X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • _polin Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie na kazda wizyte, czyli co miesiac :-) u mnie od poczatku ciazy 4 kg na minusie i ciagle spada, ale ja na diecie cukrzycowej wiec to inna bajka.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilas już krzywą? Masz cukrzyce ciazowa tak wczesnie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja delikatne muśnięcia czuję właśnie z prawej lub lewej strony dolnej części brzucha i tylko przed snem kiedy poleżę i bardziej się "w siebie wsłucham". :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Robilas już krzywą? Masz cukrzyce ciazowa tak wczesnie?

Też byłam zdziwiona, ale wchodząc w grono słodkich mam zauważyłam, że baaardzo dużo dziewczyn jest teraz diagnozowana na wczesnym etapie. Krzywą robiłam w 11 tygodniu. Przynajmniej nie dane mi będzie mieć dużego nadbagażu po ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 12:31

kas50 lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    hej,ja byłam u gina i wyszło że to 16tydz,termin na 22 pazdziernika ale zostaje z wami.
    Niestety u nas 4 synek będzie;( oczywiście poryczałam się i nawet nie gadam z mężem;(((
    ehhhhh..

Asia tak mi przykro;(((

nie wiem co mi się dzieje ostatnimi czasami z forum, mam problemy z załadowanie strony i nie mogę cytować wpisów :(

wiem jak to jest czekać z utęsknieniem na wymarzoną córeczkę,
    jestem w podobnej sytuacji jak ty, czwarta ciąża, trzech synów w domu, pies też samiec, same pisiory
    moja reakcja, na wieść, że znów będę miała chłopaka, będzie podobna do twojej, będzie ryk i ciche dni z moim,
    dlatego boję się poznać płeć,
    moja mama ma 5 wnuków, ani jednej wnuczki, wszyscy mi kibicują i życzą córeczki,
    pozdrawiam serdecznie,

demi_01 lubi tę wiadomość

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziewczyny właśnie co ile robicie mocz i morfologie?

Witam się w II trymestrze z 0,9kg na plusie :-)

ja, robię średnio co dwa m-ce, tak miałam w poprzednich ciążach i teraz też tak będzie, co druga wizyta u gina,

kas50 lubi tę wiadomość

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziewczyny właśnie co ile robicie mocz i morfologie?

Witam się w II trymestrze z 0,9kg na plusie :-)

Ja robię co wizytę czyli co 3-4 tygodnie. U mnie waga stoi w miejscu, od początku ciąży przybyło mi w porywach może 0,5 kg

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie załamuje mnie Waszą niską wagą... Ja między 8 a 12 tygodniem przytyłam 1.2kg i ciekawa jest co będzie za tydzień, ale obawiam się, że dużooo (to będzie 16tc). A Wy mi tu piszecie, że na minusie albo niecały kilogram... Nie ma sprawiedliwości :P

Żadnego smyrania nie czuję, albo nie wiem że czuję , ale to moja pierwsza ciąża, więc muszę być cierpliwa :)

A też macie wrażenie że trochę "gnieciecie" dzidziusia jak siedzicie? Bo cały czas czuje tak jakbym jakąś podłużną piłeczkę miała w macicy i leciutko ją nagniatała. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi, inaczej nie umiem tego opisać.

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko ja normalnie waże 80 kg wiec mi na prawdę dodatkowe kg nie są potrzebne :P

Ja siedzę na d**** 11 godzin dziennie w tym 9 w pracy wiec mam wrażenie ze dzidzia ma gniecionko non stop :)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Mithelin Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać :) Do tej pory tylko poczytywałam.

Mam termin na 23 listopada, 19 maja USG, trzymam kciuki za to, żeby wszystko było dobrze. Ostatnie USG robione w 9 tygodniu i dla mnie to za duża przerwa ;)

To moja pierwsza ciąża. Od kilku ładnych tygodni męczą mnie mdłości i wymioty, które nadal nie ustępują. Ostatnio doszły wybuchy płaczu bez powodu, bolesność piersi i bóle głowy. Apetyt kiepski, jestem 3 kg na minusie. Z typowych objawów to chyba tylko ucisk na pęcherz mnie ominął ;)

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona :)

0lgam, tomania2806, Posti77, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

8une3e3kjaw4upow.png
    vpjwegz28gwc2okl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czuję delikatne musniecia co jakiś czas, ooo wkraczamy w lepszy czas bo jestem ciągle głodna

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mithelin w gronie listopadowych mamusiek :)

Mithelin lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem akurat na zwolnieniu od 10tc,większość czasu spedzam leżąc/chodząc.

Mithelin witaj :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja jestem akurat na zwolnieniu od 10tc,większość czasu spedzam leżąc/chodząc.

Mithelin witaj :-)

Jakieś konkretne wskazania do zwolnienia czy miły lekarz? ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w szpitalu z poronieniem zagrazajacym,potem gin dala mi już zwilnienie.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz od poczatku sie pyta czy pusac zwolnienie. Ja jeszcze chce pichodzic do konca czerwca chociaz ostatnio mi ciezko ze wzgledu na mdlosci. Dzisiaj mam wolne ze wzgledu na bilans corki. I chyba jednak szkoda mi chodzic do pracy jak jest taka ladna pogoda. Ale jesli wszystko bedzie ok to jakos wytrzymam 1,5 miesiaca.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu od poczęcia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 16:23

Posti77 lubi tę wiadomość

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0lgam wrote:
    nie wiem co mi się dzieje ostatnimi czasami z forum, mam problemy z załadowanie strony i nie mogę cytować wpisów :(

wiem jak to jest czekać z utęsknieniem na wymarzoną córeczkę,
    jestem w podobnej sytuacji jak ty, czwarta ciąża, trzech synów w domu, pies też samiec, same pisiory
    moja reakcja, na wieść, że znów będę miała chłopaka, będzie podobna do twojej, będzie ryk i ciche dni z moim,
    dlatego boję się poznać płeć,
    moja mama ma 5 wnuków, ani jednej wnuczki, wszyscy mi kibicują i życzą córeczki,
    pozdrawiam serdecznie,
    Moja mama ma tylko 3 wnuków i tak bardzo by chciała miec wnuczkę że póbuje mi wmówić że będzie dziewczynka ;)
    No to witam w klubie....mam nadzieje,że u Ciebie będzie dziewuszka;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • demi_01 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu po usg serduszkowym, z zalecenia lekarza, który wręcz mnie przymusił, ale chyba miał rację. Niestety ja nie należę do tych silnych dziewczyn, ciąża ma na mnie bardzo duży wpływ. Szczególnie jeśli chodzi o senność. Poza tym jak pojawiłam sie w pracy to potem miałam dość spore bóle żołądka, co nie zdarza mi się jak siedzę w domu.

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Ania jeżeli koszty nie graja roli polecam badanie : NIFTY pobiera sie krew od matki. Daje 99.8% skuteczności i co najwazniejsze jest nieinwazyjne my czekamy na wynik - piątek . Polecam i pozdrawiam .
    A powiedz mi dlaczego robiłaś NIFTY?

Ja jestem po wizycie u genetyka, nt 3.3mm, powiedział że maluch wygląda na zdrowego, a ta przezierność wcale nie wygląda tak źle. Do amnio nie namawiał ale gdybym się upierała to ją wykona. Nie wiem czy się na nią decydować czy co robić :( z jednej strony bym chciała i mieć pewność co dalej...

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ