X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci.

Co do infekcji to jesli masz mozliwosc to lepiej zadzwonic i umowic sie tylko po recepte. Mi lekarz nie kazal czekac na nasteona wizyte tylko przyjsc np do szpitala jak ma dyzur. Przypisal mi globulki. Juz mnie nic nie swedzi ale biore do konca. Ph tez mam dobre. Lepiej zaczac szybko leczyc. A jesli nie masz mozliwosci zdobycia szybko recepty to stosuj lactovaginal. Przynajmniej troszke zakwasi. Ja jak mnie swedzialo to smarowalam olejem kokosowym nierafinowanym. Ma super wlasciwosci jest naturalny i bezpieczny.

małamama lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zrobić posiew,wtedy konkretnie wiadomo co i jak. Ja aktualnie na infekcje grzybicza dostalam Pimafucin.

małamama lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• małamama Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, zadzwonie dziś do gina, może jeszcze dzis sie z nim zobacze to mi coś przepisze.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Gratulacje dziewczyny :)

Scorpiolenka, robiłaś też testy z krwi czy samo usg?

Robiłam też test Pappa z krwi wczoraj ,ale nie dopytałam ile się czeka na wyniki.Jutro idę do Poradni Badań Prenatalnych na omówienie wyniku USG z genetykiem to się dowiem. Ja robiłam ten test ze względu na wiek i miałam skierowanie od swojego gina ale skoro w USG jest wszystko w porządku,to nie mam zamiaru przejmować się wynikami testu Pappa bo to badanie przesiewowe i w zasadzie to czysta statystyka i w wielu przypadkach wprowadza tylko niepotrzebny zamęt (miałam kilka przypadków w rodzinie ,że z testu wyszło duże ryzyko a dzieci rodziły się zupełnie zdrowe). Ja trzymam się wyniku z USG. :) a gdybym nie musiała to test Pappa z pewnością bym sobie odpuściła.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na infekcję stosowałam Pimafucin i pomógł rewelacyjnie. jakiś czas potem przyplątała się kolejna imfekcja, dostałam Macmiror i po tygodniu stosowania poprawa była niewielka.... Lekarka powiedziała że spokojnie jak się coś przyplącze można stosować Iladian direct plus w globulkach, bo jest bezpieczny i bez recepty, ale mi się wydaje że on działa bardziej profilaktycznie i osłonowo niż leczniczo...

dxomhdgeh1tuwx9o.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super jak u Was po badaniach wszystko w porządku :) cieszę się razem z Wami :)
    co do dolegliwości to też mam trochę bóle podbrzusze ale mniej intensywne niż wcześniej :)
    Mysza76 też słyszałam że ten elancyl jest bardzo dobry :) póki co nic nie stosuję, potem może zacznę :) bio oil też mam bo kiedyś sobie zakupiłam i czeka na swoją kolej :P

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj szukalam swoich wynikow na grupe krwi i przy okazji przegladalam karte ciazy z corka. Zalamalam sie tyle co teraz waze to wazylam w 21 tc. Masakra. Fakt ze zaczynalam tez od nizszej wagi ale kiepsko mi z tym. Zastanawia mnie czemu mi brzuch tak wywalilo. Wiadomo ze dzidek jest nizej a ja mam brzuch jak w 5 mc.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści, bardxo się cieszę.

Pati a mogę zapytać dlaczego odeszły Ci wody w 16 tc?

Dziewczyny ja też ma jakąś infekcje, mam pimafucin. Trochę się zleklam bo dziś jak chciałam ubrać bieliznę to wyciekło mi trochę bialawego śluzu na podłogę takie 6 kropli i tak po nogach trochę... to tak może robić czy to coś złego dziewcxyny?

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja wczoraj byłam na prenatalnych krew + USG. Lekarz stwierdził że wszystko jest w normie i ok. Wydaje mi się, że przezierność karkowa wyszła spora, bo 2.5 ale mieści się w normie i w zestawieniu z innymi pomiarami też ok, więc już nic nie doczytuję, nie dopytuje, ufam lekarzowi i w końcu zaczynam cieszyć się ciążą :) Chociaż na chwilę spokój :P

Ja cały czas czuję prawą stronę - czasami jakby jajnik, czasami coś troszkę zakłuje, jak usiądę i pochylę się do przodu to lekki ucisk. Ale nie jest to jakiś duży dyskomfort, takie normalne odczuwanie.

Mysza76, _polin lubią tę wiadomość

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • małamama Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz byłam u lekarza, tylko po recepte, i nie widziałam maluszka:( musze czekać cały tydzień. Dostałam Pimafucin, mam nadzieję, ze pomoże:)
    Kurcze ale wam fajnie już po badaniach, wszystko ok, a ja sie musze stresować jeszcze:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Super wieści, bardxo się cieszę.

Pati a mogę zapytać dlaczego odeszły Ci wody w 16 tc?

Dziewczyny ja też ma jakąś infekcje, mam pimafucin. Trochę się zleklam bo dziś jak chciałam ubrać bieliznę to wyciekło mi trochę bialawego śluzu na podłogę takie 6 kropli i tak po nogach trochę... to tak może robić czy to coś złego dziewcxyny?
    Mi wycieka taka biała maz,ale gęsta raczej:/ tylko rano,bo w ciągu dnia jest ok. Mam nadzieję że pomoże.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    U nas wczoraj na usg prenatalnym wszystko w porządku, liczyłam bardzo na płeć ale niestety mały leniuszek nie chciał wogóle współpracować i ciężko nawet było go zmusić do zmiany pozycji aby zmierzyć NT. Na test Pappa też mnie namawiano ale nie robiłam, myślę, że po 30stce to może bym sie skusiła bo wtedy trochę wzrasta ryzyko ale to i tak by nic nie zmieniło wiec po co się stresować.
    Ja dalej padam z mdłosci, nic nie mogę jeść no chyba że fastfoody czy słodycze, żyje na kanapkach bo obiady nie przejdą przez gardło.

Aphrodita nie martw się ja też nie mogę na siebie patrzeć, po poprzedniej ciaży zostały my nadprogramowe kilogramy a teraz z racji ze niewiele moge zjeść czesciej pozwalam sobie na coś fast i już wogóle tyje okropnie. Brzuch mam jak w 6mcu poprzdeniej ciąży, boje sie jak sobie później dam z tym rade. Ale co zrobimy, póki co niewiele opcji mamy...

kas50, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Mi wycieka taka biała maz,ale gęsta raczej:/ tylko rano,bo w ciągu dnia jest ok. Mam nadzieję że pomoże.

No właśnie mi z reguły tez gęsta, ale dzisiaj właśnie takie coś :/ no pierwszy raz coś takiego , byłam taka zdziwiona ze zamarłam. Paju pisała coś o wodach w 16 tygodniu i ja też od raxu o tym myślalam.

Dzwoniłam do apteki i są takie testy na wody płodowe, chyba kupie żeby się nie zamartwiac. Ale musze to zamówić bo nie wszędzie jest to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 18:24

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie z kolei lekarz trochę nastraszył :-(

Niby wszystko ok ze wszystkim ale przezierność wyszła mi 1,71 mm przy crl 68,2 mm. Stwierdził, że to jednak w górnej granicy i warto by było zrobić pappa. Tylko, że na to już nie ma czasu i miejsca wolnego tam gdzie mam najbliżej. Pozostaje mi test z krwi + genetyka, które kosztują 2400 zł.

Z usg wychodzi mi 13t1d i termin porodu na 2 listopad.

Podłamałam się :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 18:57

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowka norma Nt jest do 2,5. Ja w pierwszej ciąży przy crl 61mm, nt mialam 1,9! I córka zdrowa!

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• katerineczka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowka ale to jest w normie nawet nisko przecież. Nie rozumiem lekarza. .. przecież do 2,5 jest norma

Mój synek przy 5,29 miał 1,59 NT i zdrowy jest oczywiście to wtedy też by było za dużo twojemu lekarzowi proporcjonalnie do wielkości dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 19:15

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Sowka norma Nt jest do 2,5. Ja w pierwszej ciąży przy crl 61mm, nt mialam 1,9! I córka zdrowa!

Właśnie czytam co nieco na necie i faktycznie dużo podobnych wyników i wszystko ok. Trochę się uspokoiłam. Ale i tak pewnie będzie niepewność aż do końca.

Zastanawia mnie tylko tą wielkość dziecka i wiek ciąży. Mały rośnie, może za dobrze.

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 13tc+1d NT wynosiło 1,9 przy crl 70,4mm i lekarka powiedziała że wszystko dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 19:30

dxomhdgeh1tuwx9o.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Dzidek ma 4,27 machal do mnie raczka. Wszystko ok. Za dwa tyg mam prenatalne. Mam juz skonczyc duphaston ostatnie opakowanie i odstawic. Ulzylo mi. Teraz lekki stres przed jutrem. Czeka mnie rozmowa z moim kierownikiem a potem szefem. Zdradze im moj sekret. Nikomu nie mowilam ale moze cos podejrzewaja skoro mi tsk bandzioch urosl.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialam napisac wg usg wychidzi mi 11w1d. Czyli 2 dni do przodu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ