Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kas50 wrote:Robilas już krzywą? Masz cukrzyce ciazowa tak wczesnie?
Też byłam zdziwiona, ale wchodząc w grono słodkich mam zauważyłam, że baaardzo dużo dziewczyn jest teraz diagnozowana na wczesnym etapie. Krzywą robiłam w 11 tygodniu. Przynajmniej nie dane mi będzie mieć dużego nadbagażu po ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 12:31
kas50 lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:hej,ja byłam u gina i wyszło że to 16tydz,termin na 22 pazdziernika ale zostaje z wami.
Niestety u nas 4 synek będzie;( oczywiście poryczałam się i nawet nie gadam z mężem;(((
ehhhhh..
Asia tak mi przykro;(((
nie wiem co mi się dzieje ostatnimi czasami z forum, mam problemy z załadowanie strony i nie mogę cytować wpisów
wiem jak to jest czekać z utęsknieniem na wymarzoną córeczkę,
jestem w podobnej sytuacji jak ty, czwarta ciąża, trzech synów w domu, pies też samiec, same pisiory
moja reakcja, na wieść, że znów będę miała chłopaka, będzie podobna do twojej, będzie ryk i ciche dni z moim,
dlatego boję się poznać płeć,
moja mama ma 5 wnuków, ani jednej wnuczki, wszyscy mi kibicują i życzą córeczki,
pozdrawiam serdecznie,demi_01 lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Dziewczyny właśnie co ile robicie mocz i morfologie?
Witam się w II trymestrze z 0,9kg na plusie
Ja robię co wizytę czyli co 3-4 tygodnie. U mnie waga stoi w miejscu, od początku ciąży przybyło mi w porywach może 0,5 kg
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna -
Dziewczyny nie załamuje mnie Waszą niską wagą... Ja między 8 a 12 tygodniem przytyłam 1.2kg i ciekawa jest co będzie za tydzień, ale obawiam się, że dużooo (to będzie 16tc). A Wy mi tu piszecie, że na minusie albo niecały kilogram... Nie ma sprawiedliwości
Żadnego smyrania nie czuję, albo nie wiem że czuję , ale to moja pierwsza ciąża, więc muszę być cierpliwa
A też macie wrażenie że trochę "gnieciecie" dzidziusia jak siedzicie? Bo cały czas czuje tak jakbym jakąś podłużną piłeczkę miała w macicy i leciutko ją nagniatała. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi, inaczej nie umiem tego opisać.
Czekamy! -
Chciałam się przywitać
Do tej pory tylko poczytywałam.
Mam termin na 23 listopada, 19 maja USG, trzymam kciuki za to, żeby wszystko było dobrze. Ostatnie USG robione w 9 tygodniu i dla mnie to za duża przerwa
To moja pierwsza ciąża. Od kilku ładnych tygodni męczą mnie mdłości i wymioty, które nadal nie ustępują. Ostatnio doszły wybuchy płaczu bez powodu, bolesność piersi i bóle głowy. Apetyt kiepski, jestem 3 kg na minusie. Z typowych objawów to chyba tylko ucisk na pęcherz mnie ominął
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona0lgam, tomania2806, Posti77, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moj lekarz od poczatku sie pyta czy pusac zwolnienie. Ja jeszcze chce pichodzic do konca czerwca chociaz ostatnio mi ciezko ze wzgledu na mdlosci. Dzisiaj mam wolne ze wzgledu na bilans corki. I chyba jednak szkoda mi chodzic do pracy jak jest taka ladna pogoda. Ale jesli wszystko bedzie ok to jakos wytrzymam 1,5 miesiaca.
-
0lgam wrote:nie wiem co mi się dzieje ostatnimi czasami z forum, mam problemy z załadowanie strony i nie mogę cytować wpisów
wiem jak to jest czekać z utęsknieniem na wymarzoną córeczkę,
jestem w podobnej sytuacji jak ty, czwarta ciąża, trzech synów w domu, pies też samiec, same pisiory
moja reakcja, na wieść, że znów będę miała chłopaka, będzie podobna do twojej, będzie ryk i ciche dni z moim,
dlatego boję się poznać płeć,
moja mama ma 5 wnuków, ani jednej wnuczki, wszyscy mi kibicują i życzą córeczki,
pozdrawiam serdecznie,
No to witam w klubie....mam nadzieje,że u Ciebie będzie dziewuszka;) -
Ja na zwolnieniu po usg serduszkowym, z zalecenia lekarza, który wręcz mnie przymusił, ale chyba miał rację. Niestety ja nie należę do tych silnych dziewczyn, ciąża ma na mnie bardzo duży wpływ. Szczególnie jeśli chodzi o senność. Poza tym jak pojawiłam sie w pracy to potem miałam dość spore bóle żołądka, co nie zdarza mi się jak siedzę w domu.
-
Bianka4 wrote:Ania jeżeli koszty nie graja roli polecam badanie : NIFTY pobiera sie krew od matki. Daje 99.8% skuteczności i co najwazniejsze jest nieinwazyjne my czekamy na wynik - piątek . Polecam i pozdrawiam .
Ja jestem po wizycie u genetyka, nt 3.3mm, powiedział że maluch wygląda na zdrowego, a ta przezierność wcale nie wygląda tak źle. Do amnio nie namawiał ale gdybym się upierała to ją wykona. Nie wiem czy się na nią decydować czy co robićz jednej strony bym chciała i mieć pewność co dalej...