X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczelam drugi trymestr a moje samopoczucie jeszcze gorsze. Jak zawsze dwa razy wymiotuje to dzis 3. Masakra.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dołączyć do grupy na fb? Też bym chciała, skoro jest tajna ;)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze wątek zaczyna umierac smiercia naturalna :/ no coż szkoda

Shaili, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj także odczuwam ruchy, najczęściej z prawej strony brzucha na wysokości pępka.

Pati, pewnie parę osób tu zostanie , nie każda ma fb ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 14:27

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Dziewczyny, jak dołączyć do grupy na fb? Też bym chciała, skoro jest tajna ;)
    Podaj maila, na ktorego masz zarejestrowanego fb

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję,że ten wątek jednak nie umrze i to tylko taki chwilowy przestój. :) Ja wprawdzie mam konto na FB ale wolę zostać jednak bardziej anonimowa i zostanę tutaj.

0lgam, Shaili lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja napewno nie dolacze na fb. Wole atmosfere tutaj i anonimowosc przede wszystkim ;)

0lgam, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Witam Was Dziewczyny :)

Troszke mnie nie bylo, ale udalo mi sie Was nadrobic. Faktycznie tempo pisania znacznie zmalalo... Juz powoli dojrzewam do tego FB. Dacie namiary? :)

U mnie sennosc okropna. I nie chce odpuscic. Od dzisiaj przechodze na zdrowa diete, bo odkad jestem w ciazy zjadlam juz tyle slodyczy ilu nie zjadlam przez ostatnie 2 lata chyba :/. O dziwo narazie waga stoi w miejscu, ale musze przystopowac z jedzeniem...

Zaryzykowalam i pojechalam na dlugi weekend, mimo lotu samolotem i wszystko bylo ok. Tak informacyjnie jakby ktoras z Was tez sie zastanawiala, bo ja bardzo dlugo bilam sie z myslami.

Jestem na l4 od poniedzialku, ale u mnie bylo wskazanie.

No i wlasnie tu mam problem. Nie wiem czy ktoras z Was miala taka sytuacje w praktyce. Ze strony formalno - prawnej wiem jakie sa przepisy i jak to wyglada (jestem prawnikiem), ale zastanawiam sie jak to wyglada "na zywca".

Pracowalam w jednej firmie ponad 4 lata. Pod koniec stycznia rozwiazalam umowe za porozumieniem stron i już na poczatku lutego podpisalam kolejna umowe o prace, z rozpoczeciem wykonywania od 1 kwietnia. Prace chcialam zmienic juz wczesniej, (praca zapewniona), ale wtedy zaszlam w pierwsza ciaze, wiec stwierdzilam, ze nie ma co, ale po poronieniu stwierdzilam, ze teraz musze skorzystac i nie przypuszczalam, ze tak szybko zajde w druga ciaze. Teraz w praktyce wyglada to tak, ze od 1 kwietnia mam nowa umowe o prace, 04 kwietnia dowiedzialam sie o ciazy, a teraz jestem juz na l4. W nowej pracy mam tez wyzsze wynagrodzenie. No i zastanawim sie czy ktoras miala podobny przypadek? I czy faktycznie moga byc w praktyce problemy z wyplatami z ZUS?

Jestem podlamana, bo normalnie pracuje tyle lat, place podatki, a teraz sie boje, ze zostane z niczym..... :/

No widzisz, a ja znowu slyszalam, ze po 13 tyg. keas moze zaszkodzic. Bezsensu. Ilu lekarzy tyle opinii :/.

U nas imie dla chlopca tez wybrane, dla dziewczynki juz prawie (wacham sie pomiedzy trzema...). I dalej sa ogromne nadzieje z mojej strony na dziewczynke. A przy ilosci spozywanych przez mnie slodyczy jest to chyba bardzo prawdopodne :)

U mnie prenatalne dopiero 21.05. Moze sie juz uda zobaczyc plec :) Z prenatalnymi wogole udalo mi sie przeeeeesuper, bo jest u nas jakas konferencja i lekarz zaproponowal mi prenatalne wlasnie w jej trakcie. Za "udostepnienie" brzucha, mam prenatalne za darmo :) a do tego oglada je kilku profesorow na raz :)

Pociesze Cię z chłopakami jadłam samo słodkie i mam siuraki w domu;) także nie nastawiaj się;)

Za to moja zachcianka w tej ciazy to %%%%%% chodzi za mną jak szalony;((

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tu zostaję :-)

0lgam lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• maggda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy to tluke wszystkie kieliszki i wszyscy sie smieja ze maz bedzie chowal sobie aby mial w czym wypic za zdrowie maluszka jak sie urodzi ;)

A ja sie szykuje na grilla mmmmmm juz czuje ten zapach karkowki kielbaski i innych przysmakow.

Milego wieczoru brzuchatki ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Pociesze Cię z chłopakami jadłam samo słodkie i mam siuraki w domu;) także nie nastawiaj się;)

Za to moja zachcianka w tej ciazy to %%%%%% chodzi za mną jak szalony;((

OOOO nie!!! To mnie podlamalas .... Bio zawsze sie mowi, ze slodkie na dziewczynke... A ja sie tak bardzo przy dziewczynce upieram, ze uznalam to za dobry znak.. To mi dalas do myslenia :) :) :)

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zostaje. Mam fb ale jakos dla mnie za szybko aby tam byc.

0lgam lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni, oczywiście życzę ci dziewczynki, ale podpisuję się pod tym co ci wyżej napisała maadzik. We wcześniejszych ciążach też bardzo ciągnęło mnie do słodyczy i urodziłam chłopców. Nie będąc w ciąży nie ruszę nic słodkiego.
    Mimo że przeniosłaś się na FB a będziesz juz znała płeć, to odezwij się i pochwał się co nosisz ;).
    Jestem ciekawa...

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z corka zajadalam się żółtym serem,teraz nie moge na niego patrzec :-) i podobno będzie syn.

Dziewczyny a wy jadacie teraz sery typu feta i mozarelle? Na opakowaniu nie pisza z jakiego są mleka:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie :( no to teraz pozostaje mi nadzieja.... Juz chce sobote i mam nadzieje ze bedzie widac.

A ja sie nie przenioslam na FB! Bede troszke tam troszke tu. Lubie belly i napewno stad nie uciekne :) I mam zamiar zostac tu do konca :)
    kas50 wrote:
    Ja w ciąży z corka zajadalam się żółtym serem,teraz nie moge na niego patrzec :-) i podobno będzie syn.

Dziewczyny a wy jadacie teraz sery typu feta i mozarelle? Na opakowaniu nie pisza z jakiego są mleka:/

Ja jem i mozarelle i fete. Jestem wegetarianka, wiec u mnie serow duzo.
    Ale nie slyszalam, zeby nie mozna bylo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 19:43

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia mamusie listopadowe

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Ja w ciazy to tluke wszystkie kieliszki i wszyscy sie smieja ze maz bedzie chowal sobie aby mial w czym wypic za zdrowie maluszka jak sie urodzi ;)

A ja sie szykuje na grilla mmmmmm juz czuje ten zapach karkowki kielbaski i innych przysmakow.

Milego wieczoru brzuchatki ;)

Smacznego :).

A ja wieczór spędzę przed TV i będę 3mać kciukasy za Szpaka.

Nie przepadam za mozzarellą i fetą, ale gdybym miała na nie ochotę, to jak najbardziej bym zjadła.
    Feta jest z pasteryzowane mleko koziego i owczego, a mozzarella z mleka bawolic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 20:46

maggda lubi tę wiadomość

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mozzarele jem ale to w pizzy albo innym daniu stopiona. Co do serow to wazne zeby byly z mleka pasteryzowanego.
    Ja teraz mam smaki na rozne rzeczy ale standardowo jem kromeczki z bialym serem i pomidorem. Do tego szczypiorek. Frytki uwielbiam. W czwartek po wizycie maz zabral mnie do maca na frytki dzisiaj kfc zaliczylismy. Do slodkiego malo mnie ciagnie. Teraz tylko lody uwielbiam. Kwasne rzeczy najbardziej lubie.

Z corka to slodkie smaki przede wszystkim. Ale frytki tez. Takze ja sie nie sugeruje smakami co do plci.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Ja mozarelle jadam, u mnie na opakowaniu było napisane, że jest z mleka pasteryzowanego.

U nas będzie synek i ciagnie mnie do słodyczy, lodów i frytek. Od mięsa mnie odrzuca, ale ja tak naprawdę nie wierzę, że smaki w ciąży mogą sugerować o płci, biorę to z przymrużeniem oka :-)

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce zajadałam się słodyczami, przy synku jednak bardziej słone smaki, a teraz jakby bardziej kwaśne? To ciekawe co będzie?! Ja te smaki to też traktuję z przymrużeniem oka, myślę ze po prostu organizm się dopomina o składniki odżywcze.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ