X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi tak bardzo mi przykro :( 3maj się dzielnie i nie dawaj za wygraną.

Kurcze z tymi badanami to może ja trochę zamotałam. Badanie prenatalne to każde badanie w ciąży.
    Ja mam zapłacić 600 zł za badanie USG tzw. genetyczne z testem PAPPA. To cena USG + badania krwii.
    Ultrasonografista rzeczywiście wybrany z certyfikatem FMF i wykonanymi >3000 badaniami pomiędzy 11-13 tc.
    Sprawdziłam i w innych placówkach w Warszawie to raczej standard i to nie jest najdrożej.
    Ja się na to decyduję bo po moich studiach niestety świadomość jest tak duża i ja chyba nie racze sobie z tym najlepiej.
    Śnią mi się najgorsze rzeczy po nocach i to też głównie takie, które widziałam na własne oczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 15:20

y2oqc8n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy Wy też macie już jakieś zachcianki ? Ja jak zobaczyłam Panią kupującą ogórki kiszone naszła mnie taka ochota na zupę ogórkową, dziś znowu na obiad musiała być ryba w zalewie octowej- czyli ciagnie mnie już do kwaśnego a to dopiero 8 tydzień ? Wczoraj mąż jadł przepyszną czekoladę z milki z karmelem i orzeszkami i normalnie to bym się skusiła a wczoraj nic a nic. Jak jest u Was?

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Mirabelka na kiedy masz termin porodu? Bo wydaje mu się ,że my łeb w łeb idziemy ;-)

Karolka na 22 listopada, ale ja raczej nie dotrwam do 9 miesiąca.

Ellasi przykro mi bardzo:(

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nissia u mnie chyba tez powoli pojawiaja sie zachcianki, dzisiaj np na obiad mial byc kotlet, ziemniaki i buraczki, po jakims czasie stwietdzilam ze w sumie to nie mam w ogole ochoty na ziemniaki i buraczki i ze do kotleta chce tylko ogorki kiszone !!!!
    Co do slodyczy, wczesniej uzaleznienie teraz nawet za bardzo nie moge patrzec na slodycze. Moze nasze robaczki nie lubia slodkiego? :-)

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka kiedy u Ciebie wszystko sie wyjasni? Kiedy kolejna wizyta u lekarza?

05.11.2016 Antoś ❤

• radiszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi bardzo mi przykro... życze Ci dużo siły!

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na słodkie patrzeć nie mogę. W czwartek urodziny syna będzie rodzinka tylko moi rodzice wiedzą teściowej jeszcze nie było okazji powiedzieć i obym miała lepszy dzień niż te co są bo sie umęczę. Nie wspominając że ja taki lasuch będę się męczyła z kawałkiem tortu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:
    cześć dziewczyny!Podczytuję Was, ale się nie odzywam, niecierpliwie czekam na wizytę, dopiero w następny wtorek.Znów ogarniają mnie czarne myśli a już byłam w miarę spokojna. Wczoraj miałam mega mdłości a przedwczoraj wieczorem wymioty. Dzisiaj jakby trochę lepiej, no to się martwię, że znów jest coś nie tak. Piersi bolą i to mocno.No i ciągle praktycznie jest mi zimno.Kurczę, no boję się, naprawdę, chociaż wiem, ze nie mam na nic wpływu.

Mi też ciągle zimno. Z tym jest dramat.
    Nie zamartwiaj się na zapas my tu wszystkie zestresowane ale to nic nie da. Co ma być to będzie. Masz wszystkie objawy wiec się tym delektuj:) bo jak są narzekamy jak brak to się doszukujemy drugiego dna.
    Głowa do góry:*

• Pytająca Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak mam rozbieżność w wieku ciąży i wieku zarodka, to czym się kierować w ustalaniu terminu USG prenatalnego?

dqprj44jms8c8veb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytająca wrote:
    Dziewczyny, a jak mam rozbieżność w wieku ciąży i wieku zarodka, to czym się kierować w ustalaniu terminu USG prenatalnego?
    A to nie lekarz ustala? ?

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasi przykro mi. Teraz bedzie Ci ciezko ale to prztrwasz i bedzie lepiej. Nigdy nie zapomnisz, ale jak tylko znowu zobaczysz dwie kreseczki to bedzie lzej na serduszku. Mi po poronieniu udalo sie w puerwszym cyklu staran na luzie byl.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.U Kropeczki wszystko w porządku.Wyniki też ok. Doktorek zrobił mi bardzo dokładne USG. 11 tydzień,są wszystkie rączki i nóżki ,przepływy w normie,serduszko bije równo,tętno 169,fałd karkowy tez w normie także stwierdził,że dobrze rokuje na przyszłość i jakby były jakieś wady to już by coś zauważył. Za 2 tyg dokładne USG pranatalne ale powiedział ,że wszystko powinno być dobrze i najprawdopodobniej rezygnujemy z testu Pappa :) Nawet moje ciśnienie nie było strasznie podwyższone 140/90. A najlepszy był widok jak Kropeczka tak cudnie machała do mnie rączkami :)

A to nasze 11 tygodniowe cudo :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c6c7601187f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 19:06

Pistacja, jusst, _polin, magdaa, aher, Jolcia1985, megimeg, pabelka88, Karolka14, tomania2806, Moko, małamama, radiszka, sara_nar, michasia-K lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Ja już po wizycie.U Kropeczki wszystko w porządku.Wyniki też ok. Doktorek zrobił mi bardzo dokładne USG. 11 tydzień,są wszystkie rączki i nóżki ,przepływy w normie,serduszko bije równo,tętno 169,fałd karkowy tez w normie także stwierdził,że dobrze rokuje na przyszłość i jakby były jakieś wady to już by coś zauważył. Za 2 tyg dokładne USG pranatalne ale powiedział ,że wszystko powinno być dobrze i najprawdopodobniej rezygnujemy z testu Pappa :) Nawet moje ciśnienie nie było strasznie podwyższone 140/90. A najlepszy był widok jak Kropeczka tak cudnie machała do mnie rączkami :)

A to nasze 11 tygodniowe cudo :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c6c7601187f.jpg
    CUUUUDO!!!!!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka czyzby chłopczyk?:))) no cudeńko

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Nissia u mnie chyba tez powoli pojawiaja sie zachcianki, dzisiaj np na obiad mial byc kotlet, ziemniaki i buraczki, po jakims czasie stwietdzilam ze w sumie to nie mam w ogole ochoty na ziemniaki i buraczki i ze do kotleta chce tylko ogorki kiszone !!!!
    Co do slodyczy, wczesniej uzaleznienie teraz nawet za bardzo nie moge patrzec na slodycze. Moze nasze robaczki nie lubia slodkiego? :-)

oby był chłopak :)

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka - cudo :-) no i same dobre informacje.

05.11.2016 Antoś ❤

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Scorpiolenka czyzby chłopczyk?:))) no cudeńko

Jeszcze nie wiadomo,może na następnej wizycie 10.05 będzie widać.Mąż czeka na córeczkę,synek na brata a ja po prostu na zdrowe dzieciątko :)

magdaa, pabelka88, Moko lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Jeszcze nie wiadomo,może na następnej wizycie 10.05 będzie widać.Mąż czeka na córeczkę,synek na brata a ja po prostu na zdrowe dzieciątko :)
    Hihihi no tak. .oczywiste:-)) cudnie też chcę się doczekać tego momentu:) ostatnimi razy dotrwalam do 6 i 10tyg..także jestem klebkiem nerwow choć nie nakręcam się.
    Naprawdę przecudo jeszcze raz Ci gratuluję:**

• megimeg Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka suuuuuupeerrrrr !

oar83e3k7nkpecth.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super maluszek.

Kiedy mowicie w pracy o ciazy? Ja sie zastanawiam kiedy piwiedziec. Z corka powiedzialam pod koniec 3 mc a teraz mysle wczesniej. Kolezanka ostatnio powiedziala w 8 tyg.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: