Listopadowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
martaaak wrote:Moja beta niestety, stoi w miejscu. Powtórzę w piątek badanie,ale już wiem na co się szykować. No chyba,ze bedzie cud i się okaże ze ciąża zdrowa, w co wątpię
-
Marta bardzo mi przykro Powtórz badanie koniecznie i trzymam kciuki żeby jednak było dobrze!
Witaj AGAGITA
Dziękuje dziewczyny nie powiem, kamień z serca. Cieszę się bardzo
Ale robiłam też TSH i skoczyło mi prawie do 2,7. Biorę Euthyrox 50 ale pewnie mi zwiększą.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Cześka wrote:Lilly_Ana piękny, książkowy przyrost widać że maluszek porządnie się rozgościł Gratulacje !
Cześka lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Invis wrote:Nie ma co się stresować w tym czasie to całkiem normalne że nic nie widać jeszcze na USG, o czym pewnie ginekolog Ci powiedział.
Powiedziała od razu zanim zrobiła ze nie będzie pewnie nic widać -
Lilly_Ana wrote:Marta bardzo mi przykro Powtórz badanie koniecznie i trzymam kciuki żeby jednak było dobrze!
Witaj AGAGITA
Dziękuje dziewczyny nie powiem, kamień z serca. Cieszę się bardzo
Ale robiłam też TSH i skoczyło mi prawie do 2,7. Biorę Euthyrox 50 ale pewnie mi zwiększą.
moja gin/endo zrobiła mi taką rozpiskę z euthyroxem: jak wyjdzie tyle, a tyle, to taka dawka, jak po 2 tygodniach nie spadnie to zwiększyć o tyle.
Fajnie to wyszło bo mam w domu wszystkie chyba dawki euthyroxu i tak kombinuje dawki i łamie tabletki
Ja brałam 75 i z poziomu 1,1 wzrosło mi do 2,07 (robiłam przy okazji bety) więc od razu podniosłam do 88. Lekarz uprzedzał mnie,że wraz z pozytywnym testem TSH skoczy w górę, więc od razu zwiększać dawkę. Zobaczymy czy ta dawka obniży. TSH ma to do siebie że nieźle skacze i trzeba szybko reagować i zmieniać dawki. Ja mam zalecenie badania co 2 tyg, bo jak znowu urośnie to jest większe ryzyko poronienia plus dziecko korzysta z naszych hormonów więc trzeba mu zapewnić dobry poziom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 16:41
-
Anetta31 wrote:Dziewczyny ale to chyba sa rozne normy beta ? Ja robilam tylko raz w 31 dniu cyklu po pozytywnym tescie z moczu I wynosilo 545 .Witaj Agagita u mnie tez 3 ciaza poprzednia 2005 I 2007
Normy mogą być różne, ale beta bardzo szybko rośnie, i rośnie od zera. No i każda kobieta jest inna i inny będzie miała poziom tego hormonu jedna w dniu spodziewanej miesiączki będzie miała mniej druga więcej. Najwazniejszy jest przyrost w normie.
-
Anetta31 wrote:Dziewczyny ale to chyba sa rozne normy beta ? Ja robilam tylko raz w 31 dniu cyklu po pozytywnym tescie z moczu I wynosilo 545 .Witaj Agagita u mnie tez 3 ciaza poprzednia 2005 I 2007
wartość bety nie ma tak wielkiego znaczenia ,liczy się wzrost w ciągu 48h,. Z resztą jak dostajecie wynik to tam jest zakres ile w danym tyg powinno być minimum ile maksimum.
A to zalezy, niektóre są w ciąży bliźniaczej więc beta wyższa, inne miały później/wczesniej owulacje więc w niby w tym samym dniu cyklu wyniki u 2 osób mogą się bardzo różnić.
najważniejszy jest przyrost....
Anetta31, Invis lubią tę wiadomość
-
martaaak wrote:W piątek było 97 a dzisiaj 98.9.
Jeszcze się z Wami nie żegnam,w piątek dam znać co i jak. -
Ok , przyznam ze beta robilam pietwszy raz przy poprzednich ciazach tylko test z moczu Mietata ja tarczycy nie mam wcale , wczoraj bylam u mojego endo kazal przyjsc na wizyte 20 kwietnia ja jestem teraz na 100 eutyroxa kazal dawki nie zmienia.Tsh mialam ostatnio w styczniu robione a mam zrobic przed wizyta w kwietniuAnetta31
-
Anetta, ja nie jestem lekarze, pewnie każdy ma swoje podejście i wszystko zależy od pacjenta i jego ogólnego stanu i innych parametrów. Ja tylko pisałam co mój mi zalecał i tego się trzymam
Invis lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ale naprodukowałyście stron
Ja wróciłam z pracy. Beznadziejny mam dziś humor, męża zabijam wzrokiem mimo jego dobrych chęci. Głupio mi z tym, ale po prostu wredna jestem dla niego i koniec. To chyba hormony...
Martaak bardzo mi przykro.
Ja miałam zawsze małe piersi, ale teraz są bardziej napięte, bardzo wrażliwe i nie mogę położyć się na brzuchu bo bolą jak cholera, nawet przytulić bardziej do męża się nie mogę bo zaraz jęczę że mnie cycki bolą.
W tamtej ciąży robiłam betę, bardzo ładnie przyrastała a mimo to szczęśliwego zakończenia brak.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
o to widzę, że zajadających ethyrox jest nas tu więcej
Ja przez kilka m-cy zjadłam kilka paczek euthyroxu N25 i poziom spadł mi z 2,5 na 1,5, trochę jeszcze pobrałam i stwierdziłam (wiem, być może zbyt lekkomyślnie, nie ma sensu nad tym teraz debatować), że dam trochę tarczycy popracować i odstawiłam euthyrox, żeby się nie rozleniwiła.
Przed ciążą nie badałam poziomu TSH mniej więcej od października. Teraz 2,174 wyszło na wczorajszym badaniu i ginekolog powiedział, że za dużo no i jem do wizyty w przyszłym tygodniu te pozostałości euthyroxu n25, które mi zostały z poprzedniego leczenia. Zobaczymy co dalej, pewnie też będę często badać TSH.
Ja jestem rocznik '87, do tego ze wschodu, gin-endo powiedział mi że ten rocznik bardzo często ma problemy z tarczycą i że Czarnobyl miał tu znaczenie. Na szczęście u mnie to nie hashimoto.
Z pamiętnika ciężarnej: właśnie zjadłam hummus z suszonymi pomidorami. To było tak cudownie słono-kwaśne.IZA92 lubi tę wiadomość