X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalendarz chinski to metoda sprawdzania plci na podstawie wieku matki i miesiaca zaplodnienia. Ponizej masz link do jednego z takich kalendarzy. Chinczycy stosuja to od wiekow i wierza, ze jego skutecznosc to jakies 90%. Ja sobie sprawdzilam dla zabawy :)

http://m.dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

A inne sposoby to nie wiem. Slodkie na dziewczynke i kwasne na chlopczyka. Pozatym ksztalt brzucha, wypryski na twarzy itp., ale dokladnie sie nie orientuje ;)

małamama lubi tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamyNadzieje wrote:
    Hej hej :)

Tak sobie czytam o waszych wizytach i u mnie co miesiąc.

A o ciśnieniu to nawet nie myślałam... Lekarz mierzył na wizytach i miałam 100/60, nic nie powiedział, więc uznałam, że jest ok. A Waszym zdaniem dobre?

Jutro wieczorem prenatalne. Jeszcze się nie stresuję, przynajmniej świadomie, więc pewnie w nocy będę miała jakieś koszmary.

W większe spodnie już się prawie nie mieszczę. Zapnę guzik, ale czuję duży dyskomfort szczególnie jak siedzę. Chyba powoli zacznę przymierzać się do jakichś ciążowych, będę wyglądać i czuć się jak człowiek i może trochę posłużą. A tak szczerze to czuję się grubaskiem :D

Ja mam na szczescie mozliwosc czestych wizyt, wiec staram sie jak najczesciej podgladnac dzidziusia ;) mnie to uspokaja.
    Co do cisnienia to ja tez sobie nie mierze, a z tego co tu czytam to niektore dziewczyny nawet 2 razy dziennie mierza. Musze o to dopytac.

A u mnie waga na szczescie narazie -2kg. Ja sie bardzo boje, ze duzo przytyje, bo cale zycie walcze z waga, wiec narazie mnie to cieszy. I we wszystkie ciuchy mieszcze sie bez problemu. Ale boje sie, ze za chwile waga ruszy z predkoscia swiatla... :( . W koncu u mnie dopiero 10 tydz...

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 wrote:
    Dziewczyny chyba mnie dopada zapalenie pęcherza :( pije dużo wody z sokiem żurawinowym ale martwię się czy to nie jest niebezpieczne dla maluszka..jak się nie poprawi to pewnie lek będę musiała wziąć
    Kup sobie żurawit czy inny urinal, ja mialam zalecone przez lekarza. Dużo pomogło.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja się powoli żegnam:( Dzisiaj na usg okazało się że serduszko przestało bić:( a w czwartek jeszcze biło pięknie:( życzę Wam pięknych i zdrowych maluszków:)

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka okropnie mi przykro :( naprawde wierzylam ze Ci sie uda. Zycze Ci duzo sily i spokoju.

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelko bardzo mi przykro :(

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka strasznie Ci współczuje ,trzymaj sie :*

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka ściskam Cię♡♡

• _polin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka 3maj się :( to okropnie smutne, że z dnia na dzień może się Nam to przydarzyć...

Co do ubrań ciążowych - ja mimo tego, że od początku ciąży schudłam 4 kg to noszę już spodnie ciążowe od soboty, bo wszystkie moje dotychczasowe były strasznie niewygodnie - tu mnie piło, tam mnie obciskało, a w ciążówkach czuje się mega swobodnie :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka trzymaj się mocno.Przykro mi bardzo,ja też miałam nadzieję,że jednak wszystko będzie u Ciebie ok.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po prenatalnych!
    6 cm SZCZĘŚCIA!
    serduszko puka 157 ud/min
    Wszystko jest w normie.
    Płeć dziecka nie wiadoma ( ale nie to jest najważniejsze!) misiek krecil sie, bił rekami po glowie.

Ja jade w czwartek kupic sobie spodnie ciazowe pomimo tego, ze jestem caly czas 3 kg na minusie, ale nie zapinam sie juz w nic.

Mirabelko :-* :-*

_polin, zxc, megimeg, tomania2806, Karolka14, katerineczka, kas50, magdaa, Ruzia lubią tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelko przykro mi bardzo :(

Ehhh... I znowu poczułam stres i niepokój...

A przechodząc do lżejszych tematów to przez Was zastanawiam się nad tym ciśnieniem. Może też powinnam zacząć mierzyć? Jakie będą objawy jakby ciśnienie okazało się za wysokie?

Chyba przekonałyście mnie do ciążówek :)

A co do wagi od 8 do 12 tygodnia przytyłam 1.2 kg, nic dziwnego bo wcale nie wymiotuję. Ale w spodnie przed-ciążowe nawet nie próbuję się już wciskać, bo nogi raczej wejdą, ale brzuch masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 20:54

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, jest trudno, ale muszę dać radę. Jak co tydzień byłam gotowa na złe wiadomości tak dzisiaj po ostatnich 2 dobrych wizytach szłam na pewniaka:( miało być wszystko pięknie i dupa:( Ellasi jeśli jeszcze nas czytasz proszę odezwij się do mnie bo nie mogę Cię zaprosić do znajomych a mam kilka pytań:( albo jeśli któraś z Was ma z nią kontakt to niech przekaże jej żeby się odezwała:)

• megimeg Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelko - ściskam mocno!

U mnie po prenatalnych, wszystkie parametry w normie, dzidzia urosła ma 6,28cm.
    Też się nie dowiedziałam jaka płeć bo wypust jest ale może się jeszcze wydłużyć lub wciągnąć - zobaczymy przy kolejnej wizycie:)

_polin, katerineczka, magdaa lubią tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamyNadzieje wrote:
    Mirabelko przykro mi bardzo :(

Ehhh... I znowu poczułam stres i niepokój...

A przechodząc do lżejszych tematów to przez Was zastanawiam się nad tym ciśnieniem. Może też powinnam zacząć mierzyć? Jakie będą objawy jakby ciśnienie okazało się za wysokie?

Chyba przekonałyście mnie do ciążówek :)

A co do wagi od 8 do 12 tygodnia przytyłam 1.2 kg, nic dziwnego bo wcale nie wymiotuję. Ale w spodnie przed-ciążowe nawet nie próbuję się już wciskać, bo nogi raczej wejdą, ale brzuch masakra.

Zazwyczaj jak jest za wysokie to boli głowa, a jak za niskie to jest się sennym :)
    Co do pomiarów, ja miałam nakaz po wyższym u gina. Ogólnie nie powinno przekraczać 140/90 w ciąży.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Mirabelko Siły życzę.
    Zdaje raport po prenatalnych. Wszystko raczej ok. Parametry w normie. Bobasy mają ponad 7 cm. O parę dni wyprzedzają om. No i lekarz był ostrożny w stwierdzeniach ale wygląda na to ze mam parę! !! Ale żeby nie było tak różowo i żebym miała o czym myśleć to tetno u pierwszego aż 175. Lekarz powiedział ze za dużo ale nie aż tak dużo żeby się narazie martwić. Kurcze zawsze coś. ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 06:21

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Dziewczyny i ja się powoli żegnam:( Dzisiaj na usg okazało się że serduszko przestało bić:( a w czwartek jeszcze biło pięknie:( życzę Wam pięknych i zdrowych maluszków:)
    Bardzo mi przykro :( 3 maj się

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka trzymaj się Kochana i nie poddawaj się. Trzeba walczyć. Ech, na pewno łatwo nie jest ale mimo wszystko życzę Ci spokoju i szybkiego powrotu do starań.

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Dziękuję dziewczyny, jest trudno, ale muszę dać radę. Jak co tydzień byłam gotowa na złe wiadomości tak dzisiaj po ostatnich 2 dobrych wizytach szłam na pewniaka:( miało być wszystko pięknie i dupa:( Ellasi jeśli jeszcze nas czytasz proszę odezwij się do mnie bo nie mogę Cię zaprosić do znajomych a mam kilka pytań:( albo jeśli któraś z Was ma z nią kontakt to niech przekaże jej żeby się odezwała:)

Mirabelka Ellasi na pewno się do Ciebie odezwie. Mam z nią stały kontakt. Zaprosiłam Cię do przyjaciółek.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelko przytulam :(

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ