Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2023 🤰🏻

Oceń ten wątek:
  • Bootylishous Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatrinaG wrote:
    Tak, wszystkie w normie.

Jh mi pielęgniarka powiedziała, żebym wypiła w ciągu 5min od pierwszego pobrania krwi na czczo.

o dobrze wiedzieć, bo właśnie ide w przyszłym tygodniu, a pamietam jak kiedyś miałam to kazali ma wypić w 3 sekundy.

KatrinaG lubi tę wiadomość

• Bootylishous Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaaa89 wrote:
    Ja też już ten test mam za sobą.
    I przed testem kazał mi lekarz normalnie jeść to co zwykle, nie że nie jesz słodyczy tydzień i nagle dzień wcześniej się obżerasz, kazał jeść to co zwykle się je. I ostatni posiłek miałam zjeść nie mniej niż 12 h przed testem. Żadnej kawy rano, śniadanka, nawet leków mówili żeby nie brać.
    Sam napój nie był zły, spodziewałam się, że mnie będzie mniw będzie mdlić itp i nic z tego, czułam się tylko fatalnie jak ten cukier że mnie schodził, ledwo do domu dojechałam po tym teście i normalnie całą się trzęsłam. Od razu poszłam spać i spałam pol dnia, dopiero pierwszy posiłek zjadłam o 16 jakos. A test był coś koło 8.30. I wyszedł źle dlatego teraz mam glukometr i pomiary non stop. Plus metformina wolno działająca. Jak będzie gorzej to będzie i insulina. Ale póki co im jem gorzej tym mam lepszy cukier 🤣 więc człowiek głupi i dietle stosuje a tu wychodzi na to że naleśniki z dżemem, pizza, budynie itp to powinien być mój chleb powszedni ☺️☺️☺️

A co do wyprawki to hmn jak mam gorszy dzień to kupuje coś dla dziecka. Już mam w zasadzie od 44-50-56. Ale tylko ciuchy. No i miałam kupować neutralne ale powiedzieli że raczej dziewczynka więc 99 % ubranek to są kwiatki, czerwienie róże fiolety, sukienki, spódniczki, rajstopki kolorowe itp. Gorzej jak się okaże że to chłopiec 🤣
    Fotelik- będziemy kupować avionaut pixel, wózek jeszcze nie wiemy ale nie chcę drogiego więc pewnie kupię używany jakiś 2 in 1-gondola+ spacerówka.
    Żadnych pieluch, tetry, kocyków, czapeczek, skarpetek, apteczki itd nie mamy jeszcze np i łóżeczka ale z tego co czytałam to te next to me crib, z opuszczanym bokiem są najlepsze.

Kupujesz też rozmiary 44? mi wszystkie koleżanki mówią, że 56, a może tylko pare 50, bo jednak bobo może nawet nie ubrac. Z tymi małymi rozmiarami czekam bliżej końca, aż będzie wiadomo ile młoda mniej wiecej może mieć wagi. Chociaż te pomyłki w pomiarach lekarzy dotyczących wagi dziecka nawet o 500-600 g mnie przerażają ;p

Fotelik też chcemy avionaut pixel pro, jednak waga tutaj robi robote :) a czym się wyróżnia ten model next to me crib, że ma najlepsze opinie? w sumie wszystkie dostawki mają opuszczany bok.

• Palcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam kilka dni temu różne dostawki i Chicco ma według mnie najfajniejszy system opuszczania boku, bo można to zrobić jedną ręką. Opuszczanie np. w Kinderkraft jest po naciśnięciu dwóch przycisków, które znajdują się po obu stronach tego boku, także dużo mniej wygodnie.
    Ostatecznie zdecydowałam się na Chicco next to me forever - to jest ta większa wersja dostawki. Powinna starczyć na ok. 3 lata. Kupuję z olx od dziewczyny, której dziecko w ogóle nie chce spać w łóżeczku 😱 Dokupię materac, bo ten standardowy wydaje mi się strasznie cienki.

W kwestii fotelika zdecydowaliśmy się na Britax Romer 5z. Ma obrotową bazę, poprawioną budkę - działa tak jak w gondoli, a nie na gumkach i regulowany kąt pochylenia - tak naprawdę to przeważyło, bo oboje z mężem mamy francuskie samochody, które mają dość trudne kanapy do montażu fotelików.

Jutro mam to ogtt i standardowo nie jem słodyczy, bo nie przepadam. Zdecydowanie jestem team słone przekąski i jak na złość dzisiaj mam ochotę na jakieś Kinder bueno albo merci 😱😂

age.png

preg.png
  • Nusiaaa89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bootylishous wrote:
    Kupujesz też rozmiary 44? mi wszystkie koleżanki mówią, że 56, a może tylko pare 50, bo jednak bobo może nawet nie ubrac. Z tymi małymi rozmiarami czekam bliżej końca, aż będzie wiadomo ile młoda mniej wiecej może mieć wagi. Chociaż te pomyłki w pomiarach lekarzy dotyczących wagi dziecka nawet o 500-600 g mnie przerażają ;p

Fotelik też chcemy avionaut pixel pro, jednak waga tutaj robi robote :) a czym się wyróżnia ten model next to me crib, że ma najlepsze opinie? w sumie wszystkie dostawki mają opuszczany bok.

Next to me w sensie dostawką a crib to w UK nazywają każde takie łóżeczko, nie miałam żadnego konkretnego modelu na myśli. Ten Chicco next2me magic jest spoko, jak na początku ( do 8-9kg bo ma tylko 80 cm długości) to forever też jest fajne ale ono poki co za dużo miejsca zajmuje. Zobaczymy jak się takie next to me sprawdzi i jak będzie ok to wymienimy na forever po tych kilku miesiącach.
    Plan jest taki że na poczatku dziecko z nami w sypialni a po pół roku już u siebie. Chociaż planować to sobie można 😁
    Kupiłam kilka na 44 i na 50 dlatego bo czuje że nasza dzidzia urodzi się wcześniej, za dużo obciążeń i wątpię żeby czekali z cesarka do 37 tygodnia nawet. Jak się nie przydadzą to nawet lepiej ale wiem, że te malutkie zwykle to dość ciężko dostać na ostatnią chwilę. Najwyżej się sprzeda.
    Tutaj w UK tez są pomyłki z wagą
    Np idziesz na wywołanie w 39 tygodniu bo niby dzidzia za duża już prawie 4 kilo ma a finalnie rodzie się np 3,1 kg. Albo mówią że malutkie dzidzi a rodzi się duże.
    Ja od początku ciąży przytyłam jedynie kilogram, ale chyba wszystko mi poszło w cyce, bo mega ciężkie są.
    A co do pixela to dlatego że w nim dziecko ma dobrą pozycję i u tych maluchów głową nie leci na czym nam też mocno zależy, tym bardziej że w planie podróż do Polski z dwumiesięcznym dzieckiem a to jest minimim 14 h jazdy plus 10h na promie.

• Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na krzywych cukrowych, ja wypiłam ten obrzydliwy płyn w mniej niż minutę i to chyba był mój błąd bo też czytałam że lepiej pić tak do 5 minut ale ja chciałam mieć to z głowy i wyszło jak wyszło. Cukier zły, dieta i kontrola glukometrem.
    Z wieści to jestem w domu i jak któraś z Was jest z Krakowa to odradzam szpital na Siemiradzkiego. Wszystko jest ok poza panem zastępcą ordynatora. Trafiłam z miękką i skracającą się szyjką. A ten "lekarz" zbadał mnie tak, że normalnie w domu ryczałam dzisiaj z bezsilności. Był tak brutalny w swoim badaniu, jak żaden lekarz do tej pory a trochę już ich przerobiłam, bo chodzę prywatnie i na NFZ i byłam też dwa razy już w innym szpitalu, wszędzie szyjkę sprawdzają i nigdy nie było takich jaj. Finalnie wypisali mnie a ja nie mam pojęcia w jakim stanie jest szyjka, bo lekarka ( wszystkie położne tam były super miłe i pomocne tak samo jak lekarze pracujący w przychodni na Kremerowskiej) bała się już ruszać szyjkę. Obawiam się, że szyjka jeszcze krótsza niż te 2.2 i mam nadzieję że żadne rozwarcie się nie robi, bo serio po tym badaniu myślałem, że już za godzinę urodzę. Leżałam na szpitalnym łóżku i ryczałam. We czwartek mam kontrolę już w przychodni a do tego czasu mam zamiar wstawać tylko do toalety i nawet jeść na leżąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 22:44

• Nusiaaa89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka88 wrote:
    Powodzenia dziewczyny na krzywych cukrowych, ja wypiłam ten obrzydliwy płyn w mniej niż minutę i to chyba był mój błąd bo też czytałam że lepiej pić tak do 5 minut ale ja chciałam mieć to z głowy i wyszło jak wyszło. Cukier zły, dieta i kontrola glukometrem.
    Z wieści to jestem w domu i jak któraś z Was jest z Krakowa to odradzam szpital na Siemiradzkiego. Wszystko jest ok poza panem zastępcą ordynatora. Trafiłam z miękką i skracającą się szyjką. A ten "lekarz" zbadał mnie tak, że normalnie w domu ryczałam dzisiaj z bezsilności. Był tak brutalny w swoim badaniu, jak żaden lekarz do tej pory a trochę już ich przerobiłam, bo chodzę prywatnie i na NFZ i byłam też dwa razy już w innym szpitalu, wszędzie szyjkę sprawdzają i nigdy nie było takich jaj. Finalnie wypisali mnie a ja nie mam pojęcia w jakim stanie jest szyjka, bo lekarka ( wszystkie położne tam były super miłe i pomocne tak samo jak lekarze pracujący w przychodni na Kremerowskiej) bała się już ruszać szyjkę. Obawiam się, że szyjka jeszcze krótsza niż te 2.2 i mam nadzieję że żadne rozwarcie się nie robi, bo serio po tym badaniu myślałem, że już za godzinę urodzę. Leżałam na szpitalnym łóżku i ryczałam. We czwartek mam kontrolę już w przychodni a do tego czasu mam zamiar wstawać tylko do toalety i nawet jeść na leżąco.
    Juśka88 trzymaj się tam! Bardzo współczuję, mam nadzieję że już krótsza nie będzie. Masakra, być lekarzem to jednak trzeba mieć powołanie, nie każdy się nadaje 😑
    Ja po USG w 12 tygodniu przez kilka dni płakałam z bólu, a to było przecież nie dopochwowe...
    A nie chcesz sprawdzić sobie prywatnie, szybciej gdzieś? Będziesz przynajmniej spokojniejsza.

Teraz jak mi szyjkę sprawdzali to nie było bolesne wcale. Moja szyjka z 3.8 ma już tylko 2.95 więc za kolejne 2 tygodnie pewnie będzie jeszcze mniej. Dziś wybrałam się na spacer bo ładna pogoda była i chciałam trochę jelita rozruszać bo odkąd leżę/ siedzę w domu to ruchu mam zero i ciężko na jelitach ale no dysze jak parowóz i brzuch mnie boli (podbrzusze) po tym spacerze, mam nadzieje, że nie zrobiłam sobie (dzidzi) żadnej krzywdy. Ty też uważaj na leżenie żebyś jakiegoś zakrzepu nie wyhodowała...

Przepisali mi witaminę D3 z wapniem. A kurde internet mówi że nadmiar wapnia niszczy łożysko, poziomu wapnia mi nie sprawdzili a przepisali... I teraz brać czy nie? Którąś bierze/suplementuje calcium? Dalej pobierzecie kwas foliowy i jak któras brała wcześniej progesteron to czy dalej bierze progesteron na tym etapie?
    A może macie jakieś pojęcie jak wzmocnić łożysko i szyjkę?

• Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaaa89 wrote:
    Juśka88 trzymaj się tam! Bardzo współczuję, mam nadzieję że już krótsza nie będzie. Masakra, być lekarzem to jednak trzeba mieć powołanie, nie każdy się nadaje 😑
    Ja po USG w 12 tygodniu przez kilka dni płakałam z bólu, a to było przecież nie dopochwowe...
    A nie chcesz sprawdzić sobie prywatnie, szybciej gdzieś? Będziesz przynajmniej spokojniejsza.

Teraz jak mi szyjkę sprawdzali to nie było bolesne wcale. Moja szyjka z 3.8 ma już tylko 2.95 więc za kolejne 2 tygodnie pewnie będzie jeszcze mniej. Dziś wybrałam się na spacer bo ładna pogoda była i chciałam trochę jelita rozruszać bo odkąd leżę/ siedzę w domu to ruchu mam zero i ciężko na jelitach ale no dysze jak parowóz i brzuch mnie boli (podbrzusze) po tym spacerze, mam nadzieje, że nie zrobiłam sobie (dzidzi) żadnej krzywdy. Ty też uważaj na leżenie żebyś jakiegoś zakrzepu nie wyhodowała...

Przepisali mi witaminę D3 z wapniem. A kurde internet mówi że nadmiar wapnia niszczy łożysko, poziomu wapnia mi nie sprawdzili a przepisali... I teraz brać czy nie? Którąś bierze/suplementuje calcium? Dalej pobierzecie kwas foliowy i jak któras brała wcześniej progesteron to czy dalej bierze progesteron na tym etapie?
    A może macie jakieś pojęcie jak wzmocnić łożysko i szyjkę?
    Nie chcę iść szybciej bo nie chcę żeby ktoś tam na razie grzebał. Grzebali we czwartek jak mnie przyjmowali, piątek jak robili rozpoznanie i niedzielę pan rzeźnik jak mnie wypisywali. Mam nadzieję, że do czwartku minimalnie chociaż się zregeneruje. Wapnia nie biorę bo robiłam badanie z krwi i jest w normie ale wiem, że czasem przepisują. Nie mam pojęcia jak wzmocnić szyjkę i łożysko, też chciała bym to wiedzieć. Ja mam luteinę dopochwową 2x1 100mg. Kwas foliowy biorę, na pewno nie zaszkodzi.

• abbigal Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podczytuję Was, ale ciężko mi znaleźć czas na pisanie na bieżąco🙈 a trochę się u mnie ciążowo dzieje🙈 obecnie 26+6.

W 25 tc. okazało się że maluch za mały bo tylko 700g. (21 percent.) a w 26 tc. 780g (13 percent.). W ten czw. mam jeszcze jedno USG i lek. prowadząca już mi zapowiedziała że mam się szykować na pobyt w szpitalu do rozwiązania z powodu podejrzenia hipotrofii😭 a to dopiero 27tc😭

Jednocześnie wyszła mi cukrzyca ciążowa🥴 dziwne bo w poprzedniej ciąży też była ale byłam zaprzyjaźniona ze słodyczami. Teraz od pierwszego trymestru nie mam ochoty i wręcz unikam cukrów, żywię się na prawdę zdrowo. Pierwy test ogtt miałam w 14tc i wyszło ok, a w 26tc wysokie wyniki i d.... zaczęłam mierzyć cukier i na czczo jest ok, a po 1h cokolwiek zjem to ok 150😔

Nie nudzę się, bo po drodze w ubiegłym tygodniu wyszły mi źle wyniki próby wątrobowej i mam podejrzenie cholestazy😭 zalecono dietę wątrobową🥴 I to wielka d....bo dieta cukrzycowa wręcz wyklucza się z wątrobową😭 muszę się skonsultować z poradnią dietetyczna bo nie mam pojęcia jak to ugryźć😑

Aaaa i jeszcze do tego w 25 tc. szyjka 4cm, a w 26 tc. 2,8 cm😭 czekam co jeszcze na mnie spadnie😔

Córce robiłam całą wyprawkę zdalnie z oddziału patologii od 29tc. Teraz chciałam tego uniknąć, więc już trochę działamy w tym zakresie. Właśnie ubranka mi się susza i będę prasować, ale i tak się boję że nie zdążę. Najbardziej jednak boję się o maluszka i o to jak córka 3l. przeżyje rozłąkę na tak długo. Zostanie z mężem sama bo nie mamy nikogo do pomocy w opiece. Czarno to wszystko widzę.

No, musiałam się wygadać🥴
    Miłego dnia😏

Nusiaaa89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za mocne szyjki i łożyska🤞 Niestety nie wiem, jak wzmocnić, ale może warto zapytać fizjoterapeuty uroginekologicznego? Jestem w trakcie szkoły rodzenia i położna mówiła, że warto choć raz w ciąży się wybrać i po porodzie. I zastanawiam się czy nie pójść. Zaczęłam też ćwiczenia dla kobiet w ciąży online i jak kilka dni odpuszczę, to czuję ból lędźwi, mocno napięty brzuch itp. Więc widzę, że warto choć minimum robić, oczywiście, jeśli lekarz pozwoli.
    Kwas foliowy biorę cały czas i po ciąży też prowadząca powiedziała, żeby brać.

Abbigal - a bierzesz Acard 150mg? Mi na prenatalnych wyszło duże ryzyko hipotrofii i biorę cały czas na noc. Wspieram i mam nadzieję, że nie zostawią Cię w szpitalu. Może akurat się pomylili z pomiarami. Ciągle słyszę, że z USG waga różni się nawet 500mg. Trzymam kciuki za Ciebie, oby tym razem też tak było 🤞

Juśka88 lubi tę wiadomość

age.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatrinaG wrote:

Abbigal - a bierzesz Acard 150mg? Mi na prenatalnych wyszło duże ryzyko hipotrofii i biorę cały czas na noc. Wspieram i mam nadzieję, że nie zostawią Cię w szpitalu. Może akurat się pomylili z pomiarami. Ciągle słyszę, że z USG waga różni się nawet 500mg. Trzymam kciuki za Ciebie, oby tym razem też tak było 🤞
    Dzięki😘 u mnie ryzyko hipotr. po prenatalnych 1:41🙈 głównie dlatego że córka hipotrofik. Biorę Acard 75 rano plus zastrzyki z heparyną co wieczór🥴 Ostatnio bywałam 4x na tydzień w szpitalu i część lekarzy mówiła, żeby jeszcze małemu dać czas na rośnięcie, tym bardziej że jak też jestem rozmiarów XS, Mam nadzieję że przewidywania mojej lek. się nie sprawdzą, a przynajmniej nie tak szybko🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 13:39

age.png

age.png
  • mallevia Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja dziewczyny, mnie tez czeka krzywa cukrowa i już 🤮🤮🤮 w piątek albo w sobotę się wybieram. Zamówiłam już trochę ubranek i chata zawalona 😂 powoli się rozglądam za łóżeczkiem… ciagle jeszcze nie wiem czy rodzic sn czy cc, teraz się bardziej skłaniam ku sn 😊

• Palcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam krzywą. Kupiłam sobie glukozę cytrynową i picie tego eliksiru nie było takie złe. Natomiast po jakichś 40 minut od wypicia byłam na skraju wytrzymałości żeby nie zwymiotować 🫢 na szczęście udało się to jakoś przetrzymać.

Mam już wyniki i chyba są ok: 75.2 - 138.7 - 132.5? Co sądzicie?

age.png

preg.png
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    Hej, podczytuję Was, ale ciężko mi znaleźć czas na pisanie na bieżąco🙈 a trochę się u mnie ciążowo dzieje🙈 obecnie 26+6.

W 25 tc. okazało się że maluch za mały bo tylko 700g. (21 percent.) a w 26 tc. 780g (13 percent.). W ten czw. mam jeszcze jedno USG i lek. prowadząca już mi zapowiedziała że mam się szykować na pobyt w szpitalu do rozwiązania z powodu podejrzenia hipotrofii😭 a to dopiero 27tc😭

Jednocześnie wyszła mi cukrzyca ciążowa🥴 dziwne bo w poprzedniej ciąży też była ale byłam zaprzyjaźniona ze słodyczami. Teraz od pierwszego trymestru nie mam ochoty i wręcz unikam cukrów, żywię się na prawdę zdrowo. Pierwy test ogtt miałam w 14tc i wyszło ok, a w 26tc wysokie wyniki i d.... zaczęłam mierzyć cukier i na czczo jest ok, a po 1h cokolwiek zjem to ok 150😔

Nie nudzę się, bo po drodze w ubiegłym tygodniu wyszły mi źle wyniki próby wątrobowej i mam podejrzenie cholestazy😭 zalecono dietę wątrobową🥴 I to wielka d....bo dieta cukrzycowa wręcz wyklucza się z wątrobową😭 muszę się skonsultować z poradnią dietetyczna bo nie mam pojęcia jak to ugryźć😑

Aaaa i jeszcze do tego w 25 tc. szyjka 4cm, a w 26 tc. 2,8 cm😭 czekam co jeszcze na mnie spadnie😔

Córce robiłam całą wyprawkę zdalnie z oddziału patologii od 29tc. Teraz chciałam tego uniknąć, więc już trochę działamy w tym zakresie. Właśnie ubranka mi się susza i będę prasować, ale i tak się boję że nie zdążę. Najbardziej jednak boję się o maluszka i o to jak córka 3l. przeżyje rozłąkę na tak długo. Zostanie z mężem sama bo nie mamy nikogo do pomocy w opiece. Czarno to wszystko widzę.

No, musiałam się wygadać🥴
    Miłego dnia😏
    U mnie też było wysokie ryzyko i stanu przedrzucawkowego i zahamowania wzrostu naszczeście Clexane mi pomogło i mała rośnie zdrowo w 26+6 miała 880 g i lekarka powiedziała, że jest w normie ale pamiętam, że jak 2 tygodnie wcześniej byłam w szpitalu to w 24+6 miała 762 więc nie jest to jakiś ogromny przyros jak na 2 tygodnie a jednak wciąż w normie według lekarzy. Jak się o to spytałam to mówili że błąd pomiaru może być 150 +/-i że to normalne. Więc bądź dobrej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 20:21

abbigal lubi tę wiadomość

• Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palcia wrote:
    Ja dzisiaj miałam krzywą. Kupiłam sobie glukozę cytrynową i picie tego eliksiru nie było takie złe. Natomiast po jakichś 40 minut od wypicia byłam na skraju wytrzymałości żeby nie zwymiotować 🫢 na szczęście udało się to jakoś przetrzymać.

Mam już wyniki i chyba są ok: 75.2 - 138.7 - 132.5? Co sądzicie?
    Bardzo dobre wyniki według mnie.🤗

Palcia lubi tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,nie było mnie kilka dni a u Was takie przeboje..strasznie Wam współczuję , pozostaje dbać o siebie i być dobrej mysli. Boże jak nie wiem jak w domu mąż poradzi sobie z naszym sybkiem jak ja będę rodzić a co dopiero dłuższy pobyt..wtedy chyba zamiast patologi ciąży byłabym w psychiatryku.
    U mnie 24+2 , mam anemie z resztą jak w każdej ciąży na tym etapie a mam ciężko brać żelazo bo później nie potrafię się wyróżnić. Ogólnie jest mi coraz ciężej ,brzuch twardy jak skała jak cokolwiek zrobię. W dodatku mały (rok i 7miesicy) porzucił pieluchy i teraz muszę go pilnować z sisianiem i co chwile z nim chodzić na nocnik więc jest co robić. Ja zamówiłam na razie ubranka 56 na vinted całą pake. W razie czego mam fotelik i wozek ale chyba sprzedam i kupię inne

• abbigal Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallevia wrote:
    Heja dziewczyny, mnie tez czeka krzywa cukrowa i już 🤮🤮🤮 w piątek albo w sobotę się wybieram. Zamówiłam już trochę ubranek i chata zawalona 😂 powoli się rozglądam za łóżeczkiem… ciagle jeszcze nie wiem czy rodzic sn czy cc, teraz się bardziej skłaniam ku sn 😊
    Podstawa to cytrynowa glukoza zamiast tej klasycznej. Nie jest zła Ta cytrynowa smakuje jak troszkę przesłodzona oranżada😏

age.png

age.png
  • Palcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    Podstawa to cytrynowa glukoza zamiast tej klasycznej. Nie jest zła Ta cytrynowa smakuje jak troszkę przesłodzona oranżada😏

Dokładnie! Ta cytrynową glukoza jest naprawdę spoko. Co prawda w laboratorium pielęgniarki trochę marudziły, że smakowa, że lepiej zwykłą, ale nie znalazłam nigdzie żadnych informacji, aby smakowa glukoza zaburzała w jakiś sposób badanie.

abbigal lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Jh Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie walnęłam ten słodki eliksir i czekam 🤣🤣🤣

⚫️poronienie zatrzymane 6t/8t listopad 2022
    18/03 ⏸️ 🙈 bHCG 39
    20/03 bHCG 103, prog 10,7
    27/03 bHCG 3859 (180%), prog 26,4
    06/04 0,38mm👶 6w0d z usg (7w3d)
    17/04 1,62cm 👶 8w0d z usg (9w1d)
    27/04 2,57cm 👶 9w02d, (10w3d), 160❤️
    08/05 4,25 cm👶 11w0d, 158❤️
    16/05 5,62 cm👶 12w2d usg I trym 🚀
    17/05 NIFTY pro🚀👶 baby girl ❤️
    25/05 13w3d 80g 🥰
    22/06 17w3d 190g🥰
    10/07 20w0d połówkowe 🚀 373g!
    20/07 21w3d 522g🥰
    10/08 24w3d 766g🫠
    07/09 28w3d 1263g🫶🏻 usg III trymestru
    05/10 32w3d 2181g😍
    20/11 39w0d baby on board🩷
  • Palcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jh wrote:

Powodzenia! 💪

Jh lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Bootylishous Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jh wrote:

Ooo ja tez dzisiaj mam ten „slodki” poranek :p
    Powodzonka !

Jh, Palcia lubią tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ