X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamy. Nieśmiało pragnę dołączyć.
    Jestem mamą 14 msc urwisa :)
    Ostatnią @ miałam 21 grudnia.... 27 lutego test negatywny zaś 27 marca już pozytywny.
    Na wtorkowej wizycie lekarz potwierdził ciążę. 6 tydzień 4 dzień z usg bo z miesiączki 14 tydzień....
    Tp 18 listopada ale jeszcze może ulec zmianie.
    Chcę zmienić ginekologa bo o ile w pierwszej ciąży nie potrzebowałam zwolnienia tak teraz lekarz powiedział że ja zwolnienie przyjdzie czas. Pracuję w kauflandzie jako kasjerka. Zapiernicz mamy ostry. Do domu wracam ledwo żywa. Mam cukrzycę a jedynie na przerwie mogę zmierzyć cukier. W ciąży ma on ogromny wpływ na rozwój dziecka i niestety w porę nie mam możliwości zareagować .

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Ostatnią @ miałam 21 grudnia.... 27 lutego test negatywny zaś 27 marca już pozytywny.
    Na wtorkowej wizycie lekarz potwierdził ciążę. 6 tydzień 4 dzień z usg bo z miesiączki 14 tydzień....
    Chcę zmienić ginekologa bo o ile w pierwszej ciąży nie potrzebowałam zwolnienia tak teraz lekarz powiedział że ja zwolnienie przyjdzie czas. Pracuję w kauflandzie jako kasjerka. Zapiernicz mamy ostry. Do domu wracam ledwo żywa. Mam cukrzycę a jedynie na przerwie mogę zmierzyć cukier. W ciąży ma on ogromny wpływ na rozwój dziecka i niestety w porę nie mam możliwości zareagować .
    Wow to po grudniowym@juz wiecej nie miałaś? To ale Ci historia...witaj!

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Wow to po grudniowym@juz wiecej nie miałaś? To ale Ci historia...witaj!
    Magdaa nie nie miałam miesiączki. Ale mam stwierdzone PCOS i zdarzał mi się brak @ przez 8 msc i w ciąży nie byłam. Tym bardziej większe zaskoczenie że miesiąc wcześniej test negatywny. Ale od oknad tygodnia miałam mdłości i dziwny brzuch mi się zrobił. Waga w miejscu a brzuch trochę się powiększył i w Święta zrobiłam test a tam dwie kreski. Szok. Mąż się cieszy. Ja też ale nie w pełni bo zamartwiam się czy wszytko będzie dobrze i w ogóle. Jeszcze ta praca a żeby iść na zwolnienie muszę przepracować do 21 kwietnia....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:17

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Zrobiłam dzisiaj badanie tsh i wyszło mi za niskie 0,14 (a norma 0,27-4,20).
    Nigdy z tym nie miałam problemu. Lekarza mam dopiero za tydzień.
    Powinnam na to jakiś lek brać?
    Niestety nie znam się na tym, ale niskie TSH w I trymestrze jest dobre. To że poniżej normy... sama nie wiem czy to ok. Jak masz możliwość skonsultuj z lekarzem.

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:

Ale historia!
    Witaj w naszym gronie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie dołączam do was :( u mnie beta z czwartku 37 ->mega mało :( w święta nie było jak więc nast we wtorek i wynik 49 :( z dziś 44... Wyję z rozpaczy :(
    Do dupy takie cienie. wolałam nie wiedzieć :(

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa_mama wrote:
    Jednak nie dołączam do was :( u mnie beta z czwartku 37 ->mega mało :( w święta nie było jak więc nast we wtorek i wynik 49 :( z dziś 44... Wyję z rozpaczy :(
    Do dupy takie cienie. wolałam nie wiedzieć :(

Misiowa,
    Straszniemi przykro :/
    Faktycznie czasem lepiej nie wiedzieć.
    Trzymaj się!

• MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 31 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :)

Dołączam do wątku, termin 3-5.11. Pierwsza ciąża, troszkę wyczekana, a przede wszystkim bardzo chciana :)

Chyba jak każda kobieta doszukuję się problemów... Za mało objawów, na początku głupie sny i takie tam. Codziennie się zastanawiam czy aby na pewno wszytko jest w porządku. Zwariować można :)

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na wizycie i niestety nie mialam USG. Karta ciaży zalożona, dodatkowe badania zlecone w związku z grupą krwi, ciśnienie, waga etc.
    Sport - bieganie - niestety nie, lekki areobik- po trochu. Cóż...zostają mi spacerki :)

nadal duphaston 3x dziennie. Wizyta kolejna 14.04. Termin na 03.11

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Radiszka a nie myslalas zeby zlozyc wniosek (chyba do zusu :P) o ten macierzynski (1000) co jest dla kazdego od stycznia?

Obejmuje wszystkie maluchy do roku, wiec jeszcze przez te 3/4 msc byś dostała :)
    a wiadomo pieniądze się przydają :P

Tak tak to mam. Ale dada pytala o l4 w przypadku macierzynskiego z pracy a takowego nie mam :)

Paju lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Bylam na wizycie i niestety nie mialam USG. Karta ciaży zalożona, dodatkowe badania zlecone w związku z grupą krwi, ciśnienie, waga etc.
    Sport - bieganie - niestety nie, lekki areobik- po trochu. Cóż...zostają mi spacerki :)

nadal duphaston 3x dziennie. Wizyta kolejna 14.04. Termin na 03.11

Czyli wszystko ok.
    Ale dlaczego nie miałaś usg?

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh moja dzisiejsza beta 32930,3, wg. kalkulatora, strony od Karolki jest ona za niska :( i po co ja ją robiłam......

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

Wysłany: 31 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Czyli wszystko ok.
    Ale dlaczego nie miałaś usg?

No własnie nie wiem :( nie zapytałam :(
    Teraz boje się w perś że może trzeba było.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamyNadzieje wrote:
    Witam Was dziewczyny :)

Dołączam do wątku, termin 3-5.11. Pierwsza ciąża, troszkę wyczekana, a przede wszystkim bardzo chciana :)

Chyba jak każda kobieta doszukuję się problemów... Za mało objawów, na początku głupie sny i takie tam. Codziennie się zastanawiam czy aby na pewno wszytko jest w porządku. Zwariować można :)

Witaj w naszym gronie :)

Widzę że masz te same myśli co większość z nas :)
    Ja też to przeżywam od kilku dni. Takie myśli i czarne wizje jakie snuję to szok. Też mam obawy że objawy są za małe, że nic mi nie dokucza.
    Ehhh..l to chyba norma :)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    No własnie nie wiem :( nie zapytałam :(
    Teraz boje się w perś że może trzeba było.
    Spokojnie. Lekarz wie co robi. Skoro dostałaś skierowanie na badania to znaczy że wszystko ok.
    A to była pierwsza wizyta? Czy wcześniej miałaś już usg?

• rudi Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Eh moja dzisiejsza beta 32930,3, wg. kalkulatora, strony od Karolki jest ona za niska :( i po co ja ją robiłam......

jolcia, przy takiej becie jaką Ty teraz masz, te kalkulatory są nieważne, teraz badanie usg najważniejsze

Moko lubi tę wiadomość

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:

Jolcia,
    Normy normami a beta betą.
    Zobacz jakie normy masz na wyniku podane, zwróć uwagę na to jak duże masz widełki bo to bardzo indywidualne.
    W becie najważniejszy jest przyrost a nie normy.
    To pierwsza beta jaka robiłaś- czy masz jak sprawdzić przyrost?
    Może w sobotę powtórz żeby sprawdzić przyrost.

• radiszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Mirabelki...

Misiowa-mama szczerze wspolczuje!

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Ciekawe co u Mirabelki...

Misiowa-mama szczerze wspolczuje!

Też się zastanawiam co u Mirabelki.

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Spokojnie. Lekarz wie co robi. Skoro dostałaś skierowanie na badania to znaczy że wszystko ok.
    A to była pierwsza wizyta? Czy wcześniej miałaś już usg?

Ellasi mialam już 2 USG to tego lekarza. Ostatnie 2 tygodnie temu. Było widać zarodek 7 mm i echo. Może dlatego zrezygnował tym razem.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ