X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote mam prenatalne :) Pisalam tu wczesniej, ze super mi sie udalo, bo jest u nas konferencja jakas duza i dostalam propozycje "uczestniczenia" w niej :) w sensie za udostepnienie brzucha prenatalne mam za darmo, a do tego oglada je kilku profesorow, ktorzy od razu sie konsultuja :)

kas50, pabelka88, maggda lubią tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie to jest tak ze maz ma na razie w dzierzawie cale gospodarstwo po wujku i dom a pozniej ma normalnie byc ze to nasza wlasnosc wiec mam dach nad glowa tylko tutaj jest slabo z rozmieszczeniem pokoi bo jeszcze mysle aby pobudowac kawalek domu dla nas i pozniej strych przerobic na pokoje wiec calkiem duze pole popisu jest tylko madrze trzeba pomyslec. Tylko wkurza mnie jego niechecc do brania kredytu bo wg spokojnie damy rade spacac nawet 2tys miesiecznie a kase masz od razu i mozna robic. A on ze z gospodarki tez da rade ale wtedy dluzej wychodzi a mi zalezy na czasie.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:

i co tu czytam?! Wy juz ruchy czujecie?????????? a od kiedy to sie czuje...?

spokojnie, ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam w 17 tygodniu i było to takie naprawdę delikatne łaskotanie pod pępkiem, kilka razy w ciągu dnia, prawdziwie odczuwalne ruchy to tak gdzieś w 22 tygodniu.
    Jutro mam wizytę, trzymajcie kciuki, bo strasznie się denerwuję. Mam nadzieję, że wszystko jest tak, jak powinno być.

gama lubi tę wiadomość

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania15- powodzenia na wizycie ;) a ja następna mam za 8 dni, szybko zleci.

Macie moze czkawkę? Co rano musze pary razy czknac.
    A jak polaly czy dalej bola to calkiem pachwiny czy delikatnie wyżej. Od kilku dni czasem mnie zaboli troszkę nad pachwinami. Wiem czy dużo osób na poczatku ma podobne bole, mam nadzieje, ze to powiększająca sie macica.

A jeszcze odnośnie mieszkań, domów. W przyszlosci sie przyda mieszkanie z teściami. Dziecka przypilnują ;) my mamy salon i sypialnie swoja. Kuchnie i łazienkę wspólnie. W kuchni rzadko przebywamy, a łazienka jest na neutralnym gruncie, w połowie domu. W swoim czasie zrobimy kuchnie i łazienkę ;) ale to plan co najmniej 2 letni. Caly czas remontujemy ;) wiadomo, ze ubolewam nad własną kuchnią, ale dopiero jak nasza sypialnie przeniesiemy na poddasze to zaczniemy kuchnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:13

• pati85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rowniez mieszkamy z rodzicami, oni maja dol a my poddasze. Mamy salon odkryta kuchnia, dosyc spory,lazienke, sypialnie i pokoj Kuby. Mam jeszcze niewielki gabinecik kosmetyczny. Nam znow brakuje pokoju dla dzidziusia. Najwyzej zrobimy mu z sypialni a my bedziemy spac w salonie. prawda z rodzicami w domu laczy nas tylko klatka schodowa ale i tak sa zgrzyty. Najlepiej jednak mieszkac samemu, chociaz w mojej sytuacji (maz kiero

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• pati85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz kierowca, to rodzice moga byc pomocni :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• maggda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak zawsze sa plusy i minusy mieszkania z kims. Grunt to aby umiec sie dogadac i nie wtracac za duzo ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 4 lat mieszkamy w nowo wybudowanym domu, metraż ok. 200 m, 6 pokojów, 3 łazienki, podwórko 1300 m, blisko lasu.
    Nasza rodzina już wkrótce będzie liczyła 6 osób,więc musimy mieć sporo miejsca, by się nie pozabijać ;)
    Tak się przyzwyczailiśmy do tej przestrzeni, że teraz jadąc na wczasy do 55m np. kempingu, męczymy się że sobą w tej ciasnocie i marzymy o powrocie do domu, każde do swojego pokoju.
    Oczywiście, dom na kredyt.

Na początku ciąży robiłam glukozę i wynik miałam 93. Gin mówił, że jest to na granicy normy i że ponieważ we wcześniejszych ciążach nie miałam cukrzycy, on ten wynik zaakceptuje.
    Krzywą będę robiła pomiędzy 21 a 24 tc i już teraz się obawiam, czy wyjdzie prawidłowa.
    Nie lubię tego badania, kłutym jest się trzy razy, raz na czczo, jak po odczytaniu wynik jest prawidłowy, pije się glukozę i potem oznacza się jej zawartość po godz. i dwóch.

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ma któraś z Was wykupiony płatny abonament na BBF?
    Ciekawią mnie ważne daty w kalendarzu ciąży w drugim trymestrze ;)

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak naciśniesz na górze zakładkę kalendarz to sa podpowiedzi. Rozważ zmianę biustonosza, czas na ubrania ciążowe, pierwsze ruchu ;)tyle w najbliższym czasie

0lgam lubi tę wiadomość

• Mithelin Znajoma

Wysłany: 16 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie bóle brzucha/podbrzusza podczas chodzenia? Wcześniej jak dłużej pochodziłam, to miałam kłucia jak podczas kolki ale dzisiaj to tak bolało po całości, że chodziłam kulejąc i musiałam szybko usiąść. Dopiero jak się położyłam ból powoli mija...

8une3e3kjaw4upow.png
    vpjwegz28gwc2okl.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko pol roku mieszkalismy z moimi rodzicami ale praktycznie nas w domu nie bylo bo wykanczylismy mieszkanie. Kredyt na 30 lat Rodzina na swoim. Rata mniejsza na razie niz mielibysmy wynajmowac. Ja sobie nie wyobrazam mieszkac z tesciami. Nawet z moimi rodzicami dluzej chociaz oni w ogole sie nie wtracaja. Najlepiej jednak na swoim. Ale rozne sa sytuacje. Na szczescie moja mama emerytka to opiekuje sie corka jak jestesmy w pracy. Z reszta zawsze moge na nia liczyc.

No niestety z glukoza bywa ciezko. Ja sobie nie wyobrazam wypic jej bez soku z cytryny a i z nia jest ciezko. Brrr ciarki mi przechodza na sama mysl.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boli to jak duzo chodzr to mnie boli kosc lonowa. Brzuch dzisiaj lekko. Z koscia lonowa mialam tak samo w ciazy poprzrdniej tylko nie pamietam na ktorym etapie. Jak mowilam lekarzowi o tym to kazal mi sie oszczedzac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dowiedziałam się, że moje 163 g szczęścia to chłopczyk :P
    Jestem mega szczęśliwa chociaż myślałam, że będzie córka :)

Dziewczyny brała któraś z Was acard w ciąży?

Scorpiolenka, Mithelin, 0lgam, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy z teściową,(teść już nie żyje) i siostrą mojego męża,która jest jeszcze sama.Na szczęście one mieszkają na dole,a my mamy całe piętro i poddasze i poza tym wszystko mamy oddzielne,całe mieszkanie,ogrzewanie,piwnice a nawet swój ogród.Tak jest OK,bo nie wchodzimy sobie w drogę a czasem dobrze jak jest ktoś w pobliżu,np.jak syn wraca ze szkoły to jestem spokojna bo wiem,że jakby co to babcia jest piętro niżej.Wszystko jest kwestią dogadania,owszem nie zawsze bywa różowo ale na szczęście częściej jest dobrze,jak to w życiu. :)

My też myślimy na pokojem dla maleństwa i mój starszy syn oddaje swój pokój bo jest bliżej naszej sypialni a w zamian dostanie nowy,większy ze skosami ale czeka nas zabudowa reszty poddasza.Czyli remont,brrrrr ;)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzisiaj zaczęłam II trymestr dobrymi wiadomościami!!!!
    Prenatalne wyszły ok. Powtórka jeszcze w 20/22tyg. Wkurzylam się, bo facet namiętnie na prenatalnych namawia na amniopunkcje. Powiedziałam, że absolutnie się nie zgadzam, bo wyniki wyszły super, a ryzyko poronienia jest dla mnie za duże. Poza tym nawet gdyby coś wyszło to nasze dzieciątko i tak by się urodziło!!!!
    Teraz wróciłam jeszcze z wizyty u mojej pani gin i była zdziwiona propozycja amnio. Dzidzia rozwija się super, wszystko gra:)))) 7,5 cm szczęścia i potwierdzona dziewczynka:))))))
    Dostaliśmy pozwolenie wreszcie na mały seksik;)))))), luteina narazie zostaje. Następna wizyta dopiero 13 czerwca!!!!!!
    Jak dotrwać????+
    A propo ruchów- to ja już też czuję pierwsze nieśmiałe "kopniaczki". Coś jakby mnie delikatnie dotykalo od środka. A że to trzecia ciąża to wiem, że to moja kruszyna daje znać.
    Wreszcie dociera do mnie, że jestem w ciąży, że będziemy mieli to wyczekane dzieciątko:)) Teraz już tylko pozytywnie, koniec smutasow!!!!!
    Sorki, że tak wam smęcę ale chciałam się trochę wygadać.

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszlym tygodniu lekarz mi przepisal Acard, nie wiem za bardzo po co. Lekarz mowil, ze nie zaszkodzi a moze pomoc w donoszeniu ciazy

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

katuni lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ