Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja już po wizycie :-) babel ma już 47mm :-) wg usg starszy o 6dni :-) ruszal nozkami i raczkami hihi krwiak się wchlonal,niestety miesniak urósł do 3cm:/ ale mam się tym nie martwić. Prenatalne mam bezplatne 6maja :-) dostalam żelazo Sorbifer, Pimafucin na mój stan zapalny,witaminy brać :-) duphaston 2x1.
    A sprobuj mi się jeszcze denerwować:]

kas50 lubi tę wiadomość

• _polin Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Shaili, pati85 - dziękuję za odpowiedzi :) Ja po tym USG się uspokoiłam i właściwie dla mnie ten test pappa byłby zbyteczny, bo mam 25 lat więc ryzyko w tym wieku nie jest jakieś super wysokie no i w rodzinie nie było przypadków dzieci z wadami. Tylko po prostu chciałam się dowiedzieć czy nie wyjdę na głupią przed moim lekarzem, że przychodzę jakby z niekompletnymi badaniami prenatalnymi... Czy któraś z was jeszcze miała robione tylko usg prenatalne bez testów krwi? Kurcze nie wiem co robić, gdybym chociaż tą informację na wynikach przeczytała w drodze to bym się wróciła, a ja przeczytałam to w domu i dzisiaj już nie było szans się wrócić bo było za późno, więc zostaje mi tylko jutro... Dziewczynki piszcie jak to u was było :)

Ja tez robilam samo USG :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robilam samo usg i teraz tez jesli wszystko bedzie ok. A co do brania wolbego to w ciazy masz prawo zwolnic sie na czas badan. Ja w piprzedniej ciazy tak robilam jak juz wiedzieli. Mowilam ze przyjade pozniej bo musze badania zrobuc.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za bledy. Pisze z tel.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, w takim razie też daruję sobie ten test pappa :) Co do zwolnienia to mój lekarz chciał mi wypisać już na pierwszej wizycie czyli w 8 tygodniu, więc myślę, że nie ma jakiejś dolnej granicy wieku ciąży od którego wypisują zwolnienie. Myślę, że wystarczy powiedzieć, że źle się czujemy i lekarz w sumie powinien wypisać. Ale jak jest w praktyce to nie wiem, bo jeszcze nie korzystałam z L4 w ciąży :)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    A sprobuj mi się jeszcze denerwować:]
    Jeszcze tylko prenatalne i potem chyba będę mogła odetchnąć :-)

Aha i L4 dostalam bez problemu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 20:44

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz to sie pyral na pierwszej wizycie czy pisac l4. Powiedzialam ze jeszcze nie ze w pracy na razie nie wiedza. Powiedzial mi tylko na koniec zebym pamietala ze ciaza wazniejsza niz praca. W poprzedniej ciazy tez tak mialam. Jak juz chcialam isc na l4 to bez problemu mi wypisal.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcxyny super wieści gratuluję serdecznie i ciesze się razem z wami! :)

kas50 lubi tę wiadomość

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki ;) te które maja juz dzidziusia. Co polecacie przeciw rozstępom? Używam teraz oliwki, za tydzień chce kupić bio oil. Czytałam, zeby nie stosować oliwki.

• Ruzia Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam naprzemiennie balsamu z Tołpy mum i oleju ze słodkich migdałów z eco spa :) Przyjemnie się aplikuje, ale chyba za wcześnie jeszcze żeby ocenić działanie, bo na tym etapie ciąży to raczej rozstępy się jeszcze nie ujawniają :P

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • olkaaa Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Shaili, pati85 - dziękuję za odpowiedzi :) Ja po tym USG się uspokoiłam i właściwie dla mnie ten test pappa byłby zbyteczny, bo mam 25 lat więc ryzyko w tym wieku nie jest jakieś super wysokie no i w rodzinie nie było przypadków dzieci z wadami. Tylko po prostu chciałam się dowiedzieć czy nie wyjdę na głupią przed moim lekarzem, że przychodzę jakby z niekompletnymi badaniami prenatalnymi... Czy któraś z was jeszcze miała robione tylko usg prenatalne bez testów krwi? Kurcze nie wiem co robić, gdybym chociaż tą informację na wynikach przeczytała w drodze to bym się wróciła, a ja przeczytałam to w domu i dzisiaj już nie było szans się wrócić bo było za późno, więc zostaje mi tylko jutro... Dziewczynki piszcie jak to u was było :)

Hej dziewczynki,rzadko tu ostatnio bywam ale niestety samopoczucie fatalne - caly dzien mnie mdli.. I spedzam caly dzien w lozku z krakersami :))

Ruzia, tez mam ten sam problem...mam 25 lat (26 w lipcu) i zapisalam sie na te testy pappa za namowa lekarza.. Ale jak robilam wywiad po moich 4 siostrach to zadna nie robila tych testow, pozostaly przy usg... A w rodzinie zadnych wad nie bylo.. Ale moj chlop oczywiscie chce miec wszystko jasne i klarowne i karze mi to badanie zrobic :))) Jestem ciekawa jak mnie to finansowo wyjdzie.. Z jednej strony mysle zeby zrobic te badania, sama pracuje z dzieciakami z zespolami downa itp.i w sumie bylabym spokojniejsza... Ale z drugiej strony.. Ah sama nie wiem :))

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy uzywalam balsamu z rossmana i olejku migdalowego. Teraz na razie sam balsam z rossmana a mysle o oleju kokosowym dodatkowo.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja wizytuje. Lekki strach jest. Wizyta dopiero po 18 takze to bedzie dlugi dzien tym bardziej ze sobie wolne wxielam.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytę :-)

Ja po pierwszej ciąży rozstępów na szczęście nie mam,teraz też stosuje Bio Oil.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• eunice. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:32

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice będzie dobrze :-) kciukam mocno :-) a wy nie bierzecie profilaktycznie duphastonu lub luteiny?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• _polin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Eunice będzie dobrze :-) kciukam mocno :-) a wy nie bierzecie profilaktycznie duphastonu lub luteiny?

Ja nie biorę - to moja pierwsza ciąża więc chyba nie było wskazań. Progesteron mam ładny, zresztą moja ginka powiedziała, że poziomem progesteronu mam się w ogóle nie przejmować. A to jest na poziom progesteronu czy pomaga w czymś jeszcze?

Dziewczyny, które jesteście w przybliżonym terminie do mojego, czujecie jakieś dolegliwości ze strony podbrzusza? W ogóle macie jeszcze jakieś objawy ciążowe?

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest na poziom progesteronu,profilaktycznie przy wszelkich plamieniach.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:

Dziewczyny, które jesteście w przybliżonym terminie do mojego, czujecie jakieś dolegliwości ze strony podbrzusza? W ogóle macie jeszcze jakieś objawy ciążowe?

Po skończonym 12 tygodniu nie mam objawów. Ogólnie mialam słabsze niż dziewczyny z belly. Delikatnie rano mnie mdliło i ciężko śniadanie sie jadło. A teraz przypływ energii, troche sie boje z moja dwurozna macica, zeby się nie przeforsować.
    Edit. W sumie to jak się obudze to raz czkne, moze w ciagu nią tez pare razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:21

• Shaili Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jestem w 13 tyg i od początku ciąży nie miałam dolegliwości, tylko większe zmęczenie i senność. Zemdliło mnie może ze 3 razy od początku. Teraz pobolewa mnie brzuch, raz w pachwinach a raz na wysokości pępka. Dwa razy podczas przekręcania się z boku na bok lub wstawania złapał mnie taki silny 4 sekundowy skurcz. Dzwoniłam do swojego gin i niby wszystko ok. Tak na być. Ogólnie podbrzusze czuję cały czas, ale jest to ból do wytrzymania... następna wizyta dopiero 12.05 mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

_polin lubi tę wiadomość

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ