Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Jestem tu z Wami od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać. Jestem obecnie w 13 tyg 2 dniu, termin na 3.11... w 6 tyg wylądowałam w szpitalu z poronieniem zagrażający, jestem cały czas na luteinie podjezykowej i od samego początku borykam się z grzybkiem candida
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna -
Ptenatalne miałam 21.04 obecnie czekam na wyniki. Z usg wszystko dobrze wyszło tylko muszą to teraz porównać z wynikami krwi. Ogólnie jeszcze nie umiem cieszyć się w 100% z ciąży, póki co cały czas myślę czy wszystko gra. Najchętniej chodzłabym na usg codziennie. Pierwszą ciąże biochemiczna poroniłam w listopadzie 2015... mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
Luteina 2×2 + kwas foliowy 5 mg... niby juz za mną,ale i tak się martwię... pewnie uspokoje się po następnej wizycie 12.05 jak usłyszę serduszko. Ogólnie ciąża oprócz większej senności i zmęczenia przebiega bezobjawowo.
Witam się i ja
.
Przed zaśnięciem podczytuję Was niekiedy, ale niestety nic nie piszę, bo za bardzo już jestem zmęczona. W ciągu dnia nie mam czasu na pisanie, trójka
dzieci mi nie pozwala. Mój 16 m-czny Natan jest bardzo wymagającym dzieckiem, głównie to przez niego wieczorami nie wiem jak się nazywam i padam.
Jutro na 11.40 prenatalne. Płci nie chcę znać, mam trzech synów, jeśli to kolejny chłopak, to wolę się o tym dowiedzieć podczas porodu.
Z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka innym razem chłopiec. Czytałam, że u Chinek inaczej wylicza się wiek niż u nas. Wg ukończonych lat i miesiąca zapłodnienia mam mieć dziewczynkę, zaś niektóre strony wyliczają mi, że jestem dwa lata starsza i w ciążę zaszłam w styczniu, wówczas wychodzi mi chłopiec.
W przyszłym tygodniu w Lidlu będzie odzież ciążowa, koszulki, spodnie dresowe, leginsy.
Mój brzuch wygląda już na 5 miesiąc, chociaż wagę mam taką jak przed ciążą.
Mirabelka, współczuję bardzo.
aher lubi tę wiadomość
-
Mi w kalendarzu chinskim wychodzil chlopiec jak bylam w ciazy z corka. Tylko w kalkulatorze co sam przeliczal corka. Teraz wychodzi mi chlopak. Ja sie nie nadtawiam. Przeczucie wczesniej tez mialam na chlopaka a byla dziewczynka. Wszystko odwrotnie.
-
Shaili wrote:Luteina 2×2 + kwas foliowy 5 mg... niby juz za mną,ale i tak się martwię... pewnie uspokoje się po następnej wizycie 12.05 jak usłyszę serduszko. Ogólnie ciąża oprócz większej senności i zmęczenia przebiega bezobjawowo.
-
Druga ciąża. Pierwsza ciąża biochemiczna. Luteine biorę, bo w 6 tyg trafiłam do szpitala z poronieniem zagrażającym i luteine dostałam na podtrzymywanie ciąży, kwas foliowy mocniejszy bo w rodzinie zdażały się wady genetyczne więc zapobiegawczo po poprzednim poronieniu gin zapisała mi mocniejszy kwas. Ja zdrowa póki co, wyniki dobre.Nie wiem jak prenatalne bo czekam na wyniki... wiem tylko że to synuś
kas50 lubi tę wiadomość
Rudi - o rany, myślałam że krwiaki to przypadłość wczesnej ciąży..... dbaj teraz o siebie, dużo odpoczywaj i bierz luteinę, zobaczysz, będzie dobrze
rudi lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Dziewczyny ja już po prenatalnych, wszystko jest ok, dzidziuś ma 5,1 cm i Pani doktor mówiła, że na tym etapie wszystko jest w jak najlepszym porządku
Ale ja chyba jestem jakaś niedoinformowana i niedoczytana, bo Pani doktor wspominała coś o teście krwi, mówiła że najlepiej go wykonać dziś lub jutro, żeby odnieść się do wyników USG. Dopiero w domu przeczytałam że ten test to test pappa i jakiś bhcg i że bez tych testów to moje wyniki są pewne tylko w 75%... Do miejsca gdzie robiłam USG i gdzie mogłabym zrobić test pappa mam 40km i nie wiem czy to naprawdę jest bardzo ważne, czy jechać jutro? Nie ukrywam, że to mi trochę utrudni sprawę bo muszę znowu brać wolne w pracy no i kawałek jechać. Napiszcie czy wy też to robiłyście czy tylko samo USG prenatalne? Nie wiem już co robić
Scorpiolenka, _polin lubią tę wiadomość
Ruzia
-
Ruzia ja w poprzedniej ciazy robilam test pappa, uwazam, ze to byl niepotrzebny test. Teraz jak usg wyjdzie dobrze to nie bede robila tego testu, lekarz mowil mi ze test dodaje jakies 5-7 % do usg Pewnosci ze z dzieckiem jest ok. Wiesz to i tak musi byc Twoj wybor, robic czy nie
-
Ruzia wrote:Dziewczyny ja już po prenatalnych, wszystko jest ok, dzidziuś ma 5,1 cm i Pani doktor mówiła, że na tym etapie wszystko jest w jak najlepszym porządku
Ale ja chyba jestem jakaś niedoinformowana i niedoczytana, bo Pani doktor wspominała coś o teście krwi, mówiła że najlepiej go wykonać dziś lub jutro, żeby odnieść się do wyników USG. Dopiero w domu przeczytałam że ten test to test pappa i jakiś bhcg i że bez tych testów to moje wyniki są pewne tylko w 75%... Do miejsca gdzie robiłam USG i gdzie mogłabym zrobić test pappa mam 40km i nie wiem czy to naprawdę jest bardzo ważne, czy jechać jutro? Nie ukrywam, że to mi trochę utrudni sprawę bo muszę znowu brać wolne w pracy no i kawałek jechać. Napiszcie czy wy też to robiłyście czy tylko samo USG prenatalne? Nie wiem już co robić
Ruzia ja miałam robione badania prenatalne +krew, ale to było w "pakiecie", gdyby w miejscu gdzie robiłam badanie nie robili testu krwi to wystarczyłoby mi samo usg. jeśli musiałabym jechać specjalne 40 km to bym sobie odpuściła. Jeśli badanie usg wyszlo dobrze to myślę że nie ma się czym martwić. Moje znajome miały robione tylko usg prenatalne bez testu krwi i wszystko było ok.
Shaili, pati85 - dziękuję za odpowiedzi
Ja po tym USG się uspokoiłam i właściwie dla mnie ten test pappa byłby zbyteczny, bo mam 25 lat więc ryzyko w tym wieku nie jest jakieś super wysokie no i w rodzinie nie było przypadków dzieci z wadami. Tylko po prostu chciałam się dowiedzieć czy nie wyjdę na głupią przed moim lekarzem, że przychodzę jakby z niekompletnymi badaniami prenatalnymi... Czy któraś z was jeszcze miała robione tylko usg prenatalne bez testów krwi? Kurcze nie wiem co robić, gdybym chociaż tą informację na wynikach przeczytała w drodze to bym się wróciła, a ja przeczytałam to w domu i dzisiaj już nie było szans się wrócić bo było za późno, więc zostaje mi tylko jutro... Dziewczynki piszcie jak to u was było
Ruzia
-
Ja już po wizycie
babel ma już 47mm
wg usg starszy o 6dni
ruszal nozkami i raczkami hihi krwiak się wchlonal,niestety miesniak urósł do 3cm:/ ale mam się tym nie martwić. Prenatalne mam bezplatne 6maja
dostalam żelazo Sorbifer, Pimafucin na mój stan zapalny,witaminy brać
duphaston 2x1.
aher, megimeg, Scorpiolenka, magdaa, Karolka14 lubią tę wiadomość