Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zxc wrote:A jak rozmiarowo wyglądała ta koszula. Taka zeby tyłek caly zakrywała? Gdzieś się chodzi w tej koszulce czy tylko rodzi? Kupiła bym zwykłą bawełniana
wcześniej podczas skurczy chodzilam w koszuli. Po szyciu rowniez przebralam się w swoją koszulę.
Koszulka męża r.XL luzna,dobra akurat do parciaczerwona z napisem Extreme hihi
tyłek może lekko zakrywala,ale ja rodzilam na leżąco
zxc lubi tę wiadomość
-
Myzaraz pędzimy na wizytę, już się nie mogę doczekać
Ja też kolderki nie kupuje mam dwa rożki na początek a w domu temperaturę się ustawia to nie będę warjowac. Co do kosmetyków to ja mam minimum i nie kupuje nic na zapas bo może się okazać że będzie mieć jakieś uczulenie albo cos. A na pewno nie wydam na nie tak dużo jak któraś z was pisala. -
A ja musze ponarzekać. Mam dość tej ciązy
całkowita odwrotność pierwszej.W pierwszej to był lajt .Tu jedynie mogę dziękować Bogu,że nie mam takich skurczy i bóli podbrzusza jak w 1 a tak to koszmar.
Byłam wczoraj na wizycie ale jak to nfz usg miałam ostatnie 15 lipca w 21 tyg a następne zrobi mi dopiero w 30 tyg czyli 13 września.Bosko.
Dowiedziałam się tylko,że krzywa cukrowa dobra no i z fotela,że mam mały stan zapalny na co mam Pimafucinahh
Sypie się.Czuje się jak babcia. Kręgosłup boli, mdłości i ble posmak w ustach sprawia brak apetytu,do tego kiepskie noce nie mogę spać,bo brzuch wielki do tego mam jakieś bóle po bokach brzucha nisko tak .Śpie np na lewym boku długo to taki jakby skurcz mnie weźmie i musze się obrócić ,bo umieram i tak na okrętke całą noc.Chyba spojenie łonowe???
Do tego synek dający popalić w nocy no ale wielka zmiana dla niego ,bo już nie śpi z nami a w swoim łóżku dziecięcym więc chyba muszę przeczekać
Potrzebuje snu.Porządnego długiego . I najlepiej zasnąć i obudzić się na poród ;P
Ja nie mam jeszcze nic dla malucha. Będę robiła zakupy po następnej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 14:57
-
MłodaDama głowa do góry to już końcówka
Ja ostatnie usg miałam 5 lipca a następne (ostatnie) w poniedziałek,
Mnie dobija szyjka 15mm a pracuje cały czas poza tym ruchy czuje naprawdę rzadko i są mało dotkliwe. Nie czuje sie w ogóle ciążowo. Czuje się od początku ciąży tak samo czyli normalnie. Nie wiem czy sie się cieszyć. -
Ja tez mam wersję minimalistyczna,kupię tylko rzeczy które wiem,że sprawdziły się z córką.
Sudocrem uzywalismy,nic się po tym nie działo,do dziś stosuję na lekkie odparzenia.
Płyn do kąpieli z Hippa na pewno obowiazkowy i oliwka też,krem do twarzy na zimę hypoalergiczny. Oliwka jest też dobra w przypadku ciemieniuchy. I dla malucha to chyba tyle.
Jeszcze płatki kosmetyczne,Frida i sól morska. -
Swoją drogą ja akurat zamierzam zacząć wszystko kompletowac w okolicach 32tc
jeszcze więc miesiąc czasu.
Póki co ogladam wzory becikow i kocyki do wózka
Kupilam jedynie dla siebie 3koszule do karmienia,w tym jedna wieksza na teraz do spania. Mam też kombinezon i kilka ubranek z wyprzedazy z h&m,ale większe rozmiary 68/74. -
nick nieaktualnyPosti77 wrote:Ja pisałam że 250zł - to dużo? Wydaje mi się że nie "napakowałam" pierdutków....
Co do wielorazowych majtów to w szpitalu jest czas i warunki na przepierki? Nigdy nie rodziłam wiec nie wiem jak to wygląda
To się tak wydaje, że dużoale ogólnie to blisko tej kwoty wyjdzie pewnie;) ja kupowałam w smyku i na allegro część tych rzeczy. Termometry, obcinaczki itp. Jakoś tak na moją psychikę działa dawkowanie kwot;) 100 złotych wydać nie boli;) co dwa tygodnie gdzieś zamawiam za 100 zł dla dzidziusia;)
-
Ja majtek wielorazowych nie pralam w szpitalu. Masz kilka sztuk i Ci wystarcza na pobyt w szpitalu. Polozna mi mowila zeby wogole nie zakladac tylko podpaske miedzy nogi i tak lazic. Nie wyobrazam sobie tak. Na szczescie dopuszczalne sa te majty.
Sudocrem uzywalam bardzo rzadko. Jak cos zaczelo sie na pupie czerwienic to wtedy. A tak to krem wystarczal. -
Ja ogólnie mam wrażenie, że mam wszystkiego mało... ale to przez to, że bratowa też jest w ciąży i oni nawet preparaty na kolki, gorączki i inne takie kupują. Wiem, że przezorny zawsze ubezpieczony, ale najwyżej mąż wyskoczy w nocy do apteki a na razie wolę założyć, że nic takiego się mojemu dzieciaczkowi nie przytrafi.
Moimi jedynymi typowymi kosmetykami dla dziecka są żel do mycia Hipp i woda do mycia ALPHANOVA BEBE. Mam linomag, ale nie zamierzam stosować go przy każdej zmianie pieluszki. Co do oliwek też chcę korzystać albo z oleju migdałowego albo kokosowego do kąpieli. Ogólnie ze względu na świadomość tej całej chemii w kosmetykach chciałabym, żeby moje dziecko początkowo miało z nią jak najmniejszą styczność. O i zamierzam uskuteczniać mąkę ziemniaczaną jak nasi rodziceAle wiadomo też, że życie weryfikuje a i też nie uda nam się dzieci przed tym wszystkim ustrzec, więc jestem świadoma tego, że moje dziecko może być uczulone na naturalne składniki i pozostanie mi porzucić moje wyobrażenia.
MłodaDama ja czuje się podobnie - tylko u mnie jeszcze dokuczające twardnienia, które mnie strasznie stresują. Ogólnie podziwiam Was dziewczyny, które macie już dzieci i jesteście w kolejnej ciąży. Ja jestem non stop zmęczona, dokuczają mi jakieś dziwne bóle brzucha i twardnienia, a na noc to już serio myślę o pampersie dla dorosłychO apetycie nie wspomnę - znowu mam wstręt do mięsa jak w pierwszym trymestrze no i znowu chudnę - za to mój robaczek nadgania za mnie
-
Ja też nie mam.
-
Mnie tak nie ciagnie do slodyczy bardzo. Bardziej do owocow, kwasnych rzeczy. Ale jak mam czekolade w lodowce i ja zobacze to zjem z kilka kawalkow. Lody tez wcinam codziennie. Do nich bardziej mnie ciagnie a najbardziej do sorbetow szczegolnie grycana.
Jutro u mnie wyplata to musze sie zdecydowac na lozeczko, materac. W tym miesiacu urodziny chrzesnicy to tez mam wydatek. Wezeme sie za pranie i prasowanie tego co mam. Posegreguje i pomysle co dokupic.
Co bralyscie na bakterie w moczu? Dzisiaj powtorzylam badania ph 7 bakterie dalej dosc liczne. Leukocyty ok. Zrobilam tez posiew i chce poczekac na wynik zanim zadzwonie do lekarza. -
My już po wizycie wszystko z nami w porządku, maleństwo wazy 1200g to tak srednio bym powiedziała patrząc na Wasze dane.
Według mnie na same kosmetyki nie wydam 250 zł. Cześć już mam, musze dokupić resztę po narodzinach.
Słodycze też wcinam tylko mój M mnie upomina żebym tyle nie jadła samego słodkiego
Aphrodita mi gin na bakterie i leukocyty w moczu kazał sobie kupić Femisept uro. A za jakiś czas powtórzyć badanie ogólne moczu. Gdyby coś siedziało to mam dzwonić.
Dostalyscie kartę do zapisywania liczenia ruchów?_polin, Kagura lubią tę wiadomość