeniem ;)

a porpos wydatków, czy te z was które biorą clexane macie to na R czy płacicie pełną stawkę?
    Ja tego chyba finansowo nie udźwignę prolutex na 7 dni 210 zł, clexane na 10 dni -150 zł, Lutinus na 10 dni - 120 zł, crnone na 14 dni 220 zł
    toż to idzie zbankrutować....nie wyobrażam sobie brania takiego arsenału za kilkaset złotych przez najbliższe 6 tygodni....

• Holibka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobiety! :)

Gratuluję przyrostu bety Lilly :)

U mnie po badaniach wyszło, że tolerancja glukozy jest książkowa, ale tsh podwyższone 2,174, więc będę wcinać euthyrox. Do wizyty mam N25 z poprzedniego leczenia sprzed kilku miesięcy, a potem zobaczymy :/

Trochę mnie spryszczyło, na twarzy i dekolcie, a na dekolcie nigdy przenigdy nic nie miałam, chyba po tej luteinie niestety :/

Generalnie u mnie kociokwik w pracy i nie mam czasu myśleć o ciąży, może to i dobrze :P

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka powodzenia, trzymam kciuki :)

Apropos badania - uświadomiłam męża jak wygląda takie pierwsze usg, bo tak jak sądziłam, on myślał że to przez brzuch. No i powiedział, że jednak nie chce. W sumie to chyba dobrze, po przemyśleniu chyba też czułabym się niekomfortowo w takiej sytuacji. Na brzuszkowe będzie ze mną chodził ;)

Cześka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

Apropos badania - uświadomiłam męża jak wygląda takie pierwsze usg, bo tak jak sądziłam, on myślał że to przez brzuch. No i powiedział, że jednak nie chce. W sumie to chyba dobrze, po przemyśleniu chyba też czułabym się niekomfortowo w takiej sytuacji. Na brzuszkowe będzie ze mną chodził ;)

Mój za to nagle stwierdził, że on chce iść! :P ale juz za późno bo wizytę umowilam się w porannych godzinach gdy będzie w pracy :)
    Może następnym razem :P

Mietata- ja mam refundowane zastrzyki z Clexane (płacę ok. 30zł za 10 zastrzykow) i Luteine Dopochwowa (5zl zamiast 58zl) z leków które mogli mi zrefundowac.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

Mój też chciał iść ze mną, ale jak go poinformowałam, że na usg przez brzuch będzie za wcześnie to zrezygnował, potem stwierdził że jednak pójdzie, a ostatnio znów było że jednak posiedzi w poczekalni :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ma czas, więc zobaczymy na czym w końcu stanie :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana piękny, książkowy przyrost widać że maluszek porządnie się rozgościł ;) Gratulacje !

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG nie widać nic poza powiększoną macicą. Wg ostatniej miesiączki 5 tydzień, ale wg mnie jest wcześniej. Wiec nie popadam w panikę. Aczkolwiek się troszkę zmartwilam. Jutro betę zrobię i powtórzę w poniedziałek. Dostałam tabletki a za tydzień powtórzyć USG. Co ma być co będzie.

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 wrote:
    Na USG nie widać nic poza powiększoną macicą. Wg ostatniej miesiączki 5 tydzień, ale wg mnie jest wcześniej. Wiec nie popadam w panikę. Aczkolwiek się troszkę zmartwilam. Jutro betę zrobię i powtórzę w poniedziałek. Dostałam tabletki a za tydzień powtórzyć USG. Co ma być co będzie.

Nie ma co się stresować :) w tym czasie to całkiem normalne że nic nie widać jeszcze na USG, o czym pewnie ginekolog Ci powiedział.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:

Pięknie <3 Miałam podobną betę w 16dpo (194,8mlU/ml) :) betę robiłam w czwartek a w poniedziałek na USG już był pęcherzyk ciążowy :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, wszystkiego naj! I żeby te wszystkie fasolki ładnie wykiełkowały w listopadzie :).

Nie wiem czy znacie blog mama ginekolog, ale jeśli nie, to dziś pojawił się ciekawy wpis o leżeniu w ciąży:

http://mamaginekolog.pl/lezenie-odpoczywanie-oto-pytanie/

mietata, Anetta31, Cześka, antonna lubią tę wiadomość

0d1y9jcgfiocpria.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysiowa wrote:
    Kobiety, wszystkiego naj! I żeby te wszystkie fasolki ładnie wykiełkowały w listopadzie :).

Nie wiem czy znacie blog mama ginekolog, ale jeśli nie, to dziś pojawił się ciekawy wpis o leżeniu w ciąży:

http://mamaginekolog.pl/lezenie-odpoczywanie-oto-pytanie/

Genialny artykuł, dzięki za podlinkowanie :) też mnie zawsze to zastanawiało, że leżenie kobiet przez kilka miesięcy musi doprowadzić do jakiejś degeneracji mięśni i w ogóle do depresji chyba....

Fakt, że w przypadku moich krwawień lub bólu brzucha kładłam się pod kocyk, żeby się trochę rozluźnić, ale jak przechodziła to wstawałam i robiłam swoje...cieszę się, że medycyna jednak potwierdza, że nie jestem szalona :)

w ogóle genialny blog, świetnie sobie poczytać fachowe porady antyzabobonowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 15:25

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ