X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, jak tam samopoczucie? :)
    U nas dobrze, bez żadnych objawów, ani bóli jak na razie, dzisiaj nastawienie mega dobre bo mam urodzinki. Brzuszek to ja mam jak w co najmniej 5 miesiącu i zakładam spodnie ciążowe dla wygody maluszka i mojej oczywiście :) zakupiłam je w lidlu z resztą w zeszłym tygodniu i są całkiem spoko. I w końcu sie umówiłam do dentysty. A jutro alboi w czwartek ide oglądac nosek mojego szkraba:)

Pogoda super, tylko robić coś na zewnątrz :)
    Pozdrawiam Wszystkich i życzę dobrego samopoczucia :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama sto lat i spełnienia marzeń :)

samopoczucie? Ok, dobre, dziś zaczynamy 15 tc, boziu, jak ten czas szybko leci

także zakupiłam spodnie w lidlu, rozmiar większe od obecnego, na późniejsze miesiące,

brzuch mam bardzo duży jak na ten tydzień, może potem strzelę fotkę i wstawię

słonecznego popołudnia na świeżym powietrzu życzę ;)

Bianka4, małamama lubią tę wiadomość

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam sobie spodnie z h&m,mam nadzieję że trafię :-)

Małamamo spełnienia marzeń :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 13:49

małamama lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, całą reklamówkę odzieży ciążowej mam po ostatniej ciąży, raczej nie powinnam nic nowego dokupywać,

powinnam już odświeżyć kojec, rogal do spania motherhooda, bardzo się przyda przy rosnącym brzuchu ;)

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie zostawilam dla siebie:/ mam za to cały strych ubranek po córce i chyba na allegro później wystawie :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja zamowilam sobie spodnie z h&m,mam nadzieję że trafię :-)

Małamamo spełnienia marzeń :-)

Ja mam 2 pary z h&m - baaardzo wygodne. Mam wrażenie, że ciężko będzie się z nimi rozstać po ciąży :P

Ja mam mały problem, bo mam wrażenie że twardnieje mi brzuch - tzn są momenty że coś mi tam przeszkadza. Zwiększyłam nospę i magnez, niby trochę pomaga... mam nadzieję, że wytrzymam do poniedziałkowej wizyty.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też już muszę zaopatrzyc się w ciązowe ubrania, bo niestety nawet w najbardziej elastycznych spodniach po całym dniu siedzenia w pracy, mam ognieciony brzuszek i tak niewygodnie! A po ostatniej ciaży pozbyłam sie praktycznie wszystkich ciuszków z myśla że za kilka lat moda się zmieni to po co będę je trzymać, a tu? niespodzianka! :) Ale dobrze, ze lato, to może więcej sukienek zamiast spodni?

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem po usg ale jestem załamana :( znów lekarz miał problem uchwycić NT (byłam u innego lekarza niż moja prowadząca) ale uchwycił w końcu, tylko wynik jest za duży..3,3. Tylko maluch nie leżał na plecach tylko odwrotnie a pamiętam że moja gin nie chciała zmierzyć w takiej pozycji bo stwierdziła że wynik wyjdzie przekłamany bo dziecko się odchyla i będzie za wysoki..mam jechac na badania z krwi. Tak się cieszyłam na tą ciążę a tu teraz coś takiego..

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 jak inne parametry są w normie to bądź dobrej myśli. A co mówił ten drugi lekarz?

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił że trzeba zrobić te badania z krwi i zobaczymy co dalej, ogólnie oprócz tego cholernego NT wszystko w porządku..maluch ma 8 cm, dzwoniłam teraz do mojej ginki i powiedziała że rzeczywiście wynik za wysoki, zeby zrobić te badania z krwi a jak coś będzie nie tak to wtedy tą amniopunkcję

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 wrote:
    Mówił że trzeba zrobić te badania z krwi i zobaczymy co dalej, ogólnie oprócz tego cholernego NT wszystko w porządku..maluch ma 8 cm, dzwoniłam teraz do mojej ginki i powiedziała że rzeczywiście wynik za wysoki, zeby zrobić te badania z krwi a jak coś będzie nie tak to wtedy tą amniopunkcję

Twój maluch już jest bardzo duży to i większe NT na pewno powinno być. Też mi się wydaje, że wynik może być niemiarodajny przez ułożenie dzidziusia.
    A w innych krajach to norma NT jest do 3, u nas 2,5.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mi gin mówił że teraz norma jest do 2,7. Wierzę jednak,że zle zmierzył i wszystko będzie dobrze :-) czy na podstawie innych parametrów masz już okreslone ryzyko trisomii?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pocieszenie..i tak siedzę cała zalana łzami :(
    największe ryzyko mam napisane jakieś ryzyko kombinowane trisomii 21 1:351

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 18:15

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • demi_01 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 wrote:
    Dziewczyny ja jestem po usg ale jestem załamana :( znów lekarz miał problem uchwycić NT (byłam u innego lekarza niż moja prowadząca) ale uchwycił w końcu, tylko wynik jest za duży..3,3. Tylko maluch nie leżał na plecach tylko odwrotnie a pamiętam że moja gin nie chciała zmierzyć w takiej pozycji bo stwierdziła że wynik wyjdzie przekłamany bo dziecko się odchyla i będzie za wysoki..mam jechac na badania z krwi. Tak się cieszyłam na tą ciążę a tu teraz coś takiego..

Zrób badania krwi i może jeszcze jedno usg jak możesz.

• Dada Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po usg wszystko ok ,przyziemność 1,4

radiszka, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi w szpitalu chyba mi zrobią jeszcze raz usg i wszystko razem uwzględnią żeby ocenić to ryzyko, a jak nie to rzeczywiście będę musiała iść jeszcze raz

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja tez zrobiłabym badania z krwi albo skonsultować jeszcze z jakimś lekarzem.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszla jeszcze do innego lekarza. Moze nawet ta twoja ginekolog by cie przyjela tylko po to by zmierzyc to nt. Zawsze warto zadzwonic i skonsultowac. Piwiedziec szczerze ze tylko to chcesz sprawdzic. A nawrt jesli wyszedl taki wynik to jeszcze nic nie przesadzone. Sama pisalas ze w tej pozycji lekarka nie vhciala ci zmierzyc. Bedzie dobrzr. Zobaczysz.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:32

klauuudia, Shaili, kas50, demi_01, Scorpiolenka, małamama, Mysza76, Bianka4 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice popieram w zupelnosci :)
    Kazdy ma prawo do obaw i pisaniu o tym! Wtedy robi sie choc troche lzej na sercu...

Bianka4 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ