X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Praktycznie witam się z Wami już w 2 trymestrze.
    Paju jeżeli możesz zmień mi proszę TP na 20.11. :)

Co do serów, wyobraźcie sobie (co mnie bardzo zdziwiło) w sobotę kupiliśmy z mężem ser, na którym było wyraźnie napisane "z mleka niepasteryzowanego", myślałam, że w naszym kraju są same sery z pasteryzowanego :). Ponoć bardzo dobry, mąż się zajada, za to ja kupiłam serek bezpieczny dla mnie i też jest bardzo dobry :P. Feta - myślę, że tylko to oryginalna grecka może być z niepasteryzowanego, to co u nas jest "fetą" np. z mlekovity powinno być bezpieczne. Serów pleśniowych raczej unikam, ale na nie na razie nie mam i tak ochoty :).
    Za to wiecie co bym zjadła.......mimo, że od mięsa raczej mnie odrzuca, to tatara :) takiego prawdziwego z posiekanej wołowinki :)ostatnio w sylwestra jadłam, samo zło dla ciężarnej ;), chyba jeszcze parę lat będę musiała z tym poczekać (jak się karmi to chyba też trzeba uważać z czymś takim?)

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wczorajszy oscypek mnie wykonczyl,pół nocy ze stresu nie spałam:/ ehhh

Jedziemy do Lidla po klocki Lego dla córy :-) ciekawe czy jeszcze coś będzie?
    Miłego dnia :-)

Dada ta glukoza to już krzywą będziesz robić? Tak wcześnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 07:20

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się z rana:) Pogoda do bani a ja zaraz jadę po wyniki testu PAPPA. Trzymajcie kciuki, proszę!!!!

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę musze zacząć czytać ulotki. Raczej nic niebezpiecznego nie jadlam;) napiłam się tylko łyka zepsutej maślanki. Zawsze pilnuję ile czasu stoi od otwarcia, no ale chcialam obeżreć teściową i mam nauczkę.

Jak Wasze samopoczucie ? Bo ja jakos wredna jestem. Mam takie nie mile odzewki.

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda też koszmarna.
    Mysza trzymam kciuki za wyniki.
    Ja krzywą glukozową też mam już za sobą, robiłam na początku ciąży chyba w 9 tyg. tak mi zlecił gin.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko u mnie pogoda sie pogorszyla wrrr. Zamiast cirplutkich promieni slonecznych deszcz grad wiatr i burze czego boje sie strasznie :(

Moje zachowanie jest dosc wredne i leniwe. Dobrze ze maz mnie rozumie i sie nie wkurza ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pod Łodzia tez zimno, pada i wieje. Mysza trzymam kciuki za dobre wyniki testu :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimno. Kupiliśmy corce hulajnoge i klocki Lego w Lidlu :-)

Wczesnie te krzywe robilyscie,mi gin zleca normalnie ok.24tc.
    Wyszła Wam cukrzyca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 08:35

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie póki co słonecznie ale zimno i wietrznie.

Moje zachowanie mało się zmieniło. Chociaż jeśli teraz ktoś mnie wyprowadzi z równowagi to pluje jadem i gryzę :D

Aha i wzruszam się przy filmach, serialach i przy każdym odcinku "Nasz nowy dom" :D
    Dobrze, że póki co na reklamach nie płacze. ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem okropna, najbardziej się kłócę z moją mamą niestety :(
    Sama widzę, że dużo rzeczy wyprowadza mnie z równowagi i jestem po porostu wredna, najbardziej jak jestem głodna :P

Co do wcześniejszych krzywych, przynajmniej u mojej gin są zlecane wtedy, kiedy glukoza na czczo przekracza 90, bo taka jest norma dla ciężarnych. Niby to nie oznacza cukrzycy, ale jak podwyższony cukier rano utrzymuje się cały czas i wprowadzenie diety nie pomaga to diabetolodzy też mówią o cukrzycy i dostaje się insulinę nocną. Zresztą co lekarz to opinia :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Mithelin Znajoma

Wysłany: 16 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nastrojów, to ogólnie jestem bardziej wyciszona i mało mnie obchodzą różne sprawy, np. urządzanie mieszkania - nie mam do tego głowy. Mózg gorzej funkcjonuje, bo nie mogę się skupić ani wysłowić, co bardzo mnie męczy.
    Ale czasem mam napady złości albo płaczu, niestety rzadko wesołości.
    Na przykład, gdy mąż kupi coś innego, niż chciałam, bo tamtego nie było, to rzucam w niego rzeczami i krzyczę... Na szczęście jest dla mnie bardzo wyrozumiały :) Dobrze, że szybko się uspokajam i potrafię przeprosić.
    Najlepszy jest wielki płacz np. podczas czytania artykułu o ogrodach działkowych albo oglądania komedii (w filmie nie było scen tragicznych czy nawet wzruszających) XD

Myślicie, że takie akcje się utrzymają do końca ciąży, czy może wcześniej hormony się troszkę uspokoją?

8une3e3kjaw4upow.png
    vpjwegz28gwc2okl.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgam ja juz nie moge doczekac sie odczuwania takich ruchow, u mnie niestety dosyc slabo i rzadko je odczuwam. Widze, ze jestes rowno tydzien dalej niz ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 09:43

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • maggda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mieszkam na wsi i wszyscy wiedza o ciazy od 5tyg bo wyladowalam w szpitalu. No i tesciowa musi robic wiekszosc rzeczy na ogrodzie ale cieszy sie ze moze pomoc ;)

Ja sie wkurzam na meza ze nie chce wziasc kredytu i szybko dobudowac domu dla nas bo teraz w 3jestesmy na jednym pokoju a jak dojdzie malenstwo to nie wiem jak sie pomiescimy :(
    Mieszkamy z jego dziadkiem i 2 wujkami :(

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ogłoszeniem rodzicom poczekałam do 1 usg czyli 8tc. Chciałam mieć pewność że zarodek żyje i że nie jest to ciąża pozamaciczna. Dowidziała się wtedy też przyjaciółka i moi szefowie.
    Znajomi dowiadywali się stopniowo, zauważyli że nie pije alkoholu co wcześniej mi się nie zdarzało. ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:34

Posti77 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • maggda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyjazd za granice nie wchodzi w gre bo maz ma dobra prace i musi tutaj pomoc tym starym dziadom ogarnac bo szczerze powiem wiecej balaganu z nimi niz z dzieckiem.

Ja mu mowilam ze jeszcze troche i sie wkurwie to sama pojde do architekta aby to wszystko ogarnal zrobil plany kosztorys i sama bede sie starac o spokojne mieszkanie z swoja rodzina.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po weekendzie :)

Ja nie czuje kompletnie zadnych ruchow.... Faktem jest, ze jestem troche za wami, bo TP na sam koniec listopada i to moja pierwsza ciaza.

Co do nastroju, to ja nie mam jakis problemow z awanturami, denerwowaniem sie, czy rzucaniem szklankami, ani tym bardziej placzliwoscia. Ja to jedynie bym ciagle spala... Naprawde caly czas, bez przerwy. Wczoraj polozylam sie o 22, a wstalam dzisiaj po 10 :) i w sumie dalej moglabym spac :)

A my mieszkamy osobno. Nie wyobrazam sobie mieszkania z rodzicami, mimo ze rodzicow mam naprawde fantastycznych. Ale jednak z mieszkaniem razem to juz inna bajka. Ja od czasow studiow mieszkam osobno i uwazam, ze tak jest dobrze :)

I u mnie o ciazy wie tylko moja mama :) chcemy powiedziec po prenatalnych dopiero.

Milego dnia dziewczyny :)

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny:)
    dlugo mnie nie bylo, bo póki chodze do racy - to zwyczajnie nie mam czasu i sily. jak wracalam po pracy to szlam odpoczac, pospac......

a dzis byla mu lekarza po L4 bo mnie przewialo, i teraz sie wygrzewam:)
    i co tu czytam?! Wy juz ruchy czujecie?????????? a od kiedy to sie czuje...?

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni kiedy masz prenatalne?

My też od ślubu na swoim i nie wyobrażam sobie inaczej :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ