X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamy. Nieśmiało pragnę dołączyć.
    Jestem mamą 14 msc urwisa :)
    Ostatnią @ miałam 21 grudnia.... 27 lutego test negatywny zaś 27 marca już pozytywny.
    Na wtorkowej wizycie lekarz potwierdził ciążę. 6 tydzień 4 dzień z usg bo z miesiączki 14 tydzień....
    Tp 18 listopada ale jeszcze może ulec zmianie.
    Chcę zmienić ginekologa bo o ile w pierwszej ciąży nie potrzebowałam zwolnienia tak teraz lekarz powiedział że ja zwolnienie przyjdzie czas. Pracuję w kauflandzie jako kasjerka. Zapiernicz mamy ostry. Do domu wracam ledwo żywa. Mam cukrzycę a jedynie na przerwie mogę zmierzyć cukier. W ciąży ma on ogromny wpływ na rozwój dziecka i niestety w porę nie mam możliwości zareagować .

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Ostatnią @ miałam 21 grudnia.... 27 lutego test negatywny zaś 27 marca już pozytywny.
    Na wtorkowej wizycie lekarz potwierdził ciążę. 6 tydzień 4 dzień z usg bo z miesiączki 14 tydzień....
    Chcę zmienić ginekologa bo o ile w pierwszej ciąży nie potrzebowałam zwolnienia tak teraz lekarz powiedział że ja zwolnienie przyjdzie czas. Pracuję w kauflandzie jako kasjerka. Zapiernicz mamy ostry. Do domu wracam ledwo żywa. Mam cukrzycę a jedynie na przerwie mogę zmierzyć cukier. W ciąży ma on ogromny wpływ na rozwój dziecka i niestety w porę nie mam możliwości zareagować .
    Wow to po grudniowym@juz wiecej nie miałaś? To ale Ci historia...witaj!

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Wow to po grudniowym@juz wiecej nie miałaś? To ale Ci historia...witaj!
    Magdaa nie nie miałam miesiączki. Ale mam stwierdzone PCOS i zdarzał mi się brak @ przez 8 msc i w ciąży nie byłam. Tym bardziej większe zaskoczenie że miesiąc wcześniej test negatywny. Ale od oknad tygodnia miałam mdłości i dziwny brzuch mi się zrobił. Waga w miejscu a brzuch trochę się powiększył i w Święta zrobiłam test a tam dwie kreski. Szok. Mąż się cieszy. Ja też ale nie w pełni bo zamartwiam się czy wszytko będzie dobrze i w ogóle. Jeszcze ta praca a żeby iść na zwolnienie muszę przepracować do 21 kwietnia....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:17

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Zrobiłam dzisiaj badanie tsh i wyszło mi za niskie 0,14 (a norma 0,27-4,20).
    Nigdy z tym nie miałam problemu. Lekarza mam dopiero za tydzień.
    Powinnam na to jakiś lek brać?
    Niestety nie znam się na tym, ale niskie TSH w I trymestrze jest dobre. To że poniżej normy... sama nie wiem czy to ok. Jak masz możliwość skonsultuj z lekarzem.

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:

Ale historia!
    Witaj w naszym gronie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie dołączam do was :( u mnie beta z czwartku 37 ->mega mało :( w święta nie było jak więc nast we wtorek i wynik 49 :( z dziś 44... Wyję z rozpaczy :(
    Do dupy takie cienie. wolałam nie wiedzieć :(

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa_mama wrote:
    Jednak nie dołączam do was :( u mnie beta z czwartku 37 ->mega mało :( w święta nie było jak więc nast we wtorek i wynik 49 :( z dziś 44... Wyję z rozpaczy :(
    Do dupy takie cienie. wolałam nie wiedzieć :(

Misiowa,
    Straszniemi przykro :/
    Faktycznie czasem lepiej nie wiedzieć.
    Trzymaj się!

• MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 31 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :)

Dołączam do wątku, termin 3-5.11. Pierwsza ciąża, troszkę wyczekana, a przede wszystkim bardzo chciana :)

Chyba jak każda kobieta doszukuję się problemów... Za mało objawów, na początku głupie sny i takie tam. Codziennie się zastanawiam czy aby na pewno wszytko jest w porządku. Zwariować można :)

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na wizycie i niestety nie mialam USG. Karta ciaży zalożona, dodatkowe badania zlecone w związku z grupą krwi, ciśnienie, waga etc.
    Sport - bieganie - niestety nie, lekki areobik- po trochu. Cóż...zostają mi spacerki :)

nadal duphaston 3x dziennie. Wizyta kolejna 14.04. Termin na 03.11

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Radiszka a nie myslalas zeby zlozyc wniosek (chyba do zusu :P) o ten macierzynski (1000) co jest dla kazdego od stycznia?

Obejmuje wszystkie maluchy do roku, wiec jeszcze przez te 3/4 msc byś dostała :)
    a wiadomo pieniądze się przydają :P

Tak tak to mam. Ale dada pytala o l4 w przypadku macierzynskiego z pracy a takowego nie mam :)

Paju lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Bylam na wizycie i niestety nie mialam USG. Karta ciaży zalożona, dodatkowe badania zlecone w związku z grupą krwi, ciśnienie, waga etc.
    Sport - bieganie - niestety nie, lekki areobik- po trochu. Cóż...zostają mi spacerki :)

nadal duphaston 3x dziennie. Wizyta kolejna 14.04. Termin na 03.11

Czyli wszystko ok.
    Ale dlaczego nie miałaś usg?

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh moja dzisiejsza beta 32930,3, wg. kalkulatora, strony od Karolki jest ona za niska :( i po co ja ją robiłam......

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

Wysłany: 31 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Czyli wszystko ok.
    Ale dlaczego nie miałaś usg?

No własnie nie wiem :( nie zapytałam :(
    Teraz boje się w perś że może trzeba było.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamyNadzieje wrote:
    Witam Was dziewczyny :)

Dołączam do wątku, termin 3-5.11. Pierwsza ciąża, troszkę wyczekana, a przede wszystkim bardzo chciana :)

Chyba jak każda kobieta doszukuję się problemów... Za mało objawów, na początku głupie sny i takie tam. Codziennie się zastanawiam czy aby na pewno wszytko jest w porządku. Zwariować można :)

Witaj w naszym gronie :)

Widzę że masz te same myśli co większość z nas :)
    Ja też to przeżywam od kilku dni. Takie myśli i czarne wizje jakie snuję to szok. Też mam obawy że objawy są za małe, że nic mi nie dokucza.
    Ehhh..l to chyba norma :)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    No własnie nie wiem :( nie zapytałam :(
    Teraz boje się w perś że może trzeba było.
    Spokojnie. Lekarz wie co robi. Skoro dostałaś skierowanie na badania to znaczy że wszystko ok.
    A to była pierwsza wizyta? Czy wcześniej miałaś już usg?

• rudi Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Eh moja dzisiejsza beta 32930,3, wg. kalkulatora, strony od Karolki jest ona za niska :( i po co ja ją robiłam......

jolcia, przy takiej becie jaką Ty teraz masz, te kalkulatory są nieważne, teraz badanie usg najważniejsze

Moko lubi tę wiadomość

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:

Jolcia,
    Normy normami a beta betą.
    Zobacz jakie normy masz na wyniku podane, zwróć uwagę na to jak duże masz widełki bo to bardzo indywidualne.
    W becie najważniejszy jest przyrost a nie normy.
    To pierwsza beta jaka robiłaś- czy masz jak sprawdzić przyrost?
    Może w sobotę powtórz żeby sprawdzić przyrost.

• radiszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Mirabelki...

Misiowa-mama szczerze wspolczuje!

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Ciekawe co u Mirabelki...

Misiowa-mama szczerze wspolczuje!

Też się zastanawiam co u Mirabelki.

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Spokojnie. Lekarz wie co robi. Skoro dostałaś skierowanie na badania to znaczy że wszystko ok.
    A to była pierwsza wizyta? Czy wcześniej miałaś już usg?

Ellasi mialam już 2 USG to tego lekarza. Ostatnie 2 tygodnie temu. Było widać zarodek 7 mm i echo. Może dlatego zrezygnował tym razem.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ