Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
anian90 wrote:
Ja jestem po wizycie u genetyka, nt 3.3mm, powiedział że maluch wygląda na zdrowego, a ta przezierność wcale nie wygląda tak źle. Do amnio nie namawiał ale gdybym się upierała to ją wykona. Nie wiem czy się na nią decydować czy co robićz jednej strony bym chciała i mieć pewność co dalej...
Ania, amniopunkcja jest badaniem inwazyjnym.
Mój lekarz mi powiedział, że najwięcej w Polsce takich zabiegów zrobił i widział niejedno...według niego to bardzo duże ryzyko i robi się ten zabieg w ostateczności, jak jest naprawdę podejrzenie wad.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 17:41
-
maaadzik1207, to byłby cud, gdybym miała dziewczynkę,
w życiu osiągnęłam wszystko co zamierzałam, niestety jestem niespełniona w tej kwestii,
to moja ostatnia szansa,więcej razy już nie spróbuję,
ta ciąża była planowana, męża dopuszczałam przed owulacją,
ostatni syn był poczęty, gdy współżyliśmy 3,1 i w dzień owulki, teraz było 3 i 2 dni przed, więc zobaczymy co będzie...
płeć dziecka jest dla mnie bardzo istotna, więc wiem co czujesz i twoi chłopcy,
jeszcze parę dni temu pisałaś, że nie chcesz znać płci i wolisz poczekać do porodu, czemu zmieniłaś zdanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 18:28
-
Witajcie dziewczyny!
Postanowiłam, że napisze tutaj bo mimo, że termin mam na początek grudnia (03.12) to prawdopodobnie urodzę jeszcze w listopadzie przez ccTak naprawdę wszystkiego dowiem się za tydzień w piątek bo na każdej wizycie zmienia mi się termin haha
Posti77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny0lgam- duży brzusio. Mi dopiero w tym tygodniu wysadzili brzuch, mój facet stwierdził, ze wyglądam jak bym kebabów sie objadła. Obcy ludzie nie widza, za to przyjaciele uważają, ze juz mam duży.
Właśnie dziewczyny ile macie na plusie? Ja mam 0,6 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 20:06
-
kas50 wrote:Olga brzuszek spory
niestety tu Cię nie przebije hihi ile kg masz na plusie?
2kg do przodu,
Całe szczęście, że mnie tu nie przebijesz, bo nie chciałabyś mieć pod koniec ciąży brzucha moich gabarytów, pomieścił by spokojnie trojaczki
,
(postaram się wrzucić fotkę brzucha sprzed ostatniego porodu)
kas50 lubi tę wiadomość
-
eunice, już przy pierwszym dziecku miałam większy brzuch, niż wskazywałby wiek ciąży, rodzę duże dzieci, największe miało 4500 kg i 62 cm,
w drugiej ciąży miałam większy bebzon od mojej siostry, która nosiła bliźniaki,
zxc, podejrzewam, że przy tobie to na porodówkę mogłabym się już szykować,
-
Pytająca wrote:Dziewczyny, czy odstawiacie luteinę stopniowo czy z dnia na dzień? Zapomniałam o to dopytać ginki, kazała mi tylko do końca 14 tygodnia brać, więc chyba z dnia na dzień?
Zgodnie z zaleceniami lekarza ja odstawiam stopniowo, mniej po 1/4 przez 3 dni i potem kolejna zmiana dawki (itd.). Niektórzy lekarze "nie znają" stopniowego odstawiania lekarstw, a Ci rozsądniejsi tak zalecają (w moim mniemaniu to są Ci co się bardziej przejmują).Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 21:17
-
zxc wrote:0lgam- duży brzusio. Mi dopiero w tym tygodniu wysadzili brzuch, mój facet stwierdził, ze wyglądam jak bym kebabów sie objadła. Obcy ludzie nie widza, za to przyjaciele uważają, ze juz mam duży.
Właśnie dziewczyny ile macie na plusie? Ja mam 0,6 kg.
Startuje z wagą 68kg/172cm -
Ja juz po wizycie. Wszystko w porzadku. Musze jednak filmik zobaczyc bo nie pamietam dl dziecka. Dla mnie najwazniejsze bylo czy wszystko jest ok z narzadami i ogolnie. Dzieviatko uparte nie chcialo pokazac plci. Ale na tyle co zobaczyl i nam pokazal to niby chlopak ale to jeszcze nic pewnego.
małamama, Scorpiolenka, Shaili, 0lgam, Mysza76 lubią tę wiadomość
-
Pytająca wrote:Dziewczyny, czy odstawiacie luteinę stopniowo czy z dnia na dzień? Zapomniałam o to dopytać ginki, kazała mi tylko do końca 14 tygodnia brać, więc chyba z dnia na dzień?
Ja mam odstawiać stopniowo. Dotychczas brałam 2×2 teraz mam schodzić do 1 rano i 1 wieczorem...
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna