X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelko trzymaj się :***

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    Przykro mi Mirabelko Siły życzę.
    Zdaje raport po prenatalnych. Wszystko raczej ok. Parametry w normie. Bobasy mają ponad 7 cm. O parę dni wyprzedzają om. No i lekarz był ostrożny w stwierdzeniach ale wygląda na to ze mam parę! !! Ale żeby nie było tak różowo i żebym miała o czym myśleć to tetno u pierwszego aż 175. Lekarz powiedział ze za dużo ale nie aż tak dużo żeby się narazie martwić. Kurcze zawsze coś. ...
    Spokojnie z tym tetnem moje miało na ost wizycie 174 lekarz nie straszyl owszem ja mam nadciśnienie i biorę tabsy od tej wizyty ale głowa do góry; ) no pareczka..idealnie:))

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuś u mojego maluszka też 174 i lekarka nawet słowa nie powiedziała że za wysokie :) z tego co gdzieś tam czytałam to przyjmuje się nawet do 180 za normę :) dużo dziewczyn miało powyżej 170 i wszystko ok jest :) niby później na dalszym etapie ciąży troszkę się powinno obniżyć, w takim razie ciekawa jestem jakie będzie na kolejnej wizycie u mojego maluszka :)

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka trzymaj się:*

Anian90 wyslalam Ci zaproszenie :-)

Ja dziś wizytuje i już stres mnie dopada:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 czekam na wiesci♡oddychaj głęboko. Na którą jedziesz

kas50 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Kas50 czekam na wiesci♡oddychaj głęboko. Na którą jedziesz
    Wizytę mam dopiero o 17.30 :/ jak będzie ok to chcialabym prosic gina o L4,tylko nie wiem czy da mi tak wcześnie:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć dziś prenatalne na 16-tą i przed chwilą dzwonili,że pana profesora dziś nie będzie i przełożyli mi USG na jutro i tak kolejny dzień stresu. :(

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 kurcze myślisz że nie da Ci l4? Ja od dodatniego testu bez usg dostalam od reki. To jest akurat dla mnie zbawienie bo niestety praca moja wymaga i fizycznej siły i stania i latania.
    Scorpiolenca oddychaj głęboko. Musi być dobrze.
    Nie możemy się tyle zamartwiac.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pracę biurową,codziennie biegam jednak kilkadziesiąt razy po schodach,dzwigam akta:/ myślę,że ten pobyt w szpitalu przewazy o tym,że gin da mi jednak zwolnienie. No zobaczymy.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem trzymam kciuki:-)

kas50 lubi tę wiadomość

• zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka chyba się nie znamy..ale bardzo mi przykro. Dużo siły dziewczyno :-* tulę..

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

2zfr1s0.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak patrzę po tych waszych pięknych USG i tym co piszecie to zaczynam się głowic. Czy tylko ja tu mam takiego maluszka?w 12 tc miał 4,3 cm. Pani ginekolog mówi, że wszystko się fajnie rozwija i jest w normie. Ale wiecie czytam sobie co w którym tygodniu się się rozwija i tam są podane takie wymiary, że mój fasolin o 2/3 cm zawsze mniejszy od norm. A i po tym co wy piszecie to maławy. Może teraz coś ruszy ;)

2zfr1s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona92 wrote:
    Dziewczyny jak tak patrzę po tych waszych pięknych USG i tym co piszecie to zaczynam się głowic. Czy tylko ja tu mam takiego maluszka?w 12 tc miał 4,3 cm. Pani ginekolog mówi, że wszystko się fajnie rozwija i jest w normie. Ale wiecie czytam sobie co w którym tygodniu się się rozwija i tam są podane takie wymiary, że mój fasolin o 2/3 cm zawsze mniejszy od norm. A i po tym co wy piszecie to maławy. Może teraz coś ruszy ;)
    Spokojnie każda ciąża jest inna każde dziecko również. Nie jesteśmy podręcznikami nie zamartwiaj się. Jeśli lekarz nie zauważa nieprawidlowosci nie doszukuj się:) niech nasze maluchy rosną w swoim tempie i bezstresowo:)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na prenatalne. Niestety lekarz sie spoznil i jeszcze pewnie poczekam... ttrzymajcie za nas kciuki :)

kas50 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny; ) mi też bliżej na fb;) dolaczylam prośbę o przyjęcie czekam na akceptacje;)) tam szybciej dodać zdj itd;))

aher, Karolka14, jusst lubią tę wiadomość

w57v9n739l65d4jw.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki sposób dołączyć na fb? Tez się zgłaszam.
    Magda dziękuję :)postaram się :)

magdaa lubi tę wiadomość

2zfr1s0.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka tulę mocno*.

Mam prenatalne dopiero 11 maja i stres mnie zje do tego czasu!!!

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona92 wrote:
    W jaki sposób dołączyć na fb? Tez się zgłaszam.
    Magda dziękuję :)postaram się :)

https://www.facebook.com/groups/894287707349312/ tu jest link :) Bardzo proszę o przesłanie w wiadomości priv lub tu na forum danych z fb w celu weryfikacji aby nikt spoza forum się nam nie wkradł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 14:03

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    https://www.facebook.com/groups/894287707349312/ tu jest link :) Bardzo proszę o przesłanie w wiadomości priv lub tu na forum danych z fb w celu weryfikacji aby nikt spoza forum się nam nie wkradł ;)
    Zaakceptuj panią Bochaczyk. To ja :)

aher lubi tę wiadomość

2zfr1s0.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher - Kamila B...-Si... to ja :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ