X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczelam drugi trymestr a moje samopoczucie jeszcze gorsze. Jak zawsze dwa razy wymiotuje to dzis 3. Masakra.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dołączyć do grupy na fb? Też bym chciała, skoro jest tajna ;)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze wątek zaczyna umierac smiercia naturalna :/ no coż szkoda

Shaili, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj także odczuwam ruchy, najczęściej z prawej strony brzucha na wysokości pępka.

Pati, pewnie parę osób tu zostanie , nie każda ma fb ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 14:27

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Dziewczyny, jak dołączyć do grupy na fb? Też bym chciała, skoro jest tajna ;)
    Podaj maila, na ktorego masz zarejestrowanego fb

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję,że ten wątek jednak nie umrze i to tylko taki chwilowy przestój. :) Ja wprawdzie mam konto na FB ale wolę zostać jednak bardziej anonimowa i zostanę tutaj.

0lgam, Shaili lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja napewno nie dolacze na fb. Wole atmosfere tutaj i anonimowosc przede wszystkim ;)

0lgam, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Witam Was Dziewczyny :)

Troszke mnie nie bylo, ale udalo mi sie Was nadrobic. Faktycznie tempo pisania znacznie zmalalo... Juz powoli dojrzewam do tego FB. Dacie namiary? :)

U mnie sennosc okropna. I nie chce odpuscic. Od dzisiaj przechodze na zdrowa diete, bo odkad jestem w ciazy zjadlam juz tyle slodyczy ilu nie zjadlam przez ostatnie 2 lata chyba :/. O dziwo narazie waga stoi w miejscu, ale musze przystopowac z jedzeniem...

Zaryzykowalam i pojechalam na dlugi weekend, mimo lotu samolotem i wszystko bylo ok. Tak informacyjnie jakby ktoras z Was tez sie zastanawiala, bo ja bardzo dlugo bilam sie z myslami.

Jestem na l4 od poniedzialku, ale u mnie bylo wskazanie.

No i wlasnie tu mam problem. Nie wiem czy ktoras z Was miala taka sytuacje w praktyce. Ze strony formalno - prawnej wiem jakie sa przepisy i jak to wyglada (jestem prawnikiem), ale zastanawiam sie jak to wyglada "na zywca".

Pracowalam w jednej firmie ponad 4 lata. Pod koniec stycznia rozwiazalam umowe za porozumieniem stron i już na poczatku lutego podpisalam kolejna umowe o prace, z rozpoczeciem wykonywania od 1 kwietnia. Prace chcialam zmienic juz wczesniej, (praca zapewniona), ale wtedy zaszlam w pierwsza ciaze, wiec stwierdzilam, ze nie ma co, ale po poronieniu stwierdzilam, ze teraz musze skorzystac i nie przypuszczalam, ze tak szybko zajde w druga ciaze. Teraz w praktyce wyglada to tak, ze od 1 kwietnia mam nowa umowe o prace, 04 kwietnia dowiedzialam sie o ciazy, a teraz jestem juz na l4. W nowej pracy mam tez wyzsze wynagrodzenie. No i zastanawim sie czy ktoras miala podobny przypadek? I czy faktycznie moga byc w praktyce problemy z wyplatami z ZUS?

Jestem podlamana, bo normalnie pracuje tyle lat, place podatki, a teraz sie boje, ze zostane z niczym..... :/

No widzisz, a ja znowu slyszalam, ze po 13 tyg. keas moze zaszkodzic. Bezsensu. Ilu lekarzy tyle opinii :/.

U nas imie dla chlopca tez wybrane, dla dziewczynki juz prawie (wacham sie pomiedzy trzema...). I dalej sa ogromne nadzieje z mojej strony na dziewczynke. A przy ilosci spozywanych przez mnie slodyczy jest to chyba bardzo prawdopodne :)

U mnie prenatalne dopiero 21.05. Moze sie juz uda zobaczyc plec :) Z prenatalnymi wogole udalo mi sie przeeeeesuper, bo jest u nas jakas konferencja i lekarz zaproponowal mi prenatalne wlasnie w jej trakcie. Za "udostepnienie" brzucha, mam prenatalne za darmo :) a do tego oglada je kilku profesorow na raz :)

Pociesze Cię z chłopakami jadłam samo słodkie i mam siuraki w domu;) także nie nastawiaj się;)

Za to moja zachcianka w tej ciazy to %%%%%% chodzi za mną jak szalony;((

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tu zostaję :-)

0lgam lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• maggda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy to tluke wszystkie kieliszki i wszyscy sie smieja ze maz bedzie chowal sobie aby mial w czym wypic za zdrowie maluszka jak sie urodzi ;)

A ja sie szykuje na grilla mmmmmm juz czuje ten zapach karkowki kielbaski i innych przysmakow.

Milego wieczoru brzuchatki ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Pociesze Cię z chłopakami jadłam samo słodkie i mam siuraki w domu;) także nie nastawiaj się;)

Za to moja zachcianka w tej ciazy to %%%%%% chodzi za mną jak szalony;((

OOOO nie!!! To mnie podlamalas .... Bio zawsze sie mowi, ze slodkie na dziewczynke... A ja sie tak bardzo przy dziewczynce upieram, ze uznalam to za dobry znak.. To mi dalas do myslenia :) :) :)

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zostaje. Mam fb ale jakos dla mnie za szybko aby tam byc.

0lgam lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni, oczywiście życzę ci dziewczynki, ale podpisuję się pod tym co ci wyżej napisała maadzik. We wcześniejszych ciążach też bardzo ciągnęło mnie do słodyczy i urodziłam chłopców. Nie będąc w ciąży nie ruszę nic słodkiego.
    Mimo że przeniosłaś się na FB a będziesz juz znała płeć, to odezwij się i pochwał się co nosisz ;).
    Jestem ciekawa...

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z corka zajadalam się żółtym serem,teraz nie moge na niego patrzec :-) i podobno będzie syn.

Dziewczyny a wy jadacie teraz sery typu feta i mozarelle? Na opakowaniu nie pisza z jakiego są mleka:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie :( no to teraz pozostaje mi nadzieja.... Juz chce sobote i mam nadzieje ze bedzie widac.

A ja sie nie przenioslam na FB! Bede troszke tam troszke tu. Lubie belly i napewno stad nie uciekne :) I mam zamiar zostac tu do konca :)
    kas50 wrote:
    Ja w ciąży z corka zajadalam się żółtym serem,teraz nie moge na niego patrzec :-) i podobno będzie syn.

Dziewczyny a wy jadacie teraz sery typu feta i mozarelle? Na opakowaniu nie pisza z jakiego są mleka:/

Ja jem i mozarelle i fete. Jestem wegetarianka, wiec u mnie serow duzo.
    Ale nie slyszalam, zeby nie mozna bylo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 19:43

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia mamusie listopadowe

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Ja w ciazy to tluke wszystkie kieliszki i wszyscy sie smieja ze maz bedzie chowal sobie aby mial w czym wypic za zdrowie maluszka jak sie urodzi ;)

A ja sie szykuje na grilla mmmmmm juz czuje ten zapach karkowki kielbaski i innych przysmakow.

Milego wieczoru brzuchatki ;)

Smacznego :).

A ja wieczór spędzę przed TV i będę 3mać kciukasy za Szpaka.

Nie przepadam za mozzarellą i fetą, ale gdybym miała na nie ochotę, to jak najbardziej bym zjadła.
    Feta jest z pasteryzowane mleko koziego i owczego, a mozzarella z mleka bawolic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 20:46

maggda lubi tę wiadomość

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mozzarele jem ale to w pizzy albo innym daniu stopiona. Co do serow to wazne zeby byly z mleka pasteryzowanego.
    Ja teraz mam smaki na rozne rzeczy ale standardowo jem kromeczki z bialym serem i pomidorem. Do tego szczypiorek. Frytki uwielbiam. W czwartek po wizycie maz zabral mnie do maca na frytki dzisiaj kfc zaliczylismy. Do slodkiego malo mnie ciagnie. Teraz tylko lody uwielbiam. Kwasne rzeczy najbardziej lubie.

Z corka to slodkie smaki przede wszystkim. Ale frytki tez. Takze ja sie nie sugeruje smakami co do plci.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Ja mozarelle jadam, u mnie na opakowaniu było napisane, że jest z mleka pasteryzowanego.

U nas będzie synek i ciagnie mnie do słodyczy, lodów i frytek. Od mięsa mnie odrzuca, ale ja tak naprawdę nie wierzę, że smaki w ciąży mogą sugerować o płci, biorę to z przymrużeniem oka :-)

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce zajadałam się słodyczami, przy synku jednak bardziej słone smaki, a teraz jakby bardziej kwaśne? To ciekawe co będzie?! Ja te smaki to też traktuję z przymrużeniem oka, myślę ze po prostu organizm się dopomina o składniki odżywcze.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ