X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2017
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście wszystkiego cudownego KOBIETKI w naszym dniu :) <3

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 wrote:
    U ginekologa mam wizytę za chwile. A jak robiłam betę przed sinkanymi to wyszła ujemna. A prawda jest taka ze nie miałam kiedy pójść do laboratorium badania zrobić. Uznałam ze dziś się dowiem co i jak. Okres zawsze miałam jak w zegarku a tu brak juz ponad tydzień .

No to dziewczyny, trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści! <3

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co cycki nie urosły. I nie bolą ;) tylko sutki przy dotyku wrażliwe.
    Mdli przez większość czasu, ale delikatnie. I najbardziej po słodkim.
    Za to od poniedziałku chyba wszystko się rozciąga, bo czuję bóle, kłucia i ciągnięcia.

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze USG, żeby już ciąża była potwierdzona naocznie a nie tylko testami :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero w piątek. Mi tam nic nie rośnie i nic nie boli, kurcze fajnie by było gdyby tak zostało :) Jak mi się te wszystko hormony z ivf "wypłukały" to od razu lepiej się czuję.

Ale i tak nie dociera do mnie, że jestem w ciąży. Zawsze myślałam, że "to" poczuję, że się uniosę 3cm nad ziemię i w ogóle, ale nic, totalne zero. Ani mnie nie ciągnie na kupowanie malutkich ciuszków, ani nie rozkminiam wyprawki, dosłownie nie dociera to do mnie :) może jak na usg potwierdzimy i się utrzyma powyżej 12 tyg to dotrze w końcu ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Ja mam wizytę dopiero w piątek. Mi tam nic nie rośnie i nic nie boli, kurcze fajnie by było gdyby tak zostało :) Jak mi się te wszystko hormony z ivf "wypłukały" to od razu lepiej się czuję.

Ale i tak nie dociera do mnie, że jestem w ciąży. Zawsze myślałam, że "to" poczuję, że się uniosę 3cm nad ziemię i w ogóle, ale nic, totalne zero. Ani mnie nie ciągnie na kupowanie malutkich ciuszków, ani nie rozkminiam wyprawki, dosłownie nie dociera to do mnie :) może jak na usg potwierdzimy i się utrzyma powyżej 12 tyg to dotrze w końcu ;)

Też nawet nie pomyślałam o kupowaniu czegokolwiek. Poczekam spokojnie do wakacji :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Odebrałam betę z poniedziałku, tj 15dpo wynosi 180,5. Wg kalkulatora belly przyrost 200% :) z 11dpo była 20,6.

Kaczorka, Cześka, antonna, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:

Odebrałam betę z poniedziałku, tj 15dpo wynosi 180,5. Wg kalkulatora belly przyrost 200% :) z 11dpo była 20,6.

No to pięknie przyrosło :)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęścia dla wszystkich w dniu kobiet!

antonna lubi tę wiadomość

• mietata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie jak beta rośnie, mnie jeszcze czeka 5 pomiar, normalnie się wykończę ;) finansowo też.
    zbieram te faktury z kliniki i kiedyś temu mojemu dzieciowi pokażę ile musiałam w niego zainwestować jeszcze przed urodzeniem ;)

a porpos wydatków, czy te z was które biorą clexane macie to na R czy płacicie pełną stawkę?
    Ja tego chyba finansowo nie udźwignę prolutex na 7 dni 210 zł, clexane na 10 dni -150 zł, Lutinus na 10 dni - 120 zł, crnone na 14 dni 220 zł
    toż to idzie zbankrutować....nie wyobrażam sobie brania takiego arsenału za kilkaset złotych przez najbliższe 6 tygodni....

• Holibka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobiety! :)

Gratuluję przyrostu bety Lilly :)

U mnie po badaniach wyszło, że tolerancja glukozy jest książkowa, ale tsh podwyższone 2,174, więc będę wcinać euthyrox. Do wizyty mam N25 z poprzedniego leczenia sprzed kilku miesięcy, a potem zobaczymy :/

Trochę mnie spryszczyło, na twarzy i dekolcie, a na dekolcie nigdy przenigdy nic nie miałam, chyba po tej luteinie niestety :/

Generalnie u mnie kociokwik w pracy i nie mam czasu myśleć o ciąży, może to i dobrze :P

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka powodzenia, trzymam kciuki :)

Apropos badania - uświadomiłam męża jak wygląda takie pierwsze usg, bo tak jak sądziłam, on myślał że to przez brzuch. No i powiedział, że jednak nie chce. W sumie to chyba dobrze, po przemyśleniu chyba też czułabym się niekomfortowo w takiej sytuacji. Na brzuszkowe będzie ze mną chodził ;)

Cześka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

Apropos badania - uświadomiłam męża jak wygląda takie pierwsze usg, bo tak jak sądziłam, on myślał że to przez brzuch. No i powiedział, że jednak nie chce. W sumie to chyba dobrze, po przemyśleniu chyba też czułabym się niekomfortowo w takiej sytuacji. Na brzuszkowe będzie ze mną chodził ;)

Mój za to nagle stwierdził, że on chce iść! :P ale juz za późno bo wizytę umowilam się w porannych godzinach gdy będzie w pracy :)
    Może następnym razem :P

Mietata- ja mam refundowane zastrzyki z Clexane (płacę ok. 30zł za 10 zastrzykow) i Luteine Dopochwowa (5zl zamiast 58zl) z leków które mogli mi zrefundowac.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

Mój też chciał iść ze mną, ale jak go poinformowałam, że na usg przez brzuch będzie za wcześnie to zrezygnował, potem stwierdził że jednak pójdzie, a ostatnio znów było że jednak posiedzi w poczekalni :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ma czas, więc zobaczymy na czym w końcu stanie :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana piękny, książkowy przyrost widać że maluszek porządnie się rozgościł ;) Gratulacje !

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG nie widać nic poza powiększoną macicą. Wg ostatniej miesiączki 5 tydzień, ale wg mnie jest wcześniej. Wiec nie popadam w panikę. Aczkolwiek się troszkę zmartwilam. Jutro betę zrobię i powtórzę w poniedziałek. Dostałam tabletki a za tydzień powtórzyć USG. Co ma być co będzie.

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 wrote:
    Na USG nie widać nic poza powiększoną macicą. Wg ostatniej miesiączki 5 tydzień, ale wg mnie jest wcześniej. Wiec nie popadam w panikę. Aczkolwiek się troszkę zmartwilam. Jutro betę zrobię i powtórzę w poniedziałek. Dostałam tabletki a za tydzień powtórzyć USG. Co ma być co będzie.

Nie ma co się stresować :) w tym czasie to całkiem normalne że nic nie widać jeszcze na USG, o czym pewnie ginekolog Ci powiedział.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:

Pięknie <3 Miałam podobną betę w 16dpo (194,8mlU/ml) :) betę robiłam w czwartek a w poniedziałek na USG już był pęcherzyk ciążowy :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, wszystkiego naj! I żeby te wszystkie fasolki ładnie wykiełkowały w listopadzie :).

Nie wiem czy znacie blog mama ginekolog, ale jeśli nie, to dziś pojawił się ciekawy wpis o leżeniu w ciąży:

http://mamaginekolog.pl/lezenie-odpoczywanie-oto-pytanie/

mietata, Anetta31, Cześka, antonna lubią tę wiadomość

0d1y9jcgfiocpria.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysiowa wrote:
    Kobiety, wszystkiego naj! I żeby te wszystkie fasolki ładnie wykiełkowały w listopadzie :).

Nie wiem czy znacie blog mama ginekolog, ale jeśli nie, to dziś pojawił się ciekawy wpis o leżeniu w ciąży:

http://mamaginekolog.pl/lezenie-odpoczywanie-oto-pytanie/

Genialny artykuł, dzięki za podlinkowanie :) też mnie zawsze to zastanawiało, że leżenie kobiet przez kilka miesięcy musi doprowadzić do jakiejś degeneracji mięśni i w ogóle do depresji chyba....

Fakt, że w przypadku moich krwawień lub bólu brzucha kładłam się pod kocyk, żeby się trochę rozluźnić, ale jak przechodziła to wstawałam i robiłam swoje...cieszę się, że medycyna jednak potwierdza, że nie jestem szalona :)

w ogóle genialny blog, świetnie sobie poczytać fachowe porady antyzabobonowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 15:25

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ