X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelko trzymaj się :***

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    Przykro mi Mirabelko Siły życzę.
    Zdaje raport po prenatalnych. Wszystko raczej ok. Parametry w normie. Bobasy mają ponad 7 cm. O parę dni wyprzedzają om. No i lekarz był ostrożny w stwierdzeniach ale wygląda na to ze mam parę! !! Ale żeby nie było tak różowo i żebym miała o czym myśleć to tetno u pierwszego aż 175. Lekarz powiedział ze za dużo ale nie aż tak dużo żeby się narazie martwić. Kurcze zawsze coś. ...
    Spokojnie z tym tetnem moje miało na ost wizycie 174 lekarz nie straszyl owszem ja mam nadciśnienie i biorę tabsy od tej wizyty ale głowa do góry; ) no pareczka..idealnie:))

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuś u mojego maluszka też 174 i lekarka nawet słowa nie powiedziała że za wysokie :) z tego co gdzieś tam czytałam to przyjmuje się nawet do 180 za normę :) dużo dziewczyn miało powyżej 170 i wszystko ok jest :) niby później na dalszym etapie ciąży troszkę się powinno obniżyć, w takim razie ciekawa jestem jakie będzie na kolejnej wizycie u mojego maluszka :)

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka trzymaj się:*

Anian90 wyslalam Ci zaproszenie :-)

Ja dziś wizytuje i już stres mnie dopada:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 czekam na wiesci♡oddychaj głęboko. Na którą jedziesz

kas50 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Kas50 czekam na wiesci♡oddychaj głęboko. Na którą jedziesz
    Wizytę mam dopiero o 17.30 :/ jak będzie ok to chcialabym prosic gina o L4,tylko nie wiem czy da mi tak wcześnie:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć dziś prenatalne na 16-tą i przed chwilą dzwonili,że pana profesora dziś nie będzie i przełożyli mi USG na jutro i tak kolejny dzień stresu. :(

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 kurcze myślisz że nie da Ci l4? Ja od dodatniego testu bez usg dostalam od reki. To jest akurat dla mnie zbawienie bo niestety praca moja wymaga i fizycznej siły i stania i latania.
    Scorpiolenca oddychaj głęboko. Musi być dobrze.
    Nie możemy się tyle zamartwiac.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pracę biurową,codziennie biegam jednak kilkadziesiąt razy po schodach,dzwigam akta:/ myślę,że ten pobyt w szpitalu przewazy o tym,że gin da mi jednak zwolnienie. No zobaczymy.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem trzymam kciuki:-)

kas50 lubi tę wiadomość

• zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka chyba się nie znamy..ale bardzo mi przykro. Dużo siły dziewczyno :-* tulę..

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

2zfr1s0.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak patrzę po tych waszych pięknych USG i tym co piszecie to zaczynam się głowic. Czy tylko ja tu mam takiego maluszka?w 12 tc miał 4,3 cm. Pani ginekolog mówi, że wszystko się fajnie rozwija i jest w normie. Ale wiecie czytam sobie co w którym tygodniu się się rozwija i tam są podane takie wymiary, że mój fasolin o 2/3 cm zawsze mniejszy od norm. A i po tym co wy piszecie to maławy. Może teraz coś ruszy ;)

2zfr1s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona92 wrote:
    Dziewczyny jak tak patrzę po tych waszych pięknych USG i tym co piszecie to zaczynam się głowic. Czy tylko ja tu mam takiego maluszka?w 12 tc miał 4,3 cm. Pani ginekolog mówi, że wszystko się fajnie rozwija i jest w normie. Ale wiecie czytam sobie co w którym tygodniu się się rozwija i tam są podane takie wymiary, że mój fasolin o 2/3 cm zawsze mniejszy od norm. A i po tym co wy piszecie to maławy. Może teraz coś ruszy ;)
    Spokojnie każda ciąża jest inna każde dziecko również. Nie jesteśmy podręcznikami nie zamartwiaj się. Jeśli lekarz nie zauważa nieprawidlowosci nie doszukuj się:) niech nasze maluchy rosną w swoim tempie i bezstresowo:)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na prenatalne. Niestety lekarz sie spoznil i jeszcze pewnie poczekam... ttrzymajcie za nas kciuki :)

kas50 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny; ) mi też bliżej na fb;) dolaczylam prośbę o przyjęcie czekam na akceptacje;)) tam szybciej dodać zdj itd;))

aher, Karolka14, jusst lubią tę wiadomość

w57v9n739l65d4jw.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki sposób dołączyć na fb? Tez się zgłaszam.
    Magda dziękuję :)postaram się :)

magdaa lubi tę wiadomość

2zfr1s0.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka tulę mocno*.

Mam prenatalne dopiero 11 maja i stres mnie zje do tego czasu!!!

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona92 wrote:
    W jaki sposób dołączyć na fb? Tez się zgłaszam.
    Magda dziękuję :)postaram się :)

https://www.facebook.com/groups/894287707349312/ tu jest link :) Bardzo proszę o przesłanie w wiadomości priv lub tu na forum danych z fb w celu weryfikacji aby nikt spoza forum się nam nie wkradł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 14:03

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • zona92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    https://www.facebook.com/groups/894287707349312/ tu jest link :) Bardzo proszę o przesłanie w wiadomości priv lub tu na forum danych z fb w celu weryfikacji aby nikt spoza forum się nam nie wkradł ;)
    Zaakceptuj panią Bochaczyk. To ja :)

aher lubi tę wiadomość

2zfr1s0.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher - Kamila B...-Si... to ja :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ