X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja już po wizycie :-) babel ma już 47mm :-) wg usg starszy o 6dni :-) ruszal nozkami i raczkami hihi krwiak się wchlonal,niestety miesniak urósł do 3cm:/ ale mam się tym nie martwić. Prenatalne mam bezplatne 6maja :-) dostalam żelazo Sorbifer, Pimafucin na mój stan zapalny,witaminy brać :-) duphaston 2x1.
    A sprobuj mi się jeszcze denerwować:]

kas50 lubi tę wiadomość

• _polin Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Shaili, pati85 - dziękuję za odpowiedzi :) Ja po tym USG się uspokoiłam i właściwie dla mnie ten test pappa byłby zbyteczny, bo mam 25 lat więc ryzyko w tym wieku nie jest jakieś super wysokie no i w rodzinie nie było przypadków dzieci z wadami. Tylko po prostu chciałam się dowiedzieć czy nie wyjdę na głupią przed moim lekarzem, że przychodzę jakby z niekompletnymi badaniami prenatalnymi... Czy któraś z was jeszcze miała robione tylko usg prenatalne bez testów krwi? Kurcze nie wiem co robić, gdybym chociaż tą informację na wynikach przeczytała w drodze to bym się wróciła, a ja przeczytałam to w domu i dzisiaj już nie było szans się wrócić bo było za późno, więc zostaje mi tylko jutro... Dziewczynki piszcie jak to u was było :)

Ja tez robilam samo USG :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robilam samo usg i teraz tez jesli wszystko bedzie ok. A co do brania wolbego to w ciazy masz prawo zwolnic sie na czas badan. Ja w piprzedniej ciazy tak robilam jak juz wiedzieli. Mowilam ze przyjade pozniej bo musze badania zrobuc.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za bledy. Pisze z tel.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, w takim razie też daruję sobie ten test pappa :) Co do zwolnienia to mój lekarz chciał mi wypisać już na pierwszej wizycie czyli w 8 tygodniu, więc myślę, że nie ma jakiejś dolnej granicy wieku ciąży od którego wypisują zwolnienie. Myślę, że wystarczy powiedzieć, że źle się czujemy i lekarz w sumie powinien wypisać. Ale jak jest w praktyce to nie wiem, bo jeszcze nie korzystałam z L4 w ciąży :)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    A sprobuj mi się jeszcze denerwować:]
    Jeszcze tylko prenatalne i potem chyba będę mogła odetchnąć :-)

Aha i L4 dostalam bez problemu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 20:44

magdaa lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz to sie pyral na pierwszej wizycie czy pisac l4. Powiedzialam ze jeszcze nie ze w pracy na razie nie wiedza. Powiedzial mi tylko na koniec zebym pamietala ze ciaza wazniejsza niz praca. W poprzedniej ciazy tez tak mialam. Jak juz chcialam isc na l4 to bez problemu mi wypisal.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcxyny super wieści gratuluję serdecznie i ciesze się razem z wami! :)

kas50 lubi tę wiadomość

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki ;) te które maja juz dzidziusia. Co polecacie przeciw rozstępom? Używam teraz oliwki, za tydzień chce kupić bio oil. Czytałam, zeby nie stosować oliwki.

• Ruzia Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam naprzemiennie balsamu z Tołpy mum i oleju ze słodkich migdałów z eco spa :) Przyjemnie się aplikuje, ale chyba za wcześnie jeszcze żeby ocenić działanie, bo na tym etapie ciąży to raczej rozstępy się jeszcze nie ujawniają :P

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • olkaaa Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Shaili, pati85 - dziękuję za odpowiedzi :) Ja po tym USG się uspokoiłam i właściwie dla mnie ten test pappa byłby zbyteczny, bo mam 25 lat więc ryzyko w tym wieku nie jest jakieś super wysokie no i w rodzinie nie było przypadków dzieci z wadami. Tylko po prostu chciałam się dowiedzieć czy nie wyjdę na głupią przed moim lekarzem, że przychodzę jakby z niekompletnymi badaniami prenatalnymi... Czy któraś z was jeszcze miała robione tylko usg prenatalne bez testów krwi? Kurcze nie wiem co robić, gdybym chociaż tą informację na wynikach przeczytała w drodze to bym się wróciła, a ja przeczytałam to w domu i dzisiaj już nie było szans się wrócić bo było za późno, więc zostaje mi tylko jutro... Dziewczynki piszcie jak to u was było :)

Hej dziewczynki,rzadko tu ostatnio bywam ale niestety samopoczucie fatalne - caly dzien mnie mdli.. I spedzam caly dzien w lozku z krakersami :))

Ruzia, tez mam ten sam problem...mam 25 lat (26 w lipcu) i zapisalam sie na te testy pappa za namowa lekarza.. Ale jak robilam wywiad po moich 4 siostrach to zadna nie robila tych testow, pozostaly przy usg... A w rodzinie zadnych wad nie bylo.. Ale moj chlop oczywiscie chce miec wszystko jasne i klarowne i karze mi to badanie zrobic :))) Jestem ciekawa jak mnie to finansowo wyjdzie.. Z jednej strony mysle zeby zrobic te badania, sama pracuje z dzieciakami z zespolami downa itp.i w sumie bylabym spokojniejsza... Ale z drugiej strony.. Ah sama nie wiem :))

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy uzywalam balsamu z rossmana i olejku migdalowego. Teraz na razie sam balsam z rossmana a mysle o oleju kokosowym dodatkowo.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja wizytuje. Lekki strach jest. Wizyta dopiero po 18 takze to bedzie dlugi dzien tym bardziej ze sobie wolne wxielam.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytę :-)

Ja po pierwszej ciąży rozstępów na szczęście nie mam,teraz też stosuje Bio Oil.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• eunice. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:32

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice będzie dobrze :-) kciukam mocno :-) a wy nie bierzecie profilaktycznie duphastonu lub luteiny?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• _polin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Eunice będzie dobrze :-) kciukam mocno :-) a wy nie bierzecie profilaktycznie duphastonu lub luteiny?

Ja nie biorę - to moja pierwsza ciąża więc chyba nie było wskazań. Progesteron mam ładny, zresztą moja ginka powiedziała, że poziomem progesteronu mam się w ogóle nie przejmować. A to jest na poziom progesteronu czy pomaga w czymś jeszcze?

Dziewczyny, które jesteście w przybliżonym terminie do mojego, czujecie jakieś dolegliwości ze strony podbrzusza? W ogóle macie jeszcze jakieś objawy ciążowe?

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest na poziom progesteronu,profilaktycznie przy wszelkich plamieniach.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:

Dziewczyny, które jesteście w przybliżonym terminie do mojego, czujecie jakieś dolegliwości ze strony podbrzusza? W ogóle macie jeszcze jakieś objawy ciążowe?

Po skończonym 12 tygodniu nie mam objawów. Ogólnie mialam słabsze niż dziewczyny z belly. Delikatnie rano mnie mdliło i ciężko śniadanie sie jadło. A teraz przypływ energii, troche sie boje z moja dwurozna macica, zeby się nie przeforsować.
    Edit. W sumie to jak się obudze to raz czkne, moze w ciagu nią tez pare razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:21

• Shaili Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jestem w 13 tyg i od początku ciąży nie miałam dolegliwości, tylko większe zmęczenie i senność. Zemdliło mnie może ze 3 razy od początku. Teraz pobolewa mnie brzuch, raz w pachwinach a raz na wysokości pępka. Dwa razy podczas przekręcania się z boku na bok lub wstawania złapał mnie taki silny 4 sekundowy skurcz. Dzwoniłam do swojego gin i niby wszystko ok. Tak na być. Ogólnie podbrzusze czuję cały czas, ale jest to ból do wytrzymania... następna wizyta dopiero 12.05 mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

_polin lubi tę wiadomość

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ