X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:
    a ja zaczynam wariować, wizytę mam dopiero 19.04, oszaleję do tego czasu, chociaż doktorka stwierdziła, że jak bardzo nie będę mogła wytrzymać to mam dzwonić.Martwię się bo ostatnią @ miałam 17.02 a we wtorek był widoczny jedynie pęcherzyk i nic poza tym.W dodatku jestem przeziębiona i nic nie mogę brać.
    Ją ostatni @ miałam 16 lutego tak jak ty byłam na USG we wtorek był pęcherzyk i echo,nie było jeszcze dobrze widać zarodka nic się nie martw będzie zależy pewnie kiedy miałas owulację :-)zajrzyj sobie do tabelki która tu wczoraj wstawilam wszytko ładnie pokazane co i kiedy się pojawia głowa do góry :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Canna Nowa

Wysłany: 31 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) jestem tutaj nowa i nie jestem w stanie przeczytać wszystkich Waszych postów :( ale mam do Was kochane pytanie moze będziecie mogły mi pomoc... Otóż ost @ miałam 5.02 wg testów owu była 21dc co by sie zgadzało bo pierwsza Beta wyszła mi 4.03 i pięknie sobie rosła cały czas, wczoraj miałam prawie 70 tys zgodnie z data ost @ czyli jakiś 7 tydzień. Byłam w 5 tyg na usg i pokazał 5 tydzień plus minus 10 dni i był sam pęcherzyk pojawiłam sie 2 tyg pózniej znów na usg i pęcherzyk miał juz 2,64 cm ale był pusty bez ciałka i zarodka lekarz odrazu dał mi skierowanie na zabieg wyluzeczkowania macicy. Ja jednak nie daje za wygrana... Tamta lekarka dała mi jeszcze skierowanie na betę ale mówiła ze Beta pewnie stoi w miejscu lub juz zdążyła spaść... W 6 tyg była na poziomie 7224 a teraz prawie 70tys... Napisałam jej ze Beta wzrosła a ona napisała żeby sie wstrzymać bo moze zarodek jednak sie pokaże... Byłam dziś u innego lekarza który stwierdził ze skoro owu była 3 tyg pózniej to faktycznie na usg moze nie byc nic widać poza czarna dziura... Tylko ze na usg zgadza sie wiek ciąży i pęcherzyk rośnie sobie zgodnie z tygodniami... Czy któraś z Was miała podobna sytuacje? Możliwe ze pęcherzyk sobie rośnie ale dop ciałko i zarodek sie pokażą? Pęcherzyk jest okrągły lekko lezkowaty ale nie spłaszczony, kosmowka opisana jako bez cech odwarstwienia... Myślicie ze jest jeszcze na co czekać? Dziś lekarz mówił ze jego zdaniem Beta jest ładna wiec moze i gdzieś jest zarodek, ze za wcżesnie było usg robione dop teraz w 8 tyg jak sie zacznie mogę zrobić i powinno byc cos widoczne... Będę wdzięczna za pomoc, moze któraś miała podobna sytuacje lub słyszała o czymś takim... Dziękuje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Tak to jest obraz Twojej choroby wiadomo im mniej tym lepiej. Robi się je raz nie ma potrzeby powtarzać. Moja endo twierdzi ze kluczowe w ciąży jest ft4 bo to jest właściwe nasycenie hormonem organizmu. Specyfika hashimoto jest taka ze tsh skacze. U mnie to jest nagminnie. W styczniu miałam 3,14 potem spadło mi do 0,6. W ciąży skacze jeszcze bardziej dlatego ja byłam na miejscu Aleks tsk się tym nie martwiła.

Grunt to brać leki i delikatnie reagować na zmiany wysokości tsh.

Ano i w ciąży podwyższają dawkę żeby i dla Dzidzi było. Bo dzięki temu jemu może wytworzyć się prawidłowa tarczyca. I niweluje my możliwość wrodzonej choroby tarczycy ze wszystkimi jej nieprawidłowościami.
    Dzięki kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Mieszkam w Niemczech :) To moja pierwsza ciaza, ach jestem taka podekscytowana :) rocznik 89 :D
    Martwie sie tylko troche swoja macica, niestety jest "wadliwa" . 4 lata temu dowiedzialam sie ze mam macice siodelkowata ... Moze byc wszystko dobrze ale i nie musi... Mialyscie moze jakies znajome ktore tez to mialy badz same borykacie sie z takim problemem ??

Ja mam dwurozna, mam się oszczędzać maksymalnie, duphaston 3x1, a tak normalnie funkcjonuje, świetnie sie czuje, nawet nie czuje sie jak w ciąży, tylko cycki i brzuch większe ;)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Ja mam dwurozna, mam się oszczędzać maksymalnie, duphaston 3x1, a tak normalnie funkcjonuje, świetnie sie czuje, nawet nie czuje sie jak w ciąży, tylko cycki i brzuch większe ;)

Mam nadzieje, ze poradzimy :) Mi doktorka mowila, ze najprawdopodobniej bedzie wszystko w porzadku bo juz zaczela sie powiekszac z jednej strony... Ale jak narazie jakos nie moge wybic sobie tego wszystkiego z glowy. Ale trzeba myslec pozytywnie :) bedzie dobrze :D
    BYLE DO LISTOPADA :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do cyckow i brzucha to jestem troche przerazona :D hehe stanik juz o 2 rozmiary wiekszy... CO BEDZIE DALEJ HEHE
    ale w sumie to akurat najmniej istotne. Niech nasze kruszynki rosna <3

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka skoro są zalecenia trzeba ich się trzymać,ale zawsze pozostają spacery ;)

Jejuu Canna nie pomogę,nie mam pojęcia a kiedy masz jakieś usg?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canna osobiście nie znam takiego przypadku ale w internecie można przeczytać o takich przypadkach :)
    Kiedy masz kolejną wizytę u ginekologa?

Ciekawe jak tam dzisiaj Mirabelka, mam nadzieję, że się odezwie.

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Dada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuuudia u mnie w 1 ciąży tez cycki jak balony odrazu a teraz nic...no ale mówią każda ciąż inna :)

klauuudia lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Canna Nowa

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapisana jestem na przyszły tydzień ale nie znam jeszcze daty czekam aż sie jakieś miejsce zwolni a jutro zaczynam 8 tydzień czyli wg mojej owu 5 ... Mam nadzieje ze bedzie cos widać chce mieć pewność zanim będę zmuszona poddać sie zabiegowi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:23

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canna poki co nie trac nadziei i staraj sie mimo wszystkiego myslec pozytywnie

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja narazie nie mam porownania ;) ale kto wie co przyniesie przyszlosc :) moze bedzie mi to kiedys dane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:43

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ludzik! Sztuk 1. Serduszko bije. Rozmiar 6,97 mm. Wedlug usg 6 tydzien +4 dni, wedlug parenting, wymiary idealnie na 7 tydzien 1 dzien. Więc zostaję przy moim suwaczku z terminem OM
    Karta ciąży założona.
    Wszystko git, kolejna wizyta za miesiąc.
    Ale w poniedziałek ide do innego lekarza po wyniki cytologii, to może też sobie podejrzę ;)

Jolcia1985, klauuudia, pabelka88, maggda, magdaa, Pistacja, Ellasi, Scorpiolenka, Karolka14, Moko lubią tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst gratulacje <3 <3 <3 <3 ciesze sie bardzo <3 :)

jusst lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst gratulacje <3

jusst lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • małamama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canna wrote:
    Witam :) jestem tutaj nowa i nie jestem w stanie przeczytać wszystkich Waszych postów :( ale mam do Was kochane pytanie moze będziecie mogły mi pomoc... Otóż ost @ miałam 5.02 wg testów owu była 21dc co by sie zgadzało bo pierwsza Beta wyszła mi 4.03 i pięknie sobie rosła cały czas, wczoraj miałam prawie 70 tys zgodnie z data ost @ czyli jakiś 7 tydzień. Byłam w 5 tyg na usg i pokazał 5 tydzień plus minus 10 dni i był sam pęcherzyk pojawiłam sie 2 tyg pózniej znów na usg i pęcherzyk miał juz 2,64 cm ale był pusty bez ciałka i zarodka lekarz odrazu dał mi skierowanie na zabieg wyluzeczkowania macicy. Ja jednak nie daje za wygrana... Tamta lekarka dała mi jeszcze skierowanie na betę ale mówiła ze Beta pewnie stoi w miejscu lub juz zdążyła spaść... W 6 tyg była na poziomie 7224 a teraz prawie 70tys... Napisałam jej ze Beta wzrosła a ona napisała żeby sie wstrzymać bo moze zarodek jednak sie pokaże... Byłam dziś u innego lekarza który stwierdził ze skoro owu była 3 tyg pózniej to faktycznie na usg moze nie byc nic widać poza czarna dziura... Tylko ze na usg zgadza sie wiek ciąży i pęcherzyk rośnie sobie zgodnie z tygodniami... Czy któraś z Was miała podobna sytuacje? Możliwe ze pęcherzyk sobie rośnie ale dop ciałko i zarodek sie pokażą? Pęcherzyk jest okrągły lekko lezkowaty ale nie spłaszczony, kosmowka opisana jako bez cech odwarstwienia... Myślicie ze jest jeszcze na co czekać? Dziś lekarz mówił ze jego zdaniem Beta jest ładna wiec moze i gdzieś jest zarodek, ze za wcżesnie było usg robione dop teraz w 8 tyg jak sie zacznie mogę zrobić i powinno byc cos widoczne... Będę wdzięczna za pomoc, moze któraś miała podobna sytuacje lub słyszała o czymś takim... Dziękuje!

Witaj Canna ja byłam w takiej sytuacji 2 tyg temu. Ostatnią @ miałam 6 lutego na usg byłam w 5t 3d i też nic nie było widać tylko puste rozciągnięte jajo ( pęcherzyk). Miałam juz takiego doła, myslałam, że nic z tego nie będzie. Po 5 dniach miałam wizytę i już było widać zarodek z widocznym tętnem , ale za to był bardzo słabo widoczny żółtkowy. Nie stresuj się, tylko cierpliwie czekaj, wiem, że łatwo powiedzieć, ale grunt to dobre nastawienie i nadzieja. Życzę żeby u Ciebie też się tak rozwinęło, nie daj za wygraną. Zwłaszcza, że owulke miałaś późno, ja miałam 14 albo 15 lutego i w 6 tyg. też było puste jajo.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Zrobiłam dzisiaj badanie tsh i wyszło mi za niskie 0,14 (a norma 0,27-4,20).
    Nigdy z tym nie miałam problemu. Lekarza mam dopiero za tydzień.
    Powinnam na to jakiś lek brać?

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi może zadzwoń do lekarza i sie upewnij.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Rudi może zadzwoń do lekarza i sie upewnij.
    jessu ale się zestresowałam teraz :(

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie stresuj się, nie chciałam cie wystraszyć, ja nie znam się na tym , zawsze miałam w normie i wczoraj też. A zadzwonisz jutro i z głowy, nie ma sie co martwić na zapas.

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: