Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Praktycznie witam się z Wami już w 2 trymestrze.
Paju jeżeli możesz zmień mi proszę TP na 20.11.
Co do serów, wyobraźcie sobie (co mnie bardzo zdziwiło) w sobotę kupiliśmy z mężem ser, na którym było wyraźnie napisane "z mleka niepasteryzowanego", myślałam, że w naszym kraju są same sery z pasteryzowanego. Ponoć bardzo dobry, mąż się zajada, za to ja kupiłam serek bezpieczny dla mnie i też jest bardzo dobry
. Feta - myślę, że tylko to oryginalna grecka może być z niepasteryzowanego, to co u nas jest "fetą" np. z mlekovity powinno być bezpieczne. Serów pleśniowych raczej unikam, ale na nie na razie nie mam i tak ochoty
.
Za to wiecie co bym zjadła.......mimo, że od mięsa raczej mnie odrzuca, to tataratakiego prawdziwego z posiekanej wołowinki :)ostatnio w sylwestra jadłam, samo zło dla ciężarnej
, chyba jeszcze parę lat będę musiała z tym poczekać (jak się karmi to chyba też trzeba uważać z czymś takim?)
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Ten wczorajszy oscypek mnie wykonczyl,pół nocy ze stresu nie spałam:/ ehhh
Jedziemy do Lidla po klocki Lego dla córyciekawe czy jeszcze coś będzie?
Miłego dnia
Dada ta glukoza to już krzywą będziesz robić? Tak wcześnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 07:20
-
nick nieaktualnyKurczę musze zacząć czytać ulotki. Raczej nic niebezpiecznego nie jadlam;) napiłam się tylko łyka zepsutej maślanki. Zawsze pilnuję ile czasu stoi od otwarcia, no ale chcialam obeżreć teściową i mam nauczkę.
Jak Wasze samopoczucie ? Bo ja jakos wredna jestem. Mam takie nie mile odzewki. -
U nas też zimno. Kupiliśmy corce hulajnoge i klocki Lego w Lidlu
Wczesnie te krzywe robilyscie,mi gin zleca normalnie ok.24tc.
Wyszła Wam cukrzyca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 08:35
-
W Warszawie póki co słonecznie ale zimno i wietrznie.
Moje zachowanie mało się zmieniło. Chociaż jeśli teraz ktoś mnie wyprowadzi z równowagi to pluje jadem i gryzę
Aha i wzruszam się przy filmach, serialach i przy każdym odcinku "Nasz nowy dom"
Dobrze, że póki co na reklamach nie płacze. -
Ja jestem okropna, najbardziej się kłócę z moją mamą niestety
Sama widzę, że dużo rzeczy wyprowadza mnie z równowagi i jestem po porostu wredna, najbardziej jak jestem głodna
Co do wcześniejszych krzywych, przynajmniej u mojej gin są zlecane wtedy, kiedy glukoza na czczo przekracza 90, bo taka jest norma dla ciężarnych. Niby to nie oznacza cukrzycy, ale jak podwyższony cukier rano utrzymuje się cały czas i wprowadzenie diety nie pomaga to diabetolodzy też mówią o cukrzycy i dostaje się insulinę nocną. Zresztą co lekarz to opinia
-
Co do nastrojów, to ogólnie jestem bardziej wyciszona i mało mnie obchodzą różne sprawy, np. urządzanie mieszkania - nie mam do tego głowy. Mózg gorzej funkcjonuje, bo nie mogę się skupić ani wysłowić, co bardzo mnie męczy.
Ale czasem mam napady złości albo płaczu, niestety rzadko wesołości.
Na przykład, gdy mąż kupi coś innego, niż chciałam, bo tamtego nie było, to rzucam w niego rzeczami i krzyczę... Na szczęście jest dla mnie bardzo wyrozumiałyDobrze, że szybko się uspokajam i potrafię przeprosić.
Najlepszy jest wielki płacz np. podczas czytania artykułu o ogrodach działkowych albo oglądania komedii (w filmie nie było scen tragicznych czy nawet wzruszających)
Myślicie, że takie akcje się utrzymają do końca ciąży, czy może wcześniej hormony się troszkę uspokoją? -
Ja tez mieszkam na wsi i wszyscy wiedza o ciazy od 5tyg bo wyladowalam w szpitalu. No i tesciowa musi robic wiekszosc rzeczy na ogrodzie ale cieszy sie ze moze pomoc
Ja sie wkurzam na meza ze nie chce wziasc kredytu i szybko dobudowac domu dla nas bo teraz w 3jestesmy na jednym pokoju a jak dojdzie malenstwo to nie wiem jak sie pomiescimy
Mieszkamy z jego dziadkiem i 2 wujkami -
Ja z ogłoszeniem rodzicom poczekałam do 1 usg czyli 8tc. Chciałam mieć pewność że zarodek żyje i że nie jest to ciąża pozamaciczna. Dowidziała się wtedy też przyjaciółka i moi szefowie.
Znajomi dowiadywali się stopniowo, zauważyli że nie pije alkoholu co wcześniej mi się nie zdarzało. -
U nas wyjazd za granice nie wchodzi w gre bo maz ma dobra prace i musi tutaj pomoc tym starym dziadom ogarnac bo szczerze powiem wiecej balaganu z nimi niz z dzieckiem.
Ja mu mowilam ze jeszcze troche i sie wkurwie to sama pojde do architekta aby to wszystko ogarnal zrobil plany kosztorys i sama bede sie starac o spokojne mieszkanie z swoja rodzina. -
Witam sie po weekendzie
Ja nie czuje kompletnie zadnych ruchow.... Faktem jest, ze jestem troche za wami, bo TP na sam koniec listopada i to moja pierwsza ciaza.
Co do nastroju, to ja nie mam jakis problemow z awanturami, denerwowaniem sie, czy rzucaniem szklankami, ani tym bardziej placzliwoscia. Ja to jedynie bym ciagle spala... Naprawde caly czas, bez przerwy. Wczoraj polozylam sie o 22, a wstalam dzisiaj po 10i w sumie dalej moglabym spac
A my mieszkamy osobno. Nie wyobrazam sobie mieszkania z rodzicami, mimo ze rodzicow mam naprawde fantastycznych. Ale jednak z mieszkaniem razem to juz inna bajka. Ja od czasow studiow mieszkam osobno i uwazam, ze tak jest dobrze
I u mnie o ciazy wie tylko moja mamachcemy powiedziec po prenatalnych dopiero.
Milego dnia dziewczynyMoj Aniolek10 TC - 03.12.2015 (*)
-
witajcie dziewczyny:)
dlugo mnie nie bylo, bo póki chodze do racy - to zwyczajnie nie mam czasu i sily. jak wracalam po pracy to szlam odpoczac, pospac......
a dzis byla mu lekarza po L4 bo mnie przewialo, i teraz sie wygrzewam:)
i co tu czytam?! Wy juz ruchy czujecie?????????? a od kiedy to sie czuje...?08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)