Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Ja byłam już na 4 wizytach, ale chodzę prywatnie, i na pierwszej nie było nic widać.Za każdym razem miałam usg.
Ostatnio był poruszany temat doplera i słuchania bicia serca na usg, i wyczytałam, że wykonywane może być dopiero od 10 tc. bo wcześniej jest szkodliwe dla zarodka.
A dziewczyny wizytujące dziś, dajcie znać bo umieram z ciekawości jak tam Wam się układa:) Trzymam kciuksy -
Ja mialam poki co jedno usg na wizycie potwierdzajacej . Nastepne w następny wtorek.
W pierwszej ciazy serduszko mojego synka uslyszalam dopiero w 20 tygodniu na usg polowkowym co za przezycietyle czekania ,bo moja prowadzaca miala stary sprzet i tylko bylo widoczne serducho.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 22:07
-
Wiele z Was już jest w kolejnej ciąży i miałyscie robione badanie prenatalne. Ja w pierwszej ciąży i mam takie zapytanko, jak to badanie wygląda, ile trwa, i co lekarz mówi, czym się różni od zwykłej kontroli itp? Kurcze jestem ciekawa zwłaszcza, że się za to płaci trochę pieniędzy.
-
Ja jutro mam 3 wizytę i na kazdej lekarz wykonuje usg. Pierwsza była w bardzo wczesnej ciąży.
Co do badan prenatalnych to ja mialam robione usg podczas rutynowej wizyty, z tym że lekarz sprawdzał przezierność karkową, kość nosową i wszystkie narzady dziecka, budowę serca itp. Nie pamiętam nawet co jeszcze. Wszystko było ok i w normie wiec nie robiłam testu pappa i innych dodatkowych badań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:54
małamama lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki Profesor powiedział ,ze na ten moment nie moze sie do niczego przyczepić przepływy ok,serduszko super bije ,dla niego to
8t3d.
Powiedział ,ze na prenatalnych mozemy sie czegokolwiek doszukiwać czyli trzeba czekać do 9maja
Dziekuje za kciuki.aher, radiszka, małamama, Scorpiolenka, Jolcia1985, Moko, katerineczka, pabelka88, magdaa, tomania2806, jusst lubią tę wiadomość
-
To USG jest dokładniejsze ocenia się narządy i wg schematu przezierniść karkową, obecność kości nosowej i przepływ przez zastawkę trójdzielną w sercu oraz fale przepływu przez przewód żylny. Można rozpoznać grube nieprawidłowości i wysunąć podejrzenie wad.
Wiem, że np. w przypadku Zespołu Downa w USG można rozpoznać 80% potencjalnie chorych płodów. A jeżeli doda się test PAPPA to nawet 95%.
małamama lubi tę wiadomość
-
Dada super wiadomosci. Bedzie ok.
Dziewczyny ktore biora tabletki na mdlosci. Warto? Ja juz mam powoli dosc. Z corka az tak zle nie mialam jak teraz. Wtedy tylko rano wymioty i czasami sie zdarzylo wieczorem. A teraz i rano i wieczorem. Pali mnie caly przelyk. Nic na mnie nie dziala na dluzej. Dlatego mysle o tabletkach tylko nie wiem czy jest sens. -
aphrodita wrote:Dada super wiadomosci. Bedzie ok.
Dziewczyny ktore biora tabletki na mdlosci. Warto? Ja juz mam powoli dosc. Z corka az tak zle nie mialam jak teraz. Wtedy tylko rano wymioty i czasami sie zdarzylo wieczorem. A teraz i rano i wieczorem. Pali mnie caly przelyk. Nic na mnie nie dziala na dluzej. Dlatego mysle o tabletkach tylko nie wiem czy jest sens.
Ja mam tabletki ziołowe - imbir lekarski Solgara i mi nie pomaga, a nawet zaostrza mdłości.
Jedynie cola mi trochę pomaga a lekarz pozwolił mi ją pić.
-
nick nieaktualny
-
Hej, dzien dobry
tak z ciekawosci sprawdzilam ile u mnie w centrum medycznym kosztuja prenatalne, I trymestr 220 zl, II i III trymestr 250 zl, nagranie plytki platne dodatkowo 30zl. Wyglada na to ze ceny maja normalne
.
To milego dnia mamuski i samych dobrych wiesci1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik