Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
anian90 wrote:Mówił że trzeba zrobić te badania z krwi i zobaczymy co dalej, ogólnie oprócz tego cholernego NT wszystko w porządku..maluch ma 8 cm, dzwoniłam teraz do mojej ginki i powiedziała że rzeczywiście wynik za wysoki, zeby zrobić te badania z krwi a jak coś będzie nie tak to wtedy tą amniopunkcję
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
hej,ja byłam u gina i wyszło że to 16tydz,termin na 22 pazdziernika ale zostaje z wami.
Niestety u nas 4 synek będzie;( oczywiście poryczałam się i nawet nie gadam z mężem;(((
ehhhhh..
Asia tak mi przykro;(((Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 23:23
-
Mysza76 wrote:Ja już też po prenatalnym. Dzidziuś ma 7 cm, jest o 5 dni starsze:)).
NT 1,8mm, kość Kosowa obecna, pepowina trojnaczyniowa, mózg, kręgosłup, brzuszek, żołądek wszystko ok.
Żeby nie było tak cacy to przepływy żylne wyszły w dolnej granicy 0,7:((( i już nerw. W poniedziałek mamy wyniki z krwi, a 21.05 jeszcze spotkanie z genetykiem.
I lekarz powiedział, że dziewczynka!!!( mamy dwóch synów)))), nie chce się jeszcze nakrecac, choć facet powiedział że się nie myli!
Badanie miałam przez brzuszek. Przed usg kazali mi zjeść coś słodkiego i pochodzić troszkę, żeby maluszek nie spał. I faktycznie- wiercipięta straszna:)))) Piękny widok -
madzik1207 a sisiorka widziałaś tak wyraźnie??? Z moim starszym synem to było tak, że cała ciążę na usg był dziewczynka;))) a miesiąc przed porodem pan łaskawy dopiero się ujawnił!! Kara była taka,że musiał po części nosić te ciuszki dla królewny;). Pierwsze dziecko w rodzinie, więc ciuchów cała masa!!
Mi wczoraj powiedział, że dziewczynka ale ja właśnie nie biorę jeszcze tego do siebie, nie nastawiamy się. W poniedziałek mam wizytę u mojej gin i jeżeli ona potwierdzi to wtedy dopiero przyjmę do wiadaomosci.
Najważniejsze maadzik żeby bobo było zdrowe. Brzucho do przodu, chłopcy są cudowni:)))))) -
aphrodita wrote:Dzisiaj ja ide na usg genetyczne. Musze cierpliwie czekac bo dopiero o 19:15 mam wizyte. Chcialabym sie dowiedziec jakiej plci jest bobas. Ostatnio snilo mi sie ze chlopak ale to pewnie odwrotnie bedzie.
Dzieki laski,niestety siusiak i jajka takie pokażne że lekarz sie smiał ze naprawde ładnie wyposazony będzie;)
Ciesze się,że zdrowe ale uwierzcie mi,że tak marzyłam o córci że ta informacja mnie załamała;( -
maaadzik1207 wrote:Mi tez się śnił chłopak;)powodzenia,daj znac po wizycie;)
Dzieki laski,niestety siusiak i jajka takie pokażne że lekarz sie smiał ze naprawde ładnie wyposazony będzie;)
Ciesze się,że zdrowe ale uwierzcie mi,że tak marzyłam o córci że ta informacja mnie załamała;(
Widocznie tak Ci jest pisane. Jasne, fajnie mieć też córcie, ale 4 chłopaków to już jest coś! Ważne, że zdrowe, ale będą się bili!
-
nick nieaktualnyDziewczyny czujecie cos juz ?
Pare razy poczułam taki cos, jak opisywały dziewczyny na forum. Delikatne muśnięcie i przyjemne smyranie. Ale chciała bym częściej to poczuć. Wiem, ze w pierwszej ciąży moze byc pozniej, najbardziej mnie zastanawia częstotliwość. -
demi_01 wrote:Widocznie tak Ci jest pisane. Jasne, fajnie mieć też córcie, ale 4 chłopaków to już jest coś
! Ważne, że zdrowe, ale będą się bili!
Jak wytłumaczyc 5latkowi ze znów bedzie miał brata skoro ciągle słysze że mam go zostawić w szpitalu bo on chce siostre i koniec??? -
Asia-HA wrote:Kochane, moje usg prenatalne wykazało, że dzidziuś nie żyje. Nie rozwija się od 9 tygodnia. Także z ciężkim sercem żegnam się z Wami i życzę szczęśliwego rozwiązania. Oby to był ostatni aniołek na forum.
Wyrazy współczucia
Trzymaj się i nie poddawaj, masz dla kogo żyć i być dalej wspaniałą matką.
Powodzenia! -
Mysza76 wrote:Ja za chwilę na morfologię, milion badań do robienia;). W połowie sikania przypomniało mi się, że przecież dzisiaj do pojemniczka trzeba:)))
A najgorsze to, że jestem taaaakaaa głodna!!!!
Ja wczoraj mialam isc na badania, ale ze zapomnialam nasiusiac w pojemniczek (a maz za pozno krzyknal ze dzisiaj siusiamy do pojemniczka) to w koncu bylam dzisiaj
Mysza76 lubi tę wiadomość
-
zxc wrote:Dziewczyny czujecie cos juz ?
Pare razy poczułam taki cos, jak opisywały dziewczyny na forum. Delikatne muśnięcie i przyjemne smyranie. Ale chciała bym częściej to poczuć. Wiem, ze w pierwszej ciąży moze byc pozniej, najbardziej mnie zastanawia częstotliwość.
Ja czuje sporadyczne kłucie. Ale zawsze wydaje mi się że to za nisko, za z boku itd.
Teraz np czuje po lewej stronie klucie nad wzgórkiem łonowym. Jajnik to raczej nie jest bo za blisko "środka" ale tez chyba trochę nisko jak na dzidzie....
Nie wiem, najchętniej kupiła bym aparat do usg i codziennie podziwiała dzidziedemi_01 lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Dziewczyny właśnie co ile robicie mocz i morfologie?
Witam się w II trymestrze z 0,9kg na plusie
Do tej pory miałam jedną morfologie i jeden mocz chyba w 8 lub 9 tc. Teraz będę robić w 17 tygodniu.
Co do wagi to jestem 1kg na minusie. A nie wymiotowałam ani razu, apetyt bez zmian - jestWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 11:03