X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Jejku mi sie juz funkcjonowac nie chce. Mdlosci mnie tak mecza. Ledwo zaczne jesc np obiad pierwszy kes I juz mi sie dzwiga. Chodze spac z synkiem po 21 ,bo tak ske fatalnie czuje ,ze marze by najszybciej zasnac I tego nie czuc. Nie wiem co by tu sprobowac zeby pomoglo. Coli nie bardzo chce. Moze jakis inny napoj . Lbo cukierki imbirowe sprobuje. Juz prawie miesiac minal odkad mnie tak meczy a tu jeszcze z miesiac przede mnie :( ahh ja wiem ,ze dzidzia daje znac ,ze ma sie dobrze ale ja chce cieszyc sie ta ciaza a poki co mam wszystkiego dosc.
    Witaj w klubie!

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety musimy wytrwac z tymi mdlosciami. Ja nie wiem co bym robila to i tak rano i wieczorem musze zwymiotowac. Tak samo mialam z corka. Przeszlo mi po 14 tyg.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedzielne popołudnie. :)
    Dziś się czuję fatalnie, nawet do kościoła nie poszłam. Mam żołądek jak balon, który zaraz pęknie i nie wiem co mam na to poradzić.? :( Mdłości dokuczają po jedzeniu, tylko na szczęście. W koło jestem głodna, a kompletnie nie mam na nic smaka. I ten wstręt do jedzenia sie nie kończy:( Także chyba większości z Nas cos dolega:(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mogę jeść ile chce :D i nic mam problemów z mdłosciami :D uf!!! nie mam chęci na słodkie... za to słone ooo tAK! i kwasne :)

pabelka88, magdaa, Moko lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey Dziewczyny! nadrobiłam zalełości :)
    fajnie móc się wspierać w dolegliwościach. Ja mam od czwartku totalną masakrę: mdłości, wymioty i wszystko wieczorami. Generalnie leki ciągle popijam coca-colą bo inaczej od razu podchodzi wszystko, a że muszę brać Duphastron 3x dziennie to niestety 3x dziennie cola ale w małych ilościach.
    Od wołowiny, wieprzowiny mnie odrzuca, tylko kurczak wchodzi w grę. Zupy- nadal wzdrgam na myśl o pomidorowej czy rosole.
    Wczoraj zrobiłam tortille z kurczakiem to nie mdliło ale żoładek bolał.

Generalnie ratuje się kisielami bo wchodzą bez problemu. Wszystko jest jakieś ciężkie a z warzywami muszę uważać ze względu na helicobacter, który niby mam wyleczony ale daje o sobie znać.

Dziś na szczęście wróciła chęć na słodycze i mąż zakupił mi w Sowie mój ulubiony tort pralinowy :) z herbatka jak znalazł i póki co jeszcze nie mdli :D:D

nie mogę doczekać się czwartkowej wizyty!

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • aher Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za to gotowanie i zazdroszczę bo ja nie mogę stać przy garach, tak mnie mdli paskudnie. Robię tylko coś ma szybko żeby rodzinka nie padła z głodu ;)

We wtorek mam wizytę, dobrze że się zorientowałam bo nastawiona byłam na tydzien później. Ktoś jeszcze wizytuje w ten dzień?

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja też mam wizytę we wtorek o 15. :)

aher lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Ja tam mogę jeść ile chce :D i nic mam problemów z mdłosciami :D uf!!! nie mam chęci na słodkie... za to słone ooo tAK! i kwasne :)

Ja mam to samo- mogę jeść wszystko (i o zgrozo na wszystko mam apetyt). Nie wiem tylko czy to objaw mojego łakomstwa czy ciąży ;)
    Mdłości nie mam. Akurat u mnie nie wiem czy to dobry objaw, ale przynajmniej się nie męczę :)
    Generalnie u mnie od początku z objawami było skromnie. Dziś wrócił lekki ślinotok. Piersi delikatnie pobolewają, ale tylko jak je dotykam (tak kontrolnie) i zwykle wieczorem bolą nieco mocniej.

A jak u Was z innymi objawami- takimi niegastrycznymi :) ?

• aher Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi u mnie innych objawów brak i dobrze bo samymi mdlosciami i wymiotami jestem juz wykończona. Czekam z utęsknieniem na drugi trymestr :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdłości już znacznie zelżały ale mam jeden brzydki objaw - po każdym posiłku mocno mi się odbija i bekam :; Poza tym od tygodnia jest super.Jeszcze tylko prenatalne przeżyć za 2 tyg.,ale mam jakieś przeczucie,że wszystko będzie ok.Jakieś takie pozytywne myślenie mi się włączyło od jakiegoś czasu :) Brzuszek już powoli zaczyna być widać w pierwszej ciąży też był bardzo szybko.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Moje mdłości już znacznie zelżały ale mam jeden brzydki objaw - po każdym posiłku mocno mi się odbija i bekam :; Poza tym od tygodnia jest super.Jeszcze tylko prenatalne przeżyć za 2 tyg.,ale mam jakieś przeczucie,że wszystko będzie ok.Jakieś takie pozytywne myślenie mi się włączyło od jakiegoś czasu :) Brzuszek już powoli zaczyna być widać w pierwszej ciąży też był bardzo szybko.

U mnie mdłości też już nie ma, wstręt do mięsa i innych produktów zniknął, podbrzusze praktycznie nie boli i piersi też o wiele mniej - jednym słowem prawie wszystkie objawy znikają. :) Na początku się martwiłam, ale mam dokładnie to samo - włączyło mi się mega pozytywne myślenie i wierzę mocno w to, że wszystko będzie dobrze :)
    Jedyny nowy objaw jest taki, że mam straszny apetyt, i to taki, że jak jestem głodna to muszę zjeść i koniec. Najgorzej jest w nocy jak wstaje na siusiu i tak mnie ssie, że z chęcią bym coś podjadła, ale na razie się hamuję. :P

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja zrobilam się bez mięsna :)... zgagę mam ciagle, dużo sikam, w nocy wstaje nawet 4 razy. I cycki bolą

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie od miesiąca moim marzeniem były mdłości i wymioty, ale niestety z dużym prawdopodobieństwem ich nie doczekam:( Zazdroszczę Wam oczywiście w tym pozytywnym znaczeniu;)

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból cycuszkow, i mega apetyt na wszytko byle bez mięsa ;-) szczególnie zupy straszny lakomczuch się robię, ciężko mi się opanować bo jest u mnie mama i chcę jej trochę podmaslic i gotuje same wypasione potrawy :-)ehhh od nast poniedziałku trochę się muszę ograniczyć ...

7u22s65gmika7d3f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny przepraszam za spam ale może któraś będzie z Was zainteresowana kołyska dla dziecka na pierwsze momenty http://olx.pl/oferta/drewniana-kolyska-dla-dziecka-CID88-IDf00dx.html lub nosidełkiem http://olx.pl/oferta/fotelik-nosidelko-roan-millo-nowy-CID88-IDew8d1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 20:15

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Dziewczyny u mnie od miesiąca moim marzeniem były mdłości i wymioty, ale niestety z dużym prawdopodobieństwem ich nie doczekam:( Zazdroszczę Wam oczywiście w tym pozytywnym znaczeniu;)

Mirabelka,
    My chyba mamy podobne nastroje i podobną sytuację... Ale musimy być silne :)
    Nie mamy innego wyjścia.
    Obie jesteśmy po przejściach, a i teraz nie mamy z górki.
    Mam nadzieję, że będzie ok.
    Kiedy masz następną wizytę? Jak tam wygląda aktualnie Twoja sytuacja?

• aher Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka nie wiem czy jest czego zazdrościc naprawdę :) tak można się czuć trzy dni a nie kilka czy kilkanaście tygodni. Oczywiście przetrwa się wszystko, ale ja zdecydowanie zazdroszczę tym, które tego nie doświadczają ;)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Mirabelka,
    My chyba mamy podobne nastroje i podobną sytuację... Ale musimy być silne :)
    Nie mamy innego wyjścia.
    Obie jesteśmy po przejściach, a i teraz nie mamy z górki.
    Mam nadzieję, że będzie ok.
    Kiedy masz następną wizytę? Jak tam wygląda aktualnie Twoja sytuacja?

ja miałam już wizytę w czwartek i w piątek u innego lekarza i niestety obaj lekarze potwierdzili to samo:( jest za mały pęcherzyk ciążowy i bardzo duży krwiak na jaju płodowym. Bardzo małe szanse.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Mirabelka nie wiem czy jest czego zazdrościc naprawdę :) tak można się czuć trzy dni a nie kilka czy kilkanaście tygodni. Oczywiście przetrwa się wszystko, ale ja zdecydowanie zazdroszczę tym, które tego nie doświadczają ;)

Uwierz dla zdrowego dzieciątka mogłabym leżeć 9 miesięcy z mdłościami.

Ellasi lubi tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Mirabelka. Teraz ci ciezko ale zobaczysz ze wszystko sie odmieni i bedzie dobrze. Jezeli nie teraz to juz niedlugo.

Mi jest ciezko z mdlosciami. Przed chwila nie bylam w stanie dokonczyc kapieli corki bo musialam leciec do wc. Fatalnie jest. Nic mi nie pomaga. Tylko na chwilke. Zrobilam sobie pyszne smoothie i cale wyladowalo w kibelku. Jutro znowu do pracy. Jakos trzeba bedzie wytrzymac.

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ