Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po porodzie spuchlam. Nogi mialam w kostkach jak slonica. Polozne mowily ze to normalne. Minelo po kilku dniach.
Przed ciaza nie puchlam.
Co do butelel i smoczka to nigdy o takiej teorii nie slyszalam. Ja mialam smoczki i butelki aventa ale to tak wyszlo.
-
nick nieaktualny
-
Ja dostałam kartę do liczenia i instrukcja jest taka, że od 9 rano liczy się 10 ruchów dziecka i zaznacza się w tabeli do której godziny były wykonane. Np dziś od 9 rano do 12.10 naliczylam 10 i zaznaczam kwadracik pomiędzy 12 a 12.30. i tyle liczenia na dzień. Gdyby w ciągu od 9 do 21 nie od czulo się 10 ruchow to się zaznacza na dole ile ruchów wogole się czuło. Jak przez dwa dni będzie mniej niż 10 ruchów na dzień to warto się skontaktować z lekarza, albo jak się nie czuło ani jednego to na drugi dzień do lekarza.
To ja nie wydałam tak dużo a mam wózek 3w 1 i przewijak zrobiliśmy z mężem sami. I mam trochę ubranek i wanienke, kosmetyki i pieluszki, pampersy, prześcieradła, kombinezon, i butelkę, smoczek i inne akcesoria i różne pierdoly. To chyba powiem mezowi, że mogę zaszaleć z zakupami.
-
nick nieaktualny
-
A mnie dzis na wizycie lekarz niezle przestraszyl bo wg pomiarow glowki wyszedl mu 34 tydzien!!! A to o miesiac do przodu! Ja czuje ze to dziecko jest duże bo nacisk tam na dole i kopniaki czuje jak o miesiac pozniej z poprzednim.
A co do zakupow, maja racje eksperci ze 3 dziecko jest najbardziej ekonomiczne. Ja oprocz kilku kosmetyków, pieluch i paru rzeczy dla mnie do porodu to nic nie musze kupować! Z czystej fanaberii dokupilam pare ubranek bo mi sie spodobałyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 22:18
-
nick nieaktualnypicollina wrote:A mnie dzis na wizycie lekarz niezle przestraszyl bo wg pomiarow glowki wyszedl mu 34 tydzien!!! A to o miesiac do przodu! Ja czuje ze to dziecko jest duże bo nacisk tam na dole i kopniaki czuje jak o miesiac pozniej z poprzednim.
-
Mam nadzieje ze to nic zlego nie oznacza. Nie mozliwe zebysmy sie wszyscy pomylili bo poprzednie pomiary odpowiadaly wlasciwym tygodniom. Mozliwe ze dziecko bedzie duze bo poprzednie mialo 60 cm i 4170 g, wiec zakladam ze ten tez będzie duzym chlopcem. Zastanawia mnie tylko fakt, ze lekarz po ponownym przeliczeniu ze to 30 tydz. zaczal mierzyc tak zeby komputer wskazywał w raporcie 30 tydz. Moim zdaniem powinien zaznaczyc w karcie ciazy ze dziecko jest większe zeby przy porodzie wiedzieli jak działać
-
Ja kupuję ciuszki w h&m na wyprzedaży
sztuka wychodzi 6-10zł i są super
na allegro żadne mi się nie podobają
jedynie Pepco jeszcze wchodzi w grę jak ktoś ma blisko
-
Ja właśnie wstawiłam pierwsze pranie. Może to trochę śmieszne, ale to dla mnie normalnie wydarzenie
Już napisałam mężowi, że za rok pewnie już nie będę się tak cackać i będzie mi wszystko jedno czy coś zafarbuje czy nie
Co do h&m to rozdzielając ubranka zauważyłam, że bawełna bawełnie nie równa i najlepsze jakościowo są właśnie te z h&m.
-
A ja dziś popadlam w depresję normalnie, jak się dowiedziałam, że na przepisanie działki i rozpoczęcie budowy domu jeszcze muszę czekać, a już załatwiam to od listopada to po prostu perspektywa mieszkania z teściami w jednym pokoju mnie zabiła. Kolejny rok dłużej lekko
Zamierzam robić pranie rzeczy dziecięcych bo ładna pogoda to nawet mnie to nie rusza a nie co dopiero mówić o cieszeniu się
-
Iwona92 też miałam taki plan ale instynkt wziął górę i zaczęłam wić gniazdko. Najlepsze jest to że złożyliśmy meble i dopiero wtedy doszłam do wniosku że może warto odświeżyć kolor pokoju
Trochę nie po kolei ale udało się. Kilka godzin i gotowe
To była dobra decyzja bo po 3 latach kolor jednak wyblakł.
Co do październikówek tez je podglądamna razie mam do odrobienia 50 stron więc nie zdradzajcie która się rozpakowała. Ale mam swój typ - jedna z dziewczyn zmieniła avatara na kciuka i buźkę bobaska
podejrzewam ze to jej dzidzia
-
My się w czerwcu wprowadzaliśmy więc kolorki jeszcze są ładne
może jednak wcześniej skompletujemy wyprawkę
w zeszłym tygodniu byliśmy na USG 3D i nasza malutka pokazała nam kciuk w górze
pewnie jej dobrze u mamusi
Posti77, Kagura lubią tę wiadomość
-
Zadzwoniłam do diagnostyki i rozmawiałam z Pania od mikrobiologi. Powiedziała, że jesli leukocyty miałam ok i reszte wynikow z badania ogolnego moczu to wszystko jest w porządku. Bakterie które mi wyszły moga wynikac z tego, że mocz nie został od razu oddany do badania po pobraniu. Posiew wyszedl jalowy bo nic sie nie namnożyło.
Także zostalam uspokojona tym bardziej, że faktycznie nie mam żadnych objawów._polin, Kagura lubią tę wiadomość