Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć mamuśki, jak tam samopoczucie?
U nas dobrze, bez żadnych objawów, ani bóli jak na razie, dzisiaj nastawienie mega dobre bo mam urodzinki. Brzuszek to ja mam jak w co najmniej 5 miesiącu i zakładam spodnie ciążowe dla wygody maluszka i mojej oczywiściezakupiłam je w lidlu z resztą w zeszłym tygodniu i są całkiem spoko. I w końcu sie umówiłam do dentysty. A jutro alboi w czwartek ide oglądac nosek mojego szkraba:)
Pogoda super, tylko robić coś na zewnątrz
Pozdrawiam Wszystkich i życzę dobrego samopoczucia -
małamama sto lat i spełnienia marzeń
samopoczucie? Ok, dobre, dziś zaczynamy 15 tc, boziu, jak ten czas szybko leci
także zakupiłam spodnie w lidlu, rozmiar większe od obecnego, na późniejsze miesiące,
brzuch mam bardzo duży jak na ten tydzień, może potem strzelę fotkę i wstawię
słonecznego popołudnia na świeżym powietrzu życzęBianka4, małamama lubią tę wiadomość
-
Ja zamowilam sobie spodnie z h&m,mam nadzieję że trafię
Małamamo spełnienia marzeńWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 13:49
małamama lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Ja zamowilam sobie spodnie z h&m,mam nadzieję że trafię
Małamamo spełnienia marzeń
Ja mam 2 pary z h&m - baaardzo wygodne. Mam wrażenie, że ciężko będzie się z nimi rozstać po ciąży
Ja mam mały problem, bo mam wrażenie że twardnieje mi brzuch - tzn są momenty że coś mi tam przeszkadza. Zwiększyłam nospę i magnez, niby trochę pomaga... mam nadzieję, że wytrzymam do poniedziałkowej wizyty.
-
Witam, ja też już muszę zaopatrzyc się w ciązowe ubrania, bo niestety nawet w najbardziej elastycznych spodniach po całym dniu siedzenia w pracy, mam ognieciony brzuszek i tak niewygodnie! A po ostatniej ciaży pozbyłam sie praktycznie wszystkich ciuszków z myśla że za kilka lat moda się zmieni to po co będę je trzymać, a tu? niespodzianka!
Ale dobrze, ze lato, to może więcej sukienek zamiast spodni?
-
Dziewczyny ja jestem po usg ale jestem załamana
znów lekarz miał problem uchwycić NT (byłam u innego lekarza niż moja prowadząca) ale uchwycił w końcu, tylko wynik jest za duży..3,3. Tylko maluch nie leżał na plecach tylko odwrotnie a pamiętam że moja gin nie chciała zmierzyć w takiej pozycji bo stwierdziła że wynik wyjdzie przekłamany bo dziecko się odchyla i będzie za wysoki..mam jechac na badania z krwi. Tak się cieszyłam na tą ciążę a tu teraz coś takiego..
-
Mówił że trzeba zrobić te badania z krwi i zobaczymy co dalej, ogólnie oprócz tego cholernego NT wszystko w porządku..maluch ma 8 cm, dzwoniłam teraz do mojej ginki i powiedziała że rzeczywiście wynik za wysoki, zeby zrobić te badania z krwi a jak coś będzie nie tak to wtedy tą amniopunkcję
-
anian90 wrote:Mówił że trzeba zrobić te badania z krwi i zobaczymy co dalej, ogólnie oprócz tego cholernego NT wszystko w porządku..maluch ma 8 cm, dzwoniłam teraz do mojej ginki i powiedziała że rzeczywiście wynik za wysoki, zeby zrobić te badania z krwi a jak coś będzie nie tak to wtedy tą amniopunkcję
Twój maluch już jest bardzo duży to i większe NT na pewno powinno być. Też mi się wydaje, że wynik może być niemiarodajny przez ułożenie dzidziusia.
A w innych krajach to norma NT jest do 3, u nas 2,5.
-
Aniu mi gin mówił że teraz norma jest do 2,7. Wierzę jednak,że zle zmierzył i wszystko będzie dobrze
czy na podstawie innych parametrów masz już okreslone ryzyko trisomii?
-
anian90 wrote:Dziewczyny ja jestem po usg ale jestem załamana
znów lekarz miał problem uchwycić NT (byłam u innego lekarza niż moja prowadząca) ale uchwycił w końcu, tylko wynik jest za duży..3,3. Tylko maluch nie leżał na plecach tylko odwrotnie a pamiętam że moja gin nie chciała zmierzyć w takiej pozycji bo stwierdziła że wynik wyjdzie przekłamany bo dziecko się odchyla i będzie za wysoki..mam jechac na badania z krwi. Tak się cieszyłam na tą ciążę a tu teraz coś takiego..
Zrób badania krwi i może jeszcze jedno usg jak możesz. -
Ja bym poszla jeszcze do innego lekarza. Moze nawet ta twoja ginekolog by cie przyjela tylko po to by zmierzyc to nt. Zawsze warto zadzwonic i skonsultowac. Piwiedziec szczerze ze tylko to chcesz sprawdzic. A nawrt jesli wyszedl taki wynik to jeszcze nic nie przesadzone. Sama pisalas ze w tej pozycji lekarka nie vhciala ci zmierzyc. Bedzie dobrzr. Zobaczysz.