X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati acard w ciazy przepisuje sie jak kobieta jest po poronieniach, jak maluszek za slabo rosnie, bo lek zwieksza przepływy krwi i przy duzych problemach z zylakami. Wiec wtedy jak sa jakies konkretne wskazania, a nie zeby lykac ot tak. A nie mowil z jakiego powodu u Ciebie?

Eunice podpisuje sie rekami i nogami. Uwazam, ze nawet najlepsze malzenstwo moze rozpasc sie wlasnie przez mieszkanie z rodzicami.... Jacy wspaniali by nie byli. Mieszkanie to juz inna bajka i niestety druga strona czesto tego nie wytrzymuje. Sama znam takie przypadki. Ciasne ale wlasne jest o niebo lepsze.

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam ze wzgledu na poronienie w listopadzie, maluszek rosnie ok, zylakow tez nie mam

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam acard w poprzedniej ciazy do drugiego trymestru jak dobrze pamietam tez ze wzgledu na wczesniejsze poronienie. W tej ciazy nie biore. Acard zwieksza przeplywy i zmniejsza ryzyko zylakow na lozysku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Pati pisalas, ze nie wiesz po co Ci przepisal, wiec napisalam jakie sa wskazania :)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za doinformowanie :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• gama Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam acard - raz na dwa dni

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo różne dziwne rzeczy czytam w internecie na temat acardu, ale już nie będę :)

Mi zaproponowano clexane ze względu na nadciśnienie i wywiad rodzinny, ale się nie zgodziłam - nienawidzę zastrzyków, więc dostałam acard. U mnie powiedzieli, że zmniejsza to ryzyko stanu przedrzucawkowego.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Liczę tu, że przy dwójce dzieci przy kredycie 200 tys.na 15 lat w MDM rata wychodzi ok.1200 zł, jakby się urodziło trzecie dziecko do 5 lat to jeszcze państwo dopłaca ok.10 tys. Jak na 30 lat by się wzięło to ok.700 zł raty czyli większość pokryłby zasiłek rodzinny

Znasz się na tym?
    My myśleliśmy o tym ale boimy sie ze przy 3 dzieci dupa a teraz 4 w drodze.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza76 wrote:
    Hej. Dzisiaj zaczęłam II trymestr dobrymi wiadomościami!!!!
    Prenatalne wyszły ok. Powtórka jeszcze w 20/22tyg. Wkurzylam się, bo facet namiętnie na prenatalnych namawia na amniopunkcje. Powiedziałam, że absolutnie się nie zgadzam, bo wyniki wyszły super, a ryzyko poronienia jest dla mnie za duże. Poza tym nawet gdyby coś wyszło to nasze dzieciątko i tak by się urodziło!!!!
    Teraz wróciłam jeszcze z wizyty u mojej pani gin i była zdziwiona propozycja amnio. Dzidzia rozwija się super, wszystko gra:)))) 7,5 cm szczęścia i potwierdzona dziewczynka:))))))
    Dostaliśmy pozwolenie wreszcie na mały seksik;)))))), luteina narazie zostaje. Następna wizyta dopiero 13 czerwca!!!!!!
    Jak dotrwać????+
    A propo ruchów- to ja już też czuję pierwsze nieśmiałe "kopniaczki". Coś jakby mnie delikatnie dotykalo od środka. A że to trzecia ciąża to wiem, że to moja kruszyna daje znać.
    Wreszcie dociera do mnie, że jestem w ciąży, że będziemy mieli to wyczekane dzieciątko:)) Teraz już tylko pozytywnie, koniec smutasow!!!!!
    Sorki, że tak wam smęcę ale chciałam się trochę wygadać.

Gratuluję dziewczynki! Radosna wiadomość ;)
    Spokojnie, do 13 czerwca czas zleci bardzo szybko.
    Ja jak do tej pory miałam tylko 2 usg. Na trzecie lekarz skieruje mnie dopiero na koniec czerwca/początek lipca to będzie połówkowe.

Ale zapisałam się odpłatnie bez skierowania na dodatkowe usg bo ciężko jednak wytrzymać 2 miesiące ;) Później będziemy czuć prawdziwe kopy to usg nie będzie już takie pożądane przez nas.

Mysza76 lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    My rowniez mieszkamy z rodzicami, oni maja dol a my poddasze. Mamy salon odkryta kuchnia, dosyc spory,lazienke, sypialnie i pokoj Kuby. Mam jeszcze niewielki gabinecik kosmetyczny. Nam znow brakuje pokoju dla dzidziusia. Najwyzej zrobimy mu z sypialni a my bedziemy spac w salonie. prawda z rodzicami w domu laczy nas tylko klatka schodowa ale i tak sa zgrzyty. Najlepiej jednak mieszkac samemu, chociaz w mojej sytuacji (maz kiero

Mamy to samo.Łączy nas klatka a problemów co nie miara ....
    My mamy kuchnie dużą,3 pokoje,azienke z wc ,garderobe i strych( maz od 3 lat robi mi z niego salon) koszmar.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 dziękuję, też się mega cieszę, że dziewczynka zwłaszcza że w domu dwóch synów, mąż, kocur i pies, Tylko ja jedna babka, ale za to jaka dopieszczana;)))))

Posti77 lubi tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Gratuluję dziewczynki! Radosna wiadomość ;)
    Spokojnie, do 13 czerwca czas zleci bardzo szybko.
    Ja jak do tej pory miałam tylko 2 usg. Na trzecie lekarz skieruje mnie dopiero na koniec czerwca/początek lipca to będzie połówkowe.

Ale zapisałam się odpłatnie bez skierowania na dodatkowe usg bo ciężko jednak wytrzymać 2 miesiące ;) Później będziemy czuć prawdziwe kopy to usg nie będzie już takie pożądane przez nas.
    Ja miałam już 5usg :-) w poniedziałek kolejne.
    Acard również biorę profilaktycznie po poronieniu.

Dziewczyny stosujecie profilaktycznie jakieś globulki dopochwowe w ochronie przed infekcjami?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam normalnie tylko 3 usg a potem jak wyszła ta zwiększona przeziernosc to aż kolejne 3 :( mam nadzieję ze maluszkowi to nie zaszkodzi. Pappa wyszła za to u mnie dobrze i ryzyko sie zmniejszyło :) ale mimo wszystko zrobiłam nifty, amnio sie bałam bo ryzyko powikłań byłoby większe niż ryzyko wady u dziecka. Trzymajcie kciuki żeby wynik byl prawidłowy :D mam nadzieję ze maluch tylko nam napędził stracha a wszystko skończy sie dobrze :) ale będę musiała jeszcze zrobic polowkowe z echem serca maluszka bo jeszcze moze wyjść jakas wada serduszka :(

demi_01 lubi tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 wrote:
    Dziewczyny ja miałam normalnie tylko 3 usg a potem jak wyszła ta zwiększona przeziernosc to aż kolejne 3 :( mam nadzieję ze maluszkowi to nie zaszkodzi. Pappa wyszła za to u mnie dobrze i ryzyko sie zmniejszyło :) ale mimo wszystko zrobiłam nifty, amnio sie bałam bo ryzyko powikłań byłoby większe niż ryzyko wady u dziecka. Trzymajcie kciuki żeby wynik byl prawidłowy :D mam nadzieję ze maluch tylko nam napędził stracha a wszystko skończy sie dobrze :) ale będę musiała jeszcze zrobic polowkowe z echem serca maluszka bo jeszcze moze wyjść jakas wada serduszka :(
    Ania jaka wyszła przeziernosc dzieciatku,i jak po pappa wyliczył komputer ryzyko? U nas przeziernosc 2,3 natomiast ryzyko trisomi 21 mamy 1:191

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 wrote:

Głowa do góry! Na pewno będzie wszystko dobrze, ten strach to tylko urozmaicenie ciąży :D Wszystko dobrze się skończy ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Ania jaka wyszła przeziernosc dzieciatku,i jak po pappa wyliczył komputer ryzyko? U nas przeziernosc 2,3 natomiast ryzyko trisomi 21 mamy 1:191
    Ile masz lat?
    Mi przy nt 2,2 ryzyko 1:8594.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/ciaza-bez-stresu-tylko-dla-bogatych-beda-zmiany,644456,s.html

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ile masz lat?
    Mi przy nt 2,2 ryzyko 1:8594.
    Kochana mosz bardzo dobry wynik!
    Ja mam 28 lat,to moja 2 ciąża...czekałam na nią 4,5 roku! Ciąża dzięki in-vitro...wiem że wplyw na wynik może mieć stymulacja i fakt że moja ciąża na początku była ciąża bliźniaczą.Nie chce inwazyjnych badań,a na Nifty po prostu nas nie stać.Całe oszczędności poszły w ivf...czekamy niecierpliwie...

kas50 lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała w ciąży luteine bądź duphaston i lekarz kazał Wam odstawić?? Ja biorę luteine pod język od początku ciąży, na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że już odstawiamy luteine. Biorę teraz zmniejszoną dawkę do końca opakowania, a później koniec. Boję się tego odstawiania, boję się że bez luteiny szyjka będzie się skracać, a ja nie będę umiała w porę zareagować... czy któraś z Was odstawiała luteine i obeszło się bez komplikacji??

Ja zapobiegawczo przed grzybica stosuję lactovaginal.

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ