WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:36

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie pamietam co dokladnie mi przeszkadzalo. Mialam dwa rodzaje. Jednorazowe zaraz sciagnelam. Nie wiem czy ze wzgledu na ciecie czy ogolnie. Dla mnie wygodniejsze i przyjemniejsze byly z siatki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My korzystalismy z wozka w domu przy usypianiu ale wtedy mielismy wiecej miejsca. Teraz zobaczymy. Dzieci sa rozne. Niektore w ogole wozkow nie lubia.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam karte liczenia ruchow w przychodni dla mam z cukrzycą, ale moja ginka stwierdzila, ze takie praktyki sa bez sensu. Mam tylko obserwowac czy sa :-) bo dzieci w brzuchu tez maja swoje humory :-)

Co do apetytu u mnie po prostu sie jakos niemiesci i bardzo wolno trawi :( moim wiekszym grzechem sa napoje gazowane - ostatnio mam faze na pepsi twist, ale ograniczam jak mogę.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:36

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała tak przyzwyczaić do samodzielnego zasypiania bez bujania czy noszenia, ale wystarczy że dziecko będzie miało kolkę i już plany pójdą się...
    Bo nie mogła bym patrzeć, jak dzidzia, która ma np miesiąc leży i się meczy.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą jadłam mało słodkiego.Za to teraz mam ogromną ochotę.Zawsze mam gorzką czekoladę i potrafię nawet w nocy sięgnąć po jedną kostkę.Szczytem była moja zachciewajka na kleik ryżowy o 23.Wstałam z łóżka i musiałam go ugotować bo bym nie zasnęła.Jak już go zrobiłam to mi nie smakował ale zjadłam trochę z malinami.Przerażające to jest.

Karty do liczenia ruchów jeszcze nie mam,wizyta za tydzień to pewnie dostanę.Najważniejsze,że mały bryka więc chyba wszystko ok.

Naszego pierwszego syna przyzwyczailiśmy do samodzielnego zasypiania ale to nie było łatwe.Odkładałam go po karmieniu do łóżeczka.Najgorzej było w nocy wstawałam po kilkanaście razy przez jakieś 2 tyg.Karmiłam zawsze na fotelu i nie brałam małego do nas do łóżka.Teraz też bym tak chciała,ale czy się uda?Czas pokaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:40

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra co pokazują w telewizji. Jak szybko w DE mozna zabrać dzieci... Bo sąsiedzi zgłoszą, ze dziecko jest smutne, czy brudno w domu.

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przechodzilismy przez rozne etapy usypiania. Na poczatku nie bylo problemow. Ale im dziecko starsze tym gorzej. Byl bujaczek, wozek, noszenie, klepanie po pupie w trakcie noszenia, noszenie corki lezacej na brzuchu na rece. Potem lulanie w lozeczku, czuwanie obok a teraz na szczescie zasypia sama. Takze u nas dzialaly rozne metody na roznych etapach.

Ja sie nie nastawiam na nic bo wiem ze planowanie zawodzi szczegolnie przy dzieciach. Kazde dziecko jest inne.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek2 a bedziesz miała teraz tez Cc ?
    Z jakiego powodu jak
    Mozna wiedzieć było pierwsze ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra zaczynam liczenie chociaż gin nie kazał tylko dla swojego spokoju będę liczyć.

Dzisiaj za to podliczylam ile pieniążkow już wydałam na rzeczy dla dzidzi tak mniej więcej i myslalam, że będzie większa suma, a tu nie ma 2 tys. jeszcze. Nie jest źle:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja chyba wybiore drugie cc...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rez dolacze do tych jeczacych. Dzis przecholowalam na calego ze schylaniem i krzyże doslownie mi pękają! Moj duzy brzuch przeszkadza w spaniu, tu cisnie tam boli, ogolnie zaczynam odliczać czas do konca ciąży bo bardzo mi ona ciąży

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ta ciaze tez gorzej przechodze. Na dodatek nie moge sciagnac obraczki. Mam nadzieje ze nie bede musiala jej przecinac. Do cc bede musiala sie jej pozbyc z reszta po porodzie spuchne pewnie jeszcze bardziej.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:37

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ta ciaze gorzej przechodze. Mam mase dziwnych bolow a to w bliznie a to skurcze, poza tym rwa kulszowa doprowadza do rozpaczy. Czasem mysle jak ja jeszcze wytrzymam do listopada. Zwlaszcza ze na pomoc tak meza jak i reszty rodziny nie mam co liczyc. No babcia chetna do pomocy ale jej znowu z racji wieku nie chce zbytnio obarczac...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile tych ruchów ma być na godzinę? Bo jedne źródła podają że 5,a w godzinach aktywnosci 10,inne że 10 i już. W sumie dla mnie bez sensu takie liczenie. Ważne że się rusza :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie polożna i gin tylko raz zapytali czy czuje ruchy. O liczeniu nie wspominali. Ale to i tak nie miało by sensu bo moje dziecko rusza sie kiedy i ile chce. Czasem 2 ruchy na cały dzień :/

Ja do tej pory wydałam : 1600 wózek, 500 łóżeczko z materacem (wzięłam większe 140x70 bo potem będzie tapczanikiem), 2 śpiworki 70, materacyk/wkład do wózka 20zł, smoczki butelka, ręcznik, pierdutki takie to 150, kilka ciuszków w smyku 200, regał do pokoiku 350 razem ok 2900. Przede mną jeszcze kosmetyki, fotelik samochodowy, wanienka, przewijak, ciuchy dla siebie i Dzidzi. Ale raczej nie dużo bo dostałam wór ubranek po chłopcu i dziewczynce ;) a dla siebie kupie staniki, bluzki wygodniejsze, dresik po domu i koszule do szpitala.

Kocyki, sweterki, pajacyki, misia szumisia, i leżaczek na przyszłość dostane od rodziców.

Dziewczyny przepraszam za bezpośredniość ale nie macie większego parcia na stolec niż zwykle? Ja po ostatniej (jednodniowej) biegunce jestem w toalecie na dwójce dwa razy dziennie i to z silnym parciem. Natomiast przed ciążą dwa razy w tygodniu to była norma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 09:38

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    A ile tych ruchów ma być na godzinę? Bo jedne źródła podają że 5,a w godzinach aktywnosci 10,inne że 10 i już. W sumie dla mnie bez sensu takie liczenie. Ważne że się rusza :-)

No właśnie :) Ja mam instrukcję liczenia w trzech okresach doby - między śniadaniem a obiadem, obiadem i kolacją oraz po kolacji - o dowolnej godzinie, najlepiej wtedy kiedy zwykle odczuwamy ruchy. Jeśli po 15 min naliczymy 10 ruchów możemy przestać liczyć do następnego okresu. Ważne, by ruchów nie było zbyt mało - tzn? Moja ginka powiedziała, że niektóre kobiety odczuwają ruchy bardzo słabo i to tylko dodatkowy stres dla matki. Na tej mojej karteczce każą kontaktować się z kliniką gdy w dwóch kolejnych pomiarach będę odczuwała poniżej 6 ruchów. Dodatkowo jak mam bardzo aktywny dzień to do wieczora prawie nie czuje ruchów - coś tam się powierci, ale żeby serio liczyć to chyba musiałabym cały dzień leżeć :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doświadczone dziewczyny: muszę kupować jakąś butelkę przed porodem czy mogę to zrobić po porodzie? Chciałabym kupić z laktatorem po porodzie, ale nie wiem czy jakaś buteleczka nie przyda mi się wcześniej, np w szpitalu? I słyszałam też, że najlepiej żeby butelka do mleka była tej samej firmy co smoczki uspokajające? Prawda to - ma to jakieś powiązanie?

Posti77 może trochę tak jest :) ja zawsze bywałam codziennie, ale teraz 2 razy rzeczywiście się zdarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 09:43

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ