Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam przyszłe mamy. Nieśmiało pragnę dołączyć.
Jestem mamą 14 msc urwisa
Ostatnią @ miałam 21 grudnia.... 27 lutego test negatywny zaś 27 marca już pozytywny.
Na wtorkowej wizycie lekarz potwierdził ciążę. 6 tydzień 4 dzień z usg bo z miesiączki 14 tydzień....
Tp 18 listopada ale jeszcze może ulec zmianie.
Chcę zmienić ginekologa bo o ile w pierwszej ciąży nie potrzebowałam zwolnienia tak teraz lekarz powiedział że ja zwolnienie przyjdzie czas. Pracuję w kauflandzie jako kasjerka. Zapiernicz mamy ostry. Do domu wracam ledwo żywa. Mam cukrzycę a jedynie na przerwie mogę zmierzyć cukier. W ciąży ma on ogromny wpływ na rozwój dziecka i niestety w porę nie mam możliwości zareagować . -
nick nieaktualnysara_nar wrote:Witam przyszłe mamy. Nieśmiało pragnę dołączyć.
Ostatnią @ miałam 21 grudnia.... 27 lutego test negatywny zaś 27 marca już pozytywny.
Na wtorkowej wizycie lekarz potwierdził ciążę. 6 tydzień 4 dzień z usg bo z miesiączki 14 tydzień....
Chcę zmienić ginekologa bo o ile w pierwszej ciąży nie potrzebowałam zwolnienia tak teraz lekarz powiedział że ja zwolnienie przyjdzie czas. Pracuję w kauflandzie jako kasjerka. Zapiernicz mamy ostry. Do domu wracam ledwo żywa. Mam cukrzycę a jedynie na przerwie mogę zmierzyć cukier. W ciąży ma on ogromny wpływ na rozwój dziecka i niestety w porę nie mam możliwości zareagować . -
magdaa wrote:Wow to po grudniowym@juz wiecej nie miałaś? To ale Ci historia...witaj!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:17
-
rudi wrote:Cześć dziewczyny.
Zrobiłam dzisiaj badanie tsh i wyszło mi za niskie 0,14 (a norma 0,27-4,20).
Nigdy z tym nie miałam problemu. Lekarza mam dopiero za tydzień.
Powinnam na to jakiś lek brać? -
sara_nar wrote:Witam przyszłe mamy. Nieśmiało pragnę dołączyć.
Chcę zmienić ginekologa bo o ile w pierwszej ciąży nie potrzebowałam zwolnienia tak teraz lekarz powiedział że ja zwolnienie przyjdzie czas. Pracuję w kauflandzie jako kasjerka. Zapiernicz mamy ostry. Do domu wracam ledwo żywa. Mam cukrzycę a jedynie na przerwie mogę zmierzyć cukier. W ciąży ma on ogromny wpływ na rozwój dziecka i niestety w porę nie mam możliwości zareagować .
Ale historia!
Witaj w naszym gronie -
nick nieaktualny
-
Misiowa_mama wrote:Jednak nie dołączam do was
u mnie beta z czwartku 37 ->mega mało
w święta nie było jak więc nast we wtorek i wynik 49
z dziś 44... Wyję z rozpaczy
Do dupy takie cienie. wolałam nie wiedzieć
Misiowa,
Straszniemi przykro
Faktycznie czasem lepiej nie wiedzieć.
Trzymaj się! -
Witam Was dziewczyny
Dołączam do wątku, termin 3-5.11. Pierwsza ciąża, troszkę wyczekana, a przede wszystkim bardzo chciana
Chyba jak każda kobieta doszukuję się problemów... Za mało objawów, na początku głupie sny i takie tam. Codziennie się zastanawiam czy aby na pewno wszytko jest w porządku. Zwariować można
Czekamy! -
Bylam na wizycie i niestety nie mialam USG. Karta ciaży zalożona, dodatkowe badania zlecone w związku z grupą krwi, ciśnienie, waga etc.
Sport - bieganie - niestety nie, lekki areobik- po trochu. Cóż...zostają mi spacerki
nadal duphaston 3x dziennie. Wizyta kolejna 14.04. Termin na 03.11Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
Paju wrote:Radiszka a nie myslalas zeby zlozyc wniosek (chyba do zusu
) o ten macierzynski (1000) co jest dla kazdego od stycznia?
Obejmuje wszystkie maluchy do roku, wiec jeszcze przez te 3/4 msc byś dostała
a wiadomo pieniądze się przydają
Tak tak to mam. Ale dada pytala o l4 w przypadku macierzynskiego z pracy a takowego nie mamPaju lubi tę wiadomość
-
Magda-lenka wrote:Bylam na wizycie i niestety nie mialam USG. Karta ciaży zalożona, dodatkowe badania zlecone w związku z grupą krwi, ciśnienie, waga etc.
Sport - bieganie - niestety nie, lekki areobik- po trochu. Cóż...zostają mi spacerki
nadal duphaston 3x dziennie. Wizyta kolejna 14.04. Termin na 03.11
Czyli wszystko ok.
Ale dlaczego nie miałaś usg? -
Eh moja dzisiejsza beta 32930,3, wg. kalkulatora, strony od Karolki jest ona za niska
i po co ja ją robiłam......
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
MamyNadzieje wrote:Witam Was dziewczyny
Dołączam do wątku, termin 3-5.11. Pierwsza ciąża, troszkę wyczekana, a przede wszystkim bardzo chciana
Chyba jak każda kobieta doszukuję się problemów... Za mało objawów, na początku głupie sny i takie tam. Codziennie się zastanawiam czy aby na pewno wszytko jest w porządku. Zwariować można
Witaj w naszym gronie
Widzę że masz te same myśli co większość z nas
Ja też to przeżywam od kilku dni. Takie myśli i czarne wizje jakie snuję to szok. Też mam obawy że objawy są za małe, że nic mi nie dokucza.
Ehhh..l to chyba norma -
Jolcia1985 wrote:Eh moja dzisiejsza beta 32930,3, wg. kalkulatora, strony od Karolki jest ona za niska
jolcia, przy takiej becie jaką Ty teraz masz, te kalkulatory są nieważne, teraz badanie usg najważniejszeMoko lubi tę wiadomość
-
Jolcia1985 wrote:Eh moja dzisiejsza beta 32930,3, wg. kalkulatora, strony od Karolki jest ona za niska
Jolcia,
Normy normami a beta betą.
Zobacz jakie normy masz na wyniku podane, zwróć uwagę na to jak duże masz widełki bo to bardzo indywidualne.
W becie najważniejszy jest przyrost a nie normy.
To pierwsza beta jaka robiłaś- czy masz jak sprawdzić przyrost?
Może w sobotę powtórz żeby sprawdzić przyrost. -
Ellasi wrote:Spokojnie. Lekarz wie co robi. Skoro dostałaś skierowanie na badania to znaczy że wszystko ok.
A to była pierwsza wizyta? Czy wcześniej miałaś już usg?
Ellasi mialam już 2 USG to tego lekarza. Ostatnie 2 tygodnie temu. Było widać zarodek 7 mm i echo. Może dlatego zrezygnował tym razem.Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)