X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Dada świetne wiadomości! Teraz się nie denerwuj:**
    u mnie strasznie pada ale pogoda...blee zaraz syna do szkoły odstawiam zakupy i coś pomysł na obiad. ..mąż biegnie polmaraton w nd i teraz menu makaronowe...
    Magda a czy moze maz wybiera sie w maju na maraton do krakowa? :-) czy na razie maratonow jeszcze nie biega?

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada gratuluję udanej wizyty ja mialam już 3 razy usg, prenatalne kosztuje 250 ale bd starać się o prenatalne z NFZ następna wizyta 19.04 za tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Magda a czy moze maz wybiera sie w maju na maraton do krakowa? :-) czy na razie maratonow jeszcze nie biega?
    Hey wiesz musze zapytać biega biega maratony:) juz ma 2za soba:) to rasowy biegacz:-) jego rekord to przebiegniecie 85km w ciągu doby. U nas był taki lokalny bieg na powitanie wiosny i było 24h na przebiegniecie dowolnej ilosci km oczywiście im więcej tym szansa na 1miejsce:) Wygrał:-)))

Karolka14, Jolcia1985, Moko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W maju biegnie w Wings For Live wiec watpie ze na maraton w Krakowie się zapisał ale spytam. Rok temu i w tym napewno do Wrocławia jedzie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Jolcia do Krakowa nie. Bo ma na początku tn bieg Wings For Live i jeszcze do Konina jedzie. Ale za rok już tak bo chce koronę maratonów zdobyć; )

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• megimeg Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam do tej pory 2 wizyty i 2usg, kolejna 21.04 i zaraz po niej prenatalne, których się bardzo boję, aż koszmary dziś miałam:(

oar83e3k7nkpecth.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg ja prenatalne mam 22.04 i też mam stracha.
    Dużo się ostatnio o tym naczytałam,bo lubię wiedzieć co mnie czeka. Wiem ,że najważniejsze jest dokładne USG genetyczne a test Pappa bardzo często wychodzi nieprecyzyjnie (podobno wpływ na niego ma np. to jakie leki bierze ciężarna) i często wychodzi źle i cały czas się zastanawiam czy wogóle go robić. Jeżeli USG wyjdzie mi dobrze to chyba zrezygnuję bo pappa niejednokrotnie wprowadza tylko niepotrzebny zamęt i stres.Przeczytałam cały wątek na belly dotyczący badań prenatalnych i dużo dowiedziałam sie od dziewczyn ,które to przeszły i jestem trochę spokojniejsza. Musi być dobrze. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpiolenka ja myślę tak jak Ty, jeżeli USG będzie ok to chyba sobie podaruje pappa, zwłaszcza, że znajomej wyszło wysokie prawdopodobieństwo a maluch jest zdrowy. Wierzę w to, że musi być dobrze, ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi mały diabełek i prowokuje do tych mniej pozytywnych myśli.

oar83e3k7nkpecth.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi jak u Ciebie po wizycie? Odezwij się;)

megimeg lubi tę wiadomość

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę od 3 dni boli mnie kręgosłup odcinek lędźwiowy nie wiem czy mogę się jakaś maścią posmarować jutro dopiero gin ,a normalnie wyprostować się nie mogę :-( co jakiś czas tak mam ehh

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Ellasi jak u Ciebie po wizycie? Odezwij się;)
    Mirabelka na kiedy masz termin porodu? Bo wydaje mu się ,że my łeb w łeb idziemy ;-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, wielki szacun dla męża :-) tylko podziwiać takich ludzi :-)

U mnie powoli zaczynają pojawiać się zachcianki, może też z powodu skromnej diety szpitalnej ;-) wczoraj pomidorowa na rosołku z niedzieli z lanymi kluskami, placki ziembiaczane z jogutrem, a dzisiaj pączek z marmoladą i lukrem :-) szkoda tylko że wieczorami mdłości męczą

Moko lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Magda, wielki szacun dla męża :-) tylko podziwiać takich ludzi :-)

U mnie powoli zaczynają pojawiać się zachcianki, może też z powodu skromnej diety szpitalnej ;-) wczoraj pomidorowa na rosołku z niedzieli z lanymi kluskami, placki ziembiaczane z jogutrem, a dzisiaj pączek z marmoladą i lukrem :-) szkoda tylko że wieczorami mdłości męczą
    Sama go podziwiam:-)
    szacun dla Ciebie za apetyt..ja nie mam ochoty na nic... :(

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rozpoczynam 11 tydzień, coraz bliżej końca I trymestru. Wieczorem mam wizytę i już mam stresik.
    Wymioty nieco odpuszczają, albo tylko okresowo się wyciszyły... zobaczymy. Nie wymiotuje już po każdym posiłku, także ulga mega, choć nadal mdli.

Dada bardzo się cieszę z Twoich wieści. Czułam, że będzie ok i zobaczysz, że niebawem w ogóle zapomnisz o nerwach z tym związanych.

Z jakich powodów idziecie na badania prenatalne do innych lekarzy niż do swoich prowadzących ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:32

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa- imienniczko;) moj tez ma juz dwa maratony za soba i nocny polmaraton we wroclawiu. w tym roku tez sie juz na wrzesien zapisal na maraton. podziwiam kazdego kto biega wiecej niz 10 km, bo dla mnie wiecej to nuuuuuuda.
    A planujecie jakas aktywnosc fizyczna? ja mysle o basenie jak sie cieplo zrobi i jak mi sily wroca- tak 3 razy w tyg.

mialam do tej pory 2 razy usg, raz wymuszone w 5 tyg i w zeszlym potwierdzajace bicie serduszka.teraz w piatek ide na wizyte, bede miala ksiazeczke ciazy i zrobie badania.
    o tym drugim usg jeszcze nic mi nie wiadomo, ale pewnie teraz dostane wytyczne i cennik. to pierwsza wyczekana ciaza, wiec jestem zielona. na razie skupialam swe moce na tym, zeby w nia zajsc.

co do tabletek to na mdlosci mam kompleks vit b i sama nie wiem czy to dziala. na zgage mam rennie pomaranczowe, ale po tym to dopiero siodme poty sa.mam tez cos takiego jak heilerde- cos w rodzaju glinki do picia. wczoraj zrobilam dwa lyki i koniec. a ponoc to ma najlepsze efekty;((((
    apetytu brak na cokolwiek. jak musze to juz cos tam zjem zeby nie mdlilo.

za wszystkie maluszki trzymam kciuki!

7u22vfxmofven95z.png
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara i glupia jestem, no ale sie zapytam- jak sie robi taki kalendarzyk na dole???

7u22vfxmofven95z.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja IDE na prenatalne do prowadzacego, miałam iść gdzie indziej ale jak on robi to po co będę biegać po innych lekarzach. Zmierzyła sobie ciśnienie, 111\66 puls 89, dobre takie jest?

oar83e3k7nkpecth.png
  • Jenta Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    stara i glupia jestem, no ale sie zapytam- jak sie robi taki kalendarzyk na dole???
    hej, zrób sobie swój suwaczek np. tu https://www.suwaczki.com/ a potem kod suwaczka wklej sobie w ustawieniach jako podpis

Ellasi odezwij się bo bliska zawału jestem !!!!!!

Dada mówiłam że będzie wszystko okey :* no dobra... mogę już puścić kciuki bo mnie palce bolą ;)

megimeg cisnienie super !

Widzę że coraz częściej jest grany temat prenatalnych, większość zbliża się do finału i trymestru. A ja mam takie pytanie... Dziewczyny , czysto hipotetycznie... a co gdyby się okazało że niestety maleństwo ma jakąś wadę genetyczną? W Norwegii np. gdy okazuje się że dziecko będzie upośledzone, wszyscy pracownicy medyczni, od położnej ,przez rodzinnego a choćby na ginekologu skończywszy będą namawiać do aborcji, oczywiście przymusu nie ma ale jednak nie jest to w ogóle tematem tabu..
    wiem że w Polsce jest zupełnie inaczej...
    Ja nie wiem czy zdecyduję się na prenatalne..

21.03 beta 5165
    25.03 beta 13635
    31.03 usg - jest serduszko ! bąbelek 6,9mm 14.04usg - 19,5mm
    3jgxyx8dhyvbu9v6.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jednak moje przeczucia i obawy nie były bezpodstawne. Ciazą obumarła. Jestem w szpitalu. Dostałam leki na otwarcie szyjki a potem pewnie będzie łyżeczkowanie.
    Los w tej kwesti jest dla mnie okrutny- ciąża pozamaciczna a teraz poronienie.
    Nie mam wyjścia muszę się z tym zmierzyć.
    Planuję zrobić badanie genetyczne materiału z poronienia, bo może to jednak nie jest przypadek.

Za 2-3 miesiące zaczynam od nowa.

Staram się być silna i trzymam się kupy. Wczoraj miałam moment załamania i pewnie jeszcze sporo takich momentów przede mną. Nie mogę jednak się poddać.

Wy się trzymajcie i walczcie ze swoimi fasolami.

Mam nadzieję że za kilka miesięcy będę mogła Was odwiedzić na forum i pochwalić się ciążą.
    Tymczasem proszę o wykreślenie mnie z listy.
    Uciekam na jakieś forum o poronieniach, albo staraniach po poronieniu.

Pa!

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta wrote:
    hej, zrób sobie swój suwaczek np. tu https://www.suwaczki.com/ a potem kod suwaczka wklej sobie w ustawieniach jako podpis

Ellasi odezwij się bo bliska zawału jestem !!!!!!

Dada mówiłam że będzie wszystko okey :* no dobra... mogę już puścić kciuki bo mnie palce bolą ;)

megimeg cisnienie super !

Widzę że coraz częściej jest grany temat prenatalnych, większość zbliża się do finału i trymestru. A ja mam takie pytanie... Dziewczyny , czysto hipotetycznie... a co gdyby się okazało że niestety maleństwo ma jakąś wadę genetyczną? W Norwegii np. gdy okazuje się że dziecko będzie upośledzone, wszyscy pracownicy medyczni, od położnej ,przez rodzinnego a choćby na ginekologu skończywszy będą namawiać do aborcji, oczywiście przymusu nie ma ale jednak nie jest to w ogóle tematem tabu..
    wiem że w Polsce jest zupełnie inaczej...
    Ja nie wiem czy zdecyduję się na prenatalne..
    W Belgii to samo tylko ,że tu można taki zabieg wykonywać do 22 tygodnia ciąży, ją będę robić badania mam już swój wiek wiedzą jest chyba lepsza niż niewiedza

7u22s65gmika7d3f.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ