Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Też wezmę chyba taki tańszy z wymienna poszewka,w sumie nie wiadomo czy się przyda,może na początek,kilka tygodni,bo potem czytalam że dzieci się przekrecaja i zjeżdżają z niego:/
A fasolkę do karmienia kupujecie?
Wogole czym bedziecie okrywac dziecko?
Córka spała w beciku,teraz chyba też kupimyn -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziś kupiłam w pepco bardzo fajny kombinezon, za 40 zł. Jest taki misiowy, ma odwijane rękawki i nogawki takie kapturki. Na metce pisze że to jest kurtka, ale wydaje mi się , że jak na wyjście ze szpitala w sam raz i cena spoko bo taki w smyku 60zl . Jak by któraś była zainteresowana to Was informuje
My jutro wizytujemy, a dzidzia bardzo mało się wierci od wczoraj i już zaczynam panikować. Mam nadzieje, że tam wszystko w porządku. -
małamama też mam ten kombinezonik. Jakoś urzekły mnie te odwijane łapki i nóżki, bo w sumie wcześniej takich nie spotkałam. Ogólnie takie cieplejsze rzeczy dopiero wchodzą, a ja i tak kupuje jak najmniej, bo nie wiem w jaki rozmiar wejdzie moja kluseczka
Do kupienia w sumie zostały nam materacyk i wanienka. Do łóżeczka też mam minimum - prześcieradło i planuję usypiać w rożku plus awaryjnie jakiś kocyk. Zastanowię się nad śpiworkiem ale to już na sam koniec.
Jestem też na etapie poszukiwania jakiejś taniej i zjadliwej torby do szpitala, bo mamy tylko wielką walizę, a to tak chyba trochę dziwnie
Co do ruchów zauważyłam, że przynajmniej u mnie, to już są raczej takie ciężkie, mniej intensywne niż kiedyś i chyba z lenistwa synek zapodaje mi mniej kopniaczków a częściej się wypina i wierci. Może ma już mało miejscaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 21:41
małamama lubi tę wiadomość
-
Moja corka korzystala ze spiworkow do czasu az nie zaczela wstawac. Super rozwiazanie bo sie nie rozkopie, buzi nie zakryje. Na samym poczatku rozek potem spiworki. Zima cieplejszy a wiosna cienszy. Mam po corce tylko szwagierka musi mi oddac. Najwyzej bede musiala sie upomniec jak mi beda potrzebne.
radiszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny może głupie pytanie, ale chciałam zamówić koszule do porodu i później po porodzie takie rozpinane do karmienia. Wiadomo że tą do porodu można spisać na straty bo pewnie się bardzo zniszczy, ale z jakim rękawem powinna być do porodu? Niby listopad to już zimno, ale tak mi się wydaje czy przy porodzie nie byłaby lepsza jednak z krótkim?Ruzia
-
Ja wybrałam śpiworek zamiast kołderki/kocyka boje sie ze Dzidzia nakryje buzie i się poddusi. Na początek kupiłam 2 szt takie : http://allegro.pl/show_item.php?item=6164086554&snapshot=MjAxNi0wOC0xOVQwNzowNjozNlo7YnV5ZXI7NDc1YzYyY2IxNGI5MzY1MDc5MjM1NjQ1MjRhYWI3MmNjOGQwYzVmYzdiMDllNjVlNWNjZTI0Yjc0YzdmOTJhOA==
Czy będą odpowiednie to się okaże.
Kombinezon zamówie taki : http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i5133982565.html
Dziewczyny macie już przygotowaną listę kosmetyków? Ja zaczynam listę na gemini wydaje mi sie ze mam większość i koszt na razie 250zł nie tak źleAle wszystko jak na razie "z głowy". Bez konkretnej listy.
Podzielcie się produktami 'must have'
Jak ktoś będzie chciał zawsze mogę skopiować i wrzucić tutaj swoją wstępną listę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 11:02
-
Posti jak możesz to wrzuć swoją, bo ja też zaczęłam kompletować kosmetyki na gemini ale jestem w całkowitej rozsypce - nie wiem co się może przydać, a co nie
to moje pierwsze dziecko a nie mam też żadnego małego w rodzinie żeby się poradzić, jedynie mamy, ale wiadomo że od czasów jak ona rodziła dzieci to minęło już sporo czasu i wiele się pozmieniało
Ruzia
-
Też jestem w pierwszej ciąży dlatego pytam
Moja wstępna lista:
- majtki poporodowe, jednorazowe, 5 sztuk x 2op.
- Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk x 2op.
- CANPOL, podkłady higieniczne, jednorazowe, 90cmx60cm, 10 sztuk x 2op. (jak ja nie wykorzystam to będzie do łóżeczka)
- OCTENISEPT, Płyn, 50ml
- ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15g - do sutków - koleżanka bardzo polecała
- CANPOL, gruszka do nosa z miękką końcówką
- HIPP BabySanft, krem ochronny na odparzenia, ultra-sensitive
- Linomag
- Linomag Bobo A + E, - do buzi na zime
- Czopki glicerolowe Farmina, 1g, 10 sztuk (na wypadek zaparć a ze 2 zł to wiziełam)
- Tantum Rosa, 10 saszetek
- szare mydło
- Kompresy MATOCOMP jałowe,
- Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 sztuk po 5ml (sól fiziologiczna do oczek, noska itd)
- BUBCHEN, łagodne mydełko dla dzieci i niemowląt, od urodzenia
- BABY ONO zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
- LOVI, krążki laktacyjne Day & Night, 60 sztuk
- CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
- BABY ONO, termometr kąpielowy, Rybka koralowa
-
Ja mam koszule z krótkim - długi rękaw sprawia, że się duszę
Posti77 ładne śpiworki - pokażę mężowi, może się skusimy.
Co do kosmetyków dla dzidzi to też jestem minimalistką, więcej kosztowały mnie rzeczy dla mnie do szpitala. Takie must have u mnie z tego co przeglądam to:
Mustela Bebe Cold Cream Krem Ochronny Do Twarzy Na Zimę - słyszałam, że świetne są te w sztyfcie, ale ja za późno się o nich dowiedziałam.
KOMPRESY JAłOWE MEDICOMP 5CM X 5CM
Linomag maść
Hipp Pielęgnacyjny Płyn Do Kąpieli Babysanft - to jest tańsze w rossmanie niż w gemini
Bella Mamma Podkład higieniczny dla mam
Babyono Majtki Wielorazowe Siateczkowe
UNIMER Baby Natrium Chloratum 0,9% 50 ampułek
Marimer Baby izotoniczny spray
Protectiva Soft Super Podkłady higieniczne
To taki mix tego co mam chyba ciężko zebrać wszystko bo część rzeczy kupowałam gdzie indziej. Mam jeszcze suche chusteczki do pupy a i jeszcze w gemini zamawiałam balsamy do prania dzidziuś, bo są sporo tańsze niż w sklepach w mojej mieścinieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 11:29
-
Ja rodzilam w koszulce męża
Kremu do sutkow osobiscie nigdy nie stosowalam,najlepiej smarowac wlasnym pokarmem. Ale lista przydatna._polin lubi tę wiadomość
-
Majtki lepsze wielorazowe siatkowe niz te jednorazowe. Przynajmniej dla mnie. Te jednorazowe byly beznadziejne.
Sudocrem warto miec i jakis krem ja kupuje nivea sos. Jest super do pupy, czy tez na suche plamy.
Do kapieli kupuje emolienty bo pozniej nie trzeba niczym smarowac dziecka. Corce kupowalam oilatum. Krem tez jej do buzi kupilam olialtum ale go odradzam bo zawiera alkochol i miala wysypke. Nie wiedzialam po czym. Pozniej odkrylam i wladnie kupilam krem nivea.
Zamiast guszki lepsza nose frida lub katarek. Do tego warto kupic sol morska fo noska.
Na sutki lepszy pokarm a jak bedzie zle to zawsze mozna na szybko kupic.
Czopki glicerynowe pierwszy raz zastosowalam jak corka miala 2 latka.
Masc linomag jest zachwalana. Sama mialam ale uzywalam jej rzadko i na samym poczatku. Brudzi ubranka.
-
nick nieaktualny
-
Na www.srokao.pl czytałam ze sudocrem i nivea ma sporo paskudztwa w składzie
A na czym polegają poporodowe majtki wielorazowe? Trzeba je prać na pewno.
Do kąpieli emolienty - ale już do umycia główki chyba się nie nadają ?
Czy w ogóle istnieje potrzeba nawilżania skóry niemowlaka po kąpieli?