X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawości sprawdziłam jaką płeć mojego maluszka przewiduje kalendarz chiński - chłopiec, to samo od jakiegoś czasu mówi mi moja intuicja i po prostu czuję w kościach, że to będzie chłopak :-)

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwóch chłopców w domu i bardzo byśmy chcieli dziewczynkę, ale czuję w gnatach że to bedzie chłopak.

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję, że chłopak :) niewiem skąd, ale tak mi się wydaje.
    Właśnie od 2h się zbieram na wizytę i dzisiaj pierwszy raz ciasno mi w moich spodniach. Nie aż tak, żeby się nie dało iść, ale jednak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:38

y2oqc8n.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to pierwszy dzidziuś i chciałabym dziewczynkę, ale intuicja podpowiada, że będzie chłopczyk :) Mąż też wolałby chłopca, chociaż dla mnie w sumie bez różnicy, najważniejsze żeby urodziło się zdrowe :) Na chwilę obecną to nawet wolałabym chłopca, bo mam imię a dla dziewczynki negocjacje wciąż trwają hehe :P

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się skusiłam na kalendarz :) i u mnie też wychodzi chłopiec :) zobaczymy :) najważniejsze żeby było całe i zdrowe :)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sprawdziłam :P tylko nie wiem jak brać to pod uwagę bo gdzieś kiedyś czytałam że jeśli w miesiącu poczęcia nie ma się skończonych urodzin to się patrzy niby rok wstecz na ten sam miesiąc..więc patrząc normalnie to dziewczynka a rzeczywiście jak rok wstecz to chłopak :P zobaczymy :) jak to mówią najważniejsze żeby było zdrowe a płeć bez różnicy :)

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z kalendarza chinskiego wychodzi dziewczynka, na obraczke tez dziewczynka a ja czuje, ze bedzie chlopak. Mi to jest oczywiscie bez roznicy, byle by urodzic i oby dziecko bylo zdrowe :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My celowalismy w chłopca:-) kalendarz chiński mówi, że chłopiec no cóż pozostaje czekać.. Jak znam życie to na dziewczynkę :-) mój brat 4 razy próbował na chłopca i cztery razy dziewczynki i się poddał :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 ja mam 19tego maja prenatalne. A 9maja wizyta u swojego gin. A potem już będę miała wizyty co miesiąc.

kas50 lubi tę wiadomość

• Ruzia Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro prenatalne i jestem kłębkiem nerwów :( Chciałabym już być po, oczywiście otrzymując wcześniej od Pani doktor dobre wieści :)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Ja mam jutro prenatalne i jestem kłębkiem nerwów :( Chciałabym już być po, oczywiście otrzymując wcześniej od Pani doktor dobre wieści :)
    Ja mam dzisiaj dokladnie za 2,5 godziny
    Mega sie stresuje! :-(

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za was dziewczyny :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia ja też jutro mam prenatalne i niestety będę sama,bo mąż w pracy ale dam radę.
    Michasia trzymam kciuki i daj znać po wszystkim.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie kochane. Ja się nie stresuje prenatalnym. Wiem że będzie dobrze i tyle. Nasze bobaski będą piękne i zdrowe!

_polin, anian90 lubią tę wiadomość

• Iness Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałam się z Wami przywitać, tez będę listopadowa mama :) Kilka razy już tu zajrzałam, ale do tej pory obawiałam sie dołączać do grupy bo trochę przeszłam. Pierwsza ciąża poroniona, druga cała przelezana z problemami i ciągłym strachem o dziecko. Wczoraj byłam na wizycie i wygląda na to ze wszystko ok, wiec myślę że już tak zostanie i chętnie z Wami trochę po pisze :) Jak to doktor powiedział każda ciąża jest inna wiec ja mam zamiar ta ciąża się po prostu cieszyć :)

magdaa, _polin, anian90, Scorpiolenka, MamyNadzieje lubią tę wiadomość

74dileb4r2kqkj8b.png
    74di3e5e5pffpmoa.png
    l22ndf9h1s44c0n5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness witamy!

• Iness Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości sprawdziłam w kalendarzu chińskim i u mnie się sprawdziło, jest dziewczynka. Teraz pokazuje chłopca i co ja zrobię z tymi pięknymi różowymi ubrankami :D

74dileb4r2kqkj8b.png
    74di3e5e5pffpmoa.png
    l22ndf9h1s44c0n5.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja tez dziś mam prenatalne i ścisk żołądka niesamowity, tak bardzo chciałabym, żeby było wszystko dobrze

Witaj Iness:)

oar83e3k7nkpecth.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki Dziewczyny!!!

Kurcze ja to jednak z tym terminem na sam koniec troche od was odstaje... Nawet nie mam jeszcze umowionych prenatalnych...

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie dziewczyny i tak nie mamy na nic wplywu. musi byc dobrze i tego sie trzymamy.

dla zabawy rowniez sprawdzilam i wychodzi , ze dziewczynka. choc zaplodnienie bylo na pograniczu luty/marzec, wiec trudno powiedziec. bo jak marzec to juz chlopaczek. i wszystkie mamy, ktore chlopcow maja tak mi mowia- bo mialy takie objawy jak ja.
    ja od poczatku mam wrazenie, ze chlopak- nie wiem skad, bo w sumie jest mi plec obojetna.

7u22vfxmofven95z.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ