X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zapraszamy na fb;) nie posypala sie fala wiadomosci od znajomych, czyli nikt nie widzi.

7u22vfxmofven95z.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę prosić o dołączenie do grupy na fb. Katarzyna Naruszewicz.
    Jakoś tutaj nie po drodze mi zaglądać. Na fb zagladam częściej.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robicie też z krwi te prenatalne? Bo ja robie ten pakiet. Czeka się ok 2tygodni na wynik.

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni nie martw się nie będziesz jedyną odstawać od towarzystwa bo ja też nie mam umowionych badan. Dopiero 5 maja mam wizytę i zobaczę co lekarz powie.

katuni lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni tak to juz jest jak ma się termin pod koniec miesiąca - teraz mam termin na ten sam dzien miesiąca co poprzednio i mam takie same odczucie jak wtedy - jak bym zacofana byla :D tez nie mam umówionej wizyty prenatalnej

katuni lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa ja robie pappa z usg i na wynik skojarzony mam czekać tydzień.
    Mój dzieć ma się dobrze i już jest o ponad tydzień większy niż z daty OM, ale w sumie to czego ja się spodziewałam ;) obydwoje jesteśmy bardzo wysocy.
    No i od piątku wracam do pracy :)

y2oqc8n.png
  • Iness Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli wszystkie parametry w usg wyjda dobrze i lekarz nie będzie miał się do czego przyczepić to nie będę robila. Wiem ze to może więcej stresu przynieść, bo to i tak tylko prawdopodobieństwo danej choroby pokaze. Moja koleżanka zrobiła pappa, przy bardzo dobrym usg i tylko się potem stresowala, a wszystko było dobrze :)

74dileb4r2kqkj8b.png
    74di3e5e5pffpmoa.png
    l22ndf9h1s44c0n5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja wrote:
    Magdaa ja robie pappa z usg i na wynik skojarzony mam czekać tydzień.
    Mój dzieć ma się dobrze i już jest o ponad tydzień większy niż z daty OM, ale w sumie to czego ja się spodziewałam ;) obydwoje jesteśmy bardzo wysocy.
    No i od piątku wracam do pracy :)
    No ja też mam wizytę z usg ale też z krwi to o tym piszesz tak?

• Dada Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja to tak jak my ile macie?
    Leon jak sie urodził 64cm i 4470 ciuszki na 56 niestety nosił tylko w szpitalu i to naciągnięte ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test pappa to wlaśnie to badanie z krwii. Lekarz ma specjalny formularz i zestawia wynik badania USG z wynikiem tego testu.

Ja 186 cm, przyszły tata 195. No i obydwoje masy urodzeniowe >4,5kg.

y2oqc8n.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooooowwwww to my malutcy przy Was a taki kloc sie urodził chociaz to podobno nie reguła ja 179 a M 189

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Katuni tak to juz jest jak ma się termin pod koniec miesiąca - teraz mam termin na ten sam dzien miesiąca co poprzednio i mam takie same odczucie jak wtedy - jak bym zacofana byla :D tez nie mam umówionej wizyty prenatalnej

No wlasnie taka troche zacofana sie czuje. Ale jak Ty i sskorka tez nie macie umowionych, to juz jestesmy trzy i jakos tak razniej :D
    bemybutterfly wrote:
    i zapraszamy na fb;) nie posypala sie fala wiadomosci od znajomych, czyli nikt nie widzi.

Jestescie pewne na 10000 %? Bo jak tak to moze tez bym dolaczyla.. Aczkolwiek nie ukrywam, ze narazie mi tu dobrze :D

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też o tydz. wyprzedza OM, ale chyba po tacie (192) bo ja niziutka 164;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy na fb jest miło i tajnie:))

aher, jusst lubią tę wiadomość

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma reguły mój mąż ma 200 ja 178 i póki co maluch mniejszy o tydzień :) i oboje wazylismy trochę ponad 3 kg. :)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadajcie na fb, nic nie widac. Juz nas tam duzo a zadna nie chce żeby o ciąży dowiedział się cały świat ;)

jusst, magdaa lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że jest nas więcej a w sumie się po cichu troszeczkę martwiłam :) Moje bobo też jest tydzień do przodu :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Tak sobie czytam o waszych wizytach i u mnie co miesiąc.

A o ciśnieniu to nawet nie myślałam... Lekarz mierzył na wizytach i miałam 100/60, nic nie powiedział, więc uznałam, że jest ok. A Waszym zdaniem dobre?

Jutro wieczorem prenatalne. Jeszcze się nie stresuję, przynajmniej świadomie, więc pewnie w nocy będę miała jakieś koszmary.

W większe spodnie już się prawie nie mieszczę. Zapnę guzik, ale czuję duży dyskomfort szczególnie jak siedzę. Chyba powoli zacznę przymierzać się do jakichś ciążowych, będę wyglądać i czuć się jak człowiek i może trochę posłużą. A tak szczerze to czuję się grubaskiem :D

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba mnie dopada zapalenie pęcherza :( pije dużo wody z sokiem żurawinowym ale martwię się czy to nie jest niebezpieczne dla maluszka..jak się nie poprawi to pewnie lek będę musiała wziąć

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    b638ed8889330b7emed.jpg

Malenstwo;) wiercilo sie na usg. Niestety jeszcze nie widac czy chłopczyk czy dziewczynka. Następna wizyta za miesiąc.

Nie wiem czy widzicie na tym usg, caly czas drapal sie po glowie lewa rączką, nie chcial spać. Moze jutro wrzucę zdjęcie z przodu buzi z mocno widoczną ręka przy glowie
    Cześć:)
    Gratukuje piękny :) albo piękna:)
    Jak to mój lekarz powiedział, z takiego małego przecinka, taka poważna osoba:))
    Zaglądam do Was, ale nie udzielam sie jakoś za bardzo:)
    Co do FB to ja się na pazie wstrzymuję.
    Czujemy sie dobrze, trochę pobolewa brzuszek, ale nie narzekam. Nie mogę sie doczekać kolejnej wizyty, żeby się dowiedzieć jak tam nasza kruszynka:)

Wszystkim po wizytach gratuluję, a za kolejne wizyty trzymam kciuki.:)

Co do jakichś kalendarzy chińskich czy innych sposobach "sprawdzania" płci to nie mam o tym zielonego pojęcia, może ktoś mi wytłumaczy co i jak:) ??

zxc lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ