X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja byłam już na 4 wizytach, ale chodzę prywatnie, i na pierwszej nie było nic widać.Za każdym razem miałam usg.

Ostatnio był poruszany temat doplera i słuchania bicia serca na usg, i wyczytałam, że wykonywane może być dopiero od 10 tc. bo wcześniej jest szkodliwe dla zarodka.

A dziewczyny wizytujące dziś, dajcie znać bo umieram z ciekawości jak tam Wam się układa:) Trzymam kciuksy :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam poki co jedno usg na wizycie potwierdzajacej . Nastepne w następny wtorek.
    W pierwszej ciazy serduszko mojego synka uslyszalam dopiero w 20 tygodniu na usg polowkowym co za przezycie :) tyle czekania ,bo moja prowadzaca miala stary sprzet i tylko bylo widoczne serducho.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 22:07

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • małamama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele z Was już jest w kolejnej ciąży i miałyscie robione badanie prenatalne. Ja w pierwszej ciąży i mam takie zapytanko, jak to badanie wygląda, ile trwa, i co lekarz mówi, czym się różni od zwykłej kontroli itp? Kurcze jestem ciekawa zwłaszcza, że się za to płaci trochę pieniędzy.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam 3 wizytę i na kazdej lekarz wykonuje usg. Pierwsza była w bardzo wczesnej ciąży.

Co do badan prenatalnych to ja mialam robione usg podczas rutynowej wizyty, z tym że lekarz sprawdzał przezierność karkową, kość nosową i wszystkie narzady dziecka, budowę serca itp. Nie pamiętam nawet co jeszcze. Wszystko było ok i w normie wiec nie robiłam testu pappa i innych dodatkowych badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:54

małamama lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Profesor powiedział ,ze na ten moment nie moze sie do niczego przyczepić przepływy ok,serduszko super bije ,dla niego to
    8t3d.
    Powiedział ,ze na prenatalnych mozemy sie czegokolwiek doszukiwać czyli trzeba czekać do 9maja

Dziekuje za kciuki.

aher, radiszka, małamama, Scorpiolenka, Jolcia1985, Moko, katerineczka, pabelka88, magdaa, tomania2806, jusst lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To USG jest dokładniejsze ocenia się narządy i wg schematu przezierniść karkową, obecność kości nosowej i przepływ przez zastawkę trójdzielną w sercu oraz fale przepływu przez przewód żylny. Można rozpoznać grube nieprawidłowości i wysunąć podejrzenie wad.
    Wiem, że np. w przypadku Zespołu Downa w USG można rozpoznać 80% potencjalnie chorych płodów. A jeżeli doda się test PAPPA to nawet 95%.

małamama lubi tę wiadomość

y2oqc8n.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze Dada:) tamten pewnie po tym jak mu powiedziałeś o remtgenie to wolał mieć potwierdzenie od 2. Profesor uważa że póki co ciąża rozwija się prawidłowo to myślę że możesz odetchnąć i cieszyć się malenstwem :)

aphrodita lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada no widzisz...
    Wiedzialam ze bedzie wszystko ok! Juz napewno tak zostanie ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w ramach normalnej wizyty. Moze troszke wiecej zaplacilam niz standardowo ale nie duzo. Normalnie place 100 a za prenatalne i polowkowe 150.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada super wiadomosci. Bedzie ok.

Dziewczyny ktore biora tabletki na mdlosci. Warto? Ja juz mam powoli dosc. Z corka az tak zle nie mialam jak teraz. Wtedy tylko rano wymioty i czasami sie zdarzylo wieczorem. A teraz i rano i wieczorem. Pali mnie caly przelyk. Nic na mnie nie dziala na dluzej. Dlatego mysle o tabletkach tylko nie wiem czy jest sens.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada no i super wieści :)

Ja prywatnie 250zł cały komplet badań prenatalnych, czyli chyba z testem PAPPA. Właściwie nie wiem, bo nie dopytałam. Zobaczę 5 maja jak to wszystko wygląda, jak tak myślę to już mam stresa, czy wszystko bedzie ok.:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Dada super wiadomosci. Bedzie ok.

Dziewczyny ktore biora tabletki na mdlosci. Warto? Ja juz mam powoli dosc. Z corka az tak zle nie mialam jak teraz. Wtedy tylko rano wymioty i czasami sie zdarzylo wieczorem. A teraz i rano i wieczorem. Pali mnie caly przelyk. Nic na mnie nie dziala na dluzej. Dlatego mysle o tabletkach tylko nie wiem czy jest sens.

Ja mam tabletki ziołowe - imbir lekarski Solgara i mi nie pomaga, a nawet zaostrza mdłości.
    Jedynie cola mi trochę pomaga a lekarz pozwolił mi ją pić.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama jeśli można zapytać z jakiego jesteś miasta ? Bo ja chyba w takim razie pojade gdzieś indziej na to badanie ;)

y2oqc8n.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekarza w Olkuszu to jest 50 km od Krakowa.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja a dlaczego chcesz robić badanie gdzieś indziej?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja sie zapisałam w Warszawie, ale za 600zl
    Żartowałam oczywiście, ale nie wiedziałam że są aż takie różnice ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 22:40

y2oqc8n.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że gdzieś w mniejszym mieście na pewno prywatnie znajdziesz niższą cenę. a nie koniecznie tak daleko. 600 zł to b. dużo jak na takie badanie.
    Ale w Warszawie macie wszystko 2 razy albo i wiecej droższe niż u mnie:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie , macie wiem bo mam koleżankę która płaci za głupiego fryzjera dwa razy drożej niż ja za to samo i wiele innych usług.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada świetne wiadomości! Teraz się nie denerwuj:**
    u mnie strasznie pada ale pogoda...blee zaraz syna do szkoły odstawiam zakupy i coś pomysł na obiad. ..mąż biegnie polmaraton w nd i teraz menu makaronowe...

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzien dobry :-) tak z ciekawosci sprawdzilam ile u mnie w centrum medycznym kosztuja prenatalne, I trymestr 220 zl, II i III trymestr 250 zl, nagranie plytki platne dodatkowo 30zl. Wyglada na to ze ceny maja normalne :-).
    To milego dnia mamuski i samych dobrych wiesci :-)

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ