X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Ja mam na okres próbny właśnie

No to moim zdaniem, umowa przedluza sie do dnia porodu i pierwsze 33 dni l4 placi pracodawca, a potem zus normalnie... I wymiar zasilku bedziesz miala taki jakbys byla normalnie na umowie o prace, czyli srednia z 12 m-cy. Chociaz zagmatwane to wszystko strasznie, a specjalista z prawa pracy nie jestem, musialabym pogrzebac. Ale na "pierwszy rzut oka" tak mi sie wydaje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 13:01

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssorka powodzenia :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm do aher nie umiem wyslac wiadomosci prywatnej...

No nic, aher jezeli zagladasz jeszcze tutaj to daj znac co z FB, bo chetnie dolacze :) :) :)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:33

Posti77, Pistacja, rudi, Mithelin, zxc, tomania2806, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    hmmmm do aher nie umiem wyslac wiadomosci prywatnej...

No nic, aher jezeli zagladasz jeszcze tutaj to daj znac co z FB, bo chetnie dolacze :) :) :)

Podaj maila, na którego masz konto na FB, to spróbuję Ciebie dodać do grupy. Potem usuniesz posta z tymi danymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 15:20

• Pistacja Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice w DV powinien być mniej niż 1,3, ale zupełnie nie masz się czym martwić bo raz prawidłowy wynik tego pomiaru oznacza, że jest dobrze. Wszystko w porządalu więc pozostaje się tylko cieszyć ;)

y2oqc8n.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni, by môc wysłać priv, najpierw musisz dodać asher do przyjaciółek ;)

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby też po prenatalnych. Krew pobrana wyniki w środę ale mój gin wysłał mniebtroche za szybko maluch ma 5 cm i lekarz stwierdził że chciałby do środy poczekać aż podrośnie cos. Więc umowilam się na czwartek rano. Ale jestem spokojniejsza bo widziałam małego jak skakał i nóżkami się odbijal więc jest ok poczekam jeszcze spokojnie :)

demi_01, zxc lubią tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już po prenatalnych:)
    Wszystko elegancko, tak powiedział lekarz, krew pobrana na miejscu. Jak zapytałam, czy jakieś przypuszczenia co do płci to powiedział, że chyba chłopiec, ale diagnozy na tym etapie nie będzie stawiał, bo potem są problemy, że była pomyłka, a to za wcześnie, żeby coś na pewno powiedzieć.

FHR 133, CRL 57,7 mm , NT 1,50 mm , BPD 19,7 mm, przezierność wewnątrzczaszkowa obecna, ductus venosus PI 1,20 , łożysko tylna ściana wysoko, płyn owodniowy w normie, pępowina trójnaczyniowa, kość nosowa obecna, przepływ na zastawce trójdzielnej prawidłowy , czaszka/mózg: obraz prawidłowy, kręgosłup prawidłowy, serce w klatce piersiowej, brzuch prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz moczowy widoczny, ręce i stopy obie widoczne.

Czy ktoś z Was zna normy Ductus Venosus? Bo nigdzie nie mogę odnaleźć... I normy BPD?
    http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/waga-plodu-ac-bpd-fl.php
    Tu mozesz sprawdzić.

Co to jest to DV? Ja mam napisane 0,860.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Podaj maila, na którego masz konto na FB, to spróbuję Ciebie dodać do grupy. Potem usuniesz posta z tymi danymi.

[email protected]

Dzieki :)

Aaa i ja nie mam imienia i nazwiska w profilu tylko samo kas ia i krolika na zdjeciu profilowym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 15:50

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Aaa i ja nie mam imienia i nazwiska w profilu tylko samo kas ia i krolika na zdjeciu profilowym ;)

Zaproszenie powinno pryjśc po mailu. Wysłałam.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:33

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • demi_01 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Ja niby też po prenatalnych. Krew pobrana wyniki w środę ale mój gin wysłał mniebtroche za szybko maluch ma 5 cm i lekarz stwierdził że chciałby do środy poczekać aż podrośnie cos. Więc umowilam się na czwartek rano. Ale jestem spokojniejsza bo widziałam małego jak skakał i nóżkami się odbijal więc jest ok poczekam jeszcze spokojnie :)

A, to takich akrobacji to ja jeszcze nie widziałam. To malutki ten twój dzidzio. Pewnie dziewczynka ;), podobno są mniejsze niż chłopaki.

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Zaproszenie powinno pryjśc po mailu. Wysłałam.

Dużo Was już jest na fb? ;-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie dostalam...

Aa jednak jest ;) przyszlo bezposrednio na maila. Zaakceptowalam tylko dostalam info, ze musze zostac dodana przez administratora. Dzieki wielkie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 16:46

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Dużo Was już jest na fb? ;-)
    Odpowiednio ;) Zależy jak patrzeć

• demi_01 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Odpowiednio ;) Zależy jak patrzeć

Ja też poproszę o zaproszenie na fb.

Dzięki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 17:41

• kas50 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Dzięki bardzo za informacje:)
    DV to przepływ żylny czy jakoś tak:)
    Właściwie jak lekarz powiedział, że wszystko super to nie powinnam analizować, no ale ja zawsze muszę wszystko wiedzieć.
    Zastanawiają mnie też wykresy przy wynikach- takie linie podzielone na trzy odcinki i czerwona kropka. Nie wiecie czy są to jakieś normy czy co?
    Bo niby CRL mam tą kropkę przed tą linią i FHR też.
    Z tym, że CRL był liczony dla ciąży o 6 dni starszej, bo ja miałam owulację w 20 dc (monitoring, testy owulacyjne i skok tempki), więc według tego też liczę ciążę, a to usg było liczone wg ostatniej miesiączki. Według miesiączki mam 13 tygodni i 1 dzień.
    Może ta kropka to zobrazowanie wyniku na tle norm? Nic nie jest tam napisane
    Te kropki to statystyki crl,nt i ryzyko odnosnie wieku, 3wykresy, 5centyl,95centyl i mediana oraz Twój wynik z usg.

Dziewczyny a wy te ruchy w ktorym miejscu czujecie? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie w takim razie dołączę do grupy na fb. Tylko ja wysłałam zaproszenie do przyjaciółek Aher, jak je przyjmie to wyślę swoje dane ;-)

Kas ja nie czuję póki co żadnych ruchów itp.

aher lubi tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje nad spojeniem lonowym mniej wiecej gdzie mam blizne po cc. Ale to na raxie jest takie delikatne laskotanie od srodka.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ