X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati acard w ciazy przepisuje sie jak kobieta jest po poronieniach, jak maluszek za slabo rosnie, bo lek zwieksza przepływy krwi i przy duzych problemach z zylakami. Wiec wtedy jak sa jakies konkretne wskazania, a nie zeby lykac ot tak. A nie mowil z jakiego powodu u Ciebie?

Eunice podpisuje sie rekami i nogami. Uwazam, ze nawet najlepsze malzenstwo moze rozpasc sie wlasnie przez mieszkanie z rodzicami.... Jacy wspaniali by nie byli. Mieszkanie to juz inna bajka i niestety druga strona czesto tego nie wytrzymuje. Sama znam takie przypadki. Ciasne ale wlasne jest o niebo lepsze.

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam ze wzgledu na poronienie w listopadzie, maluszek rosnie ok, zylakow tez nie mam

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam acard w poprzedniej ciazy do drugiego trymestru jak dobrze pamietam tez ze wzgledu na wczesniejsze poronienie. W tej ciazy nie biore. Acard zwieksza przeplywy i zmniejsza ryzyko zylakow na lozysku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Pati pisalas, ze nie wiesz po co Ci przepisal, wiec napisalam jakie sa wskazania :)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za doinformowanie :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• gama Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam acard - raz na dwa dni

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo różne dziwne rzeczy czytam w internecie na temat acardu, ale już nie będę :)

Mi zaproponowano clexane ze względu na nadciśnienie i wywiad rodzinny, ale się nie zgodziłam - nienawidzę zastrzyków, więc dostałam acard. U mnie powiedzieli, że zmniejsza to ryzyko stanu przedrzucawkowego.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Liczę tu, że przy dwójce dzieci przy kredycie 200 tys.na 15 lat w MDM rata wychodzi ok.1200 zł, jakby się urodziło trzecie dziecko do 5 lat to jeszcze państwo dopłaca ok.10 tys. Jak na 30 lat by się wzięło to ok.700 zł raty czyli większość pokryłby zasiłek rodzinny

Znasz się na tym?
    My myśleliśmy o tym ale boimy sie ze przy 3 dzieci dupa a teraz 4 w drodze.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza76 wrote:
    Hej. Dzisiaj zaczęłam II trymestr dobrymi wiadomościami!!!!
    Prenatalne wyszły ok. Powtórka jeszcze w 20/22tyg. Wkurzylam się, bo facet namiętnie na prenatalnych namawia na amniopunkcje. Powiedziałam, że absolutnie się nie zgadzam, bo wyniki wyszły super, a ryzyko poronienia jest dla mnie za duże. Poza tym nawet gdyby coś wyszło to nasze dzieciątko i tak by się urodziło!!!!
    Teraz wróciłam jeszcze z wizyty u mojej pani gin i była zdziwiona propozycja amnio. Dzidzia rozwija się super, wszystko gra:)))) 7,5 cm szczęścia i potwierdzona dziewczynka:))))))
    Dostaliśmy pozwolenie wreszcie na mały seksik;)))))), luteina narazie zostaje. Następna wizyta dopiero 13 czerwca!!!!!!
    Jak dotrwać????+
    A propo ruchów- to ja już też czuję pierwsze nieśmiałe "kopniaczki". Coś jakby mnie delikatnie dotykalo od środka. A że to trzecia ciąża to wiem, że to moja kruszyna daje znać.
    Wreszcie dociera do mnie, że jestem w ciąży, że będziemy mieli to wyczekane dzieciątko:)) Teraz już tylko pozytywnie, koniec smutasow!!!!!
    Sorki, że tak wam smęcę ale chciałam się trochę wygadać.

Gratuluję dziewczynki! Radosna wiadomość ;)
    Spokojnie, do 13 czerwca czas zleci bardzo szybko.
    Ja jak do tej pory miałam tylko 2 usg. Na trzecie lekarz skieruje mnie dopiero na koniec czerwca/początek lipca to będzie połówkowe.

Ale zapisałam się odpłatnie bez skierowania na dodatkowe usg bo ciężko jednak wytrzymać 2 miesiące ;) Później będziemy czuć prawdziwe kopy to usg nie będzie już takie pożądane przez nas.

Mysza76 lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    My rowniez mieszkamy z rodzicami, oni maja dol a my poddasze. Mamy salon odkryta kuchnia, dosyc spory,lazienke, sypialnie i pokoj Kuby. Mam jeszcze niewielki gabinecik kosmetyczny. Nam znow brakuje pokoju dla dzidziusia. Najwyzej zrobimy mu z sypialni a my bedziemy spac w salonie. prawda z rodzicami w domu laczy nas tylko klatka schodowa ale i tak sa zgrzyty. Najlepiej jednak mieszkac samemu, chociaz w mojej sytuacji (maz kiero

Mamy to samo.Łączy nas klatka a problemów co nie miara ....
    My mamy kuchnie dużą,3 pokoje,azienke z wc ,garderobe i strych( maz od 3 lat robi mi z niego salon) koszmar.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 dziękuję, też się mega cieszę, że dziewczynka zwłaszcza że w domu dwóch synów, mąż, kocur i pies, Tylko ja jedna babka, ale za to jaka dopieszczana;)))))

Posti77 lubi tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Gratuluję dziewczynki! Radosna wiadomość ;)
    Spokojnie, do 13 czerwca czas zleci bardzo szybko.
    Ja jak do tej pory miałam tylko 2 usg. Na trzecie lekarz skieruje mnie dopiero na koniec czerwca/początek lipca to będzie połówkowe.

Ale zapisałam się odpłatnie bez skierowania na dodatkowe usg bo ciężko jednak wytrzymać 2 miesiące ;) Później będziemy czuć prawdziwe kopy to usg nie będzie już takie pożądane przez nas.
    Ja miałam już 5usg :-) w poniedziałek kolejne.
    Acard również biorę profilaktycznie po poronieniu.

Dziewczyny stosujecie profilaktycznie jakieś globulki dopochwowe w ochronie przed infekcjami?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam normalnie tylko 3 usg a potem jak wyszła ta zwiększona przeziernosc to aż kolejne 3 :( mam nadzieję ze maluszkowi to nie zaszkodzi. Pappa wyszła za to u mnie dobrze i ryzyko sie zmniejszyło :) ale mimo wszystko zrobiłam nifty, amnio sie bałam bo ryzyko powikłań byłoby większe niż ryzyko wady u dziecka. Trzymajcie kciuki żeby wynik byl prawidłowy :D mam nadzieję ze maluch tylko nam napędził stracha a wszystko skończy sie dobrze :) ale będę musiała jeszcze zrobic polowkowe z echem serca maluszka bo jeszcze moze wyjść jakas wada serduszka :(

demi_01 lubi tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 wrote:
    Dziewczyny ja miałam normalnie tylko 3 usg a potem jak wyszła ta zwiększona przeziernosc to aż kolejne 3 :( mam nadzieję ze maluszkowi to nie zaszkodzi. Pappa wyszła za to u mnie dobrze i ryzyko sie zmniejszyło :) ale mimo wszystko zrobiłam nifty, amnio sie bałam bo ryzyko powikłań byłoby większe niż ryzyko wady u dziecka. Trzymajcie kciuki żeby wynik byl prawidłowy :D mam nadzieję ze maluch tylko nam napędził stracha a wszystko skończy sie dobrze :) ale będę musiała jeszcze zrobic polowkowe z echem serca maluszka bo jeszcze moze wyjść jakas wada serduszka :(
    Ania jaka wyszła przeziernosc dzieciatku,i jak po pappa wyliczył komputer ryzyko? U nas przeziernosc 2,3 natomiast ryzyko trisomi 21 mamy 1:191

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 wrote:

Głowa do góry! Na pewno będzie wszystko dobrze, ten strach to tylko urozmaicenie ciąży :D Wszystko dobrze się skończy ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Ania jaka wyszła przeziernosc dzieciatku,i jak po pappa wyliczył komputer ryzyko? U nas przeziernosc 2,3 natomiast ryzyko trisomi 21 mamy 1:191
    Ile masz lat?
    Mi przy nt 2,2 ryzyko 1:8594.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/ciaza-bez-stresu-tylko-dla-bogatych-beda-zmiany,644456,s.html

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ile masz lat?
    Mi przy nt 2,2 ryzyko 1:8594.
    Kochana mosz bardzo dobry wynik!
    Ja mam 28 lat,to moja 2 ciąża...czekałam na nią 4,5 roku! Ciąża dzięki in-vitro...wiem że wplyw na wynik może mieć stymulacja i fakt że moja ciąża na początku była ciąża bliźniaczą.Nie chce inwazyjnych badań,a na Nifty po prostu nas nie stać.Całe oszczędności poszły w ivf...czekamy niecierpliwie...

kas50 lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała w ciąży luteine bądź duphaston i lekarz kazał Wam odstawić?? Ja biorę luteine pod język od początku ciąży, na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że już odstawiamy luteine. Biorę teraz zmniejszoną dawkę do końca opakowania, a później koniec. Boję się tego odstawiania, boję się że bez luteiny szyjka będzie się skracać, a ja nie będę umiała w porę zareagować... czy któraś z Was odstawiała luteine i obeszło się bez komplikacji??

Ja zapobiegawczo przed grzybica stosuję lactovaginal.

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ