Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dziś jak zwykle w kiepskim stanie myślałam że mdłości jak by lepiej ale ciągle coś mi w gardle stoi. Trudno funkcjonować a dziś sprzątanie na jutrzejszy dzień. Urodziny synka. Chce upiec ciasteczka zbożowe. Wieczorem mąż ogarnie podłogi żebym ja się nie szarpała rozstawi stół. A ja ogarne kurze łazienkę i ogólny ład:) jeszcze balony. .ale to też męża robota:)) niech dmucha:-))) oj to będzie długi dzień. ..mocy przybywaj. Podziwiam te co pracują jesteście wielkie:)♡
Wirginia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Już po ..maleństwo nadgonilo i teraz termin z om pokrywa się z USG ,widziałam całe 1,88 cm kręcacego się szczęścia, serduszko, łapki ,nóżki jestem wniebowzięta
pabelka88, tomania2806, magdaa, Pistacja, michasia-K, Scorpiolenka, katerineczka, aher, Jolcia1985, Magda-lenka, megimeg, takasobieja, Moko, małamama lubią tę wiadomość
-
Karolka14 wrote:Już po ..maleństwo nadgonilo i teraz termin z om pokrywa się z USG ,widziałam całe 1,88 cm kręcacego się szczęścia, serduszko, łapki ,nóżki jestem wniebowzięta
-
Hej dziewczyny!
Dawno tu nie pisalam bo bylam w szpitalu, ale cale szczescie jestem juz w domu.
W sobote pojechalam na izbe przyjęć ponieważ przez dwa, trzy dni odczuwalam kolatanie serca. Postanowiłam mierzyć sobie ciśnienie. Ciśnienie w normie, ale puls ponad 130 do 150. Przyjechalam na ip, ale nie spodziewałam sie, ze mnie tam zostawią. Po 4h siedzenia na ip i konsultacjach kilku lekarzy. Stwierdzili, ze jednak mnie zostawia. O godz 19.00 trafilam na oddział gonelologiczno położniczy. Ginekolog zbadal mni i zrobil usg. Stwierdzil, że nie ma juz tego drugiego pecherzyka. Dzidzik ma 2.34cm i serduszko bije 168. Troche mnie to zaniepokoilo bo we wtorkowej wizycie mierzył dokladnie tyle samo, ale puls miał troche wyższy. Tłumaczyłam sobie to innym (gorszym)sprzetem, ale oczywiscie robaczek byl.
Okazalo sie, ze najprawdopodobniej moje wysokie tetno spowodowade jest niskim potasem. Co sie w ciazy zdarza kiedy kobiety wymiotuja i maja mdłości.
Cale szczescie w ostatni dzien mojego pobytu dyżur miała moja lekarka. Przyszla do mnie po obchodzie. Wytłumaczyła wszystko. Ja zapytalam sie o mojego miśka, ze martwi mnie to, ze nic nie urósł od kilku dni. Poszłam znowu na usg.
Wiec nie wiem jak poprzedni lekarz nie zauważył drugiego pecherzyka, ktory jest, ale caly czas bez akcji serca. Zajela sie drugim, gdzie byla akcja serca, serduszko troche zwolnilo do 150, wiec miesci sie w normie. Zmierzyla, jej wyszlo, ze jest nawet mniejszy o milimetr niz byl poprzednio. Tlumaczyla to sprzętem, ale po kilku sekundach misiek moj zaczął sie prostowac, ruszac raczkami, niesamowite uczucie. Zmierzyła go jeszcze raz w innym ulozeniu i wyszlo 3,5 cm.
Wszystko kwestia sprzetu i ulozenia dziecka. Troche sie uspokoilam.
Za dwa tyg mam zbadac sobie potas.
Na mdlosci dostalam pervomit. Pomaga. Mdlosci sie caly czas zdarzają, ale jest ich o wiele mniej. Wymioty tylko wczoraj, a tak kilka dni mialam spokoj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:55
takasobieja lubi tę wiadomość
-
Byłam u męża w pracy,pokazać zdjęcie babla mąż trochę zazdrosny, że on nie widział ale nie mógł się zwolnić pracy
a na marginesie przytylyscie? Ją mam 2,5 kg na plusie mhhh ale też czuję że wodę zbieram ale jestem teraz zmęczona nerwy puściły i teraz bym mogła spać i spać
-
Moj tez zazdrosny, ze ja tyle razy widzialam ( w szpitalu) miśka, a on nie
Ja niestety nie przytylam, zeszlam od poczatku ciazy 5kg. Ciesze sie bardzo, ze od tygodnia waga stoi w miesjcu 48kg.
Zauważyłam, ze nie zapinam sie do spodni, a jak zapinam to strasznie mi nie wygodnie.
Myslicie cis juz o ciuchach ciazowych?
Ja ogladalam na stronie h&m spodnie, spidenki i spodnice. Moze za miesiac...
-
Ja narazie 1 kg +.Nie dopinam się w niektóre rzeczy i brzuch trochę widać,w pierwszej ciąży też bardzo szybko miałam ciążowy brzuszek.W domu noszę najczęściej spodnie z gumką w pasie bo mi tak najwygodniej.Już jedne ciążowe spodnie mam,ale jeszcze nie noszę.
-
Dzien dobry mamuski
Karolka super wiadomoscijestesmy w prawie takiej samej ciazy
.
Michasia - ufff super ze wszystko jest dobrze. Ciekawe tylko jak rozwinie sie sytuacja z drugim jajem. W ogole zastanawia mnie jak to jest ze jeden lekarz cos widzi a drugi juz nie.
Mnie od poczatku ciazy ubylo 4kg. Od paru dni mdlosci glownie wieczorami mnie mecza, ale bez wymiotow.1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Dziewczyny mi niestety tylko przybywa
( i to 2,5 kg na plusie a to dopiero 11 tydzień
( spodni z wysokim stanem prawie nie dopinam tj. dopnę ale jak usiade to od razu rozpinam tak niewygodnie. W ogóle zauważylam ostatnio że jak siedzę to rozpinam guzik we wszystkich spodniach (a siedze dużo).
Musze coś zrobić z tym przyrostem wagi ogromnym. Nie jem jakoś mega dużo ale też nie wymiotuje za często. Mdli mnie jednak non stopAniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
nick nieaktualny
-
Jolcia1985 wrote:Michasia - ufff super ze wszystko jest dobrze. Ciekawe tylko jak rozwinie sie sytuacja z drugim jajem. W ogole zastanawia mnie jak to jest ze jeden lekarz cos widzi a drugi juz nie.
Moja gonekolog twierdzi, ze raczej trzeba spisać go juz na straty. Za dlugo nie ma w nim akcji serca. Na tym usg nie bylo widac mawet zarodka tylko cien.