Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sskorka24 wrote:Ja mam na okres próbny właśnie
No to moim zdaniem, umowa przedluza sie do dnia porodu i pierwsze 33 dni l4 placi pracodawca, a potem zus normalnie... I wymiar zasilku bedziesz miala taki jakbys byla normalnie na umowie o prace, czyli srednia z 12 m-cy. Chociaz zagmatwane to wszystko strasznie, a specjalista z prawa pracy nie jestem, musialabym pogrzebac. Ale na "pierwszy rzut oka" tak mi sie wydaje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 13:01
Moj Aniolek10 TC - 03.12.2015 (*)
-
nick nieaktualnykatuni wrote:hmmmm do aher nie umiem wyslac wiadomosci prywatnej...
No nic, aher jezeli zagladasz jeszcze tutaj to daj znac co z FB, bo chetnie dolacze
Podaj maila, na którego masz konto na FB, to spróbuję Ciebie dodać do grupy. Potem usuniesz posta z tymi danymi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 15:20
-
Ja niby też po prenatalnych. Krew pobrana wyniki w środę ale mój gin wysłał mniebtroche za szybko maluch ma 5 cm i lekarz stwierdził że chciałby do środy poczekać aż podrośnie cos. Więc umowilam się na czwartek rano. Ale jestem spokojniejsza bo widziałam małego jak skakał i nóżkami się odbijal więc jest ok poczekam jeszcze spokojnie
demi_01, zxc lubią tę wiadomość
-
eunice. wrote:Cześć dziewczyny, ja już po prenatalnych:)
Wszystko elegancko, tak powiedział lekarz, krew pobrana na miejscu. Jak zapytałam, czy jakieś przypuszczenia co do płci to powiedział, że chyba chłopiec, ale diagnozy na tym etapie nie będzie stawiał, bo potem są problemy, że była pomyłka, a to za wcześnie, żeby coś na pewno powiedzieć.
FHR 133, CRL 57,7 mm , NT 1,50 mm , BPD 19,7 mm, przezierność wewnątrzczaszkowa obecna, ductus venosus PI 1,20 , łożysko tylna ściana wysoko, płyn owodniowy w normie, pępowina trójnaczyniowa, kość nosowa obecna, przepływ na zastawce trójdzielnej prawidłowy , czaszka/mózg: obraz prawidłowy, kręgosłup prawidłowy, serce w klatce piersiowej, brzuch prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz moczowy widoczny, ręce i stopy obie widoczne.
Czy ktoś z Was zna normy Ductus Venosus? Bo nigdzie nie mogę odnaleźć... I normy BPD?
Tu mozesz sprawdzić.
Co to jest to DV? Ja mam napisane 0,860. -
jusst wrote:Podaj maila, na którego masz konto na FB, to spróbuję Ciebie dodać do grupy. Potem usuniesz posta z tymi danymi.
[email protected]
Dzieki
Aaa i ja nie mam imienia i nazwiska w profilu tylko samo kas ia i krolika na zdjeciu profilowymWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 15:50
-
nick nieaktualny
-
sskorka24 wrote:Ja niby też po prenatalnych. Krew pobrana wyniki w środę ale mój gin wysłał mniebtroche za szybko maluch ma 5 cm i lekarz stwierdził że chciałby do środy poczekać aż podrośnie cos. Więc umowilam się na czwartek rano. Ale jestem spokojniejsza bo widziałam małego jak skakał i nóżkami się odbijal więc jest ok poczekam jeszcze spokojnie
A, to takich akrobacji to ja jeszcze nie widziałam. To malutki ten twój dzidzio. Pewnie dziewczynka, podobno są mniejsze niż chłopaki.
-
Nic nie dostalam...
Aa jednak jestprzyszlo bezposrednio na maila. Zaakceptowalam tylko dostalam info, ze musze zostac dodana przez administratora. Dzieki wielkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 16:46
-
nick nieaktualny
-
eunice. wrote:Dzięki bardzo za informacje:)
DV to przepływ żylny czy jakoś tak:)
Właściwie jak lekarz powiedział, że wszystko super to nie powinnam analizować, no ale ja zawsze muszę wszystko wiedzieć.
Zastanawiają mnie też wykresy przy wynikach- takie linie podzielone na trzy odcinki i czerwona kropka. Nie wiecie czy są to jakieś normy czy co?
Bo niby CRL mam tą kropkę przed tą linią i FHR też.
Z tym, że CRL był liczony dla ciąży o 6 dni starszej, bo ja miałam owulację w 20 dc (monitoring, testy owulacyjne i skok tempki), więc według tego też liczę ciążę, a to usg było liczone wg ostatniej miesiączki. Według miesiączki mam 13 tygodni i 1 dzień.
Może ta kropka to zobrazowanie wyniku na tle norm? Nic nie jest tam napisane
Dziewczyny a wy te ruchy w ktorym miejscu czujecie?