X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:32

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu z Wami od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać. Jestem obecnie w 13 tyg 2 dniu, termin na 3.11... w 6 tyg wylądowałam w szpitalu z poronieniem zagrażający, jestem cały czas na luteinie podjezykowej i od samego początku borykam się z grzybkiem candida

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlo mi pół wiadomości

p19uugpj2n55j8nz.png

• Shaili Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptenatalne miałam 21.04 obecnie czekam na wyniki. Z usg wszystko dobrze wyszło tylko muszą to teraz porównać z wynikami krwi. Ogólnie jeszcze nie umiem cieszyć się w 100% z ciąży, póki co cały czas myślę czy wszystko gra. Najchętniej chodzłabym na usg codziennie. Pierwszą ciąże biochemiczna poroniłam w listopadzie 2015... mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona

p19uugpj2n55j8nz.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaili witaj :-) wysoko już jesteś,najwieksze ryzyko poronienia za Tobą :-) ile bierzesz tej luteiny?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Shaili Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina 2×2 + kwas foliowy 5 mg... niby juz za mną,ale i tak się martwię... pewnie uspokoje się po następnej wizycie 12.05 jak usłyszę serduszko. Ogólnie ciąża oprócz większej senności i zmęczenia przebiega bezobjawowo.

p19uugpj2n55j8nz.png

• 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;).

Przed zaśnięciem podczytuję Was niekiedy, ale niestety nic nie piszę, bo za bardzo już jestem zmęczona. W ciągu dnia nie mam czasu na pisanie, trójka
    dzieci mi nie pozwala. Mój 16 m-czny Natan jest bardzo wymagającym dzieckiem, głównie to przez niego wieczorami nie wiem jak się nazywam i padam.

Jutro na 11.40 prenatalne. Płci nie chcę znać, mam trzech synów, jeśli to kolejny chłopak, to wolę się o tym dowiedzieć podczas porodu.
    Z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka innym razem chłopiec. Czytałam, że u Chinek inaczej wylicza się wiek niż u nas. Wg ukończonych lat i miesiąca zapłodnienia mam mieć dziewczynkę, zaś niektóre strony wyliczają mi, że jestem dwa lata starsza i w ciążę zaszłam w styczniu, wówczas wychodzi mi chłopiec.

W przyszłym tygodniu w Lidlu będzie odzież ciążowa, koszulki, spodnie dresowe, leginsy.

Mój brzuch wygląda już na 5 miesiąc, chociaż wagę mam taką jak przed ciążą.

Mirabelka, współczuję bardzo :(.

aher lubi tę wiadomość

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w kalendarzu chinskim wychodzil chlopiec jak bylam w ciazy z corka. Tylko w kalkulatorze co sam przeliczal corka. Teraz wychodzi mi chlopak. Ja sie nie nadtawiam. Przeczucie wczesniej tez mialam na chlopaka a byla dziewczynka. Wszystko odwrotnie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaili wrote:
    Luteina 2×2 + kwas foliowy 5 mg... niby juz za mną,ale i tak się martwię... pewnie uspokoje się po następnej wizycie 12.05 jak usłyszę serduszko. Ogólnie ciąża oprócz większej senności i zmęczenia przebiega bezobjawowo.
    To Twoja pierwsza ciąża? Chorujesz na coś?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Shaili Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga ciąża. Pierwsza ciąża biochemiczna. Luteine biorę, bo w 6 tyg trafiłam do szpitala z poronieniem zagrażającym i luteine dostałam na podtrzymywanie ciąży, kwas foliowy mocniejszy bo w rodzinie zdażały się wady genetyczne więc zapobiegawczo po poprzednim poronieniu gin zapisała mi mocniejszy kwas. Ja zdrowa póki co, wyniki dobre.Nie wiem jak prenatalne bo czekam na wyniki... wiem tylko że to synuś

kas50 lubi tę wiadomość

p19uugpj2n55j8nz.png

• rudi Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Ja wczoraj wylądowałam na IP z krwawieniem. Okazało się, że zrobił mi się krwiak pod dzieckiem. Na szczęście dzidziuś żyje. Mam się oszczędzać i brać luteinę.
    Jutro mam wizytę u swojego gin. a wtedy prenatalne mi zrobi.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi - o rany, myślałam że krwiaki to przypadłość wczesnej ciąży..... dbaj teraz o siebie, dużo odpoczywaj i bierz luteinę, zobaczysz, będzie dobrze :-)

rudi lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Ruzia Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po prenatalnych, wszystko jest ok, dzidziuś ma 5,1 cm i Pani doktor mówiła, że na tym etapie wszystko jest w jak najlepszym porządku :) Ale ja chyba jestem jakaś niedoinformowana i niedoczytana, bo Pani doktor wspominała coś o teście krwi, mówiła że najlepiej go wykonać dziś lub jutro, żeby odnieść się do wyników USG. Dopiero w domu przeczytałam że ten test to test pappa i jakiś bhcg i że bez tych testów to moje wyniki są pewne tylko w 75%... Do miejsca gdzie robiłam USG i gdzie mogłabym zrobić test pappa mam 40km i nie wiem czy to naprawdę jest bardzo ważne, czy jechać jutro? Nie ukrywam, że to mi trochę utrudni sprawę bo muszę znowu brać wolne w pracy no i kawałek jechać. Napiszcie czy wy też to robiłyście czy tylko samo USG prenatalne? Nie wiem już co robić :(

Scorpiolenka, _polin lubią tę wiadomość

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia ja w poprzedniej ciazy robilam test pappa, uwazam, ze to byl niepotrzebny test. Teraz jak usg wyjdzie dobrze to nie bede robila tego testu, lekarz mowil mi ze test dodaje jakies 5-7 % do usg Pewnosci ze z dzieckiem jest ok. Wiesz to i tak musi byc Twoj wybor, robic czy nie

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Shaili Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Dziewczyny ja już po prenatalnych, wszystko jest ok, dzidziuś ma 5,1 cm i Pani doktor mówiła, że na tym etapie wszystko jest w jak najlepszym porządku :) Ale ja chyba jestem jakaś niedoinformowana i niedoczytana, bo Pani doktor wspominała coś o teście krwi, mówiła że najlepiej go wykonać dziś lub jutro, żeby odnieść się do wyników USG. Dopiero w domu przeczytałam że ten test to test pappa i jakiś bhcg i że bez tych testów to moje wyniki są pewne tylko w 75%... Do miejsca gdzie robiłam USG i gdzie mogłabym zrobić test pappa mam 40km i nie wiem czy to naprawdę jest bardzo ważne, czy jechać jutro? Nie ukrywam, że to mi trochę utrudni sprawę bo muszę znowu brać wolne w pracy no i kawałek jechać. Napiszcie czy wy też to robiłyście czy tylko samo USG prenatalne? Nie wiem już co robić :(

Ruzia ja miałam robione badania prenatalne +krew, ale to było w "pakiecie", gdyby w miejscu gdzie robiłam badanie nie robili testu krwi to wystarczyłoby mi samo usg. jeśli musiałabym jechać specjalne 40 km to bym sobie odpuściła. Jeśli badanie usg wyszlo dobrze to myślę że nie ma się czym martwić. Moje znajome miały robione tylko usg prenatalne bez testu krwi i wszystko było ok.

p19uugpj2n55j8nz.png

• Ruzia Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaili, pati85 - dziękuję za odpowiedzi :) Ja po tym USG się uspokoiłam i właściwie dla mnie ten test pappa byłby zbyteczny, bo mam 25 lat więc ryzyko w tym wieku nie jest jakieś super wysokie no i w rodzinie nie było przypadków dzieci z wadami. Tylko po prostu chciałam się dowiedzieć czy nie wyjdę na głupią przed moim lekarzem, że przychodzę jakby z niekompletnymi badaniami prenatalnymi... Czy któraś z was jeszcze miała robione tylko usg prenatalne bez testów krwi? Kurcze nie wiem co robić, gdybym chociaż tą informację na wynikach przeczytała w drodze to bym się wróciła, a ja przeczytałam to w domu i dzisiaj już nie było szans się wrócić bo było za późno, więc zostaje mi tylko jutro... Dziewczynki piszcie jak to u was było :)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciązy miałam tylko usg i tym razem też zamierzam tylko przy tym pozostać

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że to moja pierwsza ciąża, to nie wszystko jeszcze wiem na temat badań prenatalnych i ogólnie obowiązkowych badań w ciąży :) Mama też mi nic nie doradzi, bo za jej czasów takich badań nie było :P Stąd te moje głupie pytania ;)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia, ja mimo, że usg wyszło dobrze byłam dziś na teście pappa, nie wiem czy dobrze zrobiłam, czy nie liczę, ze wyjdzie dobrze i nie namiesza mi w głowie.

oar83e3k7nkpecth.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :-) babel ma już 47mm :-) wg usg starszy o 6dni :-) ruszal nozkami i raczkami hihi krwiak się wchlonal,niestety miesniak urósł do 3cm:/ ale mam się tym nie martwić. Prenatalne mam bezplatne 6maja :-) dostalam żelazo Sorbifer, Pimafucin na mój stan zapalny,witaminy brać :-) duphaston 2x1.

aher, megimeg, Scorpiolenka, magdaa, Karolka14 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ