SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Jejku mi sie juz funkcjonowac nie chce. Mdlosci mnie tak mecza. Ledwo zaczne jesc np obiad pierwszy kes I juz mi sie dzwiga. Chodze spac z synkiem po 21 ,bo tak ske fatalnie czuje ,ze marze by najszybciej zasnac I tego nie czuc. Nie wiem co by tu sprobowac zeby pomoglo. Coli nie bardzo chce. Moze jakis inny napoj . Lbo cukierki imbirowe sprobuje. Juz prawie miesiac minal odkad mnie tak meczy a tu jeszcze z miesiac przede mnie :( ahh ja wiem ,ze dzidzia daje znac ,ze ma sie dobrze ale ja chce cieszyc sie ta ciaza a poki co mam wszystkiego dosc.
    Witaj w klubie!

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety musimy wytrwac z tymi mdlosciami. Ja nie wiem co bym robila to i tak rano i wieczorem musze zwymiotowac. Tak samo mialam z corka. Przeszlo mi po 14 tyg.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedzielne popołudnie. :)
    Dziś się czuję fatalnie, nawet do kościoła nie poszłam. Mam żołądek jak balon, który zaraz pęknie i nie wiem co mam na to poradzić.? :( Mdłości dokuczają po jedzeniu, tylko na szczęście. W koło jestem głodna, a kompletnie nie mam na nic smaka. I ten wstręt do jedzenia sie nie kończy:( Także chyba większości z Nas cos dolega:(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mogę jeść ile chce :D i nic mam problemów z mdłosciami :D uf!!! nie mam chęci na słodkie... za to słone ooo tAK! i kwasne :)

pabelka88, magdaa, Moko lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey Dziewczyny! nadrobiłam zalełości :)
    fajnie móc się wspierać w dolegliwościach. Ja mam od czwartku totalną masakrę: mdłości, wymioty i wszystko wieczorami. Generalnie leki ciągle popijam coca-colą bo inaczej od razu podchodzi wszystko, a że muszę brać Duphastron 3x dziennie to niestety 3x dziennie cola ale w małych ilościach.
    Od wołowiny, wieprzowiny mnie odrzuca, tylko kurczak wchodzi w grę. Zupy- nadal wzdrgam na myśl o pomidorowej czy rosole.
    Wczoraj zrobiłam tortille z kurczakiem to nie mdliło ale żoładek bolał.

Generalnie ratuje się kisielami bo wchodzą bez problemu. Wszystko jest jakieś ciężkie a z warzywami muszę uważać ze względu na helicobacter, który niby mam wyleczony ale daje o sobie znać.

Dziś na szczęście wróciła chęć na słodycze i mąż zakupił mi w Sowie mój ulubiony tort pralinowy :) z herbatka jak znalazł i póki co jeszcze nie mdli :D:D

nie mogę doczekać się czwartkowej wizyty!

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • aher Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za to gotowanie i zazdroszczę bo ja nie mogę stać przy garach, tak mnie mdli paskudnie. Robię tylko coś ma szybko żeby rodzinka nie padła z głodu ;)

We wtorek mam wizytę, dobrze że się zorientowałam bo nastawiona byłam na tydzien później. Ktoś jeszcze wizytuje w ten dzień?

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja też mam wizytę we wtorek o 15. :)

aher lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Ja tam mogę jeść ile chce :D i nic mam problemów z mdłosciami :D uf!!! nie mam chęci na słodkie... za to słone ooo tAK! i kwasne :)

Ja mam to samo- mogę jeść wszystko (i o zgrozo na wszystko mam apetyt). Nie wiem tylko czy to objaw mojego łakomstwa czy ciąży ;)
    Mdłości nie mam. Akurat u mnie nie wiem czy to dobry objaw, ale przynajmniej się nie męczę :)
    Generalnie u mnie od początku z objawami było skromnie. Dziś wrócił lekki ślinotok. Piersi delikatnie pobolewają, ale tylko jak je dotykam (tak kontrolnie) i zwykle wieczorem bolą nieco mocniej.

A jak u Was z innymi objawami- takimi niegastrycznymi :) ?

• aher Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi u mnie innych objawów brak i dobrze bo samymi mdlosciami i wymiotami jestem juz wykończona. Czekam z utęsknieniem na drugi trymestr :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdłości już znacznie zelżały ale mam jeden brzydki objaw - po każdym posiłku mocno mi się odbija i bekam :; Poza tym od tygodnia jest super.Jeszcze tylko prenatalne przeżyć za 2 tyg.,ale mam jakieś przeczucie,że wszystko będzie ok.Jakieś takie pozytywne myślenie mi się włączyło od jakiegoś czasu :) Brzuszek już powoli zaczyna być widać w pierwszej ciąży też był bardzo szybko.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Moje mdłości już znacznie zelżały ale mam jeden brzydki objaw - po każdym posiłku mocno mi się odbija i bekam :; Poza tym od tygodnia jest super.Jeszcze tylko prenatalne przeżyć za 2 tyg.,ale mam jakieś przeczucie,że wszystko będzie ok.Jakieś takie pozytywne myślenie mi się włączyło od jakiegoś czasu :) Brzuszek już powoli zaczyna być widać w pierwszej ciąży też był bardzo szybko.

U mnie mdłości też już nie ma, wstręt do mięsa i innych produktów zniknął, podbrzusze praktycznie nie boli i piersi też o wiele mniej - jednym słowem prawie wszystkie objawy znikają. :) Na początku się martwiłam, ale mam dokładnie to samo - włączyło mi się mega pozytywne myślenie i wierzę mocno w to, że wszystko będzie dobrze :)
    Jedyny nowy objaw jest taki, że mam straszny apetyt, i to taki, że jak jestem głodna to muszę zjeść i koniec. Najgorzej jest w nocy jak wstaje na siusiu i tak mnie ssie, że z chęcią bym coś podjadła, ale na razie się hamuję. :P

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja zrobilam się bez mięsna :)... zgagę mam ciagle, dużo sikam, w nocy wstaje nawet 4 razy. I cycki bolą

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie od miesiąca moim marzeniem były mdłości i wymioty, ale niestety z dużym prawdopodobieństwem ich nie doczekam:( Zazdroszczę Wam oczywiście w tym pozytywnym znaczeniu;)

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból cycuszkow, i mega apetyt na wszytko byle bez mięsa ;-) szczególnie zupy straszny lakomczuch się robię, ciężko mi się opanować bo jest u mnie mama i chcę jej trochę podmaslic i gotuje same wypasione potrawy :-)ehhh od nast poniedziałku trochę się muszę ograniczyć ...

7u22s65gmika7d3f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny przepraszam za spam ale może któraś będzie z Was zainteresowana kołyska dla dziecka na pierwsze momenty http://olx.pl/oferta/drewniana-kolyska-dla-dziecka-CID88-IDf00dx.html lub nosidełkiem http://olx.pl/oferta/fotelik-nosidelko-roan-millo-nowy-CID88-IDew8d1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 20:15

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Dziewczyny u mnie od miesiąca moim marzeniem były mdłości i wymioty, ale niestety z dużym prawdopodobieństwem ich nie doczekam:( Zazdroszczę Wam oczywiście w tym pozytywnym znaczeniu;)

Mirabelka,
    My chyba mamy podobne nastroje i podobną sytuację... Ale musimy być silne :)
    Nie mamy innego wyjścia.
    Obie jesteśmy po przejściach, a i teraz nie mamy z górki.
    Mam nadzieję, że będzie ok.
    Kiedy masz następną wizytę? Jak tam wygląda aktualnie Twoja sytuacja?

• aher Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka nie wiem czy jest czego zazdrościc naprawdę :) tak można się czuć trzy dni a nie kilka czy kilkanaście tygodni. Oczywiście przetrwa się wszystko, ale ja zdecydowanie zazdroszczę tym, które tego nie doświadczają ;)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Mirabelka,
    My chyba mamy podobne nastroje i podobną sytuację... Ale musimy być silne :)
    Nie mamy innego wyjścia.
    Obie jesteśmy po przejściach, a i teraz nie mamy z górki.
    Mam nadzieję, że będzie ok.
    Kiedy masz następną wizytę? Jak tam wygląda aktualnie Twoja sytuacja?

ja miałam już wizytę w czwartek i w piątek u innego lekarza i niestety obaj lekarze potwierdzili to samo:( jest za mały pęcherzyk ciążowy i bardzo duży krwiak na jaju płodowym. Bardzo małe szanse.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Mirabelka nie wiem czy jest czego zazdrościc naprawdę :) tak można się czuć trzy dni a nie kilka czy kilkanaście tygodni. Oczywiście przetrwa się wszystko, ale ja zdecydowanie zazdroszczę tym, które tego nie doświadczają ;)

Uwierz dla zdrowego dzieciątka mogłabym leżeć 9 miesięcy z mdłościami.

Ellasi lubi tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Mirabelka. Teraz ci ciezko ale zobaczysz ze wszystko sie odmieni i bedzie dobrze. Jezeli nie teraz to juz niedlugo.

Mi jest ciezko z mdlosciami. Przed chwila nie bylam w stanie dokonczyc kapieli corki bo musialam leciec do wc. Fatalnie jest. Nic mi nie pomaga. Tylko na chwilke. Zrobilam sobie pyszne smoothie i cale wyladowalo w kibelku. Jutro znowu do pracy. Jakos trzeba bedzie wytrzymac.

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ