Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ellasi tak cholernie mi przykro
Tulę mocno i mimo tego co się stało trzymaj się dzielnie i pamiętaj, że ttzeba wypłakać swoje1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Ellasi wrote:Dziewczyny,
Jednak moje przeczucia i obawy nie były bezpodstawne. Ciazą obumarła. Jestem w szpitalu. Dostałam leki na otwarcie szyjki a potem pewnie będzie łyżeczkowanie.
Los w tej kwesti jest dla mnie okrutny- ciąża pozamaciczna a teraz poronienie.
Nie mam wyjścia muszę się z tym zmierzyć.
Planuję zrobić badanie genetyczne materiału z poronienia, bo może to jednak nie jest przypadek.
Za 2-3 miesiące zaczynam od nowa.
Staram się być silna i trzymam się kupy. Wczoraj miałam moment załamania i pewnie jeszcze sporo takich momentów przede mną. Nie mogę jednak się poddać.
Wy się trzymajcie i walczcie ze swoimi fasolami.
Mam nadzieję że za kilka miesięcy będę mogła Was odwiedzić na forum i pochwalić się ciążą.
Tymczasem proszę o wykreślenie mnie z listy.
Uciekam na jakieś forum o poronieniach, albo staraniach po poronieniu.
Pa! -
Ellasi tak mi przykro!! Trzymaj się, dużo siły Ci życzę!
Co do tych prenatalnych pytam, czemu część z Was wybiera się do innego lekarza bo zwyczajnie wydaje mi się, że każdy ginekolog położnik jest wykwalifikowany żeby przeprowadzić USG genetyczne. Czy się mylę? Przecież to USG jest obowiązkowe nawet w ramach wizyt na NFZ. Pytam zwyczajnie z ciekawości, bo ja poprzednio miałam robione u swojego prowadzącego i w tej ciąży również tak zamierzam. Po co ponosić dodatkowe koszty.
Pistacjo a to badanie za 600 zł co obejmuje? Bo dla mnie taka cena to kosmos i zastanawiam się czy to czasem nie jest zwykły chwyt marketingowy, nazwa prenatalne i od razu cena w górę. Wyjaśnijcie mi to proszę
-
nick nieaktualny
-
Co do prenatalnych to ja mam skierowanie na nfz od swojego Gina do którego chodzę prywatnie do poradni genetycznej ze względu na wiek.Jeśli nie ma wskazań to takie badanie może przeprowadzić zwykły gin i jeżeli zauważy coś niepokojącego to może skierować do dalszej diagnostyki ( test Pappa,amniopunkcja,biopsja kosmówki).
Jest jeszcze Nifty i Harmony nieinwazyjne testy z krwi do których zachęcają lekarze.Są nierefundowane i kosztują ok.2500 zł. Mój gin już na pierwszej wizycie wspomniał o Nifty ale jak dla mnie to za duży koszt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 13:19
-
Elassi Kochana !!! Bardzo mi przykro i łączę się z Tobą w bólu ;( ale dasz rade! Ze mnie jest straszna rozpamiętywaczka a mimo wszystko przeżyłam 4 straty, mimo że na początku wydawało mi się że już z tego nie wyjde.. teraz po 7 latach starań udało się zajść po raz 5... za dwa dni kontrola i tylko jestem przy nadziei że może tym razem się uda..
Musisz najpierw wypłakać a potem wyjść na prostą i zacząć kolejne starania. Na pewno na forum dostaniesz takie wsparcie jakiego potrzebujesz. Koniecznie zrób badanie dla swojej spokojności!
Pozdrawiam i ściskam Cię mocno ! -
nick nieaktualnyja bd miala z nfz ze względu na wadę serca moja i jaka jest w mojej rodzinie. Jeżeli sie okaże ze dziecko ma wadę będę tak samo mocno kochać, nigdy w życiu nie zgodzę się na aborcję tego jestem pewna jak tego ze kiedyś umrę.
Elassi tule Cię mocno :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ellasi, przykro mi, współczuję ci bardzo straty. Ale nie poddawaj sie i bądź silna!
Co do badań prenatalnych, to tylko nazwa jednego z badań jakie robi się obowiązkowo między 10-14 tyg. ciąży, gdzie można wychwycić najczęściej występujące wady rozwoju. Dopiero kiedy takie usg budzi niepokój robi się inne nifty, prenatalne inwazyjne, itd.
Ja chodzę do ginekologa na nfz, za każdą praktycznie wizytą mam robione usg, żeby tylko podglądnąć dzidziusia, chyba że nie ma takiej potrzeby to wtedy odpuszczamy, zeby za bardzo nie przesadzać i nie płacę za podstawowe badanie prenatalne. Jak słyszę o kwotach jakie płacicie za prywatne wizyty i dodatkowo płacić za usg to jestem w ciężkim szoku!
-
Ellasi wiem co czujesz i bardzo mi przykro z powodu Twojej straty
Na Ovufriend w zakladce poronienie jest temat Zaczynamy znowu starania, tam dziewczyny bardzo milo Cie przyjma i powiem jeszcze, ze to magiczny watek, dajacy nadzieje, ze bedzie kiedys lepiej, zapraszam. Trzymaj sie i poowiem Ci jeszcze cos, jak masz ochote plakac to placz, krzyczec to krzycz nie tłum emocji. Dla kogos moze to byc tylko zarodek, a dla nas odkad zobaczymy pozytywny test ciazowy to caly swiat, malutki dzidzius i spelnienie marzen. Trzymam kciuki abys jak najszybciej doszla do siebie. Pozdrawiam i tule mocno
magic1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny!Podczytuję Was, ale się nie odzywam, niecierpliwie czekam na wizytę, dopiero w następny wtorek.Znów ogarniają mnie czarne myśli a już byłam w miarę spokojna. Wczoraj miałam mega mdłości a przedwczoraj wieczorem wymioty. Dzisiaj jakby trochę lepiej, no to się martwię, że znów jest coś nie tak. Piersi bolą i to mocno.No i ciągle praktycznie jest mi zimno.Kurczę, no boję się, naprawdę, chociaż wiem, ze nie mam na nic wpływu.
-
Ellasi, szkoda, że tak wyszło
Bardzo mi przykro
A brałaś może clexan od początku ciąży?
Warto też suplementować się po łyżeczkowaniu do następnej ciąży kwasem foliowym 5mg.
Możecie z mężem zbadać też swoje kariotypy.
Trzymaj się dzielnie kochana.