Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ellasi wrote:Hmmm... W prawdzie nie badaliśmy nigdy nasienia, ale to terminatory musiałyby być żeby przetrwać ok. 2 tygodni
Myślę, że plemniki w sprzyjających warunkach przetrwają max. tydzień, a i to często się nie zdarza
Jutro idę na usg i zobaczę czy maluch nadrabia i przyrasta w ekspresowym tempie, jak serduszko sobie radzi i co tam się ogólnie dzieje- lepiej mieć oko na dzieciaka
Staram się być dobrej myśli -
Scorpiolenka ja jako 14 latka przez 1,5 roku leczylam sie na nadcisnienie potem odstawilam leki z kardiologiem I od kwietnia 2010 mam spokoj ale no wlasnie w sumie mialam spokoj ,bo w ciazy w 36 tygodniu nagle dosalam 160/100 I nie chcialo spadac ,pojechalam na IP zostalam tam 3 dni I potem do konca ciazy Dopegyt. Po porodzie niby wszystko ok raz tylko mialam wysokie cisnienie jakos po miesiacu ale jeden dzien no I kolejny incydent w listopadzie. Poki co spokoj takze w tej ciazy bede musiala sie bacznie pilnowac z cisnieniem.
No nic trzeba zaczac kolejny tydzien. Dobrze ,ze siostra z za granicy przyjechala I mi pomoze przy malym. -
nick nieaktualnyWitajcie w klubie wysokocisnieniowcow. Ale że ja mam tylko u lekarza takie a w domu znacznie nizsze nie biorę leków. Ewidentnie stres zwiazany z wizyta.
Wczoraj tak mnie wieczorem męczył mdłości że usunąć nie mogłam a dziś się podnieść z łóżka nie mogę. A musze ogarnąć śniadanie dla syna a potem go do szkoły odprowadzić.
-
nick nieaktualny
-
Ja dla odmiany jestem nisko-ciśnieniowa...w pierwszej ciąży z tego powodu 9 dni lezalam w szpitalu.teraz bardzo pilnuje ciśnienia.
Kciuki za wizyty.pozdrawiam! -
Cześć ciężarówki!
Mam prośbę napiszcie (jeśli nie macie suwaczków) w którym miesiącu jesteście i ile wizyt u gina za wami oraz ile usg?
Czytam forum i zaczynam sie zastanawiać, bo ja jestem w 10 tc a jak do tej pory byłam raz u gina i raz na usg. Kolejne usg dopiero 29 kwiecień to będzie chyba 13tc+1. wizyta u gina 04.05. -
Posti77 wrote:Cześć ciężarówki!
Mam prośbę napiszcie (jeśli nie macie suwaczków) w którym miesiącu jesteście i ile wizyt u gina za wami oraz ile usg?
Czytam forum i zaczynam sie zastanawiać, bo ja jestem w 10 tc a jak do tej pory byłam raz u gina i raz na usg. Kolejne usg dopiero 29 kwiecień to będzie chyba 13tc+1. wizyta u gina 04.05.
U mnie jak widać 10 tydzień i u ginekologa byłam dwa razy i tyle też miałam USG. Kolejna wizyta 18.04 i na wtedy też mam zaplanowane USG prenatalne.
-
Ja też będę miała jutro drugą wizytę, i poznam wyniki na morfologię, glukozę, toxo i mocz, bo ja robię badania w laboratorium a wyniki wysyłają prosto do gin. Tylko ciekawe czy jutro będę miała już prenatalne czy umówi się ze mną na kolejna wizytę?
-
Cześć Mamuśki
Uff... nadrobiłam całą niedziele, ale żeście naprodukowały
Mirabelka 3mam mocno kciuki! Bardzo bym chciała aby u Ciebie i maleństwa było wszystko ok !
Ellasi napisz koniecznie zaraz po wizycie jak maluszek !!!
Witam się w klubie nadciśnieniowców dziś mierzone w ośrodku zdrowia 148/80
Jak dla mnie to masakra, moje normalne ciśnienie to 100/60, puls 60 albo i mniej a tu o... w ogóle taka podenerwowana jestem cały czas, może to od tego?
Piersi mnie nie bolą, mdłości ustępują- cieszyć się czy nie? Odbijanie, bekanie pozostało i doszła nowość - tak mi się przetłuszczają włosy że szok !!! Normalnie mogłabym głowę myć rano i wieczorem... hormony?
Imbir na mdłości? Słyszałam że bardzo pomaga jednak... mi imbir zawsze pachniał i smakował jak mydło, jak tylko poczułam go w jakiejś potrawie to od razuu mnie na wymioty zbierało. Ale koleżanka powiedziała żebym się przemogła i wybiła trochę herbaty z tym wynalazkiem... tamtego wieczoru po raz pierwszy i ostatni w całej ciąży wymiotowałam... a fuj, zazdroszczę tym co imbir pomaga i rozumiem te którym to pachnie zwykłym mydłemMirabelka30 lubi tę wiadomość